ромео 35,102 Posted January 17 Share Posted January 17 9 минут назад, Иваныч сказал: Ще пару днів і прогнозоване потепління То Ви радієте за грязюку під ногами? 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,410 Posted January 17 Share Posted January 17 4 хвилини тому, ромео сказав: То Ви радієте за грязюку під ногами? Бджоли менше меду зїдять.... Я дивлюсь на ютюбі спеціалістів розвелось - серед зими сиропом годують... Але ж то все не правильно... А так - тепла зима - дивись, меду до першого обльоту вистачить... Чесно кажучи - якби такі морози стояли місяць - то я б теж почав би хвилюватись за своїх - чи не треба покласти якогось солодкого пляцка на верх. 7 Quote Link to post Share on other sites
artemishe 2,979 Posted January 17 Share Posted January 17 Миколаїв на ранок мінус 14. Тепленько ще 5 Quote Link to post Share on other sites
ромео 35,102 Posted January 17 Share Posted January 17 1 минуту назад, Бджолопотам сказал: Чесно кажучи - якби такі морози стояли місяць - то я б теж почав би хвилюватись за своїх - чи не треба покласти якогось солодкого пляцка на верх А я би хотів зими. Нормальної. Може і менше було би випадкових людей в нашій справі. І більше відео було би "цікавих"... 5 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Мико 69,179 Posted January 17 Share Posted January 17 49 минут назад, Бджолопотам сказал: Я також спочатку так подумав, тому передивився 3 рази... було - 9. І зараз ця температура теж тримається... Согласен https://www.ventusky.com/?p=49.4;32.4;5&l=temperature-2m 3 Quote Link to post Share on other sites
Мико 69,179 Posted January 17 Share Posted January 17 7 минут назад, Бджолопотам сказал: Чесно кажучи - якби такі морози стояли місяць - то я б теж почав би хвилюватись за своїх - чи не треба покласти якогось солодкого пляцка на верх. Я бы тоже поволновался , но приняв валерьянки , остался бы лежать на диванчике 2 7 Quote Link to post Share on other sites
Север 5,212 Posted January 17 Share Posted January 17 Зранку -21*, зараз -16.5*. 3 Quote Link to post Share on other sites
Мико 69,179 Posted January 17 Share Posted January 17 2 часа назад, Винодел сказал: Кто перший вкаже що це за вІршована форма(назва, одне слово) і автор(відомий в вузьких колах знавців Гугл даёт моментальный ответ Омар Хайям - СТИХИ О ВИНЕ (часть 4): levpadalko ... levpadalko.livejournal.com › ... 21 янв. 2013 г. — Эту истину знает последний дурак. Бросим пить - и дотла разорится кабак. Перестанем грешить - озадачим Аллаха, -. Он проявит свое милосердие как? Счастлив тот ... Бросить пить и красоток забыть навсегда? 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,410 Posted January 17 Share Posted January 17 1 хвилину тому, Мико сказав: Я бы тоже поволновался , но приняв валерьянки , остался бы лежать на диванчике Бо Ви пане Микола - занесли своїх в зимівник - в такому випадку я б теж залишився б на диванчику.. А я справедливо порахувавши що нормальної зими не буде (теперішній мороз не рахуємо - це просто тимчасове короткотривале суперпохолодання) - все таки вирішив своїх цього року не заносити, хоча до цього вже років 6 зимували в будиночку... Так що чекаємо і надіємось що це були перші і останні такі сильні морози цієї зими. Все ж таки сонечко що дня вище - день більшає.. І як там раніше казали - "тріщи не тріщи - а вже по Водохрищі.." 5 Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,410 Posted January 17 Share Posted January 17 1 хвилину тому, Мико сказав: Гугл даёт А без гуглі...? Особисто я ще зі школи запам'ятав про рубаї хаяма. І тільки згадується Хаям в мене виникає відразу асоціація зі словом рубаї... І так... він дуже багато писав про вино.... зразу видно - своя людина 4 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,716 Posted January 17 Share Posted January 17 1 минуту назад, Бджолопотам сказал: Бо Ви пане Микола - занесли своїх в зимівник - в такому випадку я б теж залишився б на диванчику.. А я справедливо порахувавши що нормальної зими не