Jump to content

Придбана матка не засіяла і загинула

djun
 Share

Recommended Posts

Вирішив створити серпневі відводки. Придбав плідні матки, підсадив... Прийняли добре, тільки в одному відводку матка не засіяла. Сьогодні вирішив ще раз перевірити на засів (пішов десятий день з часу коли випустив матку з кліточки) і що я побачив: у бджіл тривога, літають навкруг вулика, повзають по вулику, а під вуликом зграйка бджіл і поміж них мертва матка... 

Хто що думає?

• Haha 1

IMG_20200817_114422_11_1.jpg

IMG_20200817_114449_11.jpg

IMG_20200817_114518_11.jpg

• Like 1

1 час назад, djun сказал:

Вирішив створити серпневі відводки. Придбав плідні матки, підсадив... Прийняли добре, тільки в одному відводку матка не засіяла. Сьогодні вирішив ще раз перевірити на засів (пішов десятий день з часу коли випустив матку з кліточки) і що я побачив: у бджіл тривога, літають навкруг вулика, повзають по вулику, а під вуликом зграйка бджіл і поміж них мертва матка... 

Хто що думає?

Серпень - місяць для підготовки до зими, а не для формування відводків:IMHO:

• Like 4
  • Thanks 1

7 годин тому, djun сказав:

Хто що думає?

Думаю що вона не засіє вже точно. 

Мабуть в неї щось зламалось в середині ,  що вона не почала сіяти, а до цього могли призвести багато факторів перегрів , переохолодження, прийом , та багато інших. :IMHO:

• Haha 1

• 1 month later...
17.08.2020 в 23:38, Конструктор сказав:

Думаю що вона не засіє вже точно. 

Мабуть в неї щось зламалось в середині ,  що вона не почала сіяти, а до цього могли призвести багато факторів перегрів , переохолодження, прийом , та багато інших. :IMHO:

А я думаю, що вам потрібно з'єднати дану сімейку з якоюсь іншою, де є матка.:IMHO:

В 17.08.2020 в 16:23, djun сказал:

Вирішив створити серпневі відводки.

Хто що думає?

Августовские отводки -полный отстой 

• Like 3
  • Haha 1

Хто що думає?

А шо тут думати. :dntknw:

Треба робити аналіз помилок. 

І найперша - серпневі відводки...

• Like 1
  • Thanks 1

Вирішив створити серпневі відводки. Придбав плідні матки, підсадив... Прийняли добре, тільки в одному відводку матка не засіяла. Сьогодні вирішив ще раз перевірити на засів (пішов десятий день з часу коли випустив матку з кліточки) 

Августовский отводок - это когда отводят  1 - 5 августа, а не 5 - 10 сентября.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2

17.08.2020 в 16:29, djun сказав:

IMG_20200817_114422_11_1.jpg

IMG_20200817_114449_11.jpg

IMG_20200817_114518_11.jpg

розбили сильніші.В серпні на пасіці не повинно бути слабачків,безматочних і відводків.або тримати на окремому точку

1 час назад, Гурович сказал:

Августовский отводок - это когда отводят  1 - 5 августа, а не 5 - 10 сентября.

Так сообщение и тема от 17 августа.Минус 10 дней,как написано в сообщении,получаем 7 августа.

7-5=2 дня разницы.И это время когда ее выпустили.

Пусть два дня она просидела в клеточке,получаем 5 августа.

Все сходится-отводок августовский.

В Monday, August 17, 2020 в 16:23, djun сказал:

Хто що думає?

Причин может быть несколько и выяснить истину головняк еще тот.

1)Матка не рассеялась и не имела достаточно запаха матки.

Такая матка подсаженная в семью находилась в автономии сама по себе не создав семью,т.е. вроде как в семье.

Соответственно кормили-ли ее или она сама кормилась вопрос.

Скорее всего сама поэтому не сеяла,а пчелы к ней относились в большей степени как та хай буде,не заважає.

В этот период пчела вся или большей частью дома и охраняет запасы.

Свита проморгала,а охрана в горячке ее грохнула по причине изложенной выше(не сеет и поэтому не обладает достаточным запахом).

Это как один из вариантов.Что произошло на самом деле останется без ответа.

2)Грохнули воровки.

Вся пчела пасеки работала на одинаковых растениях и имеет запах плюс-минус одинаковый.Охрана из молодых пчел провтыкала такую ситуацию и получилась такая картинка.

3)

4 часа назад, Мико сказал:

5 часов назад, wwlo сказал:

.В серпні на пасіці не повинно бути слабачків,безматочних і відводків.або тримати на окремому точку

Неправда. 

Є і слабачки і безматочні бували. Ще ні разу жодної за 20 років не розграбували.

Це все від недолугих дій пасічника...:IMHO:

• Like 1

12 хвилин тому, ромео сказав:

Це все від недолугих дій пасічника...:IMHO:

Підветрджую. Цього року вперше розграбували відводок. А все чому? тому що я при формуванні завтикав і залишив відкритого вулика. 

9 часов назад, Мико сказал:

Ну чому відразу відстій, роблю серпневі відводки із дуже сильних вуликів (монстрів, які поганенько зимують) отримую 2-3 нормальні сімї.

Загалом кожного року 7-10 відводків роблю 

Прийняли добре, тільки в одному відводку матка не засіяла

Мертвою знайшли ту матку, котра не почала сіяти?

4 часа назад, RAN сказал:

Ну чому відразу відстій, роблю серпневі відводки із дуже сильних вуликів (монстрів, які поганенько зимують) отримую 2-3 нормальні сімї.

Загалом кожного року 7-10 відводків роблю 

Дозвольте поцікавитися: що являють собою "монстри"?