Jump to content

Кыно и немцы!

Bombus
 Share

Recommended Posts

2 години тому, ромео сказав:

Рядовий фільм...

2 години тому, Олександр Коваль сказав:

не раджу дивитись, щоб настрій не псувати

Ну і я тільки що подивився...

Ну таке.... Начитавшись негативних відгуків - думав що фільм геть фігня... Але він виявився не настільки поганим...

Хоча звичайно і близько не стоїть з самим першим фільмом матриці...

• Like 1

21 годину тому, Бджолопотам сказав:

... Начитавшись негативних відгуків - думав що фільм геть фігня... Але він виявився не настільки поганим...

І навіщо таке писати? Тепер мучають сумніви-а може подивитись?:dntknw:

• Haha 4

Надихає на роздуми!

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1

Макдональдс у мене на блокноті, і я його прокоментую пізніше, на що він надихає.

Тільки що переглянув просто приголомшливий фільм. Навіть не сподівався, що таке ще знімають. Фантастична комедія, але правильніше - гостра сатира на сьогодення. Схоже на "Ідіократію", але ще краще. Чудовий підбір акторів, чи не кожна сцена потрапляє в точку. Особливо сподобався образ "підприємця-бізнесмена-інженера-науковця", який маніпулює алгоритмами як бог. Конкретних імен відомих психопатів, соціопатів чи просто обколотих називати не буду, ми знаємо, хто зараз рухає "прогрес". Вважаю, цей фільм претендує на статус певного соціального "меседжу", тому що сама назва дуже промовиста. Як казав один давній поет пару тисячі років тому:

Тож, коли звір тільки в землю потуплює погляд, людині

Він дав поставу струнку, щоб могла споглядати високе

Небо й до світлих зірок повелів їй підносити очі 

PS. після титрів іде чудова сцена...

• Like 1

26.12.2021 в 23:03, Борода-1 сказав:

Надихає на роздуми!

Чомусь нагадує, як наша трійця ГГГ коптить над створенням мережі промислових пасік - пробували то-сьо, пасічники розбігаються, бджоли розлітаються. Коли вже всі носа повісили, в 04:00 приїзджає на кабріолєті Саша Пасічник і каже "у меня есть ідєя - надо всьо пєрєдєлать!"

• Haha 3

Отже, кіно про становлення мережі Макдональдс дійсно надихає на роздуми. І у мене склалась така картинка. Головний герой, містер Крок - це такий собі рідкісний психотип. Спочатку ми бачимо, як він нудиться життям, займається якоюсь безглуздою справою - їздить по країні і продає міксери. Тобто він комівояжер. Це специфічна діяльність. Вона не задовольняє його амбіції, тому він перебуває в депресії та слухає різні мотиваційні проповіді. 

Але проблема містера Крока в тому, що він не є творцем. Саме так, людина, яка створила мережу ресторанів Макдональдс не є творцем. Він паразит, мета якого проводити паразитичну експансію на інші території. Мета творців -творити, мета паразитів - поширюватись. Він зустрічає творців - двох братів, які розробили всю систему обслуговування і кухню. Вони господарюють в своєму ресторані, тішаться своїм дитям, мрія про поширення у них була, але вона не основна. Крок нюхом чує, що це вона - ідея, яку він шукав. Він втирається в довіру до братів-простаків і підписує угоду про франшизу.

Треба віддати належне, Крок - сміливий і рішучий. Він не боїться закласти будинок для отримання капіталу. Далі він застосовує свій специфічний талант для мети. Поступово стає зрозуміло, що містер Крок вкрав творіння у творців, що він аферист вищого рівня, хоча себе таким не вважає. Його принцип - якщо твій суперник тоне, підштовхни його. Він питає одного з братів: а ти так можеш? Той подумав і сказав - ні.

Для містера Крока мета виправдовує засоби. Спочатку він впадає у гнів, коли перші франшизи відхиляються він стандарту і починають торгувати різними бургерами, буріто... Його роздратувало порушення стандарту, коли він побачив, як у гамбургер поклали два огірки, а не три, чи щось таке. А потім дивина! Коли треба зменшити витрати на холодильники для молока, наш бізнесмен стає не такий принциповий і замінює молоко порошковим сурогатом. Коли мова йде про великі гроші, до біса стандарти якості, за які так вболівають брати! Гроші визначають все, а не якісь правила. Гроші та експансія для містера Крока - єдине правило. Брати протестують і кажуть, що ніколи Макдональдс не буде торгувати коктейлем з фальшивого молока, тільки натуральне. Містеру Кроку на це начхати, хоча раніше він захлинався проповіддю сімейних цінностей, які втілюються в сімейному ресторані. Йому вже начхати, що діти будуть пити не молоко, а підробку. Вся мережа, крім ресторану братів, переходить на порошок. Сьогодні всі знають, що фаст фуд в Макдональдсі шкідливий, і не варто ним захоплюватись надто часто.

Зрештою, брати стають скалкою в оці для містера Крока і він вирішує від них позбавитись. Брати розгублені, збентежені нахабством і напором містера Крока. Розвивається конфлікт, під час якого містер Крок заявляє: я (аферист і паразит) - національний рівень, а ви (творці) - нікчемні селюки. У нього вже задіяні адвокати і вся система по викручуванню рук. Брати розуміють, що не можуть протистояти, і погоджуються на його умови. Під якимось єзуїтським приводом містер Крок переконує укласти відкупну угоду рукостисканням. Брати, вірячи в слово джентльмена, тиснуть йому руку. І з того моменту вони так ніколи і не доведуть, що ця угода була укладена і не отримають ні копійки обіцяних відсотків. Тобто містер Крок не джентльмен, його слово нічого не варте, і з ним треба спілкуватись тільки через адвокатів.

Нам може здатись, що це жорстокий світ бізнесу, і така звіряча хватка виправдана умовами вільного ринку. Насправді, містер Крок і в приватному житті не дуже переймається моральними умовностями. Коли він охолов до дружини і надумав розлучитись, то сказав адвокату зробити так, щоб вона не отримала ні копійки від ресторанів. Він запав на симпатичну блондинку, яка виявилась дружиною бізнес-партнера. Це не зупинило містера Крока, хоча будь-який порядний джентльмен відступив би. Але містер - не джентльмен, він сам встановлює собі правила, а на все інше і на всіх йому начхати.

Щодо вільного ринку та американської мрії, яка тут з пафосом проголошується та підкреслюється такою якістю характеру як рішучість. Вільний ринок - це коли поряд два таких ресторани, як у братів, і вони змагаються за клієнтуру різними способами: обслуговуванням, якістю, меню. Все, що виходить за межі цієї схеми, вже не вільний ринок з рівними можливостями. Монопольна структура, яку створив містер Крок, повністю вбиває будь-яку конкуренцію та можливості для інших гравців принаймні в даному сегменті. Наприклад, ми бачимо, як містер скупав хороші ділянки для ресторанів. Тобто для інших гравців з меншими можливостями ці ділянки вже недоступні. Монополія не завжди зло. Є галузі де може працювати тільки монополія. В будь-якому випадку не варто вішати людям лапшу про вільний ринок та американську мрію. Все значно складніше. Олігархія процвітає в капіталістичному світі, контролює політику та економіку. Будь-яка велика чи навіть середня компанія відмиває гроші через офшори та ухиляється за різними схемами від сплати податків. В той же час найманих працівників та малий бізнес обкладають по повній. В період криз великі компанії, банки, монополії отримують від держав мільярди bail out (в першу чергу в інтересах акціонерів), а всі інші виживають як можуть. Це є жорстока реальність, а не рожеві історії успіху, які мають імовірність, приблизно як виграш в лотерею. Це ж не робить виграш в лотерею ключовим фактором розвитку бізнесу. 

Містер Крок робить таким фактором рішучість, чи наполегливість. Він каже, що в світі повно дурнів з дипломами, яким не вистачає рішучості. При цьому він користується всіма благами, а також ресторанним обладнанням, порошковим молоком тощо, які створили дурні (творці) з дипломами. Паразити легко купують спеціалістів, творців, розробки, ідеї. За допомогою армії адвокатів містер навіть відсудив ім'я Макдональд, і брати втратили право його використовувати на своєму ресторані, хоча це їхнє ім'я. Чудовий приклад паразитизму та витискання з жертви всього, що можна.

Чому я так багато тут написав? Тому що часто зустрічаю пропаганду цих бізнес-побрехеньок. Їх зараз навіть дітям проштовхують і переконують: якщо у вас нічого не виходить, значить ви самі винні, ви не достатньо рішучі, не ініціативні, не наполегливі, не талановиті. Ви невдахи. Це лібертаріанська ідеологія, радикальний економічний індивідуалізм. В таких умовах папікам вигідно перекладати всю відповідальність за гріхи світу на плечі плебеїв.   

• Like 6

56 хвилин тому, Arius сказав:

Отже, кіно про становлення мережі Макдональдс дійсно надихає на роздуми. .....Це лібертаріанська ідеологія, радикальний економічний індивідуалізм. В таких умовах папікам вигідно перекладати всю відповідальність за гріхи світу на плечі плебеїв.   

Ніби то воно й так, але з душком соціалізму.Життя все ж побудовано, як мінімум, на конкуренціїї, інколи й жорстокій. Якщо не вмієш свої переваги вигідно продати( в нормальному сенсі), то ніхто ж не прийде за тобою додому і не запропонує достойну ціну. І ніхто не тягне в той Макдональдс споживати ,якщо є сумніви.(я особисто ніколи не куштував ,тому й не суджу про якість.Маю інші принципи харчування). Тобто все неоднозначне і тим більше не ідеальне (у кожного своє бачення правоти).

• Like 2

21 минуту назад, samitnyj сказал:

І ніхто не тягне в той Макдональдс споживати ,якщо є сумніви.(я особисто ніколи не куштував ,тому й не суджу про якість.

Ви, як і я, та 90% нашого покоління вже втрачені як інвестори МсD.

Ставка робиться на молоде покоління

• Like 1

1 годину тому, samitnyj сказав:

Ніби то воно й так, але з душком соціалізму.

А соціалізм нікуди не подівся. Його критика сильна і доречна. Соціалізм має свої слабкі сторони, не про них мова. Я проти побудови соціалізму, але  також проти законів джунглів, де того, хто спіткнувся, відразу з'їдають. До речі, як я вже казав, великі компанії, які виводять капітал, не платять податки, зовсім не соромляться по-соціалістичному приймати допомогу від капіталістичної держави. Спочатку вивели бабки, на те, що лишилось, виплатили дивіденди, а потім, щоб не звільняти народ під час локдаунів і не спричинити кризу і протести, приймають допомогу від держави, яка друкує бабки, розкручує інфляцію і заганяє народ в ще більші проблеми. Багаті ще багатші, бідні ще бідніші.

1 годину тому, samitnyj сказав:

І ніхто не тягне в той Макдональдс споживати ,якщо є сумніви.

Я не проти ресторану як такого і не проти великої мережі ресторанів. Просто цікаво, як люди, які винайшли це все, вклали душу, зрештою втратили навіть право на власне ім'я. Це означає, що система якась не зовсім справедлива, хоча "бізнес-побрехеньки" просто скажуть, що брати Макдональд - невдахи. Це система, в якій творці - невдахи, а безпринципні паразити, особливо біржові, - процвітають.

1 година тому, ромео сказав:

Ви, як і я, та 90% нашого покоління вже втрачені як інвестори МсD.

Ставка робиться на молоде покоління

Первісно ресторан створювався як сімейний. Я думаю, там на початку навіть продукти були нормальні. Містер Крок робить наголос на імені Макдональд. Це ім'я звучить для нього як уособлення всього англо-американського духу. Приблизно як для нас Шевченко. Його власне ім'я йому не подобається, надто різке, некрасиве. Тому він робить все, щоб присвоїти собі чуже ім'я.

але грець з ним. Дивіться краще Don't look up. Я другий день під враженням. В ютубі вже є розбір фільму відповідно до українських політичних реалій, зокрема наркоманського офісу президента. Я думаю, приблизно такі люди керують, і не тільки нашою країною.

• Like 1

Дуже цікаво, фільм скачав вже як пару днів, але ще непередивився:hi:

В 29.12.2021 в 22:15, Arius сказал:

Багаті ще багатші, бідні ще бідніші

Где проходит эта грань между перыми и вторыми?

Я имею мнение, что бедные, это те кто зарабатывает руками : пролетариат, крестьянство и прослойка, а богатые это те , кто делает деньги деньгами. Тоесть, это не количественный раздел, а качественный. 

Отсюда вывод - имей хоть 10 ульев, хоть 100, багатым не будешь.

• Like 2

1 годину тому, Макарыч57 сказав:

Я имею мнение, что бедные, это те кто зарабатывает руками : пролетариат, крестьянство и прослойка, а богатые это те , кто делает деньги деньгами. Тоесть, это не количественный раздел, а качественный. 

Як на мне це стереотип мислення епохи яка вже давно пройшла.Ми живемо зовсім інших реаліях.Прийшли зосім інші технологічні часи...Технології змінюють світ....Кому? Хто забороняє?Навчатись та змінювати світ!

https://ucucfe.lvbs.com.ua/top-5-najuspishnishyh-ukrayinskyh-startapiv-na-kickstarter/

• Haha 1

Тільки що, Макарыч57 сказав:

Где проходит эта грань между перыми и вторыми?

