electruk Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Це залежить від міцності фаркопа і ланжеронів opr06K9M.gif Я москвичом 2141 тягнув 500кг зерна, знайомий нивою тону. ? Ваз 2103 тянули прицеп + 1000 кг кукурудзи в мішках, (боявся за прицеп - ступиці) але обійшлося все добре ay.gif ? я шісткою тягнув прицеп і в самій машині вагу в тонну за 200км все норма , та от хочу взяти машину , або 9 або ниву і цікавить що зможу я причепити до неї нива бере багато бензину , а от наскільки вона потужніша за 9 ? от питання. я придивляюсь до причепа осівського на 16 сімей , так от потягне нива чи ні ? а 9 ? Згідно технічних характеристик, використання причепу з автомобілем ВАЗ-21093 напевно не передбачено, потужність двигуна в залежності від марки близько 51,5 кВт, для Ниви ВАЗ-21214 допустима повна маса буксируємого причепу з гальмами 600 кг, без гальм 300 кг, потужність двигуна 59,5 кВт, витрати бензину 12л на 100 км Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NVN Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Згідно технічних характеристик, використання причепу з автомобілем ВАЗ-21093 напевно не передбачено, ? Нива безусловно лучше. Но и девятка не плохо. А с двухосным прицепом вообще "песня". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Нива безусловно лучше. Но и девятка не плохо. А с двухосным прицепом вообще "песня". ? ай спревді класно! Правда є питання, що справді всі заанансовані Вами сім'ї перевозите таким способом? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 А с двухосным прицепом вообще "песня" ? На фотографии одноосные... Какая категория нужна на двохосный ?? (пусть даже- если в техпаспорте будет указана его полная масса 0 кг ) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NVN Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Правда є питання, що справді всі заанансовані Вами сім'ї перевозите таким способом? ? Раньше да. А с 2012 года эксплуатируем эту машину с этим прицепом + ВАЗ-21014 с двухосным прицепом. За один раз вывозим 35 семей в 15 рамочных ульях. Какая категория нужна на двохосный ? На прицепе висит бирка" Полная масса прицепа 750 кг." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apl Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Какая категория нужна на двохосный Для таких прицепов категория от количества осей не зависит. Если тягач категории В и полная масса прицепа по техпаспорту до 750кг, достаточно категории В будет. Если больше, нужно будет ВЕ открывать. Как ГАИ относится к перегрузу по факту не знаю. Ульи выглядят тяжелыми из-за объемности, могут попытаться заставить перевесить прицеп и оштрафовать наверное. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Меня вот интересует один вопрос. У меня права еще советские. Открыты четыре категории -А,Б,С,Д. В этом году по идее менять. Какие категории мне впишут, и как быть с прицепом? Сейчас я тягаю бусом двухосник без проблем, а в новых правах что нужна категория? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcholkin Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 NVN, одноосный полностью самодельный? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NVN Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Меня вот интересует один вопрос. У меня права еще советские. Открыты четыре категории -А,Б,С,Д. В этом году по идее менять. Какие категории мне впишут, и как быть с прицепом? Сейчас я тягаю бусом двухосник без проблем, а в новых правах что нужна категория? ? Когда будете менять права, заострите на этом внимание. В ГАИ обязаны открыть все категории которые у Вас сейчас открыты. Если сейчас Вам можно тягать двухосник, то проследите чтобы в новых правах эта категория была открыта. NVN, одноосный полностью самодельный? ? Да, этот прицеп полностью самодельный. Но когда то (в советские времена) это была пивная бочка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcholkin Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Да, этот прицеп полностью самодельный. Но когда то (в советские времена) это была пивная бочка. ? А документы на пивную бочку были? т.е. интересует регистрация самоделки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 всім дякую за поради Маю таку думку. Нива добре авто для того щоб перевезти прицеп та ще і по бездоріжю іде гарно та от бензину бере багато. а машина потрібна щоб і поїхати десь можна було , тобто бажано економніша. тому задумуюсь над 9 . тим більш бджоли перевозю в радіусі 30 км і 3 рази за сезон . звичайно краще всього був би бус , та на нього гроші не вистачає Нива безусловно лучше. Но и девятка не плохо. А с двухосным прицепом вообще "песня". ? тобто 9 потяне прицеп з 2 осями і 16 вуликами ? чи забагато ? маса звичайно не 750 кг а побільше буде. У вас на фото вулики з очерету- легкі , деревяні будуть важчі зазвичай сімя яка перевозиться має вагу не менше 50 кг. (на око) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Да, этот прицеп полностью самодельный. Но когда то (в советские времена) это была пивная бочка. ? А документы на пивную бочку были? т.е. интересует регистрация самоделки... Пчелкин, регистрация самоделки геммор еще тот, я пробовал. Там кучу экспертиз нужно. Лучше купить убитый прицеп но с доками, а потом по им делать что душа желает. Я так себе двухосник делал. Да на дороге бывают преценденты, но гаи не в силах доказать что это не тот прицеп, тем более что их сейчас тьма и разобраться в абривиатуре прицепа очень сложно. Всегда отпускали. Правда я оставлял от старого прицепа "дышло" с номером и просто усиллял его. Потом покрасил и все. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NVN Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 А документы на пивную бочку были? т.