artemishe 3,146 Posted February 21 Share Posted February 21 2 часа назад, mits сказал: На пасике, что в 12 км от меня, из 200 семей, осталось 50. Говорит, что летом, на кочёвке, пчёлы хапанули гнильца где то. Сейчас эта вся "красота" стоит в центре населённого пункта(большого), на 3 платформах, а он поехал до Мая, в Луцк на заработки. До Мая, пчёлы других пасик, это всё дело розграблят и гнилец, будет у всех, а пасек там больше 10. Вот так вот. Ну який такий гнілець гнілець розвивається на пасіці роками поки призведе до загибелі такої частини сімей 2 Quote Link to post Share on other sites
mits 15,073 Posted February 21 Share Posted February 21 24 минуты назад, artemishe сказал: Ну який такий гнілець гнілець розвивається на пасіці роками поки призведе до загибелі такої частини сімей Ну и? Семьи пошли слабыми в зиму, а зима суровая. Quote Link to post Share on other sites
mits 15,073 Posted February 21 Share Posted February 21 26 минут назад, artemishe сказал: Ну який такий гнілець гнілець розвивається на пасіці роками поки призведе до загибелі такої частини сімей Это пасека, племянника, моего лучшего друга. Сказано было так, что осталось столь ко то, пасека хватанула гнильца, на кочёвке летом. Лечить тот не собирается, а сказал, что нужно пасеку уничтожить, а ульи спалить. 2 Quote Link to post Share on other sites
artemishe 3,146 Posted February 21 Share Posted February 21 11 минут назад, mits сказал: Это пасека, племянника, моего лучшего друга. Сказано было так, что осталось столь ко то, пасека хватанула гнильца, на кочёвке летом. Лечить тот не собирается, а сказал, что нужно пасеку уничтожить, а ульи спалить. А ви вірите що підхопивши влітку гнілець можна взимку втратити пасіку? Я ні. Я думаю причини там більш прозаїчні Маєте змогу перевірити і локалізувати проблему, враховуючи шо це ваші знайомі 6 Quote Link to post Share on other sites
asot 717 Posted February 21 Share Posted February 21 8 часов назад, ромео сказал: Отож я вже трухаю. Треба все ж таки хоч послухати. Та сидять вони там усi -не переживайте!!! 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Arius 5,557 Posted February 21 Share Posted February 21 Літали сьогодні нормально, як для першої спроби. Думаю, на наступному тижні будуть кращі обльоти. Снігом все завалено, і сніг ще дає холод. Лазити дивитись не було бажання. Теж не знаю, чи всі пережили ці морози. Було (сподіваюсь, що є) декілька ризикованих трьохрамочників. 3 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,572 Posted February 21 Share Posted February 21 3 минуты назад, Arius сказал: Літали сьогодні нормально Нічособі справді? В мене глухо. То там, то там поодинока бджілка вилітала. І то все. 1 Quote Link to post Share on other sites
Олександр Коваль 8,888 Posted February 21 Share Posted February 21 6 хвилин тому, ромео сказав: Нічособі справді? В мене глухо. То там, то там поодинока бджілка вилітала. І то все. в мене також сиділи, поки сніг з дашків не поскидав. Дивився під дашки - сидять в клубах, але вже під верхом 8 Quote Link to post Share on other sites
Конструктор 2,385 Posted February 21 Share Posted February 21 Сьогодні провів чистку та заміну днищ , підмору дещо більше ніж минулого року , але не сутєво , в одних більше в одних менше . Сімей що не перезимували поки що не виявлено. Частина де пригріло сонце облітувались , погода була сонячна і бевітряна. Взагалом на даний час результатом зимівлі задоволений. 13 Quote Link to post Share on other sites
roman-1 771 Posted February 21 Share Posted February 21 Только что, mits сказал: нужно пасеку уничтожить, а ульи спалить. тільки так і не інкше. бензин і коробочка \ пінскдрев\ . і спалити все ще до обльотів. спалити все що горить і тих що залишились тоже.. зберіться і поговоріть з ним. бо інакше можуть всі бджоли в окрузі полягти . нелікуйте бо це марна справа 300%. бачив я \\академіків\\ які лікували і в результаті ноль. 1 Quote Link to post Share on other sites
АлексанDр 550 Posted February 21 Share Posted February 21 7 часов назад, ромео сказал: Для тих, хто хоче відчути "запах весни". "...Пахнет карамелькой, да?..." 4 Quote Link to post Share on other sites
Александр К. 2,931 Posted February 21 Share Posted February 21 3 часа назад, mits сказал: Это пасека, племянника, моего лучшего друга. Сказано было так, что осталось столь ко то, пасека хватанула гнильца, на кочёвке летом. Лечить тот не собирается, а сказал, что нужно пасеку уничтожить, а ульи спалить. Гнилец лечит только пламя остальное все только залечивает увы... Quote Link to post Share on other sites