Отсюда вывод - имей хоть 10 ульев, хоть 100, багатым не будешь.

Погоджуюсь. Економічно все правильно. Не будемо зачіпати філософський зміст бідності й багатства, там зовсім інші виміри. Початково гроші задумувались як зручний інструмент обміну, еквівалент матеріальної речі. Зараз гроші - це актив, який здатний до самопримноження і він не потребує матеріального забезпечення для цього. Хоча сам по собі це навіть не актив, а просто ніщо. До недавнього часу в умовах постійного економічного зростання, яке сприймалось як позитив і аксіома для успішного розвитку, грошово-біржовий паразитизм не був проблемою, але обставини змінились починаючи з 2008, коли біржові спекуляції спричинили кризу, а потім мільярд китайців почав їсти м'ясо і купляти машини. Відтоді світ перебуває в перманентній кризі, яка вже не закінчиться. Стара модель економічного зростання, яка може нести на собі різних паразитів, вже не працює. 

Але повертаючись до грошей, які роблять гроші. Недавно вийшла цікава дитяча книжка "Пес Мані або абетка грошей". Це переклад з німецької, автор - біржовий спекулянт і фінансовий аналітик. Він детально і простою мовою розкриває істинну суть грошей. Там дійсно виходить, що ні 10, ні 1000 вуликів не зроблять вас багатим, допоки багатство вимірюється кількістю папірців або електронними цифрами, а не реальними речами. І породжують ці цифирки "курочки", а не вулики чи корови. Це пасивний дохід, рента, лихварство і біржове надування порожніх бульбашок. Очевидно, що "курочка" паразитує на реальному секторі та навіть іноді підкидає йому "інвестиції" (звісно не безкоштовні), ніби підганяючи батогом, щоб не зупинявся. Рекомендую Пса Мані до прочитання. Автор малює все в райдужно-позитивних тонах, але при вдумливому прочитанні стає зрозуміло, що ця ідеологія винятково мерзотна і заганяє світ в могилу.  

• Like 2
  • Haha 1

Тільки що, Борода-1 сказав:

Як на мне це стереотип мислення епохи яка вже давно пройшла.Ми живемо зовсім інших реаліях.Прийшли зосім інші технологічні часи...Технології змінюють світ....Кому? Хто забороняє?Навчатись та змінювати світ!

https://ucucfe.lvbs.com.ua/top-5-najuspishnishyh-ukrayinskyh-startapiv-na-kickstarter/

О, трошки новорічного позитивчику! :umora:

Відкрию секрет, епоха, яка пройшла, була епохою найбільшого добробуту і комфорту. Смартфончики і соцмережі не визначають добробут. Без них життя було краще в усіх відношеннях - це очевидно всім, у кого гаджети ще не з'їли мозок. Ми вже дійшли до точки, з якої почнеться лише погіршення і падіння. Звісно, будуть окремі групи підриємців-інженерів-науковців-стартаперів та космічних підкорювачів, які будуть рухати "прогрес". Звісно, еліта буде і далі жирувати, час від часу підкидаючи огидний компромат одна на одну. Ваші реалії справді нові - це нові темні часи, в яких індивіда законтачать на гаджет, як собачку. А той позитивчик... це ж просто міфологія. Як я і казав, людям втирають: якщо у вас щось не виходить, ви просто не вмієте, не вчитесь, ви ліниві невдахи. Дивіться, ось є успішні стартапи, які продають якесь непотрібне барахло і заробляють хороші бабки... А ви мед нормально продати не можете. Підприємоиві люди по всьому світу продають якийсь мотлох за справжні гроші, а вам у чудовому світі ліберальних ринків та відкритості перекриті всі шляхи, де ваш реальний потрібний людям продукт можна продати без участі паразитів. Ось і розсипалась міфологія! :umora:

Переглянув ті стартапи, єдине більш-меньш корисне - в'язані пледи. Все інше - мотлох для ідіотів, яких нині, вихованих фейсбуками - легіони. Поставимо більш глобальне питання: ці речі здатні зробити країну кращою, зробити лідером хоч в чомусь крім сої? Зараз ми бачимо, що Україна втратила значну частину своєї промисловості та наукового потенціалу. Країну перетворили на соєво-кукурудзяний апендикс, залежний від дощу і снігу. Веб-ліхтарики і дерев'яні цяцьки - це реальна економіка, це розвиток науки і техніки? В той час, коли ліс вивозять ешелонами не задумуючись про майбутнє.  

