Jump to content

Перевозка пчёл

Иван Педан
 Share

Recommended Posts

Так шо, вперед в КамАЗ, баранку в руки, регистратор на панель и в бой

:az::ay:

На легковушке с прицепом 500-700 кг три сезона ездил ночью. Ну что скажу - 80-100км в час опасно. Не потому что может разболтать по сторонам -если ульи не смещены к заднему краю, то не разболтает. Опасность в огромном тормозном пути. Случись чего -резко не остановишься. Поэтому на трассе с пчелами вне города максимум 70 км в час. В населенном пункте, даже ночью, лучше ехать 40-50км в час. В общем -легковушка с прицепом по безопасности движения проигрывает грузовым авто. :IMHO1: Средняя скорость моего груженого передвижения по асфальтовым среднего качества дорогам ночью 30-40 км в час. Вывод -начиная с 30 уликов лучше нанимать газель или какой другой средний грузовичек и грузчиков. Впрочем, я встречал людей,которые имея 100 лежаков, перевозят их на автомобильном двухосном прицепе (по 30 лежаков за ходку), буксируя микроавтобусом.

На легковушке с прицепом 500-700 кг три сезона ездил ночью. Ну что скажу - 80-100км в час опасно. Не потому что может разболтать по сторонам -если ульи не смещены к заднему краю, то не разболтает. Опасность в огромном тормозном пути. Случись чего -резко не остановишься. Поэтому на трассе с пчелами вне города максимум 70 км в час. В населенном пункте, даже ночью, лучше ехать 40-50км в час. В общем -легковушка с прицепом по безопасности движения проигрывает грузовым авто. opr06K9M.gif Средняя скорость моего груженого передвижения по асфальтовым среднего качества дорогам ночью 30-40 км в час. Вывод -начиная с 30 уликов лучше нанимать газель или какой другой средний грузовичек и грузчиков. Впрочем, я встречал людей,которые имея 100 лежаков, перевозят их на автомобильном двухосном прицепе (по 30 лежаков за ходку), буксируя микроавтобусом.

:ay:

• 3 months later...
кто чем, а я так

що можете сказати на користь ГаЗ 66, варта вона того щоб пристосовувати її до перевезення вуликів, адже бензин то недешевий.

що можете сказати на користь ГаЗ 66,

Машина класс если не "убитая" т.е. с не очень большой эксплуатацией. А бензином Шишигу можно и не "кормить". Проще поставить газобалонную установку а если заморочиться то и Д 240 ставят и ездят на солярке :hi:

если заморочиться то и Д 240 ставят и ездят на солярке

на сьогоднішній день це недешеве задоволення замінити двигун, щоб повернути потрачені гроші зекономивши їх на пальному возити бджіл треба цілий рік, тай не один а з5-6. а при кочівлях то мабуть і неокупиться. цікавить ще таке, при перевезенні бджіл (маса вантажу ~2 -2,5 т) чи не розтрасе їх, товариш каже що жорстка на ходу

цікавить ще таке, при перевезенні бджіл (маса вантажу ~2 -2,5 т) чи не розтрасе їх, товариш каже що жорстка на ходу

Як пуста то й жорстка підвіска, а як 2-3 тони вкинуть одразу мякшає. До того ж по паспорту в "шишки" вантажопідйомність 2т, такщо машина якраз для пасіки(якщо їхать в непролазну грязюку).

машина якраз для пасіки(якщо їхать в непролазну грязюку).

Теж непогана http://auto.ria.ua/auto_mercedes-benz_unimog_10053245.html

Теж непогана

Кузов малуватий :IMHO: Краще на ці гроші для пасіки купити 2 камази, 2 урали й одну шниву :IMHO::)

машина якраз для пасіки(якщо їхать в непролазну грязюку).

Теж непогана http://auto.ria.ua/auto_mercedes-benz_unimog_10053245.html
Бджоли полякаютьсяя такої "калимаги"...

До того ж по паспорту в "шишки" вантажопідйомність 2т,

цікава назва ШИШКА, яка історія, чую перший раз, хоча "влюбльоний" в ГаЗ 66 ще з армійських років, Про вантажопідйомність в 2 тони відомо, але є підресорники, (поставив сам), а от амортизатори зняв, повертатися до первозданного трохи жаль, тим більше перевезення бджіл це мить, раз чи два рази в рік, в подальшому використовую не дуже інтенсивно, але трапляється, за іншим призначенням. Про грязюку це на всі 100% правда. Але товариш каже що варіант для бджіл - несупер. Хвалить своє. (везе за раз 21 БК) В мене Буде 40, БК (своїх), Радить продати і зробити по його, от і чухаю потилицю?! :hi:post-6108-1363245144_thumb.jpg post-6108-1363245245_thumb.jpg вся ця "музика" ставиться - знімаеться за 15хв, а так простий грузовик. post-6108-1363245663_thumb.jpg (все зклепано в дома) post-6108-1363245987_thumb.jpg , а це товариша, теж "самопал"

а це товариша, теж "самопал"

Подібний ,,самопал,, і роблю собі. Тільки в довжину десять вуликів і чотири в ширину. тобто 40. Буксирувати легковим УАЗом на редукторних мостах. З УАЗа ступиці, щити, тормозні барабани та диски. Резина 15С.

тормозні барабани та

в товариша без тормозів, навантаження все на авто, А за яким прнципом плануєте привід тормозів, але ж забув, на УаЗі немає компресора, бо на 66 можна зробити повноціну,- пневмокерування гідроприводом, З УаЗом мабуть це інерційна буде?

А за яким прнципом плануєте привід тормозів

Планую інерційний тормоз. Купити готове причепне, на авторинку ,,ЛОСК.. у Харкові вони бувають під різну вагу.

Планую інерційний тормоз. Купити готове причепне, на авторинку ,,ЛОСК.. у Харкові вони бувають під різну вагу.

дякую за інфу, буду знати. можливо згодиться колись. :hi: PNS, а таке ще питання, Що б торсіонну підвіску, та ще й що б при холостому пробігові одну вісь пропіднімати, а при навантаженні - розвантаженні присідала, це я більше планував таке для лафета, щоб перевозити платформи з вуликами, то можливо і погрущика нетреба було б. ЦІкавлюся Вашою думкою (поважаю).

хлопці хто підскаже який прицеп потяне 9 (вага?) і який нива ?

Що б торсіонну підвіску,

Я про торсіонну підвіску не задумувався, хоча колись мав справу з Польським двухвісником на торсіонах. Роблю під рессори від Газелі. Передні і задні будуть на різній ширині, щоб осі стояли близко одна від другої.
то можливо і погрущика нетреба було б.

В моїх умовах стаціонару близко до вуликів причеп не підігнати (земельна ділянка на схилі ), та і при кочівлі не завжди є можливість підїхати до самого точка. Тому і розглядаю можливість виготовлення нескладного погрузчика, яким ще перевезти двумістний піддон з вуликами на якусь відстань.

Що б торсіонну підвіску, та ще й що б при холостому пробігові одну вісь пропіднімати, а при навантаженні - розвантаженні присідала, це я більше планував таке для лафета, щоб перевозити платформи з вуликами, то можливо і погрущика нетреба було б.

Це щось на зразок цього post-637-1363257436_thumb.jpgpost-637-1363257452_thumb.jpg Э ще й більші post-637-1363257542_thumb.jpg

Эта потянет без проблем.

Це залежить від міцності фаркопа і ланжеронів :IMHO1: Я москвичом 2141 тягнув 500кг зерна, знайомий нивою тону.

Ваз 2103 тянули прицеп + 1000 кг кукурудзи в мішках, (боявся за прицеп - ступиці) але обійшлося все добре :ay:

Це залежить від міцності фаркопа і ланжеронів opr06K9M.gif Я москвичом 2141 тягнув 500кг зерна, знайомий нивою тону.

Ваз 2103 тянули прицеп + 1000 кг кукурудзи в мішках, (боявся за прицеп - ступиці) але обійшлося все добре ay.gif

я шісткою тягнув прицеп і в самій машині вагу в тонну за 200км все норма , та от хочу взяти машину , або 9 або ниву і цікавить що зможу я причепити до неї ;) нива бере багато бензину , а от наскільки вона потужніша за 9 ? от питання. я придивляюсь до причепа осівського на 16 сімей , так от потягне нива чи ні ? а 9 ? :ah::wave:

Паланочка, я для пасіки брав би ниву :IMHO1::hi:

Це залежить від міцності фаркопа і ланжеронів opr06K9M.gif Я москвичом 2141 тягнув 500кг зерна, знайомий нивою тону.

Ваз 2103 тянули прицеп + 1000 кг кукурудзи в мішках, (боявся за прицеп - ступиці) але обійшлося все добре ay.gif

я шісткою тягнув прицеп і в самій машині вагу в тонну за 200км все норма , та от хочу взяти машину , або 9 або ниву і цікавить що зможу я причепити до неї ;) нива бере багато бензину , а от наскільки вона потужніша за 9 ? от питання. я придивляюсь до причепа осівського на 16 сімей , так от потягне нива чи ні ? а 9 ? :ah::wave:
Вспомнилась история,когда в германию приехал Мерседес-814 из украины(грузоподъемность 4.5 тонн).Мерс был оборудован подрисорниками от ЗИЛа :blink: ,немцы были в шоке :umora: ,а когда от водителя узнали ,что в украине загружали до 7тонн,начали обзывать ..... :umora: . Для перевозки пасеки,прицепа однозначно НИВА :IMHO1: .Но если учитывать поездки семьи,по делам то 9ка выгодней,и может быть дешевле в ремонте.Сопоставьте колличество поездок на кочевку и для бытовых нужд получите ответ.Но 9ка не "не любит прицеп". :IMHO1:

Паланочка, я для пасіки брав би ниву :IMHO1::hi:
Тоже за Ниву. Была до бусов в пользовании. Очень крепкая машина и проходимость на высоте. Я пока трактор ехал за другим прицепом домой, подцепался к девятиметровой платформе (вия на прицепное и сверху парень на вия становился) и тянул на пониженной эту платформу(на ней в четыре ряда и два этажа даданы) вдоль посадки, а хлопцы снимали и раставляли вдоль посадки мои ульи :ay: Бидоны только ставить плохо. Но у меня была в старом кузове, а вновом кузове там проще. Шевролет не бери-гадость. Девятка как на меня тоже :IMHO1:

• Алёнка changed the title to Перевозка пчёл