Alazon 700 Posted February 26 Share Posted February 26 24, 25 і 26 лютого температура вдень +9 23-го і до +17 сьогодні. Пішли обльоти, перші 23-го карпатки, потім дворняжки і на фініш карніка. Вчора і сьогодні вже літали всі, в т.ч. нуклеуси. Перевірив стан сімей. Кормів достатньо, підмору небагато, сирості нема, Розплоду нема лише в 3-х вуликах - один збірний пізньо осінню нук, інший - матку бачив, яєць нема і ще один безрозплідний, але температура всерелинв досить висока. В усіх безрозплідних зовсім нема перги, певне гнали розплів зимою і виїли. Попадаються поодинокі бжоли з пилком.Звужувати гнізда можна лише в кількох сімях. Холода ще будуть, та все одно вважаю - сезон почався, з чим шановне товариство вітаю і відкриіваю цю чергову сезонну тему. 13 Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,306 Posted February 26 Share Posted February 26 Бджілки облетілися, ревізія зроблена - теж можу переходити з зимової теми в весняну 5 1 Quote Link to post Share on other sites
Женя Циба 22,782 Posted February 26 Share Posted February 26 3 часа назад, Alazon сказал: 24, 25 і 26 лютого температура вдень +9 23-го і до +17 сьогодні. Пішли обльоти, перші 23-го карпатки, потім дворняжки і на фініш карніка. Вчора і сьогодні вже літали всі, в т.ч. нуклеуси. Перевірив стан сімей. Кормів достатньо, підмору небагато, сирості нема, Розплоду нема лише в 3-х вуликах - один збірний пізньо осінню нук, інший - матку бачив, яєць нема і ще один безрозплідний, але температура всерелинв досить висока. В усіх безрозплідних зовсім нема перги, певне гнали розплів зимою і виїли. Попадаються поодинокі бжоли з пилком.Звужувати гнізда можна лише в кількох сімях. Холода ще будуть, та все одно вважаю - сезон почався, з чим шановне товариство вітаю і відкриіваю цю чергову сезонну тему. Сподіваюся Ви легкі на руку 3 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Mihail-ves 9,362 Posted February 26 Share Posted February 26 Сьогодні було на "сонці" 22-25 градусів. Бджілки літали досить гарно і цілий день. Ось вже мед носять. Зараз +10. 7 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Олександр Коваль 8,868 Posted February 26 Share Posted February 26 5 годин тому, Alazon сказав: відкриіваю цю чергову сезонну тему. лайк - за сміливість 4 1 Quote Link to post Share on other sites
Мико 70,709 Posted February 27 Share Posted February 27 Белополье облетелось Харьковская обл Облёт 5 Quote Link to post Share on other sites
Svan 1,193 Posted February 27 Share Posted February 27 17 хвилин тому, Мико сказав: Белополье облетелось Большая пасека! Это ж сколько они там сразу насрали! 6 Quote Link to post Share on other sites
Владимир@ 1,011 Posted February 27 Share Posted February 27 1 минуту назад, Svan сказал: Большая пасека! Это ж сколько они там сразу насрали! Мыть не перемыть ) много съели много и навалили. 1 Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,697 Posted February 27 Share Posted February 27 10 минут назад, Мико сказал: А пока Любитель гнал на баков , карника гнала расплод. 1 3 Quote Link to post Share on other sites
АлексанDр 550 Posted February 27 Share Posted February 27 Вчера +12, без ветра и весь день яркое солнце. Облетелась вся пасека и даже мухи вылезли погреться на солнце. Из потерь, -1 отводок. 2 Quote Link to post Share on other sites
Любитель боярышника 1,191 Posted February 27 Share Posted February 27 2 часа назад, Valik740 сказал: А пока Любитель гнал на баков , карника гнала расплод. Есть такая поговорка "смеется тот, кто смеется последним".Это раз. Второе, есть категория пчеловодов у которых при любых реальных исходах зимовки из года в год все за...бись(другого слова не подобрать) Третье, я сейчас Вас расстрою,но та же проблема и у бакфаста в наших краях. Скажу больше даже автохтонная (у моего двоюродного брата "егошинка") посыпалась и ослабла по той же схеме. Никто не скрывает, эта зимовка проблемная и она еще не закончилась... Четвертое, к бакфасту отношусь ровно. Пожалуйста , ссылку где я гнал на баков. Не дадите, звиняю за словесный понос И последнее, век живи , век учись... будемо учитися в таких професіоналів як Ви! З земівлею мабуть все на 5+, ще від передньої стінки не відірвались? 