arki Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 Спало на думку знайти таку рослину що росте велика, швидко ну і по можливості щоб цвіла, можна і однорічну але головне її призначення щоб затіняла вулики від спеки. Бачив якось в ютубі що в пасічника між вуликами посіяні соняхи, звісно гарно але коли б щось знайти більш з густішим листям, для кращого затінку. Хтось щось порадить? Буду вдячний! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Павло Михайлович Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 Павловнія. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 15 минут назад, arki сказал: Спало на думку знайти таку рослину що росте велика, швидко ну і по можливості щоб цвіла, можна і однорічну але головне її призначення щоб затіняла вулики від спеки. Бачив якось в ютубі що в пасічника між вуликами посіяні соняхи, звісно гарно але коли б щось знайти більш з густішим листям, для кращого затінку. Хтось щось порадить? Буду вдячний! Лiщина 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 27 хвилин тому, arki сказав: Спало на думку знайти таку рослину що росте велика, швидко ну і по можливості щоб цвіла, можна і однорічну але головне її призначення щоб затіняла вулики від спеки. Бачив якось в ютубі що в пасічника між вуликами посіяні соняхи, звісно гарно але коли б щось знайти більш з густішим листям, для кращого затінку. Хтось щось порадить? Буду вдячний! Цікаву відкрили ви тему, потрібну. Все залежить від наявної площі. У мене на дачі, де всього 6 соток, ліпше старих яблунь з цим нічого так і не знайшлося. А ще кілька років тому посадив я сортову ліщину. @Stol правий, теж - супер - ранній медонос і тінь , і вудилища, і ще й горіхи. Та й росте порівняно швидко. Тож восени посадив ще два її кущі різних сортів. А павлонія росте вже другий рік. На привеликий жаль не знаю, яка вона там. Приїду - побачу... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Павло Михайлович Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 1 хвилину тому, ДобровоЛ сказав: А павлонія росте вже другий рік. На привеликий жаль не знаю, яка вона там. Приїду - побачу.. Я посадив в 2020 р в кінці літа. Виросла до осені близько метра. Зрізав під нуль. Минулого року вимахала близько 4 м. Але зимою примерз вершок . Цього року пішла в гілки .Під нею стоїть вулик. Затінює прекрасно. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 В мене акація з тим прекрасно справляється. Навіть не садив, сама виросла. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arki Posted August 10, 2022 Author Share Posted August 10, 2022 1 час назад, ДобровоЛ сказал: ліпше старих яблунь з цим нічого так і не знайшлося. звісно. але яблуня росте дуже довго. в даному випадку цікавить щось що росте дуже швидко, нехай навіть і однорічне 1 час назад, ДобровоЛ сказал: сортову ліщину. в мене 20 метрів від пасіки дикої ліщини хащі. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 Актинідія наростає за сезон три- чотири метри, але потрібна шпалера з арматури. Квітне один- три тижні і дає смачні і дорогі плоди. По тій же шпалері можна пустити ломиніс виноградолистий. Квітне з кінця червня до кінця серпня, але наростає повільніше, ніж актинідія. Більш посухостійка, ніж актинідія 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 10.08.2022 в 21:50, gardener сказав: В мене акація з тим прекрасно справляється. Навіть не садив, сама виросла. Але, якщо то не на садовій ділянці. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 17 годин тому, язичник сказав: Актинідія наростає за сезон три- чотири метри, але потрібна шпалера з арматури. Квітне один- три тижні і дає смачні і дорогі плоди. По тій же шпалері можна пустити ломиніс виноградолистий. Квітне з кінця червня до кінця серпня, але наростає повільніше, ніж актинідія. Більш посухостійка, ніж актинідія У мене актинидії насаджено у двох місцях. То перша заплела півбудинку з балконом і цвіте прекрасно . Бджоли на ній гудуть ніби кілька роїв вийшло. Та не плодоносить, хоч й садив штук п'ять там - казали продавці, що то два були чоловічі, а три - жіночі. А от в іншому місці на шпалері - плодоносить одна. А там же дві - ні , видно , чоловічі. Планував цьогоріч поприщіплювати, та проклятий біснуватий кремлівський недафюрер усе зіпсував, щоб він вічно горів у пеклі разом з своїми виродками та усією його бандою ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 10.08.2022 в 22:41, arki сказав: звісно. але яблуня росте дуже довго. в даному випадку цікавить щось що росте дуже швидко, нехай навіть і однорічне в мене 20 метрів від пасіки дикої ліщини хащі. Зачекайте, то у вас же : Житомирщина Пасіка в:саду Чи ви переїхали ?... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 10.08.2022 в 21:42, Павло Михайлович сказав: Я посадив в 2020 р в кінці літа. Виросла до осені близько метра. Зрізав під нуль. Минулого року вимахала близько 4 м. Але зимою примерз вершок . Цього року пішла в гілки .Під нею стоїть вулик. Затінює прекрасно. Я теж у 20-му павлонію посадив, але вже восени. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arki Posted August 12, 2022 Author Share Posted August 12, 2022 13 часов назад, ДобровоЛ сказал: Зачекайте, то у вас же : Житомирщина Пасіка в:саду сад молодий і затіняє ще слабувато, та й росте хотілося б скоріше. в деяких місцях вулики на сонці до 16 00 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 18 годин тому, arki сказав: в деяких місцях вулики на сонці до 16 00 Ось туди треба ставити полісянку, спокій буде аналогічний карниці. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 9 годин тому, Mihail-ves сказав: Ось туди треба ставити полісянку, спокій буде аналогічний карниці. Полісянка, тому й полісянка, бо оптимально почувається в умовах Полісся- густі зарості змішаних лісів розмежовуються річищами й болотами з багатими заплавними луками. Навіть темне забарвлення бджоли свідчить про обмежений вплив ультрафіолету в поліських умовах. Також полісянка відносно стійка до захворювань, які провокує підвищена вологість повітря. Тобто, на відкритому просторі полісянка перегрівається, а світлі бджоли на Поліссі отримують недостатньо ультрафіолету. Тому полісянки проходили природній відбір в дуплах дерев при підвищеній вологості, а світлі степові бджоли виживали в розріджених деревних посадках степових річок та вузьких щілинах крутих камянистих розломів і низькій вологості повітря. Це не я придумав- науковці так пояснюють природню адаптацію різних порід бджіл до різних кліматичних умов 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 1 годину тому, язичник сказав: Полісянка, тому й полісянка, бо оптимально почувається в умовах Полісся- густі зарості змішаних лісів розмежовуються річищами й болотами з багатими заплавними луками. Навіть темне забарвлення бджоли свідчить про обмежений вплив ультрафіолету в поліських умовах. Також полісянка відносно стійка до захворювань, які провокує підвищена вологість повітря. Тобто, на відкритому просторі полісянка перегрівається, а світлі бджоли на Поліссі отримують недостатньо ультрафіолету. Тому полісянки проходили природній відбір в дуплах дерев при підвищеній вологості, а світлі степові бджоли виживали в розріджених деревних посадках степових річок та вузьких щілинах крутих камянистих розломів і низькій вологості повітря. Це не я придумав- науковці так пояснюють природню адаптацію різних порід бджіл до різних кліматичних умов Можливо Ви маєте рацію. Але якщо хочте лагідність, зробіть як я кажу. І Ви будете дуже вражені. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted August 14, 2022 Share Posted August 14, 2022 21 годину тому, Mihail-ves сказав: Можливо Ви маєте рацію. Але якщо хочте лагідність, зробіть як я кажу. І Ви будете дуже вражені. Лагідність, це чудово. Але продуктивність і здоров'я бджіл важливіші Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts