AntonUa 46 Posted February 17 Share Posted February 17 1 минуту назад, Николай S сказал: Фото , відео в студію, Фото ульев не делал. Вот их данные город Ирпень. улица Антонова 8А н/ж помещение 4. Сайт beehive.click Могу сказать только одно. Улья не имеют не каких вставок на четвертях под плечики рамок. Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 17 Share Posted February 17 1 година тому, Sanich сказав: відповідно, відсутність синиць ..... В мене на кутку ще тримаються зграї, обліт території по строгому маршруту і графіку, на пасіці появляються з другої години дня до 3. слідів на снігу біля вуликів і на вуликах не залишають 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 36,572 Posted February 17 Share Posted February 17 1 час назад, Олександр Коваль сказал: а чи всі вже лікувального кондєю бджолам внесли чи це я один не вніс? тут наші доброжеватєлі методичку випустили Та тут що не порада, то шедевр... От наприклад, організувати лікування бджіл, якщо такі були виявлені... і це в лютому 29 минут назад, Олександр Коваль сказал: далі автор мануалу додає інтриги Або "виявити слабкі і сильні сім'ї за допомогою ... крейди" Це як? 3 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 17 Share Posted February 17 1 хвилину тому, AntonUa сказав: Фото ульев не делал. Вот их данные город Ирпень. улица Антонова 8А н/ж помещение 4. Сайт beehive.click Могу сказать только одно. Улья не имеют не каких вставок на четвертях под плечики рамок. Ну то новачкам можно и розжевать, добавить, интересует толщина стен 10 рамочника Quote Link to post Share on other sites
AntonUa 46 Posted February 17 Share Posted February 17 1 минуту назад, Николай S сказал: Ну то новачкам можно и розжевать, добавить, интересует толщина стен 10 рамочника Я могу и ошибаться, но вроде стандарт 35 мм. 1 Quote Link to post Share on other sites
Олександр Коваль 8,888 Posted February 17 Share Posted February 17 22 хвилини тому, Wladimir_K сказав: Обов'язково лікувати аскофероз і потрійною дозою антибіотика. Видно сильний спеціаліст писав. "місяць проходить під знаком..." - і я навіть здогадуюся в якій галузі даний спеціаліст раніше працював 1 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 17 Share Posted February 17 2 хвилини тому, ромео сказав: Або "виявити слабкі і сильні сім'ї за допомогою ... крейди" Це як? Судячи з послідовності викладання метеріалу автор сам не має чіткої, відшліфованої технології....а крейда малось на увазі ставимо мітки на вулику де шо не гаразд, кого першим дивитись а в кінці дня переносим у журнал, весняний огляд не завжди погода дає робити в розвалку то записувати лучше по закінченню. Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 17 Share Posted February 17 (edited) 18 хвилин тому, AntonUa сказав: Я могу и ошибаться, но вроде стандарт 35 мм. В тому то і питання, що 35 це стандарт від продавця, а потреба для пасічника дещо інша, .....ось вчорашня, ще не завершена розмова на цю тему в наступному повідомленні Edited February 17 by Николай S Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 17 Share Posted February 17 22 години тому, Брониславович сказав: У меня на пасеке сейчас основные семьи находятся в ульях из ППС (рамка 435 х145) , толщина стенок 40 и 45 мм, плотность 100 кг/м3........ 22 години тому, Николай S сказав: ........в ППУ дадан 10 р. сколько посоветуете делать 40 или 45мм 22 години тому, Брониславович сказав: ...... Толщины стенки в 40 мм достаточно, если корпуса имеют фальцы , то технологичнее иметь толщину передней и задней стенок 45 мм. 22 години тому, Николай S сказав: Я так понимаю это если работать порамочно да ещё применять заставные, если же на зиму формируем полный корпус рамок и весной не сокращаемся тогда возможно правельнее будет 45мм все стенки по периметру? Quote Link to post Share on other sites
mits 15,073 Posted February 17 Share Posted February 17 Скажите, коллеги, а кто как зимует семьи, с матками ИО? А то, мои на улице зимуют и мне этой зимы, что то жим жим, за ихние благополучие. Семь с этими матками хоть летом и подсилял печятным росплодом, но в зиму пошли всё равно слабоватыми. Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted February 17 Share Posted February 17 1 час назад, mits сказал: Скажите, коллеги, а кто как зимует семьи, с матками ИО? А то, мои на улице зимуют и мне этой зимы, что то жим жим, за ихние благополучие. Семь с этими матками хоть летом и подсилял печятным росплодом, но в зиму пошли всё равно слабоватыми. Всі ШО на вулиці в таких умовах ,безпощадний тест. Quote Link to post Share on other sites
Конструктор 2,385 Posted February 17 Share Posted February 17 2 години тому, Николай S сказав: Я думаю що стінка і 30 , 35 , 40 мм з ППС чи ППУ багато тепліше від дерева , не думаю що буде велика різниця між 30мм і 40 з ППС чи ППУ , для повноціних сімей. 2 Quote Link to post Share on other sites
AntonUa 46 Posted February 17 Share Posted February 17 2 часа назад, Николай S сказал: В тому то і питання, що 35 це стандарт від продавця, а потреба для пасічника дещо інша, .....ось вчорашня, ще не завершена розмова на цю тему в наступному повідомленні Если делать для себя, то каждый может делать ту толщину какая ему кажется лучше. А так Бихаус толщина 35, Химэкселен 40, Бджоляр 35, какие толщины у Бибокс и Лысонь не знаю. 1 Quote Link to post Share on other sites
Gold-V 264 Posted February 17 Share Posted February 17 35 минут назад, AntonUa сказал: Если делать для себя, то каждый может делать ту толщину какая ему кажется лучше. А так Бихаус толщина 35, Химэкселен 40, Бджоляр 35, какие толщины у Бибокс и Лысонь не знаю. Не думаю, что будет существенная разница внутри улья при толщине стенки отличающейся в 5-10 мм если учесть, что во всех ульях сетка на всё дно. 5 Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted February 17 Share Posted February 17 1 час назад, Конструктор сказал: Я думаю що стінка і 30 , 35 , 40 мм з ППС чи ППУ багато тепліше від дерева , не думаю що буде велика різниця між 30мм і 40 з ППС чи ППУ , для повноціних сімей. В мене 20 мм будіпельний ппс з головою вистарчає товщину в 30 40 50 вважаю надуманною . Хто не вірить подивіться в таблицю теплопровідність матеріалів будете здивовані. 1 Quote Link to post Share on other sites
dust 4,160 Posted February 17 Share Posted February 17 32 хвилини тому, uam_63 сказав: В мене 20 мм будіпельний ппс з головою вистарчає товщину в 30 40 50 вважаю надуманною . Хто не вірить подивіться в таблицю теплопровідність матеріалів будете здивовані. Незнаю, незнаю - в ППУ "Хімекселен"на 8 рамок бджоли краще розвиваються весною, ніж в ППС Фадеєва на 6 рамок. Площа засіву 300-их рамок вперших значно більша. Пізніше, коли вже добре потепліє ця різниця зникає. Це з моєї практики. 1 Quote Link to post Share on other sites
Серж 82 19,254 Posted February 17 Share Posted February 17 4 часа назад, mits сказал: Скажите, коллеги, а кто как зимует семьи, с матками ИО? А то, мои на улице зимуют и мне этой зимы, что то жим жим, за ихние благополучие. Семь с этими матками хоть летом и подсилял печятным росплодом, но в зиму пошли всё равно слабоватыми. Я свої перед морозами піджав теплими заставними з двох боків. 2 Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 17 Share Posted February 17 (edited) 1 година тому, Gold-V сказав: Не думаю, что будет существенная разница внутри улья при толщине стенки отличающейся в 5-10 мм если учесть, что во всех ульях сетка на всё дно. Для весеннего наращивания семей сетку закрываете? 2 години тому, Конструктор сказав: Я думаю що стінка і 30 , 35 , 40 мм з ППС чи ППУ багато тепліше від дерева , не думаю що буде велика різниця між 30мм і 40 з ППС чи ППУ , для повноціних сімей. Якоъ сили сім"ю вважаєте повноцінною, чи всі вони у Вас пісьля обльоту такі, повноцінні? Edited February 17 by Николай S Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 17 Share Posted February 17 3 хвилини тому, dust сказав: Пізніше, коли вже добре потепліє ця різниця зникає. Це з моєї практики. Північ Чернігівщини, це у мене, відстає по весняному розвитку від Києва на два тижні.... Quote Link to post Share on other sites
Николай S 16,476 Posted February 17 Share Posted February 17 46 хвилин тому, uam_63 сказав: В мене 20 мм будіпельний ппс з головою вистарчає товщину в 30 40 50 вважаю надуманною ...... Жив би поруч з Вами можливо так само і думав би. Quote Link to post Share on other sites
dust 4,160 Posted February 17 Share Posted February 17 Дуже багато залежить від нічних температур. 3 Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,318 Posted February 17 Share Posted February 17 4 години тому, mits сказав: Скажите, коллеги, а кто как зимует семьи, с матками ИО? А то, мои на улице зимуют и мне этой зимы, что то жим жим, за ихние благополучие. Семь с этими матками хоть летом и подсилял печятным росплодом, но в зиму пошли всё равно слабоватыми. ІОшки зимують в таких самих умовах, як і звичайні ефки, і в таких же дерев'яних вуликах. Привілеї в ці морозні дні лиш в нуків - на час сильних морозів заніс їх в неопалювальне приміщення 9 Quote Link to post Share on other sites
uam_63 3,520 Posted February 17 Share Posted February 17 7 минут назад, Николай S сказал: Для весеннего наращивания семей сетку закрываете? Якоъ сили сім"ю вважаєте повноцінною, чи всі вони у Вас пісьля обльоту такі, повноцінні? 7-8рамок щільно обсиджених а не так що 3 бджоли бігає, підпираю заставними з тогож ппс. Той засів який матка сіє в квітні місяці іде практично від бруска до бруска причом навіть в деревяних. 1 Quote Link to post Share on other sites
dust 4,160 Posted February 17 Share Posted February 17 Сьогодні прийшов на свій маленький міський точок і від побаченого дуже розхвилювався - на двох вуликах вітер зняв дашки і сімейки десь біля тижня морозились до -12С і посипались снігом. І з успіхом витримали це випробування - обидві живі, а про здоров"я вже весна покаже. 7 Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,318 Posted February 17 Share Posted February 17 51 хвилину тому, uam_63 сказав: В мене 20 мм будіпельний ппс з головою вистарчає товщину в 30 40 50 вважаю надуманною . Хто не вірить подивіться в таблицю теплопровідність матеріалів будете здивовані. Маю 2 типи нуків - в одних в криші вбудований ппс 20мм, в інших еппс 50мм - в перших взимку при появі розплоду є проталини в снігу, в других - нема навіть натяку. 3 Quote Link to post Share on other sites