Jump to content
Sanich

Почём нынче мёд / ціна на мед / ціна меду

Recommended Posts

14 минут назад, ромео сказал:
15 часов назад, Серж 82 сказал:

Що це, з медом зовсім туго що тут така глушина?

Ну як сказати?

Тугенько... :(

Цей рік не прошлий , але краще вініпуха про цьогорічний урожай весни нескажиш :umora:

 

  • Like 5
Link to post
Share on other sites
41 минуту назад, AVA сказал:

Цей рік не прошлий , але краще вініпуха про цьогорічний урожай весни нескажиш :umora:

 

У нас вроде и выкачали не помногу но покупателей намного меньше чем пчеловодов и получается мёда полно

про 200 грн/л даже речи нет.

 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
8 часов назад, Wladimir_K сказал:

Ну скажімо роздріб не сильно далеко пішов від опту. Окремі пасічники досить далекі від того, що робиться на опті. Так само ті хто продає чи перепродує мед на ринках. Багато тих хто його купує,  ще досі мріють про ціну початку 2020 р.

І ще твердження, що "ціна опту у всіх однакова" є на сьогодні не зовсім вірне.

Ціни на ринку досить різні 

И как узнать что делается на опте?

SMSки ни кто не присылает, на медовой бирже глухо, Смагин не принимает.

Всем подавай чистую. А что делать с подкрашенной разнотравьем? 

У нас ещё толком не обкачались а розница уже захлебнулась.

Link to post
Share on other sites
34 хвилини тому, roman72201 сказав:

Всем подавай чистую. А что делать с подкрашенной разнотравьем?

Продавати неспіша через фейсбук і знайомих. До Різдва, наступного, розійдеться. Це ж не ріпак і не сонях, товар ексклюзивний і обмежений в к-сті. Якщо з вологістю все ґаразд

В нас ціна поки в районі 480 грн. за 3 літри устаканилась

  • Like 6
Link to post
Share on other sites
13 минут назад, Олександр Коваль сказал:
51 минуту назад, roman72201 сказал:

Всем подавай чистую. А что делать с подкрашенной разнотравьем?

Продавати неспіша через фейсбук і знайомих. До Різдва, наступного, розійдеться. Це ж не ріпак і не сонях, товар ексклюзивний і обмежений в к-сті. Якщо з вологістю все ґаразд

В нас ціна поки в районі 480 грн. за 3 літри устаканилась

А якщо всповнить прошлий рік , то можливо торгувать прийдется  і два роки 

Проблеми з вологістью рішаються збором верха меду 1-2см  для страховки в іншу тару.

такжи жилатільно і нижній слой  у іншу тару (осадок потенційно способного меду до швидкої кристалізації )

Вобщем те саме що з самогоном голови окремо , хвости окремо  

і піде середина за милу душу , ну як самогон :umora:,

ні не так , хотів написать і стоятеме така акація з добавками довго довго 

  • Like 3
  • Haha 2
Link to post
Share on other sites
2 часа назад, roman72201 сказал:

про 200 грн/л даже речи нет.

 

1 час назад, roman72201 сказал:

У нас ещё толком не обкачались а розница уже захлебнулась.

А я привёз и сразу ехал , докачивать и маток  раздавать срок прижал 

Сказал пока 200 из дома продавать 

Но чувствую загнул , пожиём увидим 

Сады и акация , лёгкая желтизна присутствует 

  • Like 5
Link to post
Share on other sites
1 час назад, Мико сказал:

 

А я привёз и сразу ехал , докачивать и маток  раздавать срок прижал 

Сказал пока 200 из дома продавать 

Но чувствую загнул , пожиём увидим 

Сады и акация , лёгкая желтизна присутствует 

Я, ниже 200 и не собираюсь продавать. Пока берут. Перестанут- ни чего, переживу. 

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
10 минут назад, mits сказал:

Я, ниже 200 и не собираюсь продавать. Пока берут. Перестанут- ни чего, переживу. 

Це 200 грн. за  л. акація?

Link to post
Share on other sites

завтра їду качати-3 дні вихідних.В минулі вихідні не вийшло,бо пройшла злива і доїзд був проблемний, добирався пішком 3 км від асфальту залишив охорону і назад.треба перед соняшником провести  відкачку і звільнити місце під соняшник.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
4 години тому, Мико сказав:

 

А я привёз и сразу ехал , докачивать и маток  раздавать срок прижал 

Сказал пока 200 из дома продавать 

Но чувствую загнул , пожиём увидим 

Сады и акация , лёгкая желтизна присутствует 

В Днепре по 250 берут и не жалуются. В районе по 250 плохо, хотя в селе и так торговля не очень.

Акация тоже с желтизной, поленился с садов рамки забрать.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
5 часов назад, Мико сказал:

 

 

Но чувствую загнул , пожиём увидим 

 

Не загнули поздновато но цена вполне адекватна.. :IMHO1:

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
12 часов назад, Wladimir_K сказал:

Це 200 грн. за  л. акація?

