AVA 10,331 Posted February 5 Share Posted February 5 3 часа назад, ромео сказал: 11 часов назад, luka сказал: У компактній сім"ї (клубі) бджоли сидять внизу рамок на всю ширину Отут роз'ясніть детальніше. Бо не зовсім розумію. Клуб займає ВСЮ ширину рамок? Це бред якийсь , Клуб занімає 430мм у дліну і 200мм у висоту , я такого ще небачив Зато дуже часто клуб занімає всю висоту рамки у центральних вуличках і при цьому недоходить до задньої стінки Клуб має розмір 300мм на 300мм, половина сімей так сидить , на вжатих сімьях. В сильний мороз ужимаються до 250мм на 250мм 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,331 Posted February 5 Share Posted February 5 (edited) 12 минут назад, Mihail-ves сказал: Розміщення клуба кубиком також є проблемною зимівлею і про це я вже пару років пишу. Так що, в кого більше шансів гарно перезимувати ще те спірне питання. На мою думку саме краще коли сімя сидить клубом на 8-9 рамках. За таких я зовсім не переживаю, а ті що сидять на 10-13 рамка мене сильно напрягают. Показувати такі сімї точно не буду. Навіщо доводити людей до сказу. Це скільки вони меду зїдають за зиму Зимую на 4 -5р і до 2020 року , сімья спокізйно виходили на 80_ - 95 кг на зимувалу , з розрахунку в зиму і навесну мед із соняху Тоді сімья на 12 рамках повина давать меду 200кг інакше навіщо скільки бджоли взиму і скільки меду в зиму Edited February 5 by AVA Quote Link to post Share on other sites
Mihail-ves 9,369 Posted February 5 Share Posted February 5 6 хвилин тому, AVA сказав: Це скільки вони меду зїдають за зиму в жовтні складаю їх 10 медових рамок і це їм аж до свіжого приносу. Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 5 Share Posted February 5 (edited) 12 годин тому, luka сказав: . У компактній сім"ї (клубі) бджоли сидять внизу рамок на всю ширину.... 38 хвилин тому, AVA сказав: Це бред якийсь , Клуб занімає 430мм у дліну і 200мм у висоту , я такого ще небачив Зато дуже часто клуб занімає всю висоту рамки у центральних вуличках і при цьому недоходить до задньої стінки Клуб має розмір 300мм на 300мм, половина сімей так сидить , на вжатих сімьях. В сильний мороз ужимаються до 250мм на 250мм 4 години тому, ромео сказав: Отут роз'ясніть детальніше. Бо не зовсім розумію. Клуб займає ВСЮ ширину рамок? Колеги договоріться про терміни, перше на якому стандарті рамок розглядаєте .......друге стан сім"ї тепла зимівля чи в клубі Edited February 5 by Николай S 2 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,331 Posted February 5 Share Posted February 5 1 минуту назад, Mihail-ves сказал: в жовтні складаю їх 10 медових рамок і це їм аж до свіжого приносу. Зараз у вуликах стоїть десь 500 рамок на 100 сімей , приблизно 500 рамок на складі У вулик пішли повномедки , на складі половина по пів рамки приблизно Я сімьї на шість рамок у зиму можу на пальцях посчитить одної руки , сімьї на 4-5р в зиму акації по 30кг на зимувалу брали і соняху до 80кг , який толок від сімьї на 12 рамках , якщо вона не бере меду в 3 рази більше чим моя на 4р Я весною ці сімьї на 4-5 рамок і ще ужму до 3-4 рамок до кленків , уже 5 років так роблю 7 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,601 Posted February 5 Share Posted February 5 13 минут назад, Николай S сказал: Клеги договоріться про терміни, перше на якому стандарті рамок розглядаєте .......друге стан сім"ї тепла зимівля чи в клубі Мова про все ще ТЕ відео... Рамки 300, класична зимівля надворі. Дехто встановив, що їх загибель настала через те, що не покривали "всю ширину рамки" Як на мене, то це нонсенс... 3 1 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 5 Share Posted February 5 (edited) 7 хвилин тому, ромео сказав: Мова про все ще ТЕ відео... Рамки 300, класична зимівля надворі. Дехто встановив, що їх загибель настала через те, що не покривали "всю ширину рамки" Як на мене, то це нонсенс... Заінтригували, надворі вітер, виходити ліньки продублюйте що воно за "ТЕ відео", перегляну бо я далеко не всі дививсь повністю. Edited February 5 by Николай S 1 Quote Link to post Share on other sites
Н. Петрович 1,853 Posted February 5 Share Posted February 5 1 час назад, AVA сказал: Я весною ці сімьї на 4-5 рамок і ще ужму до 3-4 рамок до кленків , уже 5 років так роблю До клена цветет ива, иногда с нее забивают пергою 2-3 рамки , а у вас 3-4 рамки, где же матка сеет? 3 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,331 Posted February 5 Share Posted February 5 56 минут назад, Н. Петрович сказал: До клена цветет ива, иногда с нее забивают пергою 2-3 рамки , а у вас 3-4 рамки, где же матка сеет? Нема пилку до кленка , сотні сімей у селі , у бакфаста 3 -4 рамки засіву 99% у карніки трохи хуже умудряются перги кунуть і меду по вуглах, все з крила і то незавжди До такої технології дійшов коли замітив як після обльту матка засівала рамку доходило до молодої личинки , через тиждень відкриваєш опять молода личинка і тільки за третім разом доходило до печаті Так що хай сидять до кленка на 3 рамках ціліші будуть , на кленок як раз лупится ці три рамки і різкий ривок , отут головне вчасно розширить , інколи матки самі вилазять в кормове відділення Є канал " Сергія Гопки " цей рік побачив , він таки само робить , тільки він зимою , а я після обльоту Розплодне гніздо, заставна кормове гніздо , опять заставна , я думав що це метод Блінова в своєрідній манері 5 Quote Link to post Share on other sites
Н. Петрович 1,853 Posted February 5 Share Posted February 5 1 час назад, AVA сказал: Розплодне гніздо, заставна кормове гніздо , опять заставна А сколько рамок в кормовом отделении? Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,331 Posted February 5 Share Posted February 5 1 минуту назад, Н. Петрович сказал: А сколько рамок в кормовом отделении? На одну дві менеше чим у гніздовому , а вобще дивлюсь на кількість меду на рамкі , виїдають міняю, там бджола сидить неплотно і частина рамок іде навибраковку 2 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,331 Posted February 5 Share Posted February 5 22 минуты назад, Н. Петрович сказал: А сколько рамок в кормовом отделении? Приблизна технологія, тільки я це роблю після обльоту , бо в мене нема рамок з пергою , а от огранічить безтолковий посів матки до основного пилку є смисл , як раз лишнього міста для засіву нема і КПД засіву рамки врази збільшуєтся і того нещасного пилку що бджоли приносять до кленка вистачає Я даже сіроп забруса у рамки над коритом кружкою так заливав , думки зпівпали Варіант метода Блінова який я вичитав у книжкі 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,601 Posted February 5 Share Posted February 5 У Ромчика справи не дуже... 1 1 3 5 Quote Link to post Share on other sites
Серж 82 19,256 Posted February 5 Share Posted February 5 19 часов назад, ромео сказал: Розбалував я вас... Ладно, кинем камінь в город блатних... (звук слабкий - робим голосніше) Та які там блатні? У блатних на похоронах музика грає, а тут якось тихо. 1 Quote Link to post Share on other sites
Petrovich 63 369 Posted February 5 Share Posted February 5 40 хвилин тому, ромео сказав: У Ромчика справи не дуже... Черговий ужастік на ніч. 2 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 5 Share Posted February 5 3 хвилини тому, Petrovich 63 сказав: Черговий ужастік на ніч. Ромчиком з його матюшками нас сильно не злякати, гадав що якийсь новий перл свого жаргону видасть, але ж ні все як завжди.... 4 Quote Link to post Share on other sites
kroxaru 1,186 Posted February 5 Share Posted February 5 Ключ на 19 это сильно!! 6 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,601 Posted February 5 Share Posted February 5 2 минуты назад, kroxaru сказал: Ключ на 19 это сильно!! І тре' саме на 19! Іншим не можна! 3 3 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 5 Share Posted February 5 2 хвилини тому, ромео сказав: І тре' саме на 19! Іншим не можна! і комбінований, рожковий інша сторона накидний з легким вигином, майже стамеска 1 5 Quote Link to post Share on other sites
asot 718 Posted February 5 Share Posted February 5 Утеплив тільки що 11 к заставних з фанери екструд пінопластом (20мм)-2 листка пішло (72грн) .не будуть гризти ,чи потрібно чимось захистити? А після сів перекусив! Ось так зникае мій медок))) 5 Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,321 Posted February 5 Share Posted February 5 3 хвилини тому, asot сказав: потрібно чимось захистити? По відгуках сірий еппс досить непогано гризуть, захистити незашкодить 1 Quote Link to post Share on other sites
asot 718 Posted February 5 Share Posted February 5 1 минуту назад, davolodya сказал: захистити незашкодить Чим ? Підкажете? Quote Link to post Share on other sites
Sanich 23,610 Posted February 5 Share Posted February 5 3 хвилини тому, asot сказав: Чим ? Підкажете? Саме простіше - замотайте в білий мішок. Такий, як від цукру. 1 Quote Link to post Share on other sites
Ivan S 1,315 Posted February 5 Share Posted February 5 1 час назад, ромео сказал: У Ромчика справи не дуже... Рамки врозріз з вощиною недобудованою.. Немає слів. 5 Quote Link to post Share on other sites
valik1986 1,834 Posted February 5 Share Posted February 5 10 минут назад, asot сказал: Утеплив тільки що 11 к заставних з фанери екструд пінопластом (20мм)-2 листка пішло (72грн) .не будуть гризти ,чи потрібно чимось захистити? я оббиваю ще фольгоізолом 2 мм. Меньше гризуть і між рамкою та стінкою вулика за рахунок фольгоїзолу зменьшується щелина (більш щільно заходить в вулик) з мінусів - фольгоїзол через 2 роки прийдеться міняти використання саме такого типу заставних вважаю оптимальним так як одного листа хватає на 6 заставних, без рамки вистачає лише на 4 повних і 1 зборна Quote Link to post Share on other sites