konoval_am Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Мої вітання колеги. Як і в сезоні 2018,19,20, маю можливість запропонувати варіант придбання у 2021 році матеріалу від визнаних европейських карніководів. Варіант №1: Матки з Австрії від Харальда Штрьомера (Harald Strommer), код в системі beebreed 99-377. Матки контролованого спарювання з гірських ізольованих облітників Pusterwald і Bretstein. В 2018-20 роках матки від вказаного матковода завозились мною, і деякі з форумчан є їх власниками. Бджола має гарний і однорідний екстер"ер, типово для карніки спокійна і гарно сидить на сотах. Сам Х.Штрьомер досить давно і плідно працює з бджолами, також він часто являється "тестером" маток К.Пернера, рівно як і останній часто перевіряє матеріал Х.Штрьомера. Взагалі їх матки варяться в соку Майен/Пернер/Штрьомер. Також його матки часто стоять в якості батьківських на згаданих облітниках. Переглянути його напрацювання в Бибрид не буде складним. Думаю вони заслуговують на увагу і повагу. Фото паспортів матеріалу 2018 року: P/S Дуже інформативні та якісні паспорти. Варіант №2: Матки з Німеччини від Хорста Греве (Horst Greve), код в системі beebreed 6-198. Від нього будуть матки контрольованого спарювання з острівних злучних пунктів (Wangeroog, Langeoog, Norderney....). Теж представляти вказаного чоловіка думаю не потрібно. Від нього теж були завезені матки в 2018, 2019 та 2020 році. Фото паспортів маток 2018 року: Матки котрі заїхали в 2019: - Строки? Орієнтовні строки заплановані як і в 2018-20 роках. Не хочу фантазувати і потім пояснювати "а чому так". Моя справа полягає в тому щоб з моменту, коли дізнаюсь про повернення маток з облітників і до їх заїзду в Україну пройшло мінімум часу. До прикладу матки з Австрії в 2020 доїхали за 19 годин; - Як замовити? Шляхом телефонного дзвінку або написавши приватне повідомлення тут на форумі чи листа на електронну поштову; - Як зв"язатися? Мобільні телефони +380674679433, +380932950220. E-mail: konoval_am@ukr.net - Оплата? Слів 2 дорослих чоловіків достатньо для того, щоб укласти угоду. Завдатків не беру. Але прошу Вас бути відповідальними в своїх рішеннях. !!! Така форма співпраці була до поточного сезону. Але приймаючи до уваги безвідповідальність деяких пасічників, котрі банально не виходять на зв"язок, коли стоїть питання збору коштів, вирішив що завдатку в розмірі еквівалентному 10 EUR буде достатньо, щоб уникнути непорозумінь і відчуття того, що я колектор, коли збираю оплату. Так панове, такі пасічники теж існують...В сезон мені є чим займатись, окрім пошуків нових власників для маток ))). - Ціна? Вартість маток з Австрії становитиме 75 EUR. Якщо ми з Вами вже працювали - 70 EUR. (оплата в гривні по курсу на момент розрахунку) Вартість острівних маток з Німечини 95 EUR. (оплата в гривні по курсу на момент розрахунку). На виниклі запитання радо відповім в даній темі, в особисті повідомлення або за вказаними телефонами. З повагою, Коновал Антон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triton Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 4 часа назад, konoval_am сказал: Строки? Орієнтовні строки заплановані як і в 2018-20 роках. а какие тогда были сроки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 Плани: Австрія - кінець червня, Німеччина - стик місяців - перша декада липня. Мої плани і обіцянки гансів то одне, реальність зовсім інша. Якщо строки від мене не залежать, то і не правильним буде їх називати а потім придумувати "чому не встигли". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВВК Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Маю маток і з 2019 та 2020 років. Запиши мене по одній і на 2021 рік. Якби були погані то більше не замовляв... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Абсолютный максuмум Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 11 часов назад, konoval_am сказал: Матки з Австрії від Харальда Штрьомера (Harald Strommer), код в системі beebreed 99-377. Матки контролованого спарювання з гірських ізольованих облітників Pusterwald і Bretstein. В минулому році матки були з Пустервальда і Ротвальда. Батьківські від К. Пернера та Шержау відповідно. У останнього по родоводах матеріал, що був на облітнику, походженням із Кірхайну, якщо не підводить пам'ять. По Пернеру зрозуміло, його облітники можна знайти в інтернеті і побачити на відео, а от що за облітник Ротвальд, хотілось би почути про нього більше, якщо можливо. Вдалося тільки знайти, що це база відпочинку типу Буковелі Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 14 часов назад, Абсолютный максuмум сказал: що за облітник Ротвальд, хотілось би почути про нього більше, якщо можливо. Вдалося тільки знайти, що це база відпочинку типу Буковелі Хоть вопрос и не мне,но думаю Антон не будет против. Облетник Ротвальд. Облетник подчинен АСА ,более точно руководит им Вильма Шерау с мужем,представляющая Каринтийскую школу пчеловодства. Облетник варроатолерантный,упор сделан на био-пчеловодство.