е. интересует регистрация самоделки. ? Этот прицеп без документов. Мы кочуем в радиусе 12 км. от дома, так сказать проселочными дорогами. тобто 9 потяне прицеп з 2 осями і 16 вуликами ? чи забагато ? маса звичайно не 750 кг а побільше буде. У вас на фото вулики з очерету- легкі , деревяні будуть важчі зазвичай сімя яка перевозиться має вагу не менше 50 кг. (на око) ? Двухосный прицеп выдерживает нагрузку в 1,5 тонны. А 750кг. они пишут чтобы категория была не нужна. А 16 ульев будете возить девяткой без проблем. Мы 10лет одноосный с 16 ульями таскали 412 Москвичем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 регистрация самоделки геммор еще тот, я пробовал. Там кучу экспертиз нужно. ? в планах є виготовлення лафета, для платформ, кочового будиночка, хочу посадити на дві зсунутих до купи осі, але вже не перший раз чую про проблеми з реєстрацією, готового знайти важко, за доступною ціною, ті що робить "Ось" не по мені, пропонували лафет евакуатор під л/а, на торсіонах, непогано, але прийдеться дещо переробити по своєму, ціна 1000 українських євро, документи під питанням, Схиляюся до власної конструкції, а купити і переробляти ... хто має досвід підскажіть... . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 "Ось" двухосные тоже делает на торсионах. Именно на базе их краденых деталей я и делал себе платформу. Размер подгонял под перевозку ульев ( в один ряд 4-ре дадана или пять руттов). Двухосный против одноосного (Ось) идет как лодка-не шелохнет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 "Ось" двухосные тоже делает на торсионах. Именно на базе ? нажаль повторити Ваш варіант незможу, Ось то долеко від мене! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 PNS, а таке ще питання, Що б торсіонну підвіску, та ще й що б при холостому пробігові одну вісь пропіднімати, а при навантаженні - розвантаженні присідала, це я більше планував таке для лафета, щоб перевозити платформи з вуликами, то можливо і погрущика нетреба було б. ? Ще думаю непоганою може бути пневматична підвіска, яку при навантаженні - розвантаженні ще простіше присадити, стравивши повітря. На авторинку .. Лоск.. у Харкові можна підібрати пневмокамери, починаючи від вантажівок і до легковиків, та мабуть і замовити можна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 PNS, а таке ще питання, Що б торсіонну підвіску, та ще й що б при холостому пробігові одну вісь пропіднімати, а при навантаженні - розвантаженні присідала, це я більше планував таке для лафета, щоб перевозити платформи з вуликами, то можливо і погрущика нетреба було б. ? Ще думаю непоганою може бути пневматична підвіска, яку при навантаженні - розвантаженні ще простіше присадити, стравивши повітря. На авторинку .. Лоск.. у Харкові можна підібрати пневмокамери, починаючи від вантажівок і до легковиків, та мабуть і замовити можна. Так он и так на торсионах ниже колена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Так он и так на торсионах ниже колена. ? Речь о том, чтоб кочевой модуль ставить и забирать без помощи домкратов, подогнав приспущенный лафет под модуль и , подняв давление в пневмобалонах подвески, таким образом его загрузить. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Так он и так на торсионах ниже колена. ? Речь о том, чтоб кочевой модуль ставить и забирать без помощи домкратов, подогнав приспущенный лафет под модуль и , подняв давление в пневмобалонах подвески, таким образом его загрузить. Интересное решение. Но нужна идеальная плоскость под модуль, чтобы уклона не было. Да и проседать он будет понемногу со временем от веса и дождей. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Но нужна идеальная плоскость под модуль, чтобы уклона не было ? Для себя такой вариант не рассматриваю ввиду довольно пересеченной местности, кочевка россыпью. Да и проседать он будет понемногу со временем от веса ? Думаю хода подвески будет достаточно, если при выгрузке поднять на максимум, пусть модуль просядет на половину хода. У трикамерных пневмобалонов ход достаточно большой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Ще думаю непоганою може бути пневматична підвіска, яку при навантаженні - розвантаженні ще простіше присадити, стравивши повітря. На авторинку .. Лоск.. у Харкові можна підібрати пневмокамери, починаючи від вантажівок і до легковиків, та мабуть і замовити можна. ? теоретично я про такий варіант теж думав, але нажаль незнайомий з ним з технічної сторони. Це ж мабуть підвіска буде в маятниковому виконанні, (я так це собі уявляю), якось приспособити пневмоподушку, нажаль в живу небачив, тому такі туманні уявлення. Додатково треба компресор, а який тиск в подушках? PS. Можу сказати,що бачив всього один раз, як цементовоз після загрузки припіднімався за допомогою пневмоподушок, мені сподобалося, але це всі мої пізнання в цій галузі! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 теоретично я про такий варіант теж думав, але нажаль незнайомий з ним з технічної сторони. ? https://www.google.com.ua/search?q=%D0%BF%D...280&bih=933 Пневмоподушок існує багато видів, на будь який смак. Це ж мабуть підвіска буде в маятниковому виконанні, ? Можна маятникову, а також ресорну з одним корінним листом, який триматиме вісь, а нагрузка буде на пневмо. Додатково треба компресор, а який тиск в подушках? ? Компрессор піде автомобільний для легковиків, їх зараз багато різних, а тиск в залежності від моделі пневмобаллона, вони бувають двокамерні, трикамерні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 з одним корінним листом, який триматиме вісь, а ? тобто один лист, а подушка між віссю та рамою, правильно я зрозумів? PS. А як підняти одну вісь при пустому пробігові? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 тобто один лист, а подушка між віссю та рамою, правильно я зрозумів? ? Якщо робити великий двовісний причеп, то можна взяти на сторону по одному корінному листу з Газелі, вісь - суцільнотянута (безшовна) труба діаметр 76 мм і стінка 4 мм. Ступиці і все інше УАЗ. А між віссю і рамою пневмобалон. Для меншого двовісного причепа можна використати задні балки від ВАЗ 08 - 09, або від Москвич 2141, ну або ресорний з меншою віссю під ступиці ВАЗ. А як підняти одну вісь при пустому пробігові? ? Думаю найпростіший варіант за допомогою винт - гайка ( з домкрата), ну і трос між віссю і гайкою. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts