Jump to content

Хмельницька сіра

Andri714
 Share

Recommended Posts

4 минуты назад, Mihail-ves сказал:

Шановні критики, якщо є щось по ділу кажіть, якщо щось самі зробили покажіть. Але перестаньте пхати палки людям в колеса. 

З дозволу пана Михайла доповню. чуму ми українці здатні лише запльовувати одне одного , чому немає поваги до не легкої праці інших? крім того скажу більше, вже майже пів року відвідую одну групу по бджільництву сусідньої країни і дуже дивуюсь тому що такого там не бачу, лише культурне спілкування з повагою одне до одного..

• Like 1

1 хвилину тому, davolodya сказав:

Якраз примісь і не бісить. Примісь - це нормальне явище, і коли з тих помісей хочуть відмити породу - це дуже похвально.  Але значно гірше, коли ті помісі видають за чисту породу,  от це вже нікуди не годиться...

Запам'ятайте одне- чистих порід в природі не існує. І хто кричить що продає чистопородних чи від чистопородних - навіть не знаю як їх назвати, скажу гарним українським словом - лукавлять.

• Like 2
  • Haha 4

4 години тому, Andri714 сказав:

f7b7292d906c2a31b1455417b495a9b6.jpg

Як видно МорфоХЛ каже що тут все таки є СГК і досить не погана кількість. А саме 35 крил, або 68,6% у дослідженій пробі. Хоча прогноз для всієї колонії дуже 

все ж % невисокий і розкидування по породам дуже широке. Ось моя кавказянка, яких ніяк не можу вивести

Eofgo3tXEAMPoPU?format=png&name=900x900

• Like 1
  • Haha 1

29 минут назад, Олександр Коваль сказал:

Ось моя кавказянка, яких ніяк не можу вивести

можна більш детальніше?

35 минут назад, Олександр Коваль сказал:

все ж % невисокий і розкидування по породам дуже широке. Ось моя кавказянка, яких ніяк не можу вивести

Eofgo3tXEAMPoPU?format=png&name=900x900

А вы постарайтесь 

19 хвилин тому, arki сказав:

можна більш детальніше?

не знаю, що це дасть, але можна

EofqNI3XMAMiVlw?format=png&name=900x900

EofqYt9XIAAi6G9?format=png&name=900x900

EofqgdHWEAQiOO6?format=png&name=900x900

Цитата

А вы постарайтесь 

марна справа. Почав міряти новий точок за 15 км - облітував там неплодок, ситуація ще гірше. Хоча місцеві всі як один кажуть, що в них степова і нічого ніколи не завозили

треба ШО, інакше "хмельницьку сіру" так просто не перемогти

• Haha 2

14 минут назад, Олександр Коваль сказал:

та ні я не про графіки. я про те чи ви займаєтесь сгк, звідки завозили? чи відбираєте зі своїх? чи то чисто випадково, міряли одних а виявились інші?

10 хвилин тому, arki сказав:

та ні я не про графіки. я про те чи ви займаєтесь сгк, звідки завозили? чи відбираєте зі своїх?

швидше всього масово завозив колгосп. Батько казали, що в 80-тих матку з відомого всім розплідника виписував - там ще лишилася ціла металева касета приблизно 10*15. Вони довго в нас були, років зо 5, ще я пам'ятаю - в ройку ніяк не хотіли йти, тупо мед носили. А потім змінили по тихому матку

буду в цьому році робити проміри, можливо щось ще цікаве знайду

є ще і такі екземпляри

EofwY1jXEAIfPbw?format=png&name=900x900

• Like 1
  • Haha 1

30 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

але можна

Класний приклад :ole_ole:

А тепер гляньте на гантельний індекс Вашої проби та Андрія. Тоді зрозумієте де більше помісі, і можливо зміните своє бачення САМЕ графіків, а не цифр в програмі.  

1207584011_2020-12-5_21-14-12_879.thumb.jpg.805b254a402903e7138c3e4d167eba1a.jpg

Як думаєте де легше відмити породу, у Вас чи у нього? Додам що пік Для УС це 23-24 класи.