Александр К. 2,931 Posted February 21 Share Posted February 21 37 минут назад, АлексанDр сказал: "...Пахнет карамелькой, да?..." И в конце такая прямо карамелькой пахнет... 1 Quote Link to post Share on other sites
Sanich 23,609 Posted February 21 Share Posted February 21 Сьогодні вдень було +4 в тіні і на сонці почали вилітати поодинокі бджоли. У синиць було свято. Таке враження, що з усього села злетілися. А я їх до цього салом підкормлював.... Прикормив на свою голову... 4 6 Quote Link to post Share on other sites
Макарыч57 1,587 Posted February 21 Share Posted February 21 22 минуты назад, Sanich сказал: Сьогодні вдень було +4 в тіні і на сонці почали вилітати поодинокі бджоли. У синиць було свято. Таке враження, що з усього села злетілися. А я їх до цього салом підкормлював.... Прикормив на свою голову... Ага, а дятел - санитар леса. Quote Link to post Share on other sites
К. А. Е. 12,018 Posted February 22 Share Posted February 22 (edited) 11 часов назад, artemishe сказал: А ви вірите що підхопивши влітку гнілець можна взимку втратити пасіку? Я ні. Я думаю причини там більш прозаїчні Маєте змогу перевірити і локалізувати проблему, враховуючи шо це ваші знайомі Я верю. Edited February 22 by К. А. Е. Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,572 Posted February 22 Share Posted February 22 Ну шо, народ? П'ятниця? 5 Quote Link to post Share on other sites
gardener 32,128 Posted February 22 Share Posted February 22 28 хвилин тому, ромео сказав: Ну шо, народ? П'ятниця? а чого так довго? 1 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,519 Posted February 22 Share Posted February 22 2 минуты назад, gardener сказал: а чого так довго? Повільніше їдиш ,швидше буде 4 Quote Link to post Share on other sites
Олександр Коваль 8,888 Posted February 22 Share Posted February 22 48 хвилин тому, ромео сказав: Ну шо, народ? П'ятниця? вентускай не такий оптимістичний. Хмарно, вітряно і +5*. В нас якщо і полетять, то сьогодні. Далі будуть кочєлі, як їх називає @Мико 1 Quote Link to post Share on other sites
Сергей Тюркин 25,706 Posted February 22 Share Posted February 22 19 часов назад, AVA сказал: Проще підти ті 150 з 200 піною задуть всі щелі Для уверенности все 200 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Мико 70,736 Posted February 22 Share Posted February 22 4 минуты назад, Олександр Коваль сказал: вентускай не такий оптимістичний. Хмарно, вітряно і +5*. В нас якщо і полетять, то сьогодні. Далі будуть кочєлі, як їх називає @Мико 22-02 +2 * 23;24 -02 -17 * 26 -02 +6 * 5 -03 - 14 * Не слабые качели с перепадом 20 * 4 Quote Link to post Share on other sites
Мико 70,736 Posted February 22 Share Posted February 22 До апрельского облёта у многих появятся потери 5 Quote Link to post Share on other sites
MaXUA123 2,223 Posted February 22 Share Posted February 22 15 годин тому, mits сказав: Это пасека, племянника, моего лучшего друга. Сказано было так, что осталось столь ко то, пасека хватанула гнильца, на кочёвке летом. Лечить тот не собирается, а сказал, что нужно пасеку уничтожить, а ульи спалить. Треба перевіряти. І не в місцевій вет. лікарні, а в рамках приватної практики більш професійних фахівців. Якось требва визначити який саме там той гнилець. 2 Quote Link to post Share on other sites
Сергей Тюркин 25,706 Posted February 22 Share Posted February 22 Здоровую пасеку в 200 семей заразить летом гнильцом и что бы за несколько месяцев она сошла на нет это почти не реально.. Это нужно умудрится создать такие условия что бы сначала здоровые семьи из вне натащили инфекции в гнёзда а потом пчёл сильно ослабить и конкретно подубить иммунитет.. то есть сначала они должны были разграбить больную пасеку а потом попасть на конкретную потраву что бы сильно ослабнуть и произошла вспышка заболевания.. как то мало верится что эта пасека до лета была здорова и вдруг откуда не возьмись появился гнилец.. скорее всего там как минимум 3 года распространялась болячка и мигрировала с заражёнными сотами по пасеке а этот год клещь и отсутствие корма сильно ослабили уммунитет пчёл и произошла вспышка болезни... ну и то что этот специалист назвал гнильцом это ещё нужно разобраться что там.. может то и не гнилец а какой то вирус 7 Quote Link to post Share on other sites