Сергей Тюркин 25,670 Posted February 22 Share Posted February 22 2 часа назад, Мико сказал: 22-02 +2 * 23;24 -02 -17 * 26 -02 +6 * 5 -03 - 14 * Не слабые качели с перепадом 20 * Да это уже Американские Горки 1 2 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,282 Posted February 22 Share Posted February 22 24 минуты назад, Олександр Коваль сказал: вентускай не такий оптимістичний. Хмарно, вітряно і +5*. В нас якщо і полетять, то сьогодні. Далі будуть кочєлі, як їх називає @Мико Без сонця толку не буде , даже при +10*С , хіба що проблемні сімьї , яким препекло У мене постійно в глубокому холодку коли градусник показує +6*С на сонці на кришах вуликів 20*С , от бджоли і ідуть на обліт даже при полному покриву землі снігом 1 Quote Link to post Share on other sites
Сергей Тюркин 25,670 Posted February 22 Share Posted February 22 2 часа назад, Мико сказал: у многих появятся потери Новый народный термин -- Пойдут по бороде .. 1 1 6 Quote Link to post Share on other sites
Сергей Тюркин 25,670 Posted February 22 Share Posted February 22 2 часа назад, Мико сказал: До апрельского облёта у многих появятся потери А на май у многих появятся клиенты на пакеты.. 1 Quote Link to post Share on other sites
Александр К. 2,911 Posted February 22 Share Posted February 22 6 минут назад, Сергей Тюркин сказал: Да это уже Американские Горки Это контрольный выстрел в тесте на выживаемость и зимосттикость... 2 минуты назад, Сергей Тюркин сказал: А на май у многих появятся клиенты на пакеты.. Уже есть... почти на все... осталось дозимовать.... 2 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,282 Posted February 22 Share Posted February 22 2 минуты назад, Сергей Тюркин сказал: Новый народный термин -- Пойдут по бороде .. Ну тоді якщо є вислів повосли БОРОДОЮ на приліткі , появится лягли БОРОДОЮ на дно 1 Quote Link to post Share on other sites
Сергей Тюркин 25,670 Posted February 22 Share Posted February 22 2 часа назад, AVA сказал: Ну тоді якщо є вислів повосли БОРОДОЮ на приліткі , появится лягли БОРОДОЮ на дно нет. Здесь именно от понятия слововыражения ПОШЛИ ПО ПИ,,,ДЕ,, получаем ПОШЛИ ПО БОРОДЕ. 2 9 Quote Link to post Share on other sites
AVA 10,282 Posted February 22 Share Posted February 22 (edited) Більш масовіша проблема буде не неперезимовка , а ослаблення сімей , якщо ще місяць з погоди толку небуде В багатьох по отзивах , ще даже удосі живих, з нового року розплід почався У мене пока всі живі ,а от в якому стані вони дотянуть до реальної весни даже ту що обнаружив 9.02 без матки і наполовину осипану перекинув через перегородку 3 рамки залишку бджіл , то вони через сутки збились у клуб , одна рамка оказалась лишня , забрав Edited February 22 by AVA 4 Quote Link to post Share on other sites
MaXUA123 2,223 Posted February 22 Share Posted February 22 32 хвилини тому, Сергей Тюркин сказав: Здоровую пасеку в 200 семей заразить летом гнильцом и что бы за несколько месяцев она сошла на нет это почти не реально.. Это нужно умудрится создать такие условия что бы сначала здоровые семьи из вне натащили инфекции в гнёзда а потом пчёл сильно ослабить и конкретно подубить иммунитет.. то есть сначала они должны были разграбить больную пасеку а потом попасть на конкретную потраву что бы сильно ослабнуть и произошла вспышка заболевания.. как то мало верится что эта пасека до лета была здорова и вдруг откуда не возьмись появился гнилец.. скорее всего там как минимум 3 года распространялась болячка и мигрировала с заражёнными сотами по пасеке а этот год клещь и отсутствие корма сильно ослабили уммунитет пчёл и произошла вспышка болезни... ну и то что этот специалист назвал гнильцом это ещё нужно разобраться что там.. может то и не гнилец а какой то вирус Там скоріш за все або кліщ або нозема. Треба точно знати що там, а тоді палити. 1 Quote Link to post Share on other sites
kroxaru 1,186 Posted February 22 Share Posted February 22 30 минут назад, Сергей Тюркин сказал: Новый народный термин -- Пойдут по бороде .. Термин старый,относится к 90 годам. У кидал выражение запустить по Бороде означает - кинуть лоха по полной. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Ворон 5,177 Posted February 22 Share Posted February 22 1 хвилину тому, MaXUA123 сказав: Там скоріш за все або кліщ або нозема. Треба точно знати що там, а тоді палити. Нозему і кліща ніхто не палить, це не ті захворювання, щоб приймати такі рішення. 1 Quote Link to post Share on other sites
MaXUA123 2,223 Posted February 22 Share Posted February 22 Тільки що, Ворон сказав: Нозему і кліща ніхто не палить, це не ті захворювання, щоб приймати такі рішення. Я знаю, тому і пишу, що потрібно точно знати хворобу перед тим як все палити. А то пострадають невинні бджоли 3 Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted February 22 Share Posted February 22 8 минут назад, MaXUA123 сказал: Я знаю, тому і пишу, що потрібно точно знати хворобу перед тим як все палити. А то пострадають невинні бджоли Так власник вроді до травня на роботу поїхав. Хто буде розбиратись. 2 Quote Link to post Share on other sites
MaXUA123 2,223 Posted February 22 Share Posted February 22 3 хвилини тому, uam_63 сказав: Так власник вроді до травня на роботу поїхав. Хто буде розбиратись. Я не знаю. Хтось і з родичів може ж є. 1 Quote Link to post Share on other sites
mits 15,071 Posted February 22 Share Posted February 22 1 час назад, Сергей Тюркин сказал: Здоровую пасеку в 200 семей заразить летом гнильцом и что бы за несколько месяцев она сошла на нет это почти не реально.. Это нужно умудрится создать такие условия что бы сначала здоровые семьи из вне натащили инфекции в гнёзда а потом пчёл сильно ослабить и конкретно подубить иммунитет.. то есть сначала они должны были разграбить больную пасеку а потом попасть на конкретную потраву что бы сильно ослабнуть и произошла вспышка заболевания.. как то мало верится что эта пасека до лета была здорова и вдруг откуда не возьмись появился гнилец.. скорее всего там как минимум 3 года распространялась болячка и мигрировала с заражёнными сотами по пасеке а этот год клещь и отсутствие корма сильно ослабили уммунитет пчёл и произошла вспышка болезни... ну и то что этот специалист назвал гнильцом это ещё нужно разобраться что там.. может то и не гнилец а какой то вирус Это, достоверно, знает только хозяин пасеки. 1 Quote Link to post Share on other sites
Сергій-апі 3,455 Posted February 22 Share Posted February 22 Четвер - пятниця обіцяють + 12 сонячно та без вітру, для обльоту не погано але є одно велике НО снігу в коліна. Закрадаються думки, може точок тирсою або попелом посипати, правда під тирсою сніг буде танути до травня. 1 Quote Link to post Share on other sites
Мико 70,712 Posted February 22 Share Posted February 22 1 час назад, Сергей Тюркин сказал: А на май у многих появятся клиенты на пакеты.. И получат пакеты те кто победит в аукционе : " Кто больше " 1 1 5 Quote Link to post Share on other sites
mits 15,071 Posted February 22 Share Posted February 22 3 часа назад, ромео сказал: Ну шо, народ? П'ятниця? Неа. Надеемся, что сегодня. Обещают +13. Уже имеем +6, солнце, ни облачка, тишина. 8 Quote Link to post Share on other sites
Женя Циба 22,794 Posted February 22 Share Posted February 22 6 минут назад, mits сказал: Неа. Надеемся, что сегодня. Обещают +13. Уже имеем +6, солнце, ни облачка, тишина. Нам на сьгодні лише +5 обіцяють,будем чекати теплішого дня . 3 1 Quote Link to post Share on other sites
gardener 32,105 Posted February 22 Share Posted February 22 Тільки що, Женя Циба сказав: Нам на сьгодні лише +5 обіцяють вже є +5 4 Quote Link to post Share on other sites
Женя Циба 22,794 Posted February 22 Share Posted February 22 Только что, gardener сказал: вже є +5 Я зараз в місті тут ще туман -1*. 3 Quote Link to post Share on other sites
Cfif 8,152 Posted February 22 Share Posted February 22 Не переймайтесь. До 10 березня -перший квартал, облетиться вся УкраЇна. Медовикам панікувати неварто. А пакетчикам руки потирати зарано. Вже є ті клієнти, які є завжди, при будь якій зимі. 5 Quote Link to post Share on other sites
mits 15,071 Posted February 22 Share Posted February 22 +7. Некоторые пробуют уже. 4 Quote Link to post Share on other sites
wwlo 4,360 Posted February 22 Share Posted February 22 є проблема не тільки в мене.Це той факт,що багато бджоли загубиться в пошуках води .Хто як вирішує проблему? Бажано з доставкою води в вулик Quote Link to post Share on other sites
OlexanderSh 326 Posted February 22 Share Posted February 22 35 минут назад, wwlo сказал: є проблема не тільки в мене.Це той факт,що багато бджоли загубиться в пошуках води .Хто як вирішує проблему? Бажано з доставкою води в вулик Я купив ось такі, буду пробувать. 1 Quote Link to post Share on other sites