• Like 2

3 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Як думаєте де легше відмити породу, у Вас чи у нього? Додам що пік Для УС це 23-24 класи.

в моїх кавказянок пік чомусь в 21-ому класі, все ж думаю, в нього більше шансів. І від карпатки простіше відділити. А в мене тут все дуже тісно, графік зливається

• Like 1
  • Thanks 1

12 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

в моїх кавказянок пік чомусь в 21-ому класі, все ж думаю, в нього більше шансів. І від карпатки простіше відділити. А в мене тут все дуже тісно, графік зливається

На мою думку Ви попали в десятку! 

Для повної картини треба було б додати графік гантельного індексу УС і тоді було б гарно видно куди Ваша тяготіє.

Як на мене то тут все просто. У вас перехід від УС до СГК, тому і застряла ВОНА посередині, "туди не приймають а звідси не відпускають."

• Like 1

3 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

На мою думку Ви попали в десятку! 

Для повної картини треба було б додати графік гантельного індексу УС і тоді було б гарно видно куди Ваша тяготіє.

Як на мене то тут все просто.

Eof2sqaXUAAkM-G?format=png&name=900x900

не зовсім - там де очікувався пік - там провалъ

5 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

Eof2sqaXUAAkM-G?format=png&name=900x900

не зовсім - там де очікувався пік - там провалъ

Ось тут в допомогу ІдентиФлу. Вона скаже чому "проваль". По графіку бачу перевагу темної европейської.

• Like 1

7 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Ось тут в допомогу ІдентиФлу. Вона скаже чому "проваль". По графіку бачу перевагу темної европейської.

ну це вже в "повне крило" треба, поки підмору немає щоб щось сказати ;)

• Like 2

6 часов назад, Andri714 сказал:

f7b7292d906c2a31b1455417b495a9b6.jpg

Як видно МорфоХЛ каже що тут все таки є СГК і досить не погана кількість. А саме 35 крил, або 68,6% у дослідженій пробі. Хоча прогноз для всієї колонії дуже 

Потрібно прогноз для всієї колонії брати а не для конкретної проби, бо хто знає може бджолу взяли з дна під час осіннього закорму, а туди все що завгодно могло потрати. Пропоную наступне: дану матку внесіть в BJ, а наступного року зробіть нову пробу, і потім збірну пробу за два рази. 

• Like 2

1 час назад, Олександр Коваль сказал:

Тут не просто треба ШО, для повної перемоги треба з Кіровоградської жовтою і Харківську сторожову додати :UA:

• Like 1
  • Thanks 1

14 хвилин тому, rudakov сказав:

Тут не просто треба ШО, для повної перемоги треба з Кіровоградської жовтою і Харківську сторожову додати :UA:

Прохання селекціонерам відгукнутися :crazy:

• Haha 3

3 минуты назад, Олександр Коваль сказал:

Прохання селекціонерам відгукнутися :crazy:

Да там знаєте скільки коштує племінна матка ? :umora:

• Haha 4

7 хвилин тому, rudakov сказав:

Да там знаєте скільки коштує племінна матка ? :umora:

Знаю тільки за чистопородних. За племінних боюсь навіть питатися

• Haha 2

2 минуты назад, Олександр Коваль сказал:

Знаю тільки за чистопородних. За племінних боюсь навіть питатися

Головне не задавати два питання за які можуть побити, :umora:: якого племінна матка року народження і чи дійсно вона відповідає породі яка заявлена:crazy:

• Haha 3

9 часов назад, Олександр Коваль сказал:

EofqNI3XMAMiVlw?format=png&name=900x900

EofqgdHWEAQiOO6?format=png&name=900x900

марна справа. Почав міряти новий точок за 15 км - облітував там неплодок, ситуація ще гірше. Хоча місцеві всі як один кажуть, що в них степова і нічого ніколи не завозили

А где тут гора Говерла?

• Haha 1

14 часов назад, rudakov сказал:

Потрібно прогноз для всієї колонії брати а не для конкретної проби, бо хто знає може бджолу взяли з дна під час осіннього закорму, а туди все що завгодно могло потрати. Пропоную наступне: дану матку внесіть в BJ, а наступного року зробіть нову пробу, і потім збірну пробу за два рази. 

Друзья , это мой первый отбор для промеров , я взял пчел с меловой рамки за заставной в лежаке Юра Вальчук сказал что это не правильно , нужно молодых с центра у меня есть ещё две  ИО шки , Юра далал весной сделаю их ,,,,, может ,,,, если редиски сдесь не достанут . Критики ничего не теряют  . По критиковали по ехидничали  а нам дальше работать годами . Спасибо за роботу Михаилу , и другим его друзьям и коллегам которые в этом участвовали даже эмоционально подъдерживая .

40 минут назад, Andri714 сказал:

Друзья , это мой первый отбор для промеров , я взял пчел с меловой рамки за заставной в лежаке Юра Вальчук сказал что это не правильно , нужно молодых с центра у меня есть ещё две  ИО шки , Юра далал весной сделаю их ,,,,, может ,,,, если редиски сдесь не достанут . Критики ничего не теряют  . По критиковали по ехидничали  а нам дальше работать годами . Спасибо за роботу Михаилу , и другим его друзьям и коллегам которые в этом участвовали даже эмоционально подъдерживая .

Найкращий варіант накрити ковпачком розплід на виході, потім приблизно на 5-6день забрати зразки бджіл, залити їх спиртом (горілкою) бажано не більше 80 градусів. Всі зразки бджіл чітко і ясно підписати. Тоді тільки там можемо гарантувати чистоту дослідження зразків. 

Мало хто так робить, часто просто візуально набирають молоду бджолу з середини гнізда.

Крім того хочу наголосити що морфометрія це не є якась модна фішка, її потрібно робити постійно, контролювати процес, бажано публічно результати дослідження зразків крил бджіл прикріпляти до родоводів http://bj.tochok.info/Breeder/Breeders , тільки маючи результати роботи розкладені по полочках можно говорити про шось конкретно, також тоді можна сказати в яку сторону рухаємося чистопородного розведення чи просто далі розмножуємо неконтрольовані помісі. Тут питання не в конкретному прикладі результатів СГК а в тім що кожен жадає  трактувати дослідження як вигідно з метою отримання ГрошіКО.  

Не існує єдиного вірного шляху, вони всі мають право на життя, тут потрібно спочатку для себе визначитися стакан на половину пустий чи повний :al:

• Like 2
  • Thanks 1

23 хвилини тому, rudakov сказав:

Найкращий варіант накрити ковпачком розплід на виході, потім приблизно на 5-6день забрати зразки бджіл, залити їх спиртом (горілкою) бажано не більше 80 градусів. Всі зразки бджіл чітко і ясно підписати. Тоді тільки там можемо гарантувати чистоту дослідження зразків. 

Мало хто так робить, часто просто візуально набирають молоду бджолу з середини гнізда.

Крім того хочу наголосити що морфометрія це не є якась модна фішка, її потрібно робити постійно, контролювати процес, бажано публічно результати дослідження зразків крил бджіл прикріпляти до родоводів http://bj.tochok.info/Breeder/Breeders , тільки маючи результати роботи розкладені по полочках можно говорити про шось конкретно, також тоді можна сказати в яку сторону рухаємося чистопородного розведення чи просто далі розмножуємо неконтрольовані помісі. Тут питання не в конкретному прикладі результатів СГК а в тім що кожен жадає  трактувати дослідження як вигідно з метою отримання ГрошіКО.  

Не існує єдиного вірного шляху, вони всі мають право на життя, тут потрібно спочатку для себе визначитися стакан на половину пустий чи повний :al:

Нарешті я бачу гарний і корисний коментар за останні дні. Ось так і треба розказувати колегам. 

1f44f.png

• Like 3

17 минут назад, Mihail-ves сказал:

Нарешті я бачу гарний і корисний коментар за останні дні. Ось так і треба розказувати колегам. 

1f44f.png

Тяжко щось розповідати колегам коли вони слухати не хочуть і говорить що і так результати непогані і все супер-пупер;)

• Like 3