По времени создания молодой. По материалу отцовских семей-институт Кирхайн и группа AGT. Немножко можно подсмотреть в слайд-фильме здесь https://slideplayer.org/slide/1332635/ О самой г-же Шерау и ее истории в пчеловодстве можно почитать здесь http://www.imkerinnen.at/?Berufsbiografien:Wilma_Scherjau Где-то еще попадалась информация,но искать нет времени.Если наткнусь и не забуду то выложу сюда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted February 17, 2021 Author Share Posted February 17, 2021 5 хвилин тому, Егор Юрьев сказав: Хоть вопрос и не мне,но думаю Антон не будет против. Облетник Ротвальд. Облетник подчинен АСА ,более точно руководит им Вильма Шерау с мужем,представляющая Каринтийскую школу пчеловодства. Облетник варроатолерантный,упор сделан на био-пчеловодство.По времени создания молодой. По материалу отцовских семей-институт Кирхайн и группа AGT. Немножко можно подсмотреть в слайд-фильме здесь https://slideplayer.org/slide/1332635/ О самой г-же Шерау и ее истории в пчеловодстве можно почитать здесь http://www.imkerinnen.at/?Berufsbiografien:Wilma_Scherjau Где-то еще попадалась информация,но искать нет времени.Если наткнусь и не забуду то выложу сюда. І додати нічого. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted February 17, 2021 Author Share Posted February 17, 2021 15 годин тому, Абсолютный максuмум сказав: В минулому році матки були з Пустервальда і Ротвальда. Батьківські від К. Пернера та Шержау відповідно. У останнього по родоводах матеріал, що був на облітнику, походженням із Кірхайну, якщо не підводить пам'ять. По Пернеру зрозуміло, його облітники можна знайти в інтернеті і побачити на відео, а от що за облітник Ротвальд, хотілось би почути про нього більше, якщо можливо. Вдалося тільки знайти, що це база відпочинку типу Буковелі Загалом були матки з 4 облітників. Також були матки з Боденбауер (99-11). Це новий матеріал. Взяв його для організації різноманітності і можливості порівняння в умовах України. Особливо цікавим був Ротвальд і потенціал комбінації Carnica ACA*Carnica VT Kirchain. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 3 минуты назад, konoval_am сказал: І додати нічого. Ще трохи є Возможно что-то об облетнике можно найти на официальном сайте Каринтийской школы в статьях в архиве или в событиях Вот ссылка,гугл-переводчик в помощь https://www.imkerschule.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted February 17, 2021 Author Share Posted February 17, 2021 18 годин тому, ВВК сказав: Маю маток і з 2019 та 2020 років. Запиши мене по одній і на 2021 рік. Якби були погані то більше не замовляв... Домовились. Дані, достатні для обліку, в мене є. Дякую за довіру. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 6 минут назад, konoval_am сказал: Також були матки з облітника Боденбауер (99-11). Це новий матеріал. От Деда Мороза(Клаус Винтер-Клаус Зима или Зимний Клаус) была задумка привезти в 2019-м.Не добрался.((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Абсолютный максuмум Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 1 час назад, konoval_am сказал: Особливо цікавим був Ротвальд і потенціал комбінації Carnica ACA*Carnica VT Kirchain. Для мене також дочок зробити не встиг, але сама матка з Ротвальду зимує на 5 (думаю, так само і дозимує), а осінню в жовтні при потеплінні розплід не погнала (для порівняння - Пернер і її дочки погнали). Кажуть, карніка вміє збирати гнізда, вміє, але не вся. Але от цей відводок з маткою Штрьомера гніздо зібрав ідеально. Залишилось для себе побачити ще 2 показники, але це вже влітку. Думаю, прилив рівнинної карніки позитивно відобразиться на силі сімей (менше підливають матку - більше розплоду - сильніша сім'я) Link to comment Share on other sites More sharing options...