Не чистая. С добавлением, фацелии.

Link to post
Share on other sites

В розницу по 200 продаю , акация с желтинкой (черноклен,глед)берут хуже чем в прошлом году

Сдал анализы на опт......посмотрим сколько предложат....

Link to post
Share on other sites
20 годин тому, AVA сказав:

Проблеми з вологістью рішаються збором верха меду 1-2см  для страховки в іншу тару.

такжи жилатільно і нижній слой  у іншу тару (осадок потенційно способного меду до швидкої кристалізації )

По-моєму, зрілий мед не розшаровується, окрім гречаного?:IMHO:

Link to post
Share on other sites
23 минуты назад, asaltan сказал:

не розшаровується, окрім гречаного?

На то он и технический считается 

001 (640x480).jpg

Но при этом по 100 гриен на опте продан 

  • Like 6
Link to post
Share on other sites
3 минуты назад, asaltan сказал:

По-моєму, зрілий мед не розшаровується, окрім гречаного?:IMHO:

Це так на всякий випадок 

Але нижній слой десь після тижня після відкачки жилатільно відділить , це стосуєтся медів акації з примісью інших

хоть він і зрілий , але на низ опускаєтся мед схильний до бистрої кристалізації 

Шляхом злливання верхнього меду раз у місяць можна зібрать , відділить мед який довго некристалізуєтся 

Колись ігрався з різнотравьям з 4 відер 10л зливаючи раза чотири до нового року добився жидкого темного різнотравья , яке стояло в жидкому виді 4 роки , правда вийшло тільки 3 літри , мед був принесений десь перед соняхом 

Пішов подивився , якщо це він :hmm:то півлітрова баночка удосі на половину жидка уже років 7 пройшло 

  Так же путьом відбору нижнього слою не раз спасав акацію від ріпаку , по банкі хорошо видно є період коли ріпак осідає на низ , а верх залишаєтся прозрачним , а потім починає мутніть до верху ,

от якщо вовремя злить реакції кристалізації з дна можна ізбижать , проводив експеременти один зливав, другий залишав так , незлита мутніла десь на кінець зими , злита до прошлого року банка 2 літра ( злитий з 3л) простояла років три , чиста і прозрачна , тільки жовта стала 

А на рахунок збору 1-2см , якщо возобновився взяток і в участки рамки з печатним медом можить попасти нектар ( було пятно розплоду наприклад . чи просто десь уголок недолили , а зараз місця невистичило і долили і 1-2 см це я мав на увазі у 200л бочкі , так на всякий випадок , 3л акації зібрать неважко , щоб неспортить 200л меду 

Колись їздив з заготовачем по точках при оптовій сдачі , нарвались на битон загравшої акації , шум стояв , відро зверху зібрали далі чистий густий мед  невідлічиш від нормального , забрав заготовач 

Мед починає закисать зверху слоями , тут випадок незрілого і кристалізуватся з низу слоями . тут випадок з різних медоносів 

Там і там можна спасти путьом відбору верха і низу меду , скільки відбирать зверху і знизу , це вже як у кого 

 

  • Like 4
  • Thanks 2
  • Sad 1
Link to post
Share on other sites
2 минуты назад, Мико сказал:

На то он и технический считается 

001 (640x480).jpg

Но при этом по 100 гриен на опте продан 

О поки пичатав фото появилось у мене такий вигляд має  0.5 літра вище описаного меду з разтровья ,якому років 7,  получиного шляхом зливання перідично жидкого верху , гречки тоді небуло і запаху гречки там нема зовсім а колір такий , ще мед з горєчью конкретною 

І є начата банка з примісью гречки , тоже має схожий вид розслоїння і колір трохи світліший , жидкого правда менше , надїли , також медові до 5 років 

Банка також получилась шляхом відбору верхнього слою з бочки , спочатку у відра , а потім у банку , гречки було мало , але всерівно сонях чирез деяки період видавив жидкий темний мед на верх бочки і получилось зібрать пару відер більш концентріруваного меду з гречкою , кристалізацію у соняху і гречки різна , тому вдалось вихватить 

41 минуту назад, asaltan сказал:

По-моєму, зрілий мед не розшаровується, окрім гречаного?:IMHO:

Спочатку пішло розшарування соняху від гречки , потім розшарувалась сама гречки , меди з різнотравья також дужу часто розшарувуються , потрібно піймать момент 

  • Like 1
  • Sad 1
Link to post
Share on other sites
46 минут назад, AVA сказал:

Спочатку пішло розшарування соняху від гречки ,

Мёду на фото более 10 лет 

У мамы под кроватью стояли три банки ,забыла про него 

не мудрено 98 лет стукнуло 

Прошлогодняя гречка ,что оталась после качки  в  ульях , только слегка подрасила подсолнух 

Ни о каком расслоении речи не было .

Но при отборе образцов заготовитель сломал нож о "каменный " мёд 

  • Like 3
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
21 годину тому, mits сказав:

Я, ниже 200 и не собираюсь продавать. Пока берут. Перестанут- ни чего, переживу. 

Я свои крхи акации с желтинкой продал по 750 за 3л, при этом более двух банок в одни руки не продавал. Продал всё, но мысль была такова : что продастся , то и продастся, а что останется ну и ладно неизвестно, что в следующем году ждёт. 

  • Like 3
  • Sad 1
Link to post
Share on other sites
1 час назад, Мико сказал:

Мёду на фото более 10 лет 

У мамы под кроватью стояли три банки ,забыла про него 

не мудрено 98 лет стукнуло 

Прошлогодняя гречка ,что оталась после качки  в  ульях , только слегка подрасила подсолнух 

Ни о каком расслоении речи не было .

Но при отборе образцов заготовитель сломал нож о "каменный " мёд 

Слої меду відносно жидкого разнотравья , чи примісі тої ж гречки мені удаєтся получить з 200л бочок і то там збираю пару відер , потім із тих відер , опять зливаю одне , а потім з одного відра у уже в банку 

А з битону чи відра так неполучиться не той обьєм , з бочки 200-220л викачаної за день , за день це також важно , інколи виходить 

Link to post
Share on other sites

В останніх постах видно нерозуміння авторів хімії процесів меду. При розшаруванні меду не відбувається його розшарування по сортах. Розподіл на рідку та кристалізовану відбувається переважно в звязку з різною розчинністю глюкози та фруктози. Всі елементи (мікроелементи, пилкові зерна, тощо) які притаманні певним сортам будуть розподілятися в усьому об'ємі тари в якій відбувається розшарування незалежно від рідкої чи кристалізованої фракції, відмінності будуть лише в співвідношенні глюкоза-фруктоза. Тому відокремлення меду по сортам злитого в одну посуду є маячнею..... 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
1 час назад, yurasaver сказал:

В останніх постах видно нерозуміння авторів хімії процесів меду. При розшаруванні меду не відбувається його розшарування по сортах. Розподіл на рідку та кристалізовану відбувається переважно в звязку з різною розчинністю глюкози та фруктози. Всі елементи (мікроелементи, пилкові зерна, тощо) які притаманні певним сортам будуть розподілятися в усьому об'ємі тари в якій відбувається розшарування незалежно від рідкої чи кристалізованої фракції, відмінності будуть лише в співвідношенні глюкоза-фруктоза. Тому відокремлення меду по сортам злитого в одну посуду є маячнею..... 

А кому потрібні ті сорти меду , стоїть задача вихватить мед який буде стояти якнайдовше в жидкому виді , 

а який там сорт без різниці 

Так умовно називаєтся акація мед весною , а в різнотравьї там вобще хрін поймеш з чого мед , головне жидкий стоїть на пару місяців довше , якщо нижній слой меду відділить вчасно

А етікетку можна придумать :umora:

  • Like 3
  • Haha 1
  • Sad 1
Link to post
Share on other sites

для порівняння - одна банка з окацією, друга - мішанина приблизно 50/50. На першу я спочатку подумав, що то олія, бо я тільки рамки відбирав. Для чистоти експерименту кочали в запасній медогонці

E41FnWGXwAQjtSg?format=jpg&name=large

розслоєнія поки не спостерігаю

Link to post
Share on other sites
12 минут назад, Олександр Коваль сказал:

для порівняння - одна банка з окацією, друга - мішанина приблизно 50/50. На першу я спочатку подумав, що то олія, бо я тільки рамки відбирав. Для чистоти експерименту кочали в запасній медогонці

E41FnWGXwAQjtSg?format=jpg&name=large

розслоєнія поки не спостерігаю

Та шось темна акація...

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
3 минуты назад, Олександр Коваль сказал:

для порівняння - одна банка з окацією, друга - мішанина приблизно 50/50. На першу я спочатку подумав, що то олія, бо я тільки рамки відбирав. Для чистоти експерименту кочали в запасній медогонці

E41FnWGXwAQjtSg?format=jpg&name=large

розслоєнія поки не спостерігаю

Його зразу і небуде у зрілому меді , спочатку іде помутніння , потім хлопья , потім знизу починаєтся кристалізація ,

ці хлопья випадають в осадок напевно і це все почнется в основном аж після нового року ,

це варіант незначної примісі ріпаку у акації 

Є варіант просто кристалізація знизу і поступово піднімаєтся на верх , так відбуваєтся в основном у різнотравьї , або якщо багато ріпаку у акації 

У бочкі коли качаєш соняшник і є примісь якогось меду , то майже вся бочка кристалізуєтся , а зверху до 5см жидкий , якщо зібрать буде стоять довго жидкий , якщо залишить дня на три і від соняху невідлічиш ,

я так колись і назбирав умовно гречки , гречка цвіла разом із соняхом , я ще при відкачкі дивився по медогонкі , якщо темний зливав в окрему бочку 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...