В 361 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 1 час назад, Николай77 сказал: На самому початку 90х років в місцевій газеті була обява купую мед коли батько позвонив то жіночка сказала 0.62 долара Дуже смішна байка. На початку 90х мед був дефіцит. Ціна на мед була космос. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burkun Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 1 час назад, Neanderthalensis сказал: Да всім абсолютно насрать, що де хто писав на форумі. Люди не пам'ятають, що писалось 10 сторінок назад. Ціна 1$ існує вже більше півроку. А винні в тому бджолярі, що написали щось вчора. Ціна 1$ була 4 роки тому. Теж якісь бджолярі десь шось написали? Чи складають оптові покупці ціну на рибу читаючи форум рибалок? У Вас паранойя. У Вас відсутня здатність прослідковувати причинно-наслідковий зв'язок і неуважність при читанні тексту. Те що писали умовно вчора можуть в якійсь мірі впливати на ціну в майбутньому. А не на ціну півроку тому. Я неодноразово ясно наголошував що ціна сформувалась і тримається на певному рівні по причині погодження продавати по такій ціні. А не через те що написали вчора. Можете процитувати де написано те що Ви мені пред'явили вище? Ціна 1 долар декілька років тому сприймалась пасічниками критично і багато хто проігнорував таку ціну залишивши мед без продажі. Зараз ситуація інша. Мед як мені здається майже проданий. А пасічники не проявляють такого незадоволення ціною як це було декілька років тому. В мене виникло логічне питання. По якій причині ціна повинна підвищитись якщо майже всі пасічники віддали по факту за найнижчу ціну мед і паралельно розповідають яка низька собівартість у них меду? Розмов про шанування своєї праці як і не було ніколи. Замість праці відпочинок з'явився. І до чого тут паранойя? Може вона у Вас присутня? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай77 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 23 хвилини тому, B 740 сказав: Дуже смішна байка. На початку 90х мед був дефіцит. Ціна на мед була космос. Дефіцитом були гроші. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burkun Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 1 час назад, Николай77 сказал: Причому тут зрілий не зрілий. На приклад качаю 5т. 4 роки немає ціни а це вже 20т. Ви хоч уявляєте що то за кількість його десь потрібно зберігати, купити тару а це додаткові затрати які не кожен пасічник згоден понести. А ціну 1 долар вже проходили. На самому початку 90х років в місцевій газеті була обява купую мед коли батько позвонив то жіночка сказала 0.62 долара. Але з того часу пасіки збільшились в десятки разів. А Ви уявляєте що коли людині немає де зберігати мед і вона готова продавати по чому запропонують то багато такій людині ніхто не запропонує? Це Ви усвідомлюєте чи ні? Що будуть робити експортери якщо 4 роки вони будуть без меду? Ви ставите себе з самого початку у позицію лузера. І підіймаєте руки догори. Я б і сам Вам ніколи більше долара не дав. Бо Ви не те що 4 роки а 4 місяці не готові протриматись. І інші так само. 2 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 14 минут назад, Николай77 сказал: Дефіцитом були гроші. Тож так, а от $ були у вільному обігу. 0.62$ ви по якому курсу рахували? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай77 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 14 хвилин тому, Burkun сказав: А Ви уявляєте що коли людині немає де зберігати мед і вона готова продавати по чому запропонують то багато такій людині ніхто не запропонує? Це Ви усвідомлюєте чи ні? Що будуть робити експортери якщо 4 роки вони будуть без меду? Ви ставите себе з самого початку у позицію лузера. І підіймаєте руки догори. Я б і сам Вам ніколи більше долара не дав. Бо Ви не те що 4 роки а 4 місяці не готові протриматись. І інші так само. Тут може бути декілька варіантів. 1. Закриють бізнес. 2. Скоротять експорт щоб їм хватало на пропітаніє. Як заготовач якому я здаю наприклад відмовився від водія і вантажника їзде сам. 3. Запропонують ціну меду яка задоволтнить пасічника якщо дозволять контракти. Ви не задумувались чого на наш ринок незаходить наприклад імпортер з Німетчини знаючи що в нас дешевий мед дасть по 2 долара і весь мед його. А він купує його у поляків,якщо вірити написаному на форумі через фірми прокладки. Можна казати про нашу корупцію і т.д. Але саме головне в 21-22 роках в принципі була нормальна. ціна на мед майже 2у.е. більшість пасічників до цього казала що їх задовільнить така ціна але коли ціна наблизилась до бажаної хотєлка підросла до вже до 3 у.е. хто ж тоді з нами захоче працювати як в мультику"така корова нужна самому бурьонку свою не продам некому". А саме головне ціна 1л меду соняха у нас на ринку 100грн. що 67 грн. за кг. 19 хвилин тому, B 740 сказав: Тож так, а от $ були у вільному обігу. 0.62$ ви по якому курсу рахували? Квартира 3х кімнатна в обласному центрі на той час коштувала 4тис.у.е. 1кімнатна 1300. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 9 минут назад, Николай77 сказал: Квартира 3х кімнатна в обласному центрі на той час коштувала 4тис.у.е. 1кімнатна 1300. То за скільки кіл меду можна було тоді купити 1 кімнатну????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай77 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 15 хвилин тому, B 740 сказав: То за скільки кіл меду можна було тоді купити 1 кімнатну????? До 2.5 т.меду. Але таких обємів раніше не було плюс повне безгрошів'я.коли зарплата не платилася роками, а їсти хотілось. В 2005 році купив собі десятку б/у за 5500, а кум купив 2х квартиру за 5000. Вже в 2008 році його квартира коштувала 40000. Як казав його батько не може квартира коштувати дешевше ніж машина. Тобто до чого я що порівнювати зараз вартість житла з ціною на мед недоречно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 5 минут назад, Николай77 сказал: До 2.5 т.меду. Але таких обємів раніше не було плюс повне безгрошів'я.коли зарплата не платилася роками, а їсти хотілось. В 2005 році купив собі десятку б/у за 5500, а кум купив 2х квартиру за 5000. Вже в 2008 році його квартира коштувала 40000. Як казав його батько не може квартира коштувати дешевше ніж машина. Тобто до чого я що порівнювати зараз вартість житла з ціною на мед недоречно. А до чого доречно зараз порівнювати ціну меду??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Жезус Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 Ті роки коли, підіймалися ціни на мед був попит як на зовнішньому так і внутрішньому ринку ,а що ви хочете зараз половина країни виїхала, внутрішній попит обережний люди не роблять великих запасів,відіграє роль що хтось з кимось не поділився й обмежують логістікус.г продукцію з України й десь бродить по світах Привид Китайського продукту,який сдешевлює інші Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 5 минут назад, Жезус сказал: половина країни виїхала, І не їсть за кордоном мед? Може ще хліб перестали їсти ? "бо вони виїхали" ... Там і їдять наші біженці той мед, тільки вже по 10€ за кг. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Жезус Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 Запаси роблять не на рік як раніше це точно , скільки було виявлено фальсифікації меду в західній Європі, це одна з причин ,що була запущена програма дескридітація продукції ,та все в купі призводить до негативу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 3 минуты назад, Жезус сказал: Записи роблять не на рік як раніше це точно Від того кількість вживання меду не зменшується 3 минуты назад, Жезус сказал: скільки було виявлено фальсифікації меду в західній Європі, це одна з причин ,що була запущена програма дескридітація продукції ,та все в купі призводить до Призводить до лапши для пониження оптової ціни закупівлі меду в Україні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Жезус Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 Якщо мед з України купажували з меньше якісним то з його вартістю закупівлі у виробника можливо гратися тому ,що потреби в великій кількості не було Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted March 14, 2024 Share Posted March 14, 2024 1 годину тому, Burkun сказав: А Ви уявляєте що коли людині немає де зберігати мед і вона готова продавати по чому запропонують то багато такій людині ніхто не запропонує? Це Ви усвідомлюєте чи ні? Що будуть робити експортери якщо 4 роки вони будуть без меду? Ви ставите себе з самого початку у позицію лузера. І підіймаєте руки догори. Я б і сам Вам ніколи більше долара не дав. Бо Ви не те що 4 роки а 4 місяці не готові протриматись. І інші так само. У вас дуже вдало підібраний нік - Буркун. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 9 часов назад, Burkun сказал: У Вас відсутня здатність прослідковувати причинно-наслідковий зв'язок і неуважність при читанні тексту. Те що писали умовно вчора можуть в якійсь мірі впливати на ціну в майбутньому. А не на ціну півроку тому. Я неодноразово ясно наголошував що ціна сформувалась і тримається на певному рівні по причині погодження продавати по такій ціні. А не через те що написали вчора. Можете процитувати де написано те що Ви мені пред'явили вище? Ціна 1 долар декілька років тому сприймалась пасічниками критично і багато хто проігнорував таку ціну залишивши мед без продажі. Зараз ситуація інша. Мед як мені здається майже проданий. А пасічники не проявляють такого незадоволення ціною як це було декілька років тому. В мене виникло логічне питання. По якій причині ціна повинна підвищитись якщо майже всі пасічники віддали по факту за найнижчу ціну мед і паралельно розповідають яка низька собівартість у них меду? Розмов про шанування своєї праці як і не було ніколи. Замість праці відпочинок з'явився. І до чого тут паранойя? Може вона у Вас