буде (теперішній мороз не рахуємо - це просто тимчасове короткотривале суперпохолодання) - все таки вирішив своїх цього року не заносити, хоча до цього вже років 6 зимували в будиночку... Так що чекаємо і надіємось що це були перші і останні такі сильні морози цієї зими. Все ж таки сонечко що дня вище - день більшає.. І як там раніше казали - "тріщи не тріщи - а вже по Водохрищі.." Якщо Вам буде леше то 40 штук стоїть зовсім без дна на вулиці , корпус і дно з рейок підбитих сіткою , до сітки від рамок 3см ., далі до землі 20см вітер гуляє Зараз -18*С обіщають більше 4 Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,410 Posted January 17 Share Posted January 17 2 хвилини тому, AVA сказав: 40 штук стоїть В мене трішки менше 2 хвилини тому, AVA сказав: зовсім без дна на вулиці , корпус і дно з рейок підбитих сіткою , до сітки від рамок 3см ., далі до землі 20см вітер гуляє Аналогічні умови... В мене лишилось три вулика з глухим дном - цього року і вони будуть замінені і лишився один лежак... поки що його тримаю - ставлю туди після відкачки меду на осушку сітки для проціджування, підноса, вилки і т.д. 4 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 15,855 Posted January 17 Share Posted January 17 2 години тому, Винодел сказав: Підштовхнули ви , друзяки, мене до героїчних дій дрібнопобутового гатунку- слегка вдівшись пішов босоніж(для закалювання орг.)в інші будівлі обістя подивитись на термометри....... Почитавши Ваш допис вирішив і я поповнити запас дровець до котла в літніх шльопках, зробив три ходки, благо від гоподарских дверей топочної до дров 5 кроків, на цьому мій героїзм на сьогодні скінчився, потрібно хоч якісь носки одягнути..... 1 4 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 39,300 Posted January 17 Author Share Posted January 17 13 годин тому, Николай S сказав: Так, так, на сітці, пізно рипатись, це тест на зимівлю, природний відбір, треба набратись терпіння і дівок не турбувати.... А я бджілок хлопцями зову, не зовсім правильно, але вони ж у тільняшках. 2 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 39,300 Posted January 17 Author Share Posted January 17 1 година тому, Бджолопотам сказав: А без гуглі...? Особисто я ще зі школи запам'ятав про рубаї хаяма. І тільки згадується Хаям в мене виникає відразу асоціація зі словом рубаї... І так... він дуже багато писав про вино.... зразу видно - своя людина Правильно, цікава й дуже талановита особистісь, але не лише вино оспівував, а жінок теж, хоч був і мусульманин. 3 Quote Link to post Share on other sites
Роман Кременчук 9,791 Posted January 17 Share Posted January 17 1 годину тому, Бджолопотам сказав: А без гуглі...? Особисто я ще зі школи запам'ятав про рубаї хаяма. І тільки згадується Хаям в мене виникає відразу асоціація зі словом рубаї... І так... він дуже багато писав про вино.... зразу видно - своя людина А я згадав 2 рядки і все... .І Хаям написав з помилкою,а про рубаї і не пам'ятав.Почитав гугл,"оновив" інфо. -14,сонячно. 4 Quote Link to post Share on other sites
blek-269 6,769 Posted January 17 Share Posted January 17 Светит солнце и за бортом -11. Ходил в магазин руки подмёрзли штиль . Зимуем дальше . 4 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 39,300 Posted January 17 Author Share Posted January 17 (edited) 55 хвилин тому, Роман Кременчук сказав: А я згадав 2 рядки і все... .І Хаям написав з помилкою,а про рубаї і не пам'ятав.Почитав гугл,"оновив" інфо. -14,сонячно. Приємно, що Омара Хайяма ви знаєте. А це мій один з найповажніших поетів, хоча вином я й не зловживаю. Мій дослівний переклад його рубаї українською, я запам'ятав на все життя й навчав цьому сина : " Не обирай дружиною ту, з якою можна жить. А одружуйся з тією, без якої жить не зможеш..." - 16 С за бортом. І два км\год вітер. Edited January 17 by ДобровоЛ 4 2 Quote Link to post Share on other sites
