Jump to content

Виведення серпневих маток.

ДобровоЛ
 Share

Recommended Posts

18.08.2021 в 07:13, Пахомич сказав:

оптимальні сроки заміни маток

немає для всіх одних оптимальних термінів заміни маток, в кожному конкретному випадку свої умови та технологічні прийоми.

18.08.2021 в 07:13, Пахомич сказав:

Колись

колись і ковбаса три рубля була, тепер все по іншому:IMHO: 

і матки 

18.08.2021 в 07:28, mits сказав:

бакфаст

• Like 1
  • Thanks 1

1 час назад, rudakov сказал:

немає для всіх одних оптимальних термінів заміни маток, в кожному конкретному випадку свої умови та технологічні прийоми.

і матки 

і матки 

і матки 

Висить інтернет?

• Like 1
  • Thanks 1

15 годин тому, Серж 82 сказав:

Висить інтернет?

мабуть так і було ;)

• Like 1

• 2 weeks later...
В 17.08.2021 в 15:33, AVA сказал:

Зато були роки що цей 8р по 30кг чистєйшої акації приносили і на фініш рій вилітав . а матка вилазила . :umora: крила підрізані

Правда такий номер проходив з бакфастом Вальчука другий незнаю, 

з карнікой непроходив і з кордованом цей рік теж непройшов , деякі хто залажив  маточники мед неносить 

Карніка Австрійка Пернера у середньому 90 кг. меду у цей провальний рік як ствержують деяки бджолярі. А про Кордован. Якщо справжній Кордован з предгір, Балонській трухсмужечний як його ще називають, то він не ройливий. А де ваш Бакфаст узяв неройливість??? 

• Like 1

В сентябре матки уже не хотят облетываться

• Like 1

06.09.2021 в 23:02, Уставший пчеловод сказав:

В сентябре матки уже не хотят облетываться

Хотіть-не хотіть - то не про них. Просто трутні достойні вже практично  відсутні. Виведіть гарну кількість жирних  трутнів і все буде окей. :IMHO:

• Like 1

• 3 weeks later...

В мене з червня по  липень облітувались що в сімях що в нуклеусах відсотків 99 маток(цього року, а минулого 5%),  а в другій половині серпня , з 5 в нуклеусів , 2 розбомбили а з 3 х повернулася та засіяла одна , хоча в цей час з 5 маток в сімях , облетілось і засіяли всі 5. 

• Like 1

• 2 months later...
В 15.08.2021 в 22:07, Серж 82 сказал:

12 шт сьогодні тільки вилупились. Побачу що з того вийде, якщо нуки не розбомблять.

Попередня закладка - вчора десятий день то одна почала сіяти, решта ще бігають худенькими.

Забув в серпні відписатись. З 12 шт засіяли тільки 3 решту пропали. Можливо щурка, бо взятку небуло і льоту як такого не було, а перелітної щурки було багато. Підселив тих маток у сім'ї, подивлюсь на їх якість.

• Like 1

• 4 months later...
В 15.08.2021 в 18:58, mits сказал:

9 начали сеять. 2 пока нет. 1 точьно уже не будет сеять.....  В общем присмотрюсь я к ним, в сезоне 2022 и отпишусь тут.

Ну що, росказую.

З 10 маток, до Весни дожили 8. 2 відводка накрились по мої вині, сіли зимувати біля задньої стінки і........ пізно побачив.  Сіют матки " сплошняком", хоть сімейки і слабенькими вийшли з зими. Засів без пропускав. Правда бджоли трохи агресивні якісь. Но то такі лінії мабуть. Так що  в Серпні, можна маток выводы сміливо, якщо в цьому є потреба звісно. 

• Like 4

8 часов назад, mits сказал:

Ну що, росказую.

З 10 маток, до Весни дожили 8. 2 відводка накрились по мої вині, сіли зимувати біля задньої стінки і........ пізно побачив.  Сіют матки " сплошняком", хоть сімейки і слабенькими вийшли з зими. Засів без пропускав. Правда бджоли трохи агресивні якісь. Но то такі лінії мабуть. Так що  в Серпні, можна маток выводы сміливо, якщо в цьому є потреба звісно. 

Якість обліту залежить від "гарного" трутня а в цей період трутні в дефіциті (і більш можливо в "нецікавих сім'ях"). Тому вважаю: краще виводити червень-липень.  :IMHO:

• Like 1

• 3 weeks later...
13.08.2021 в 13:50, AVA сказав:

Номерок випадково не В129хВ120 Вальчука 

Що В129 від Keld Brandstrup це точно , а далі :dntknw:

Жаль, сезон пасічний по матках цього року , вважай, пропадає у мене. Ніяких порівнянь не вдалося зробити. Якщо доживуть бджолосім'ї хоч і не всі до мого приїзду й то вважатиму за досягнення.

У декого он орки пройшлися по пасіках . Слава Богу, до моєї не дійшли кілометрів з десять. А ракети літали поряд - за 4 км від моєї пасіки військова частина, в яку у перші ж хвилини нападу направили кілька ракет. :dntknw:

Але після повернення все ж спробую вивести пару партій маток. Може ще щось цікаве  привезу із Голландії, якщо вдасться. Я ж цього разу на своєму авто. :ah:

• Like 2