3 2 Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,697 Posted February 27 Share Posted February 27 27 минут назад, Любитель боярышника сказал: Есть такая поговорка "смеется тот, кто смеется последним".Это раз. Второе, есть категория пчеловодов у которых при любых реальных исходах зимовки из года в год все за...бись(другого слова не подобрать) Третье, я сейчас Вас расстрою,но та же проблема и у бакфаста в наших краях. Скажу больше даже автохтонная (у моего двоюродного брата "егошинка") посыпалась и ослабла по той же схеме. Никто не скрывает, эта зимовка проблемная и она еще не закончилась... Четвертое, к бакфасту отношусь ровно. Пожалуйста , ссылку где я гнал на баков. Не дадите, звиняю за словесный понос И последнее, век живи , век учись... будемо учитися в таких професіоналів як Ви! З земівлею мабуть все на 5+, ще від передньої стінки не відірвались? Не стоит так нервничать, всё будет хорошо. У нас зимовка обычная, все норм , -2 сильные семьи которых сьел клещ , не досмотрел, и того зимовка на 98%, кормов чуть подъели , но не все . Quote Link to post Share on other sites
К. А. Е. 12,000 Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) В 27.02.2021 в 14:32, Valik740 сказал: -2 сильные семьи которых сьел клещ , не досмотрел, и того зимовка на 98%, кормов чуть подъели , но не все . Не встречал такого за свою практику ,чтобы сильная зимующая семья была сьедена клещом за зиму.По зимовке своих рано я не очень доволен Но я не был доволен и с осени так как пчелы шли ослаблены.Тоже минус две пока.Одной забыл сверху поставить магазин медовых с осени.Вторая не должна была пропвсть.И однако скорее нужно еще благодарить Бога за то что есть ,так как клещь летом поработал на славу и осенью уже семьи были ослаблены.Лишний раз убедился что обработка от клеща весной не будет лишней.Есть рядом пчеловодов к которых пчелы без роду и племени совсем все пропали.Если кому интересно -у меня Карника,но я не в том возрасте,чтобы мерятся у кого карандаш больше сточен,а кому его только купили,новый.Такое впечатление что у любителей одной из пород вызывает восторг когда хоть какая то неудача бывает у противоположной.Как оно со стороны смотрится? Edited March 1 by К. А. Е. 1 Quote Link to post Share on other sites
Мико 70,709 Posted March 1 Share Posted March 1 12 минут назад, К. А. Е. сказал: Не встречал такого за свою практику ,чтобы сильная зимующая семья была сьедена клещом за зиму. Ну понятие "сильная семья " у каждого разное Что мы уже неоднократно видели в роликах , о не перезимовавших пчёлах Там и семьи сильные и меду ще чимало 3 2 Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,697 Posted March 1 Share Posted March 1 32 минуты назад, К. А. Е. сказал: Такое впечатление что у любителей одной из пород А какое впечетление у Вас вызывает лживие позорные статьи о Бакфасте в позорном журнале пчеловодческом владельцем которого есть сооснователь ''клуб карлики"??? п.с. Каждый видит то что хочет увидить. 1 Quote Link to post Share on other sites
укачаю 2 Posted March 1 Share Posted March 1 29 минут назад, Мико сказал: Ну понятие "сильная семья " у каждого разное Что мы уже неоднократно видели в роликах , о не перезимовавших пчёлах Там и семьи сильные и меду ще чимало У меня тоже один улей сильная семья меду полно . Но не тут то было. Осыпались все . что заклещеваность. Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,697 Posted March 1 Share Posted March 1 23 минуты назад, Мико сказал: Ну понятие "сильная семья " у каждого разное Что мы уже неоднократно видели в роликах , о не перезимовавших пчёлах Там и семьи сильные и меду ще чимало У Вас нет по соседству псевдо пчеловодов , они же и клещеводы, которые зажмотили летом на полоски от клеща, 70 % легло у них пасеки. Надеюсь поймёте меня. 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,280 Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) Зимовка відмінна кажись , бо толком ще нічого небачив , пока всі живі і явного осипання нема , якщо дивится зверху , мед є , 26.02 був обліт з 10.00 до 15.00 при +13*С, бджоли чистили вулики в деяких вигорнули до стакану підмору і крошку , криші чисті робили обліт за межами пасіки , в межах пасіки з мітками на кришах і снігу був обліт виборочний ще 22.02 півсередньої сімьї осипалось без матки , іншу половину переніс через перегородку ну це ще 9.02 От тільки гісметео показує що в марту небуде жодного робочого дня , більше +9*С пока нема , місяць без пилку , перги у деяких вуликах нема зовсім виїли ще при нарощувані в зиму +9 *С це так вилитіла бджола і невернулась і скільки їх виліте за місяць Edited March 1 by AVA 3 Quote Link to post Share on other sites
К. А. Е. 12,000 Posted March 1 Share Posted March 1 Только что, Valik740 сказал: А какое впечетление у Вас вызывает лживие позорные статьи о Бакфасте в позорном журнале пчеловодческом владельцем которого есть сооснователь ''клуб карлики"??? п.с. Каждый видит то что хочет увидить. Валик ,я не зря написал "одной из пород" по отношению к противоположной без указания пород .Значит это касается всех.На чужой беде счастья не будет.Как денег не хочется но что мы в первую очередь люди забывать нельзя.Журнал не читал, потому мнение не могу иметь.Если такой факт присутствует-это не есть хорошо Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,847 Posted March 1 Share Posted March 1 Вчора закінчив поверхневий огляд. Крім 4 6-рамочників в яких не проконтролював корма і ще в одній, які відійшли в інший світ, всі інші навіть в кращому стані ніж осінню. Морози по факту взагалі не вплинули. Єдине на одному точку є трохи проблеми з кормом. Як на мене зимівля по факту закінчилася і попереду лише очікування тепла. Як на мене добре, що тепло буде трохи пізніше. З однієї сторони бджола трохи повільно буде розвиватися, а з іншої кращі погодні умови для перших весняних медоносів. Хочеться нарешті, щоб як зазвичай залялися нектаром з верби козячої. 2 Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,697 Posted March 1 Share Posted March 1 15 минут назад, К. А. Е. сказал: я не зря написал "одной из пород" по отношению к противоположной без указания пород Вот это 'клубное изподтешка'' уже утомило, некоторые члены клуба поняли что на вранье далеко не педеш, а некоторым не доходит и не дойдет. 18 минут назад, К. А. Е. сказал: .На чужой беде счастья не будет.Как денег не хочется но что мы в первую очередь люди забывать нельзя. Это вообще к чему?? ?? 19 минут назад, К. А. Е. сказал: Журнал не читал Да ладно)))) на фаруме долго мусолили эту статью. Неудачная попытка)))) Quote Link to post Share on other sites
К. А. Е. 12,000 Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) Я пишу,что вижу,не играясь в резидентов,не ожидая вокруг заговора.Иногда Ваш текст с Вашими выводами мне бывает непонятен.Вы меня,Валик во вранье подозреваете?Это уже слишком.Да хоть бы и кого угодно .Если я пишу что не знаю суть вопроса-значит не знаю. Edited March 1 by К. А. Е. Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,518 Posted March 1 Share Posted March 1 1 час назад, Wladimir_K сказал: Вчора закінчив поверхневий огляд. Крім 4 6-рамочників в яких не проконтролював корма і ще в одній, які відійшли в інший світ, всі інші навіть в кращому стані ніж осінню. Морози по факту взагалі не вплинули. Єдине на одному точку є трохи проблеми з кормом. Як на мене зимівля по факту закінчилася і попереду лише очікування тепла. Як на мене добре, що тепло буде трохи пізніше. З однієї сторони бджола трохи повільно буде розвиватися, а з іншої кращі погодні умови для перших весняних медоносів. Хочеться нарешті, щоб як зазвичай залялися нектаром з верби козячої. Теж би хотів щоб на цьвітіння верби стояла хороша погода , а то в мене вже 3 роки фігова погода. Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,697 Posted March 1 Share Posted March 1 1 час назад, К. А. Е. сказал: Я пишу,что вижу,не играясь в резидентов,не ожидая вокруг заговора.Иногда Ваш текст с Вашими выводами мне бывает непонятен.Вы меня,Валик во вранье подозреваете?Это уже слишком.Да хоть бы и кого угодно .Если я пишу что не знаю суть вопроса-значит не знаю. Красиво перекручиваете, в каком звании на пенсию пошли?? Если не сикрет 1 Quote Link to post Share on other sites