gardener 29,976 Posted January 17 Share Posted January 17 2 години тому, Мико сказав: но приняв валерьянки , у Вас валер'янки йде, мабуть, більше як капусти. -5. тихо, хмарно 2 4 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 39,300 Posted January 17 Author Share Posted January 17 (edited) 6 годин тому, Мико сказав: Минус 20 * однако То наверное минус 19 * спросонья толком не досмотрелся Я теж тричі придивлявся й окуляри міняв. Але все ж "прояснюється" - вже -15С, тобто почало холодати хоч і середина дня. Небо синє, майже без хмар. Edited January 17 by ДобровоЛ 4 Quote Link to post Share on other sites
gardener 29,976 Posted January 17 Share Posted January 17 37 хвилин тому, blek-269 сказав: Ходил в магазин руки подмёрзли треба було йти 4 години тому, Винодел сказав: босоніж руки би не змерзли 1 7 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 15,855 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) 1 година тому, ДобровоЛ сказав: А я бджілок хлопцями зову, не зовсім правильно, але вони ж у тільняшках. ТО тільки Ваша уява, що там у наших монашок під верхнім вбранням тельніки чи може полосаті спідниці кожен бачить як хоче Edited January 17 by Николай S 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Макарыч57 1,221 Posted January 17 Share Posted January 17 3 часа назад, Бджолопотам сказал: він дуже багато писав про вино.... зразу видно - своя людина "Не та молодежь, что забившись на лужайку да в лодку Прополаскивает водкой глотку" Смотрим в окно на мороз, сидим дома в карантине, щас пойду хлебушка испеку свежего. А пчелы? "Я не сторож брату моему". Меду нанесли, в домики теплые сухие я их поселил, от клеща обработал. Ждем весны. 3 1 Quote Link to post Share on other sites
blek-269 6,769 Posted January 17 Share Posted January 17 Пасмурно , мороз крепчает и -12 показывает градусник ,а было -10 . Смеркается и штиль дымок вьётся ровной струйкой верх . 3 Quote Link to post Share on other sites
Винодел 4,425 Posted January 17 Share Posted January 17 Друга спроба допису, перша після натискання не тіеї кнопки телепортувалась в безповітряний простір інтернету. Всім послідовникам зимового босоніжходіння бажаю не зупинятись на досягнутому(капці на босу ногу) а продовжувати, заглиблятись і розширюватись в цій справі. Якась в цьому радість, задоволення зі знаком? і все ж. Чи то тільки в мене, багато загальновизнаних задоволень під ?"...и снова я один с своей тупой тоскою, хочу понять себя и немогу...". Приемно було пересвічитись що: читаюсь форум"На точку", розділ "Погода...", мої дописи, підказки "Гугла", рубаї персько-таджицького поєта(і вченого)11-го століття Омара Хайяма. Правильно було б перелік почати з кінця. Другу книжку(брошура "Рубайат", переклад Германа Плисецкого, подстрочний переклад, складання і післямова М.-Н.Османова) мені подарував Олег Карпович Літвінов, добре відомий в вузьких кругах(фотогафія, малі фігуративні форми, скульптури) митців, зі словами:"Ось, це для тебе, про пиятство краще нього ніхто не написав віршів", ми в той час були в дружніх стосунках, випивали, балакали, допомогали дрібними побутовами справами. В мене була ,від батька, книга в жорсткій палітурці, як вияснилось пізніше схожі але жодного однакового рувайя(Ї) поки що не знайшов. Подобаються, навідь вивчив три:"Я школяр в этом лучшем из лучших миров..."К чему добро копить в пучине бытия...","Как там в мире ином...". Сам дивуюсь ,з яким скреготом, зусиллям мені вдалось запхнути їх до своеї пам'яті. В недовгих роздумах. Кто мае право сподіватись на посилку? "Роман Кременчук" оголосивсь перший але ім'я поєта з малої букви і буква одна не та, другого імені не пригадав, напевне зразу з "голови", що "вилетіло". "Бджолопотам" дав грунтовну відповідь, але другий. Воронін Микола Романович продемонстрував можливості "Всемогутнього" "Гугла" і вміння користуватись ним. Мав підозру що можуть бути підказки, напевне не знав, не перевіряв. Родуми ,сумніви, закінчились чекаю адрес і побажань отримати. Вороніну пошана за те , що в свої роки навчивсь працювати з компютером і інтернетом. 4 3 Quote Link to post Share on other sites