davolodya 17,339 Posted February 24 Share Posted February 24 12 хвилин тому, Пахомич сказав: Незнаю який з нього оператор, бо його маток не купував, а лектор і вчитель з нього чудовий - у нас в Україні ШО почало успішно розвиватися саме після його лекцій, і багато хто йому має бути вдячний. Халенков організовував зустріч з бельгійцем і перекладав, за це йомуЛекцію проводив бельгієць, спец в свому ділі і перед ним також Київська лекція в Халєнкова не єдина. Крім неї є серія лекцій в Білорусі, там він їх проводить сам, без бельгійця. Не скажу за інших, а для мене лекції принесли значну користь,тим більше що на початку моєї практики дуже мало операторів захотіли поділитися знаннями... 1 Quote Link to post Share on other sites
asot 722 Posted February 24 Share Posted February 24 4 минуты назад, davolodya сказал: що на початку моєї практики дуже мало операторів захотіли поділитися знаннями... Конкурентів мало хто хоче бачити ... 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,533 Posted February 24 Author Share Posted February 24 17 минут назад, davolodya сказал: Пахомич, з проблемами треба боротися по мірі їх виникнення. У мене проблем нема, ІОшки успішно зимують і згодом дають потомство. А у Вас мабуть проблеми є, оскільки зачепили цю тему... Може тому ніхто не бачить Ваших ІОшок? Якщо причина дійсно в цьому - ознайомтеся з лекціями Халєнкова, там частково є відповіді... Невже я маю шось проти ваших ІОшок. Приємно зноти , що хочаб один оператор безпроблемно своїми силами поборов цю інфекцію. Засоби боротьби наукою не розроблені , поділіться з ближніми наробками. Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,533 Posted February 24 Author Share Posted February 24 15 минут назад, davolodya сказал: 30 минут назад, Пахомич сказал: Незнаю який з нього оператор, бо його маток не купував, а лектор і вчитель з нього чудовий - у нас в Україні ШО почало успішно розвиватися саме після його лекцій, і багато хто йому має бути вдячний. Не приписуйте ,чого я не говорив. Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,339 Posted February 24 Share Posted February 24 6 хвилин тому, Пахомич сказав: Незнаю який з нього оператор, бо його маток не купував, а лектор і вчитель з нього чудовий - у нас в Україні ШО почало успішно розвиватися саме після його лекцій, і багато хто йому має бути вдячний. Не приписуйте ,чого я не говорив. Я не приписую. Ви і останнє своє повідомлення, і попереднє неправильно процитували - тому так і вийшло Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,339 Posted February 24 Share Posted February 24 14 хвилин тому, Пахомич сказав: Невже я маю шось проти ваших ІОшок. Приємно зноти , що хочаб один оператор безпроблемно своїми силами поборов цю інфекцію. Засоби боротьби наукою не розроблені , поділіться з ближніми наробками. Нема чим ділитися. У мене проблем з меланозом нема. А коли з'являться - тоді і вирішувати їх буду. 23 хвилини тому, asot сказав: Конкурентів мало хто хоче бачити ... Більше від людини залежить - є дійсно такі, що діляться і не бояться конкуренції, хоча такий дійсно мало... Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,533 Posted February 24 Author Share Posted February 24 1 минуту назад, davolodya сказал: Нема чим ділитися. У мене проблем з меланозом нема. А коли з'являться - тоді і вирішувати їх буду. Кроми меланозу є ще одна інфекція - септицемія не менш коварна ніж меланоз . Слідкуючи за вашими повідомленнями, у вас дуже мала загибель маток після запліднення. Тож у вас також розроблений засіб проти цієї інфекції? Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,339 Posted February 24 Share Posted February 24 18 хвилин тому, Пахомич сказав: Кроми меланозу є ще одна інфекція - септицемія не менш коварна ніж меланоз . Слідкуючи за вашими повідомленнями, у вас дуже мала загибель маток після запліднення. Тож у вас також розроблений засіб проти цієї інфекції? Пахомич, мене до цього часу Бог милував від цих болячок, сподіваюся і надалі не матиму з ними проблем. Що стосується загибелі маток після ШО - то їх дійсно практично нема, за весь минулий сезон відходу небуло, лиш 2 матки так і не засіяли... 1 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,533 Posted February 25 Author Share Posted February 25 21 час назад, asot сказал: Конкурентів мало хто хоче бачити ... Кнкуренція то змаганя , тут по ІО лохотрон Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,533 Posted March 1 Author Share Posted March 1 В 24.02.2021 в 23:16, davolodya сказал: Пахомич, мене до цього часу Бог милував від цих болячок, сподіваюся і надалі не матиму з ними проблем. Що стосується загибелі маток після ШО - то їх дійсно практично нема, за весь минулий сезон відходу небуло, лиш 2 матки так і не засіяли... Хочимо ми чи ні , але цей збудник широко поширений в природі і завжди присутній в сімях . Засоби боротьби не розроблені , дезенфікуючі засоби допомагають в боротьбі , але від випадку до випадку. Так, що твердження ваші і інших учасників І.О. в супер вдачних (сотнях і тисячах маток) заплідненнях неправда . Рано чи пізно все спливе на поверхню , а продаж без перевірки на червління взагалі безстицтво. Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,339 Posted March 1 Share Posted March 1 8 хвилин тому, Пахомич сказав: Хочимо ми чи ні , але цей збудник широко поширений в природі і завжди присутній в сімях . Засоби боротьби не розроблені , дезенфікуючі засоби допомагають в боротьбі , але від випадку до випадку. Так, що твердження ваші і інших учасників І.О. в супер вдачних (сотнях і тисячах маток) заплідненнях неправда . Рано чи пізно все спливе на поверхню , а продаж без перевірки на червління взагалі безстицтво. В мене нема бажання щось комусь доказувати - якщо з сотні маток 1-2 гине - це чудовий резутьтат і він мене повністю влаштовує... А що відноситься до продажу неперевірених маток - у мене нема такої опції, всі свої ІОшки продаю лише після перевірки запечатування розплоду Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,339 Posted March 1 Share Posted March 1 19 хвилин тому, Пахомич сказав: Так, що твердження ваші і інших учасників І.О. в супер вдачних (сотнях і тисячах маток) заплідненнях неправда Пахомич, а як тоді з закордонними інсемінаторами? Той же Пернер в інтерв'ю білорусам озвучив, що інсемінує кілька тисяч ІОшок за сезон, точної цифри вже не пам'ятаю, а шукати лінь - він і йому подібні по-Вашому теж брешуть? Вони теж мають проблему з меланозом? 1 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,533 Posted March 1 Author Share Posted March 1 2 минуты назад, davolodya сказал: Пахомич, а як тоді з закордонними інсемінаторами? Той же Пернер в інтерв'ю білорусам озвучив, що інсемінує кілька тисяч ІОшок за сезон, точної цифри вже не пам'ятаю, а шукати лінь - він і йому подібні по-Вашому теж брешуть? Вони теж мають проблему з меланозом? Звичайно , що мають всі . Вони мають засоби і методику захисту від втрат після запліднення . Наші можуть піаритись , вони працювати. При колишньому СРСР чехи проводили семінари по І.О., були чехи був результат, чехи відїзджали результат пропадав, так і до сьогоднішнього дня. 2 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,420 Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) 01.03.2021 в 20:23, Пахомич сказав: Звичайно , що мають всі . Вони мають засоби і методику захисту від втрат після запліднення . Наші можуть піаритись , вони працювати. При колишньому СРСР чехи проводили семінари по І.О., були чехи був результат, чехи відїзджали результат пропадав, так і до сьогоднішнього дня. Ви не праві. У нас зараз оператори ШО почали рясніти, як гриби після дощу. А питання про їх кваліфікацію- то вже інша справа. Edited 1 hour ago by ДобровоЛ 2 Quote Link to post Share on other sites