Богдан Рибчак Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 альбом вулик рогатий.pdf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dust Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 Дякую за потрібний файл. До сьогодні мене немов за руки тримали, щоб не робити заготовки на нові вулики, вже на осінь.І рогатий сьогодні - це якраз те що треба , і дуже мені підходить конструктивно - буду робити з жовтого ППСа Троха треба підігнати під свої вихідні умови і вперед за орденами. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 5 часов назад, Богдан Рибчак сказал: альбом вулик рогатий.pdf 765 \u043a\u0411 · 6 загрузок Чёй то я не могу понять - как пчёлы в улей попадают? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dust Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 Як для мене - головне сам принцип, а льоток можна зробити в любому місці, і любого вигляду. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AntonUa Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Я могу конечно и ошибаться, но 1.5см от передней/задней стенки могут потянуть языки, если вовремя не расширить. Если не прав, то извините и поправьте меня Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 38 хвилин тому, AntonUa сказав: Я могу конечно и ошибаться, но 1.5см от передней/задней стенки могут потянуть языки, если вовремя не расширить. Если не прав, то извините и поправьте меня Між передньою стінкою, як і між задньою стінкою, до рамки 8 мм, щоб бджоли нічого не будували. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Щось там рамка магазинна не 145 а 150 і корпус магазин повинен бути 155 а не 160. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 1 хвилину тому, Konstantin_b сказав: Щось там рамка магазинна не 145 а 150 і корпус магазин повинен бути 155 а не 160. Між рамками корпусів повино бути 8 мм, менше буде, зклеють, більше 8 мм, забудують, це прописна істина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDK Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 1 час назад, Ворон сказал: Між рамками корпусів повино бути 8 мм, менше буде, зклеють, більше 8 мм, забудують, це прописна істина Якщо рамка 145 мм + 8 мм (міжрамковий простір) = 153 мм повинен бути по висоті магазинний корпус. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Все размеры, которые здесь проставлены, не выдерживают никакой критики и со стандартами не имеют ничего общего. Если сделать улей по таким размерам - застроят на медосборе всё языками, зальют мёдом и рамки не вытащишь, чтобы не сломать. Рамки не стандарт, расстояния от рамок до стенок не стандарт, 8 рамок с гофманом на 37 будет 296, а размер у автора 294. 8 рамку туда изначально не впихнёшь, только молотком забивать. Если кто то собирается делать улей по этим размерам - нужно сначала решить, а нужен ли этот гемор? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AntonUa Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 5 часов назад, Ворон сказал: Між передньою стінкою, як і між задньою стінкою, до рамки 8 мм, щоб бджоли нічого не будували. А на чертеже указана 15мм, так как четверть под рамки не выбранная, а набита рейка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 37 хвилин тому, AntonUa сказав: А на чертеже указана 15мм, так как четверть под рамки не выбранная, а набита рейка. В усіх вуликах вказаний розмір одинаковий, і становить 7.5 мм, для простоти я роблю 8 мм.,четверть під рамки 11 мм. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан Рибчак Posted March 22, 2021 Author Share Posted March 22, 2021 19.03.2021 в 17:22, Гурович сказав: Все размеры, которые здесь проставлены, не выдерживают никакой критики и со стандартами не имеют ничего общего. Если сделать улей по таким размерам - застроят на медосборе всё языками, зальют мёдом и рамки не вытащишь, чтобы не сломать. Рамки не стандарт, расстояния от рамок до стенок не стандарт, 8 рамок с гофманом на 37 будет 296, а размер у автора 294. 8 рамку туда изначально не впихнёшь, только молотком забивать. Если кто то собирается делать улей по этим размерам - нужно сначала решить, а нужен ли этот гемор? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 В 19.03.2021 в 19:17, Ворон сказал: розмір одинаковий, і становить 7.5 мм, для простоти я роблю 8 мм.,четверть під рамки 11 мм. Це ж Ви, певно, про свої вулики в Вашій лісовій місцевості. Жодних сумнівів! Що до альбому, можна використати як ідею (я навіть скачав). А повторювати розміри - Боже збав! Катастрофа неминуча! Особливо в районах, де "збивають" сильні сім'ї під пізній взяток з соняшника. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 18 хвилин тому, Петрович 49 сказав: Це ж Ви, певно, про свої вулики в Вашій лісовій місцевості. Жодних сумнівів! Що до альбому, можна використати як ідею (я навіть скачав). А повторювати розміри - Боже збав! Катастрофа неминуча! Особливо в районах, де "збивають" сильні сім'ї під пізній взяток з соняшника. Я написав про стандартні розміри, які описані в кожній книзі по бджолах, соняха ніколи не було,а що є вулики, заточені під конкретні рослини? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 2 часа назад, Ворон сказал: Я написав про стандартні розміри, які описані в кожній книзі по бджолах, Повторюсь, жодних сумнівів! 2 часа назад, Петрович 49 сказал: Катастрофа неминуча! Особливо в районах, де "збивають" сильні сім'ї під пізній взяток з соняшника. Тут мається на увазі, що сильна сім'я не потерпить вільного простру, забудує і зліпить все, що можна. Якщо були відхилення в розмірах. А соняшник згаданий тому, що вересу в нас немає, гречку не сіють... По суті, єдиний пізній медонос. І пареважно основний. 2 часа назад, Ворон сказал: а що є вулики, заточені під конкретні рослини? Майже так.Бо акація, липа, гречка, соняшник -то рослини. Для раннього взятку і отримання монофльорного (цінного) меду краще наставка на 145 рамку. Для пізнього можна і 300, і 230, або кілька по 145. Під пізній взяток "заточений" вулик Ващенко. Точніше його модифікація за радянських чосів: 20 рамок 435х300, льотки з переду і ззаду. Власне, від Ващенка злишилося тілька ІМ'Я та протиройовий прйом. У мене один ще живий... Мені здається, тут немає предмету для дискусії. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 12 хвилин тому, Петрович 49 сказав: Повторюсь, жодних сумнівів! Тут мається на увазі, що сильна сім'я не потерпить вільного простру, забудує і зліпить все, що можна. Якщо були відхилення в розмірах. А соняшник згаданий тому, що вересу в нас немає, гречку не сіють... По суті, єдиний пізній медонос. І пареважно основний. Майже так.Бо акація, липа, гречка, соняшник -то рослини. Для раннього взятку і отримання монофльорного (цінного) меду краще наставка на 145 рамку. Для пізнього можна і 300, і 230, або кілька по 145. Під пізній взяток "заточений" вулик Ващенко. Точніше його модифікація за радянських чосів: 20 рамок 435х300, льотки з переду і ззаду. Власне, від Ващенка злишилося тілька ІМ'Я та протиройовий прйом. У мене один ще живий... Мені здається, тут немає предмету для дискусії. Усі мої вулики мають надставки на 145 рамку. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан Рибчак Posted March 24, 2021 Author Share Posted March 24, 2021 Зауваження,що до, розмірів слушні. Буду робити корегування... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts