siverit 1,331 Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 4 часа назад, Wladimir_K сказал: Просто його цього року більше ніж в попередні роки. У мого знайомого схожий результат і осип перевіряв кожен день від початку постановки Планировал в этом году обрабатывать мавриком. После первой обработки клеща упало от 10 до 30 шт. Думал что чтото не то с препаратом. Вторую и третью уже сделал тактиком. Результат тотже. На пчеле клеща не вижу, бескрылых и ползающих по земле после облёта по сравнению с предыдущими годами на много меньше. Хотя тактик и маврик ещё есть, но для контрольной обработки куплю ещё бипина, лучше перебдеть. Оно то радостно, но както стрёмно когда клещ не сыпется. 2 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,860 Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 10 минут назад, siverit сказал: Планировал в этом году обрабатывать мавриком. После первой обработки клеща упало от 10 до 30 шт. Думал что чтото не то с препаратом. Вторую и третью уже сделал тактиком. Результат тотже. На пчеле клеща не вижу, бескрылых и ползающих по земле после облёта по сравнению с предыдущими годами на много меньше. Хотя тактик и маврик ещё есть, но для контрольной обработки куплю ещё бипина, лучше перебдеть. Оно то радостно, но както стрёмно когда клещ не сыпется. Сьогодні мені цей знайомий звонив, каже що приїхали по сусідству кормити пасіку, а там вже фактично і бджіл у вуликах немає. Якщо поблизу є такі пасіки, то з кліщем прийдеться боротися кожен місяць. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,572 Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 10 минут назад, siverit сказал: Хотя тактик ...есть, куплю ещё бипина, . Так це ж одне і те ж саме... 3 Quote Link to post Share on other sites
siverit 1,331 Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 2 часа назад, ромео сказал: Так це ж одне і те ж саме... да, амитраз. Который год покупаю у нашего форумчанина маврик и тактик. Беру и для себя и для коллег, всегда все были довольны. Скорее всего и сейчас всё ок - надеюсь что это просто мало клеща. Но лучше перестраховаться и взять препарат даже такойже но другого производителя 2 Quote Link to post Share on other sites
katran54 446 Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 Пройшов сьогодні кілька сімей. Майже у всіх ще є трохи черви печатної і личинок, тільки в одній зовсім немає що дивує і тривожить бо майже всі матки 2020. І в одній сім"ї при скороченні два тижні назад залишив лишню рамку за заставною дошкою як виявив сьогодні з маткою. Бідні бджоли переселилися на цю рамку і почали тягнути язики біля рамки. 2 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Gnat Ігнатенко Олег 1,546 Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 Пройшов сьогодні кілька сімей. Майже у всіх ще є трохи черви печатної і личинок, тільки в одній зовсім немає що дивує і тривожить бо майже всі матки 2020. І в одній сім"ї при скороченні два тижні назад залишив лишню рамку за заставною дошкою як виявив сьогодні з маткою. Бідні бджоли переселилися на цю рамку і почали тягнути язики біля рамки.Тримаю карніку , Пернер розплоду вже немає , тройзек весь з розплодом червою і засівом. Молоді матки липневі - серпневі строчать поки що. Сім'ю з маткою калічкою Штрйомер19 року об'єднав з відводком з молодою маткою Пешець Маха . Не захотів залишати ту матку бо хотіли поміняти тихо її , встигли вивести собі нову мамку)) . Короче молодуху під ніготь, стареньку теж.Надіслано від мого Redmi 5, використовуючи Tapatalk 3 Quote Link to post Share on other sites
Термообработчик 409 Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 Редкая удача - посреди выгоревшей степи расцвело поле "падалищных" подсолнухов. Это поле уже дало урожай озимой пшеницы и было перепахано, но июльский дождь оживил прошлогодние семечки. Пчёлы не упускают возможности полакомиться нектаром и пыльцой. 9 Quote Link to post Share on other sites
Женя Циба 22,802 Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 26 минут назад, Термообработчик сказал: Редкая удача - посреди выгоревшей степи расцвело поле "падалищных" подсолнухов. Это поле уже дало урожай озимой пшеницы и было перепахано, но июльский дождь оживил прошлогодние семечки. Пчёлы не упускают возможности полакомиться нектаром и пыльцой. Щось не схоже на падалощний. 2 Quote Link to post Share on other sites
Лектор 94 Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 В 23.09.2020 в 20:04, ДобровоЛ сказал: Так цілий тиждень он у нас передбачають +25 і більше. Тому ніякої проблеми абсолютно не бачу. доброго! все прошло успешно. обживаются 1 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,033 Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 24.09.2020 в 08:55, Gnat Ігнатенко Олег сказав: Вчора в одній сім'ї побачив що матка 19 року тягне ногу, одразу побачив маточники тихої заміни вже пустий. На наступній рамці знайшов молодуху неплідну) . Молодуху забрав , мабуть і стареньку заберу , а сім'ю об'єднаю із відводком. Надіслано від мого Redmi 5, використовуючи Tapatalk Торік я для експеремента з нука підсадив матку у сім'ю , яка засівала без пропусків, але тягала обідві ноги. Перезимувала і працювала не гірше інших. Поміняв вже перед соняхом на матку ТЗ. 1 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,033 Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 1 годину тому, Лектор сказав: доброго! все прошло успешно. обживаются Ну, ось бачите, а ви переживали. Якраз встигнуть навіть і пропольосувати все необхідне. Тільки тимчасово приберіть утеплення, щоб не спровокувати яйцекладку і підняття вгору клуба. 1 Quote Link to post Share on other sites
Cfif 8,152 Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 7 часов назад, Женя Циба сказал: Щось не схоже на падалощний. Схоже. Земля видно переорана. і квіти на стеблах цілими букетами часто... 2 Quote Link to post Share on other sites
ДобровоЛ 41,033 Posted September 26, 2020 Share Posted September 26, 2020 21 годину тому, Cfif сказав: Схоже. Земля видно переорана. і квіти на стеблах цілими букетами часто... Мабуть,продискували, а збирали сонях 'Нивою'. От вам й результат. Quote Link to post Share on other sites
Яцков Андрій 2,945 Posted September 26, 2020 Share Posted September 26, 2020 Сьогодні вибірково зробив ревізію, три сімейки переселив в нові вулики і декілька переглянув. Результати наступні: розплоду вже або немає, або по пів рамки печатного, матки вже на зиму похудали, сім'ї в основному плотно обсиджують 8 рамок. В середині серпня на 90 % поміняв маток, то молоденькі строчили як з кулемета, думав до жовтня з'їдять всі запаси меду, але бачу гарно залиті рамки, до весни можна не хвилюватись. З неприємного: одну сім'ю з'їв кліщ. З 8 вулочок залишилось 3, прийшлось об'єднати. Обробляв цього сезону полосками апіваро, начебто кліщ сипався, але якось так. Поки що не роблю поспішних висновків... думаю через тиждень пролити біпіном і до весни переходжу працювати в гараж, готуючись до наступного сезону. Взагальному сезоном задоволений. Із за погоди був жахливий початок, але хороший кінець сезону. 12 Quote Link to post Share on other sites
hayao 146 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 В 06.09.2020 в 03:41, Бджолопотам сказал: Всі чомусь бояться починати тему Осінь-Зима А я вам так скажу - за мою більше десятирічну практику - цей літній сезон виявився рекордним по меду . Если не секретная информация, удовлетворите мое любопытство. Какие медоносы вам дали в этом году рекордный урожай. Подсолнух? Вряд ли. Вы находитесь севернее меня и почвы у Вас хуже. Так с чего? Гречка? У меня контрольный привес на Акации 8 кг, липа+ваточник 7кг, подсолнух (действительно рекорд для нашей местности) аж 38 кг. Quote Link to post Share on other sites
Сергій-апі 3,456 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 (edited) 1 годину тому, hayao сказав: Вы находитесь севернее меня и почвы у Вас хуже. Зараз такі технології, що від грунту не багато залежить. Основне що влили/всипали в грунт і на рослину, а грунт щоб корінь тримався і вологу тягнув. Edited September 28, 2020 by Сергій-апі Quote Link to post Share on other sites
Север 5,411 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 2 часа назад, hayao сказал: Подсолнух? Вряд ли. Вы находитесь севернее меня и почвы у Вас хуже Знаєте, маю думку, що більше значення має волога в грунті та погода. Хоча фактор родючості грунту теж потрібно враховувати. 1 Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,622 Posted September 28, 2020 Author Share Posted September 28, 2020 3 години тому, hayao сказав: Так с чего? Саме більше дав золотарник і падь. Не знаю чого але падь в мене вперше (до цього паді ніколи навіть не пробував) - почала виділяти під час цвітіння акації і заершило виділення під кінець цвітіння липи. Сонях в мене також цього року був (вперше) але площа була невелика, хоча два тижні літ був дуже гарний... Нажаль ваги поки не має,тому по вазі сказати не можу. Рекордсменка сім'я дала 6 корпусів (145) за сезон. Якось так... 4 Quote Link to post Share on other sites
Сергей 10 431 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 6 минут назад, Бджолопотам сказал: Рекордсменка сім'я дала 6 корпусів (145) за сезон. Якось так... Що за матка ,непросіла в зиму? 1 Quote Link to post Share on other sites
Бджолопотам 10,622 Posted September 28, 2020 Author Share Posted September 28, 2020 (edited) 9 хвилин тому, Сергей 10 сказав: Що за матка ,непросіла в зиму? Вже два роки майже маток не міняю - виключно роєвими матками... Не вистачає часу... робота... Але в принципі майже на всій пасіці був бакфаст. Матку брав в СашаОк і від неї виводив.... Але це все було років 4 назад....після того не оновлював племя... Цього року купив пару маток в кінці літа підселив. Останій раз коли дивився - то бджоли було багато.. і до речі - гніздо на 145 рамці (два корпуси). Edited September 28, 2020 by Бджолопотам 3 Quote Link to post Share on other sites
Gnat Ігнатенко Олег 1,546 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 Завтра продовжу готувати сім'ї у зиму . Дві родини буду об'єднувати бо дуже просіли бджоли 5-6 рамок. Водній матка 19 року карніка майна Ф1 , а в другій тройзек 10 75 теж ф1 але 20 року . ТРеба зробити вибір кого залишати(. Quote Link to post Share on other sites
asot 717 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 19 минут назад, Gnat Ігнатенко Олег сказал: бджоли 5-6 рамок. Так для карніки наче й не саме хуже??може через перегородку ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Dimitrij 164 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 (edited) 43 минуты назад, Gnat Ігнатенко Олег сказал: Завтра продовжу готувати сім'ї у зиму . Дві родини буду об'єднувати бо дуже просіли бджоли 5-6 рамок. Водній матка 19 року карніка майна Ф1 , а в другій тройзек 10 75 теж ф1 але 20 року . ТРеба зробити вибір кого залишати(. Нормальна сила, не потрібно об'єднувати, весною силу нагонять якщо матки гарні. В мене зимували і по 3 рамки рута в приміщенні, і на соняшнику сила була 4 корпуси Edited September 28, 2020 by Dimitrij 1 Quote Link to post Share on other sites
Уставший пчеловод 214 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 Сегодня дал муравьинку в прокладках,расплод от яйца до печатного присутствует,сироп весь запечатали. Quote Link to post Share on other sites
Сергій-апі 3,456 Posted September 29, 2020 Share Posted September 29, 2020 11 годин тому, Gnat Ігнатенко Олег сказав: Завтра продовжу готувати сім'ї у зиму . Дві родини буду об'єднувати бо дуже просіли бджоли 5-6 рамок. Водній матка 19 року карніка майна Ф1 , а в другій тройзек 10 75 теж ф1 але 20 року . ТРеба зробити вибір кого залишати Обєднайте їх по "холоду" і залиште обидві матки, бджілки весною самі виберуть. 1 Quote Link to post Share on other sites