medhon Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Свої продаєте, чи тільки привозні? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Евген83 Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 17.02.2021 в 11:01, Неизвестный сказав: Ще трохи є Возможно что-то об облетнике можно найти на официальном сайте Каринтийской школы в статьях в архиве или в событиях Вот ссылка,гугл-переводчик в помощь https://www.imkerschule.org/ Євген Рудь сказав що то неофіційний сайт Кірхайну, бо матки чистопородні не можуть по 40 євро коштувати. )))))))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andruhan Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 В 16.02.2021 в 08:39, konoval_am сказал: Мої вітання колеги. Як і в сезоні 2018,19,20, маю можливість запропонувати варіант придбання у 2021 році матеріалу від визнаних европейських карніководів. Варіант №1: Матки з Австрії від Харальда Штрьомера (Harald Strommer), код в системі beebreed 99-377. Матки контролованого спарювання з гірських ізольованих облітників Pusterwald і Bretstein. В 2018-20 роках матки від вказаного матковода завозились мною, і деякі з форумчан є їх власниками. Бджола має гарний і однорідний екстер"ер, типово для карніки спокійна і гарно сидить на сотах. Сам Х.Штрьомер досить давно і плідно працює з бджолами, також він часто являється "тестером" маток К.Пернера, рівно як і останній часто перевіряє матеріал Х.Штрьомера. Взагалі їх матки варяться в соку Майен/Пернер/Штрьомер. Також його матки часто стоять в якості батьківських на згаданих облітниках. Переглянути його напрацювання в Бибрид не буде складним. Думаю вони заслуговують на увагу і повагу. Фото паспортів матеріалу 2018 року: P/S Дуже інформативні та якісні паспорти. Варіант №2: Матки з Німеччини від Хорста Греве (Horst Greve), код в системі beebreed 6-198. Від нього будуть матки контрольованого спарювання з острівних злучних пунктів (Wangeroog, Langeoog, Norderney....). Теж представляти вказаного чоловіка думаю не потрібно. Від нього теж були завезені матки в 2018, 2019 та 2020 році. Фото паспортів маток 2018 року: Матки котрі заїхали в 2019: - Строки? Орієнтовні строки заплановані як і в 2018-20 роках. Не хочу фантазувати і потім пояснювати "а чому так". Моя справа полягає в тому щоб з моменту, коли дізнаюсь про повернення маток з облітників і до їх заїзду в Україну пройшло мінімум часу. До прикладу матки з Австрії в 2020 доїхали за 19 годин; - Як замовити? Шляхом телефонного дзвінку або написавши приватне повідомлення тут на форумі чи листа на електронну поштову; - Як зв"язатися? Мобільні телефони +380674679433, +380932950220. E-mail: konoval_am@ukr.net - Оплата? Слів 2 дорослих чоловіків достатньо для того, щоб укласти угоду. Завдатків не беру. Але прошу Вас бути відповідальними в своїх рішеннях. !!! Така форма співпраці була до поточного сезону. Але приймаючи до уваги безвідповідальність деяких пасічників, котрі банально не виходять на зв"язок, коли стоїть питання збору коштів, вирішив що завдатку в розмірі еквівалентному 10 EUR буде достатньо, щоб уникнути непорозумінь і відчуття того, що я колектор, коли збираю оплату. Так панове, такі пасічники теж існують...В сезон мені є чим займатись, окрім пошуків нових власників для маток ))). - Ціна? Вартість маток з Австрії становитиме 75 EUR. Якщо ми з Вами вже працювали - 70 EUR. (оплата в гривні по курсу на момент розрахунку) Вартість острівних маток з Німечини 95 EUR. (оплата в гривні по курсу на момент розрахунку). На виниклі запитання радо відповім в даній темі, в особисті повідомлення або за вказаними телефонами. З повагою, Коновал Антон. Антон, вітаю! Перший варіант, вільні є? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted March 22, 2021 Author Share Posted March 22, 2021 16.03.2021 в 20:51, Andruhan сказав: Антон, вітаю! Перший варіант, вільні є? Так, ще буквально кілька вільних позицій. Тому якщо є плани - не зволікай. Зараз біля комп"ютеру буду рідко, тому в разі чого пиши у вайбер Андрію. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatolij Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Що там з матками, коли відправка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andruhan Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 3 часа назад, Anatolij сказал: Що там з матками, коли відправка? Толя, тоже заказал? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatolij Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Да, одну заказав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andruhan Posted July 29, 2021 Share Posted July 29, 2021 Матки пришли бодрые, несмотря на жару, подсаживал через колпачок на расплод, приняли, уже выпустил. Антон, благодарю! Link to comment Share on other sites More sharing options...
пчеловод1 Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 оставлю и я свой отзыв 1 Антон, порядочный и честный человек 2 приобрел маток тройзек (2018,2019, 2020, 2021) от двух первых могу сказать - медовые, зимуют отлично (давайте место под мед- и будет "щастя") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.