ромео 35,186 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 7 минут назад, Sanich сказал: Ну, сформували. Струсили, рамку забрали - та й усе. А сусідня рамка була ж поряд із розплодною. Тепер вона стала крайньою, але по факту вона тепер центр клуба. Quote Link to post Share on other sites
Sanich 23,324 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 4 хвилини тому, ромео сказав: А сусідня рамка була ж поряд із розплодною. Тепер вона стала крайньою, але по факту вона тепер центр клуба. Бджоли підуть із неї. ну, для певності - струсіть на рамки і її і поверніть на місце. Можливо це від породи залежить, але я такої проблеми не спостерігав. Струсив та й усе. А які варіанти ще є? Quote Link to post Share on other sites
Гурович 4,457 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 (edited) Бывает достаточно переставить 1 или 2 рамки с одной на другую сторону гнезда. Edited November 6, 2020 by Гурович 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 35,186 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 49 минут назад, Sanich сказал: для певності - струсіть на рамки і її і поверніть на місце 45 минут назад, Гурович сказал: Бывает достаточно переставить 1 или 2 рамки с одной на другую сторону Тобто, треба бігати із бубном... Саме через те я і зарікся виставляти розплід на край. Краще вже залишити його всередині, рамку позначити і тоді вже струсити... 1 Quote Link to post Share on other sites
Sanich 23,324 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 2 хвилини тому, ромео сказав: Тобто, треба бігати із бубном... Саме через те я і зарікся виставляти розплід на край. Краще вже залишити його всередині, рамку позначити і тоді вже струсити... В холод розбирати гніздо - таке собі задоволення. Але хазяїн - сам собі пан. Quote Link to post Share on other sites
ромео 35,186 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 (edited) 19 минут назад, Sanich сказал: В холод розбирати гніздо - таке собі задоволення. Але хазяїн - сам собі пан. Та нє, хіба ж я собі ворог? Все вже давно забрано і струшено... Edited November 6, 2020 by ромео 1 Quote Link to post Share on other sites
tolik2362 10,911 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Сегодня прошелся последний раз до облета по ульям обработал тактиком и теперь буду ждать весны .Все работы выполнены теперь можно отдохнуть до нового года а потом в столярку делать рамки .А с завтришьниго дня отдых ион начнется открытием охоты на зайца а после охоты 8 Quote Link to post Share on other sites
Мико 69,224 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 25 минут назад, tolik2362 сказал: Сегодня прошелся последний раз до облета по ульям обработал тактиком и теперь буду ждать весны .Все работы выполнены теперь можно отдохнуть до нового года А мне продстоит ещё поездка Холодильник забыл разморозить Может быть ещё раз прострел с пушки проведу Потом отвальную буду делать с шашлыками и суши , которые уже заказал на воскресенье 4 2 Quote Link to post Share on other sites
Север 5,220 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 23 часа назад, ромео сказал: Так, але тепер клуб утворився зміщеним відносно рамок в один бік. Тепер крайня вуличка біля заставної заповнена вщерть від краю до краю, а з другого боку дві вулички мають мало бджіл. Якщо біля заставної повномедки, то все нормально, як на мене. 1 Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,420 Posted November 8, 2020 Author Share Posted November 8, 2020 В затінку близько 13-14, сонячно. Бджоли робили гарний обліт - багато бджіл були з обножкою. Скористався моментом і в одній сім'ї замінив рамки де вийшов розплід. В принципі можна зимувати. Якщо буде по прогнозу морози - занесу вулики в будинок. А якщо така зима буде як того року - то знову будуть зимувати на вулиці... Якось так... 1 Quote Link to post Share on other sites
Николай77 455 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Вчора на пасіці наблюдав дивну картину. Одна сім'я кинула рамки з медом і в іншій стороні вулика до потолочини прибудували три сота з бжолиною ячейкою і це кінці жовтня, меду там було "як кіт наплакав". Тобто сім'я була обречена. Я ще розумію коли за заставною пасічник залишим маломедні рамки, а у тут просто все з нуля. Що це може означати? Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,420 Posted November 9, 2020 Author Share Posted November 9, 2020 2 хвилини тому, Николай77 сказав: Вчора на пасіці наблюдав дивну картину. А від кліща чим обробляли? Quote Link to post Share on other sites
