krim_pchel Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Так шо, вперед в КамАЗ, баранку в руки, регистратор на панель и в бой ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Робин-Гут Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 На легковушке с прицепом 500-700 кг три сезона ездил ночью. Ну что скажу - 80-100км в час опасно. Не потому что может разболтать по сторонам -если ульи не смещены к заднему краю, то не разболтает. Опасность в огромном тормозном пути. Случись чего -резко не остановишься. Поэтому на трассе с пчелами вне города максимум 70 км в час. В населенном пункте, даже ночью, лучше ехать 40-50км в час. В общем -легковушка с прицепом по безопасности движения проигрывает грузовым авто. Средняя скорость моего груженого передвижения по асфальтовым среднего качества дорогам ночью 30-40 км в час. Вывод -начиная с 30 уликов лучше нанимать газель или какой другой средний грузовичек и грузчиков. Впрочем, я встречал людей,которые имея 100 лежаков, перевозят их на автомобильном двухосном прицепе (по 30 лежаков за ходку), буксируя микроавтобусом. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krim_pchel Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 На легковушке с прицепом 500-700 кг три сезона ездил ночью. Ну что скажу - 80-100км в час опасно. Не потому что может разболтать по сторонам -если ульи не смещены к заднему краю, то не разболтает. Опасность в огромном тормозном пути. Случись чего -резко не остановишься. Поэтому на трассе с пчелами вне города максимум 70 км в час. В населенном пункте, даже ночью, лучше ехать 40-50км в час. В общем -легковушка с прицепом по безопасности движения проигрывает грузовым авто. opr06K9M.gif Средняя скорость моего груженого передвижения по асфальтовым среднего качества дорогам ночью 30-40 км в час. Вывод -начиная с 30 уликов лучше нанимать газель или какой другой средний грузовичек и грузчиков. Впрочем, я встречал людей,которые имея 100 лежаков, перевозят их на автомобильном двухосном прицепе (по 30 лежаков за ходку), буксируя микроавтобусом. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 кто чем, а я так ? що можете сказати на користь ГаЗ 66, варта вона того щоб пристосовувати її до перевезення вуликів, адже бензин то недешевий. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VSTS Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 що можете сказати на користь ГаЗ 66, ? Машина класс если не "убитая" т.е. с не очень большой эксплуатацией. А бензином Шишигу можно и не "кормить". Проще поставить газобалонную установку а если заморочиться то и Д 240 ставят и ездят на солярке Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 если заморочиться то и Д 240 ставят и ездят на солярке ? на сьогоднішній день це недешеве задоволення замінити двигун, щоб повернути потрачені гроші зекономивши їх на пальному возити бджіл треба цілий рік, тай не один а з5-6. а при кочівлях то мабуть і неокупиться. цікавить ще таке, при перевезенні бджіл (маса вантажу ~2 -2,5 т) чи не розтрасе їх, товариш каже що жорстка на ходу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 цікавить ще таке, при перевезенні бджіл (маса вантажу ~2 -2,5 т) чи не розтрасе їх, товариш каже що жорстка на ходу ? Як пуста то й жорстка підвіска, а як 2-3 тони вкинуть одразу мякшає. До того ж по паспорту в "шишки" вантажопідйомність 2т, такщо машина якраз для пасіки(якщо їхать в непролазну грязюку). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 машина якраз для пасіки(якщо їхать в непролазну грязюку). ? Теж непогана http://auto.ria.ua/auto_mercedes-benz_unimog_10053245.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Теж непогана ? Кузов малуватий Краще на ці гроші для пасіки купити 2 камази, 2 урали й одну шниву Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 машина якраз для пасіки(якщо їхать в непролазну грязюку). ? Теж непогана http://auto.ria.ua/auto_mercedes-benz_unimog_10053245.html Бджоли полякаютьсяя такої "калимаги"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 До того ж по паспорту в "шишки" вантажопідйомність 2т, ? цікава назва ШИШКА, яка історія, чую перший раз, хоча "влюбльоний" в ГаЗ 66 ще з армійських років, Про вантажопідйомність в 2 тони відомо, але є підресорники, (поставив сам), а от амортизатори зняв, повертатися до первозданного трохи жаль, тим більше перевезення бджіл це мить, раз чи два рази в рік, в подальшому використовую не дуже інтенсивно, але трапляється, за іншим призначенням. Про грязюку це на всі 100% правда. Але товариш каже що варіант для бджіл - несупер. Хвалить своє. (везе за раз 21 БК) В мене Буде 40, БК (своїх), Радить продати і зробити по його, от і чухаю потилицю?! вся ця "музика" ставиться - знімаеться за 15хв, а так простий грузовик. (все зклепано в дома) , а це товариша, теж "самопал" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 а це товариша, теж "самопал" ? Подібний ,,самопал,, і роблю собі. Тільки в довжину десять вуликів і чотири в ширину. тобто 40. Буксирувати легковим УАЗом на редукторних мостах. З УАЗа ступиці, щити, тормозні барабани та диски. Резина 15С. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 тормозні барабани та ? в товариша без тормозів, навантаження все на авто, А за яким прнципом плануєте привід тормозів, але ж забув, на УаЗі немає компресора, бо на 66 можна зробити повноціну,- пневмокерування гідроприводом, З УаЗом мабуть це інерційна буде? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 А за яким прнципом плануєте привід тормозів ? Планую інерційний тормоз. Купити готове причепне, на авторинку ,,ЛОСК.. у Харкові вони бувають під різну вагу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВЕРЕС Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Планую інерційний тормоз. Купити готове причепне, на авторинку ,,ЛОСК.. у Харкові вони бувають під різну вагу. ? дякую за інфу, буду знати. можливо згодиться колись. PNS, а таке ще питання, Що б торсіонну підвіску, та ще й що б при холостому пробігові одну вісь пропіднімати, а при навантаженні - розвантаженні присідала, це я більше планував таке для лафета, щоб перевозити платформи з вуликами, то можливо і погрущика нетреба було б. ЦІкавлюся Вашою думкою (поважаю). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 хлопці хто підскаже який прицеп потяне 9 (вага?) і який нива ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Що б торсіонну підвіску, ? Я про торсіонну підвіску не задумувався, хоча колись мав справу з Польським двухвісником на торсіонах. Роблю під рессори від Газелі. Передні і задні будуть на різній ширині, щоб осі стояли близко одна від другої. то можливо і погрущика нетреба було б. ? В моїх умовах стаціонару близко до вуликів причеп не підігнати (земельна ділянка на схилі ), та і при кочівлі не завжди є можливість підїхати до самого точка. Тому і розглядаю можливість виготовлення нескладного погрузчика, яким ще перевезти двумістний піддон з вуликами на якусь відстань. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Що б торсіонну підвіску, та ще й що б при холостому пробігові одну вісь пропіднімати, а при навантаженні - розвантаженні присідала, це я більше планував таке для лафета, щоб перевозити платформи з вуликами, то можливо і погрущика нетреба було б. ? Це щось на зразок цього Э ще й більші Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrolog Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 хлопці хто підскаже який прицеп потяне 9 (вага?) і який нива ? Эта потянет без проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
степанович Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 хлопці хто підскаже який прицеп потяне 9 (вага?) і який нива ? Це залежить від міцності фаркопа і ланжеронів Я москвичом 2141 тягнув 500кг зерна, знайомий нивою тону. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Ваз 2103 тянули прицеп + 1000 кг кукурудзи в мішках, (боявся за прицеп - ступиці) але обійшлося все добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Це залежить від міцності фаркопа і ланжеронів opr06K9M.gif Я москвичом 2141 тягнув 500кг зерна, знайомий нивою тону. ? Ваз 2103 тянули прицеп + 1000 кг кукурудзи в мішках, (боявся за прицеп - ступиці) але обійшлося все добре ay.gif ? я шісткою тягнув прицеп і в самій машині вагу в тонну за 200км все норма , та от хочу взяти машину , або 9 або ниву і цікавить що зможу я причепити до неї нива бере багато бензину , а от наскільки вона потужніша за 9 ? от питання. я придивляюсь до причепа осівського на 16 сімей , так от потягне нива чи ні ? а 9 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
степанович Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Паланочка, я для пасіки брав би ниву Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Це залежить від міцності фаркопа і ланжеронів opr06K9M.gif Я москвичом 2141 тягнув 500кг зерна, знайомий нивою тону. ? Ваз 2103 тянули прицеп + 1000 кг кукурудзи в мішках, (боявся за прицеп - ступиці) але обійшлося все добре ay.gif ? я шісткою тягнув прицеп і в самій машині вагу в тонну за 200км все норма , та от хочу взяти машину , або 9 або ниву і цікавить що зможу я причепити до неї нива бере багато бензину , а от наскільки вона потужніша за 9 ? от питання. я придивляюсь до причепа осівського на 16 сімей , так от потягне нива чи ні ? а 9 ? Вспомнилась история,когда в германию приехал Мерседес-814 из украины(грузоподъемность 4.5 тонн).Мерс был оборудован подрисорниками от ЗИЛа ,немцы были в шоке ,а когда от водителя узнали ,что в украине загружали до 7тонн,начали обзывать ..... . Для перевозки пасеки,прицепа однозначно НИВА .Но если учитывать поездки семьи,по делам то 9ка выгодней,и может быть дешевле в ремонте.Сопоставьте колличество поездок на кочевку и для бытовых нужд получите ответ.Но 9ка не "не любит прицеп". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Паланочка, я для пасіки брав би ниву Тоже за Ниву. Была до бусов в пользовании. Очень крепкая машина и проходимость на высоте. Я пока трактор ехал за другим прицепом домой, подцепался к девятиметровой платформе (вия на прицепное и сверху парень на вия становился) и тянул на пониженной эту платформу(на ней в четыре ряда и два этажа даданы) вдоль посадки, а хлопцы снимали и раставляли вдоль посадки мои ульи Бидоны только ставить плохо. Но у меня была в старом кузове, а вновом кузове там проще. Шевролет не бери-гадость. Девятка как на меня тоже Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts