Jump to content

Кресленя "Рогатого" вулика з сендвіч панелей товщиною 25мм

Recommended Posts

Дякую за потрібний файл. До сьогодні мене немов за руки тримали, щоб не робити заготовки на нові вулики, вже на осінь.І рогатий сьогодні - це якраз те  що треба , і дуже мені підходить конструктивно - буду робити з жовтого ППСа

Троха треба підігнати під свої вихідні умови і вперед за орденами.

5 часов назад, Богдан Рибчак сказал:

Чёй то я не могу понять - как пчёлы в улей попадают?

Як для мене - головне сам принцип, а льоток можна зробити в любому місці, і любого вигляду.

Я могу конечно и ошибаться, но 1.5см от передней/задней стенки могут потянуть языки, если вовремя не расширить. 

Если не прав, то извините и поправьте меня

38 хвилин тому, AntonUa сказав:

Я могу конечно и ошибаться, но 1.5см от передней/задней стенки могут потянуть языки, если вовремя не расширить. 

Если не прав, то извините и поправьте меня

Між передньою стінкою, як і між задньою стінкою, до рамки 8 мм, щоб бджоли нічого не будували. :hi:

Щось там рамка магазинна не 145 а 150 і корпус магазин повинен бути 155 а не 160.

1 хвилину тому, Konstantin_b сказав:

Щось там рамка магазинна не 145 а 150 і корпус магазин повинен бути 155 а не 160.

Між рамками корпусів повино бути 8 мм, менше буде, зклеють, більше 8 мм, забудують, це прописна істина. :hi:

1 час назад, Ворон сказал:

Між рамками корпусів повино бути 8 мм, менше буде, зклеють, більше 8 мм, забудують, це прописна істина

Якщо рамка 145 мм + 8 мм (міжрамковий простір) = 153 мм повинен бути по висоті  магазинний корпус. 

• Like 1

Все размеры, которые здесь проставлены, не выдерживают никакой критики и со  стандартами  не имеют ничего общего. Если сделать улей по таким размерам - застроят на медосборе всё языками, зальют мёдом и рамки не вытащишь, чтобы не сломать. Рамки не стандарт, расстояния от рамок до стенок не стандарт, 8 рамок с гофманом на 37 будет 296, а размер у автора 294.  8 рамку туда изначально не впихнёшь, только молотком забивать.  Если кто то собирается делать улей по этим размерам - нужно сначала решить, а нужен ли этот гемор?

• Like 1

5 часов назад, Ворон сказал:

Між передньою стінкою, як і між задньою стінкою, до рамки 8 мм, щоб бджоли нічого не будували. :hi:

А на чертеже указана 15мм, так как четверть под рамки не выбранная, а набита рейка. 

37 хвилин тому, AntonUa сказав:

А на чертеже указана 15мм, так как четверть под рамки не выбранная, а набита рейка. 

В усіх вуликах вказаний розмір одинаковий, і становить 7.5 мм, для простоти я роблю 8 мм.,четверть під рамки 11 мм. :hi:

IMG_20140524_203807.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

19.03.2021 в 17:22, Гурович сказав:

Все размеры, которые здесь проставлены, не выдерживают никакой критики и со  стандартами  не имеют ничего общего. Если сделать улей по таким размерам - застроят на медосборе всё языками, зальют мёдом и рамки не вытащишь, чтобы не сломать. Рамки не стандарт, расстояния от рамок до стенок не стандарт, 8 рамок с гофманом на 37 будет 296, а размер у автора 294.  8 рамку туда изначально не впихнёшь, только молотком забивать.  Если кто то собирается делать улей по этим размерам - нужно сначала решить, а нужен ли этот гемор?

• Like 1

В 19.03.2021 в 19:17, Ворон сказал:

розмір одинаковий, і становить 7.5 мм, для простоти я роблю 8 мм.,четверть під рамки 11 мм.

Це ж Ви, певно, про свої вулики в Вашій лісовій місцевості. Жодних сумнівів!:ay:

Що до альбому, можна використати як ідею (я навіть скачав). А повторювати розміри - Боже збав! Катастрофа неминуча!:IMHO: Особливо в районах, де "збивають" сильні сім'ї під пізній взяток з соняшника.

• Confused 1

18 хвилин тому, Петрович 49 сказав:

Це ж Ви, певно, про свої вулики в Вашій лісовій місцевості. Жодних сумнівів!:ay:

Що до альбому, можна використати як ідею (я навіть скачав). А повторювати розміри - Боже збав! Катастрофа неминуча!:IMHO: Особливо в районах, де "збивають" сильні сім'ї під пізній взяток з соняшника.

Я написав про стандартні розміри, які описані в кожній книзі по бджолах, соняха ніколи не було,а що є вулики, заточені під конкретні рослини? :hmm:

c73051105186347870b040c7a93e784b.jpg

2 часа назад, Ворон сказал:

Я написав про стандартні розміри, які описані в кожній книзі по бджолах,

Повторюсь, жодних сумнівів!:ay:

2 часа назад, Петрович 49 сказал:

Катастрофа неминуча!:IMHO: Особливо в районах, де "збивають" сильні сім'ї під пізній взяток з соняшника.

Тут мається на увазі, що сильна сім'я не потерпить вільного простру, забудує і зліпить все, що можна. Якщо були відхилення в розмірах. А соняшник згаданий тому, що вересу в нас немає, гречку не сіють... По суті, єдиний пізній медонос. І пареважно основний.

2 часа назад, Ворон сказал:

а що є вулики, заточені під конкретні рослини? :hmm:

Майже так.:hmm:Бо акація, липа, гречка, соняшник -то рослини. Для раннього взятку і отримання монофльорного (цінного) меду краще наставка на 145 рамку. Для пізнього можна і 300, і 230, або кілька по 145. Під пізній взяток "заточений" вулик Ващенко. Точніше його модифікація за радянських чосів: 20 рамок 435х300, льотки з переду і ззаду. Власне, від Ващенка злишилося тілька ІМ'Я та протиройовий прйом. У мене один ще живий... 

Мені здається, тут немає предмету для дискусії.:hi:

• Like 1

12 хвилин тому, Петрович 49 сказав:

Повторюсь, жодних сумнівів!:ay:

Тут мається на увазі, що сильна сім'я не потерпить вільного простру, забудує і зліпить все, що можна. Якщо були відхилення в розмірах. А соняшник згаданий тому, що вересу в нас немає, гречку не сіють... По суті, єдиний пізній медонос. І пареважно основний.

Майже так.:hmm:Бо акація, липа, гречка, соняшник -то рослини. Для раннього взятку і отримання монофльорного (цінного) меду краще наставка на 145 рамку. Для пізнього можна і 300, і 230, або кілька по 145. Під пізній взяток "заточений" вулик Ващенко. Точніше його модифікація за радянських чосів: 20 рамок 435х300, льотки з переду і ззаду. Власне, від Ващенка злишилося тілька ІМ'Я та протиройовий прйом. У мене один ще живий... 

Мені здається, тут немає предмету для дискусії.:hi:

Усі мої вулики мають надставки на 145 рамку. :hi:

• Thanks 1

Зауваження,що до, розмірів слушні. Буду робити корегування...

• Like 1