Jump to content

Що й чому переіменовано та чому так зветься?

Recommended Posts

23 години тому, Олександр Коваль сказав:

в мене також навіть натяків на роїння немає, в цьому, напевно далось взнаки сусідство з Вільхівцем. :wave: А можливо, раз в тиждень даю по 1-2 рамки на розширення і засєв :hmm:

Рошифруйте 'Вільхівець'. Бо у мене на батьківщині так один куток села зветься... :dntknw: А температура за бортом вже до +25С дійшла. Льот бджіл просто прекрасний. :ay:

P.S. Довелось відкрити таку тему "Що й чому переіменовано та чому так зветься?", щоб очистити деякі  інші теми.

• Like 5

1 хвилину тому, ДобровоЛ сказав:

Рошифруйте 'Вільхівець'. Бо у мене на батьківщині так один куток села зветься... :dntknw: А температура за бортом вже до +25С дійшла. Льот бджіл просто прекрасний. :ay:

мій точок знаходиться в 9 км. від даного н.п., там тримає бджілок пан @Шульц

• Like 3
  • Thanks 1

5 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Рошифруйте 'Вільхівець

Правильно Вільховець рос Ольховец. На мою думу Найбільш просте пояснення Вільха, якої внас дость багато, 7 ставків з'єднаних річечками дають достатньо вологи для вільхи. Хоча в школі, де я працював і вчився, висів стенд де стверджувалось, що назва походить від якихось стародавніх слів, що означали "фортеця":dntknw:

• Like 5

1 час назад, Шульц сказал:

Хоча в школі, де я працював і вчився, висів стенд де стверджувалось, що назва походить від якихось стародавніх слів, що означали "фортеця":dntknw:

Также как и Кременчуг :umora::umora::umora:

Крепость толи на татарском толи на турецком - кермен, а маленькая крепость - керменчик - Кременчуг.

А еще Светловодск происходит не от "светлой воды", как все думали, а от "воды, дающей свет", дамба и электростанция Кременчугского водохранилища находится ведь совсем не в Кременчуге :ae:.

Ну и в кучу к ним "Горишние Плавни", пару лет назад была куча мемов на эту тему, думаю, название придумали чисто для поржать :umora:

• Like 4

11 годин тому, Шульц сказав:

Правильно Вільховець рос Ольховец. На мою думу Найбільш просте пояснення Вільха, якої внас дость багато, 7 ставків з'єднаних річечками дають достатньо вологи для вільхи. Хоча в школі, де я працював і вчився, висів стенд де стверджувалось, що назва походить від якихось стародавніх слів, що означали "фортеця":dntknw:

E2SmQdAXIAE-yFF?format=jpg&name=small

дійсно, згідно мапи 1648 р. :ay:

наразі +17* і сонячно

синоптики змінили гнів на милість та поміняли короткострококовий прогноз з +13* на +14*. До речі маємо цікаву картину: в Szahuliki окація цвіту майже не матиме, а в  Moszaw колосків досить багато, по крайній мірі, порівняно з минулим роком. Такі розклади

• Like 6

Довелось відкрити таку тему "Що й чому переіменовано та чому так зветься?", щоб очистити деякі інші  теми.

• Like 1