• Like 5
  • Haha 1

3 часа назад, Arius сказал:

Смартфончики і соцмережі не визначають добробут.

Смартфон - это средство коммуникации. Инструмент для небольшой группы людей. Я с интернетом уже лет 25, а до этого только книга была источником знаний. А то, что 86% народонаселения использует его для убивания времени, так ничего нового, просто это всплыло и стало видно. 

Плохо, что экономическая тема у нас только в цене на мед и пакеты, пришлось тут сыпнуть. Прекращаю, да и сказал вроде все что хотел.

З.Ы, Имеем кризис перепроизводства. Надо менять систему ценностей, но что в замен ? С коммунизмом не срослось ибо утопия. Тогда что?...

• Like 1
  • Thanks 1

16 годин тому, Макарыч57 сказав:

Смартфон - это средство коммуникации. Инструмент для небольшой группы людей. Я с интернетом уже лет 25, а до этого только книга была источником знаний.

На мою думку, останнім засобом комунікації був кнопочний телефон. А нинішня цяцька - це що завгодно, тільки не комунікація. Класична сцена: мужик і баба лежать в ліжку і обидва законтачені в гаджети замість того, щоб робити свою природну справу. :crazy:

З моїх спостережень за розмовами дійшов висновку, що всі розмови ні про що, їх можна вкласти в пару слів. Всі дії, виконувані в гаджеті, абсолютно безглузді та непотрібні. :crazy:

Не віриться, що цяцьки, в яких використовуються рідкісні та дорогоцінні матеріали, створені лише для розваг та бла-бла-бла, а видобуток цих копалин руйнує довкілля, щоб смарт-ідіоти могли лайкати якусь маячню в тік-току. Свіжа інформація: виявляється уряд Канади протягом локдаунів відслідковував 33 млн мобільних пристроїв. Це не якийсь тоталітарний Китай, а взірцева Канада. А скільки ми ще не знаємо. Для фахівців вже очевидним є погіршення когнітивних здібностей, розсіювання уваги, порушення психіки у смарт-людей. Наразі смарт-цяцька є додатковим органом, поки що цей орган може від'єднуватись, але повним ходом ведуться розробки по вживленню пристроїв в біологічний організм на постійній основі. Тобто це поки що проміжний етап на шляху до світлого майбутнього типу мета-всесвіту Цукерберга. У фантастичних фільмах це вже реалізовано, напр., у Blade Runner показаний прототип мета-всесвіту, а з таких фільмів все в тому чи іншому вигляді переходить в реальне життя.:crazy:

16 годин тому, Макарыч57 сказав:

З.Ы, Имеем кризис перепроизводства. Надо менять систему ценностей, но что в замен ? С коммунизмом не срослось ибо утопия. Тогда что?...

Саме так, перевиробництво - виробництво заради виробництва, заради зростання. Більшість товарів швидко виходять з ладу і викидаються на смітник, щоб купляли нові. Думаю, не існує жодної економічної чи політичної системи, яка могла б щось змінити, якщо люди самі не захочуть змінитись. Капіталізм міг розвиватись, поки було куди рости і нести на собі паразитів. Зараз вже немає куди рости, окрім космосу. Наявні космічні можливості - це як спроби перепливти океан у ванні - ось вони збираються догребти до найближчої скелі біля берегу (Марс), але скоріше за все просто знімуть Марсіанин-2. :crazy:

Капіталізм, щоб не втратити певні позитивні риси, повинний покінчити з "курочками", з інвест-банкірами-вампірами та корпоративною мафією. Звісно, це утопія, така ж як і комунізм.

• Like 3
  • Haha 1

Ну тоді ще один фільм(правда документальний),корисно подивись! 

Знімок екрана (256).png

• Thanks 1

Прагнення до справедливості нормальне почуття, тільки під справедливістю у кожного своє (навіть діаметрально протилежне) поняття.Далі треба прийняти як факт ,що винайдення та впровадження у масовий попит належить різним людям і ніхто не ділитиметься( при можливості) дивідентами. До речі, недавно читав цікаву книгу, де наводилися факти, що більша половина винаходів приписується реально не першовідкривачам (з різних причин.   Особливо це стосується відкриттів у галузі математики чи фізики. 

А до теми фільмів -переглянув "Не дивитись вгору".Загалом цікава сатира на наші часи і порадували останні кадри після титрів.Рекомендую.https://toloka.to/t589097

• Like 1

1633049125_korolevskaya-igra.jpeg.d92db30043f852c502f235c59065d860.jpeg

Сьогодні переглянув, раджу до перегляду.