присутня? Скільки був обсяг експорту в 2020 р.? І яка ціна була перші 9 місяців даного року? Тому не потрібно тут ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 1 час назад, Wladimir_K сказал: Скільки був обсяг експорту в 2020 р.? І яка ціна була перші 9 місяців даного року? Тому не потрібно тут ... Так в цьому році будуть рекорди 2020 по експорту і росту ціни в два рази А то прогнози на + - 2 грн на дві неділі неінтересні Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай77 Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 10 годин тому, B 740 сказав: І не їсть за кордоном мед? Може ще хліб перестали їсти ? "бо вони виїхали" ... Там і їдять наші біженці той мед, тільки вже по 10€ за кг. А я то думаю чого на базарі мед дешевий і продажі вплали. Так це ж закордон виїхали потенційні покупці 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
В 361 Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 56 минут назад, Николай77 сказал: А я то думаю чого на базарі мед дешевий і продажі вплали. Так це ж закордон виїхали потенційні покупці 10 млн виїхало , і 7 млн внутрішніх переселенців. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anatoliy22s Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 13 годин тому, Николай77 сказав: Причому тут зрілий не зрілий. На приклад качаю 5т. 4 роки немає ціни а це вже 20т. Ви хоч уявляєте що то за кількість його десь потрібно зберігати, купити тару а це додаткові затрати які не кожен пасічник згоден понести. А ціну 1 долар вже проходили. На самому початку 90х років в місцевій газеті була обява купую мед коли батько позвонив то жіночка сказала 0.62 долара. Але з того часу пасіки збільшились в десятки разів. Безгрошів'я або небажання вкладатися в тару та тримати мед - одна з причин низької ціни на мед. Десь в 2005 мій товариш став на шлях фермерства. Перші кроки були важкі, все що збирав в полі - продавав з коліс, почім забирали бо зберігати ніде. Через два роки почав більше цінувати свою працю, і зробив свій перший ангар із гівна та палок. І вже збіжжя з ангару продав повесні, при кращій ціні. Років з 12 користувався цим ангаром, поки збудував інший, де поміщається і комбайн і збіжжя. З поганою ціною все може ходити по колу, поки не навчимося цінувати свою працю та притримувати мед. Напевно це прийде зі зміною покоління пасічників. Молоді точно цінуватимуть свою працю краще. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 51 минуту назад, anatoliy22s сказал: Безгрошів'я або небажання вкладатися в тару та тримати мед - одна з причин низької ціни на мед. Десь в 2005 мій товариш став на шлях фермерства. Перші кроки були важкі, все що збирав в полі - продавав з коліс, почім забирали бо зберігати ніде. Через два роки почав більше цінувати свою працю, і зробив свій перший ангар із гівна та палок. І вже збіжжя з ангару продав повесні, при кращій ціні. Років з 12 користувався цим ангаром, поки збудував інший, де поміщається і комбайн і збіжжя. З поганою ціною все може ходити по колу, поки не навчимося цінувати свою працю та притримувати мед. Напевно це прийде зі зміною покоління пасічників. Молоді точно цінуватимуть свою працю краще. Це як з соєю зимою 2022 р? Осінню 2021 була 500 а весною 350. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anatoliy22s Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 1 хвилину тому, Wladimir_K сказав: Це як з соєю зимою 2022 р? Осінню 2021 була 500 а весною 350. Недоречне порівняння. Війна почалася. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 24 минуты назад, anatoliy22s сказал: Недоречне порівняння. Війна почалася. В попередні роки були аналогічні випадки. І ціна впала ще у січні 2022 р. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sid Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 2 часа назад, anatoliy22s сказал: Безгрошів'я або небажання вкладатися в тару та тримати мед - одна з причин низької ціни Ви помиляєтесь. За останні 7-8 років ціна спідмедогонщиків майже завжди була однакова з ціною навесні наступного року. 17-18рр, ціна впала, 18-19рр ціна впала, 19-20рр ціна однакова, 20-21 ціна піднялася, 21-22(до війни) піднялася і цей рік ціна впала. Для чого тримати, щоб грати в цю рулетку? Я вже мовчу, якщо тримати 3-5 років…2017 рік -корпус 145- 120грн, 2023- 260грн а ціна 40-45 тоді і зараз, така ж ситуація з іншими товарами. Я четвертий рік не здаю мед після відкачування, але розумію, що це якраз і є, як Ви писали -«ходити по колу». Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted March 15, 2024 Share Posted March 15, 2024 треба займатись тим .де є збут,ціна і добра рентабельність .На жаль бджільництво зараз не відноситься до такої сфери.Але я продовжую займатись ,бо треба спалити 200 л соляри ,які заготовив ще в кращі часи.і тонну з соняшника меду продам вроздріб по 130 кг мінімум. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts