Jump to content

Почём нынче мёд / ціна на мед / ціна меду

Recommended Posts

2 години тому, Gring сказав:

Я сужу по сданным объемам постоянными клиентами. Меньше прошлого не сдают.

Каждый год начинается вселенский плач, шо все пропало, сбора нет, цена не покрывает расходы..

У меня возникает только один вопрос - почему ни от кого ещё не услышал - "Да ну нафиг убыточное это дело, сократился":hmm:

І не тільки "сократілся" а взагалі бджільництво кидають  або державу. За пару років троє знайомих пасічників(не дрібних а  100-200сімей) перестали займатись бджільництвом в Україні. Двоє на Польщу поїхали  один на фурі працює.Іце тільки початок. Найближчим часом всим зареєстрованим пасічникам держпродспоживслужба скаже( я так думаю) сертифікувати приміщення для відкачки  зберігання і розфасовки   меду +обладнання із харчової нержавійки також сертифіковане а нічого нема .Скільки коштують такі приміщення здогадуєтесь. І як їхня вартість співставна із оптовою ціною у 1$. Та ще механізація погрузки і перевезення грузовики, маніпулятори, погрузчики зарплата помічникам. То все десятки тисяч дол. Та ще пасічник на старість повинен щось відкласти поки здоров"я є. Тому оптова ціна в сусідніх країнах із нормальною економікою стартує із   2-3$ за кг. Тому що все дорого.

• Like 5

14 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Це офіційна інфа в та є за 9 місяців.

в темі "Експорт меду з України " пост Asaltana за 7 серпня 2020року - експорт за січень-липень 2020року склав 35479тон,це і є біля 100% мед 2019р. тобто меду 2020року за серпень- вересень експортували близько 13000 тон

• Thanks 1

5 хвилин тому, ЕГОР ВИННИЦА сказав:

Точно сын Ванги

Чий ви син, всі зрозуміли й так.... )

• Like 2
  • Haha 2

5 минут назад, whale сказал:

в темі "Експорт меду з України " пост Asaltana за 7 серпня 2020року - експорт за січень-липень 2020року склав 35479тон,це і є біля 100% мед 2019р. тобто меду 2020року за серпень- вересень експортували близько 13000 тон

В цьому меді є частина меду 2019 р. тому 11-12 приблизно.

• Thanks 1

Мені цікаво для чого експортери розмежовують мед по роках, якщо всерівно зберігатють його до слідуючого року?

• Like 3
  • Thanks 1

2 минуты назад, whale сказал:

це багато чи мало ?

Очікувано і ще вивеземо з 20-25 тис. т

• Like 1

31 минуту назад, ЕГОР ВИННИЦА сказал:

Послать бы вас на ..уй , так правила форума не позволяют!

І після таких слів Ви хочете щоб з вами спілкувались?:ah:

• Like 8

До кінця року.

9 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

В цьому меді є частина меду 2019 р. тому 11-12 приблизно.

3 хвилини тому, Wladimir_K сказав:

Очікувано і ще вивеземо з 20-25 тис. т

перефразую запитання, на Вашу думку цього буде достатньо  щоб попит-пропозиція врівноважились на зовнішніх ринках(Європа, США)?

1 час назад, Gring сказал:

Присылайте образцы разных годов, и я вам расскажу, где свежий, а где нет.

Можете поділитися який термін придатності меду, який продають експортери після гомонізації.

• Like 1

1 минуту назад, whale сказал:

перефразую запитання, на Вашу думку цього буде достатньо  щоб попит-пропозиція врівноважились на зовнішніх ринках(Європа, США)?

Український мед не впливає на попит на міжнародному рівні. Його дуже мала кількість від загальної кількості. Щось близько 6%. Це капля в морі.

11 минут назад, ЮМос сказал:

Мені цікаво для чого експортери розмежовують мед по роках, якщо всерівно зберігатють його до слідуючого року?

Это - 1 грн

1 минуту назад, Артем Сергеев сказал:

Это - 1 грн

Это серьезно или предположение?

1 минуту назад, Артем Сергеев сказал:

У нас так обычно:umora:За каждый пункт - 1 грн

То есть это общее правило у них у всех или отдельные хитросделанные минусуют гривну? Экспортируют они по одной цене весь мед, а с тех кто спину гнет минусуют. И кто тогда им правду будет говорить? Тем более что качество меда одно и то же.

8 минут назад, seim сказал:

То есть это общее правило у них у всех или отдельные хитросделанные минусуют гривну? Экспортируют они по одной цене весь мед, а с тех кто спину гнет минусуют. И кто тогда им правду будет говорить? Тем более что качество меда одно и то же.

Вы же  как на базаре а на базаре всегда одно и тоже или вы или вас...:umora:

14 минут назад, seim сказал:

Я вам не скажу за всю ...

Думаю это у отдельных ...

За год, за док., за меньше тонны (уже - 3 грн), но если сам привезешь аж + 1 грн:umora:

Ниже постом два номера, наберите и вам все расскажут;)

1 минуту назад, seim сказал:

И кто тогда им правду будет говорить? 

Лаборатория. Кстати, моё предложение ещё в силе:hi:

Если берется прошлогодний с небольшим превышением от нормы, его приходится  домешивать частям к свежему, что есть головняк и лишние трудозатраты. С большим превышением вообще не закупается на экспорт, некоторые берут на внутренний рынок. Посему и разница в закупке.

Если мед правильно хранился, что могут позволить себе далеко не все, то проходит без вопросов.

17 хвилин тому, ЮМос сказав:

Чим свіжіший мед вони куплять, тим довше можна перетримати в себе на складі.

Але основна причина щоб помотати печінки пасічнику , чим можна знизити ціну закупки , а за одно і привчити пасічника довго мед не притримувати , тобто здавати стабільно що року :IMHO:

P.S. Не один раз здавав мед якому було більше 2 років , і від прийомщиків цього не приховував , реакція і емоції були різні , але від меду ніхто не відмовився ( по ціні свіжого )

• Like 6

4 минуты назад, Александр К. сказал:

Вы же  как на базаре а на базаре всегда одно и тоже или вы или вас...:umora:

по цене - да. Они хотят меньше дать - а пчеловоды хотят больше получить. А по требованиям к качеству когда тот мед который они продадут по той же цене хотят купить дешевле, то это уже откровенная цыганщина. То есть наглый обман.

• Like 1

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Чим свіжіший мед вони куплять, тим довше можна перетримати в себе на складі.

4 минуты назад, Gring сказал:

Если мед правильно хранился, что могут позволить себе далеко не все,

Експортери правильно зберігають мед?

3 часа назад, Gring сказал:

Я сужу по сданным объемам постоянными клиентами. Меньше прошлого не сдают.

Каждый год начинается вселенский плач, шо все пропало, сбора нет, цена не покрывает расходы..

У меня возникает только один вопрос - почему ни от кого ещё не услышал - "Да ну нафиг убыточное это дело, сократился":hmm:

у меня в этом году друг из 100 семей сделал +-60, а еще один пасеку продал и сказал ну нафиг,и пошел на работу

• Like 1

27 минут назад, Витя сказал:

Можете поділитися який термін придатності меду, який продають експортери після гомонізації.

Зависит от показателей после гомогенизации и условий контракта(они разные).

Годами точно не стоит.

Тільки що, Витя сказав:

Експортери правильно зберігають мед?

Цікаво, при яких температорновологісних параметрах зберігається мед в експортера?

• Like 1