Николай77 455 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Поски Варафлу і двічі тактиком Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,420 Posted November 9, 2020 Author Share Posted November 9, 2020 (edited) 12 хвилин тому, Николай77 сказав: Поски Варафлу і двічі тактиком Тактиком гарматою? Edited November 9, 2020 by Бджолопотам Quote Link to post Share on other sites
Гурович 4,457 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 27 минут назад, Николай77 сказал: Поски Варафлу і двічі тактиком Может попытались уйти от лишней химии? Quote Link to post Share on other sites
Николай77 455 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Ні не гарматою а проста між вуличками Quote Link to post Share on other sites
Н. Петрович 1,760 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 40 минут назад, Николай77 сказал: Одна сім'я кинула рамки з медом і в іншій стороні вулика до потолочини прибудували три сота з бжолиною ячейкою і це кінці жовтня, меду там було "як кіт наплакав". Может сиропа много дали, рамки залили, потянули языки и там остались. Quote Link to post Share on other sites
Николай77 455 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 8 хвилин тому, Н. Петрович сказав: Может сиропа много дали, рамки залили, потянули языки и там остались. Бджолу на зиму взагалі не кормою, зимую тільки на меді Quote Link to post Share on other sites
Н. Петрович 1,760 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 11 минут назад, Николай77 сказал: Бджолу на зиму взагалі не кормою, зимую тільки на меді Ну причина такого явления должна быть. На скольких рамках эта семья? и когда вы ее смотрели последний раз. Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,720 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 (edited) 1 час назад, Николай77 сказал: Вчора на пасіці наблюдав дивну картину. Одна сім'я кинула рамки з медом і в іншій стороні вулика до потолочини прибудували три сота з бжолиною ячейкою і це кінці жовтня, меду там було "як кіт наплакав". Тобто сім'я була обречена. Я ще розумію коли за заставною пасічник залишим маломедні рамки, а у тут просто все з нуля. Що це може означати? Вони зовсім ушли в сторону , чи краєм ципляють медові рамки Колега , прошлий рік уже в мороз обнаружив клуб , який завис на потолочині за заставною, но вони сиділи і по другу сторону деревяної заставної на одній медовій рамкі Трогать нестав , так і залишив , по мірі виїдання меду , клуб до весни зайшов повністю на рамки сам, перезимували Edited November 9, 2020 by AVA 1 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,465 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 (edited) В 06.11.2020 в 14:17, ромео сказал: Та нє, хіба ж я собі ворог? Все вже давно забрано і струшено... Я зробив інакше при скороченні помітив рамки з розплодом а пізніше між ними всунув повномедові рамки. Edited November 9, 2020 by Пахомич збій Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,420 Posted November 9, 2020 Author Share Posted November 9, 2020 2 години тому, Николай77 сказав: Ні не гарматою а проста між вуличками В мене таке було коли обробляв гарматою. Можливий ще варіант що рамки були повномедні і взагалі не було пустих комірок, а бджоли на зиму формують клуб якраз на пустих комірках на 2/3. Quote Link to post Share on other sites
Николай77 455 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 3 години тому, AVA сказав: Вони зовсім ушли в сторону , чи краєм ципляють медові рамки Колега , прошлий рік уже в мороз обнаружив клуб , який завис на потолочині за заставною, но вони сиділи і по другу сторону деревяної заставної на одній медовій рамкі Трогать нестав , так і залишив , по мірі виїдання меду , клуб до весни зайшов повністю на рамки сам, перезимували Повністю пішли в сторону і відбудували щільники Quote Link to post Share on other sites
Николай77 455 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 3 години тому, Н. Петрович сказав: Ну причина такого явления должна быть. На скольких рамках эта семья? и когда вы ее смотрели последний раз. 5-6 рамок дивився 15 жовтня коли остаточно збирав гніздо рамки не повномедні а з медом 50-70% Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,720 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 4 минуты назад, Николай77 сказал: Повністю пішли в сторону і відбудували щільники Quote Link to post Share on other sites