Jump to content

Побудительная подкормка

Sanich

Recommended Posts

Тобто ніяких добавок ніхто не використовує?

Якщо є бажання- то можна сироп варити з полином, добавляти горіхової настійки, срібної води, соку цибулі, кобальта.... Це цікаво для початківця поексперементувати, подивитись на результат. :hi:

Та є суттєві відмінності якщо сім"ї готувати на відводки чи пакети.

Не вижу відмінностей :dntknw: Просветите. Одно могу сказать с уверенностью: в любом случае нам необходим выход на максимальное червление маток. И чем раньше, тем лучше! Больше пчелы ко взятку (к отводкам-пакетам) - больше мёда (пакетов-отводков).
А якщо це перша весна із бджолами? Де взяти такий

Раз начинающий, то и меда может не оказаться... берем 1кг сахара, покупаем 1кг пыльцы. Теперь самая секретная информация: Просто добавь воды! - 220мл. (воду добавлять творчески, постепенно, а вдруг сахар мокрый?) всё хорошо перемешать и поверх рамок на лист бумаги выкладываем, сверху можно плёнкой накрыть. Закрываем гнездо как было и ждём! Либо пока съедят и даём ещё, либо пока пойдёт принос пыльцы. С появлением пыльцы такая "добавка" теряет смысл... Лучше свежей пыльцы ничего не может быть!

Не вижу відмінностей Просветите. Одно могу сказать с уверенностью: в любом случае нам необходим выход на максимальное червление маток. И чем раньше, тем лучше! Больше пчелы ко взятку (к отводкам-пакетам) - больше мёда (пакетов-отводков).

Відмінність у підгодівлі. Ось знайшов відео : iArLjSvNPzs

Якщо 11 травня бджоли займають 2 корпуси і при цьому іде підгодівля сиропом,то виникає питання:Як після цього отримати натуральний мед? :dntknw:

Якщо 11 травня бджоли займають 2 корпуси і при цьому іде підгодівля сиропом,то виникає питання:Як після цього отримати натуральний мед?

Вся підкормка йде на розплід. А ГВ там починається 15 липня! Не забувайте про відводки, що є необхідним елементом схеми.

Тобто ніяких добавок ніхто не використовує?

А с какой целью?
Цілі у добавок можуть бути різні. Наприклад для профілактики, чи для більшої стимуляції матки. :IMHO1:

Якщо 11 травня бджоли займають 2 корпуси і при цьому іде підгодівля сиропом,то виникає питання:Як після цього отримати натуральний мед? :dntknw:
Схоже ніяк. На відео навіть видно, коли піднімають рамку з відбудованою вощиною, то поверх розплоду вже складено майбутній мед :at: Від сім'ї на 10 рутівських рамках роблять відводок!!!!!!!!!!!(якщо я правильно зрозумів) Вивід маток зводиться до "само виведення" свищевих!!!!(якщо я правильно зрозумів) і т.д. Знаю пасічників в яких у трьох корпусах працює одна матка (а то й чотирьох), а тут дві в двох :at: Початківець подивиться, ще подумає що так і треба робити.........Брєд повний :IMHO1: п.с. і розширюють гнізда спочатку сушиною потім будівельну рамку ставлять (трутнів хай виводять), а вже потім вощину, коли пішла на взятку "побілка". Як в автора відтянули вощину не розумію. Мабуть сиропу лив не грами, а літри та ще й місяцями......... :IMHO1:

Від сім'ї на 10 рутівських рамках роблять відводок!!!!!!!!!!!(якщо я правильно зрозумів)

А я зрозумів що даданівські двокорпусники???
Вивід маток зводиться до "само виведення" свищевих!!!!(якщо я правильно зрозумів) і т.д.

Скоріш за все і так можна робити бо бджоли ще мало.
Знаю пасічників в яких у трьох корпусах працює одна матка (а то й чотирьох), а тут дві в двох

В яку пору розвитку сім"ї?
Як в автора відтянули вощину не розумію. Мабуть сиропу лив не грами, а літри та ще й місяцями.........

Звичайно. Підгодівля триває більше місяца постійно!!! А що тут дивуватись? Ви ж подивіться на їх погодні умови. У зв"язку з цим не розумію чому вважаєте, що
Початківець подивиться, ще подумає що так і треба робити.........Брєд повний

Мені здалось, що для швидкого розвитку це саме те що треба?

... Мені здалось, що для швидкого розвитку це саме те що треба?
Здав недавно мед. Були на тій фірмі пасічники. Почув наступне: Купили вони в 2011 році (в минулому сезоні) в ваших краях 100 пакетів за 65000 грн. Накачали від них два бідони акації та три бідони соняху :helpme: Третину маток сім'ї міняли (кажуть що мабуть були свищеві). Бджоли роїлися. Більше, кажуть, до вас не поїдуть адже на місці в кінці квітня можна сім'ї придбати по 100 грн рамка (500 грн сім'я). Мабуть такий результат через такі ось методи пасічникування :IMHO1: По темі: стимулююча - це підгодівля в безвзятковий період :IMHO1: Якщо бджоли несуть пилок, то мабуть є й нектар :IMHO1: навіщо їх годувати Тим паче, однозначно частина сиропу потрапить в мед. Я, наприкла, як і кожен поважаючий себе пасічник, намагаюсь цього уникнути. Що ж то за мед, якщо зверху жижа плава...... :IMHO1: З усією повагою, але я так не пасічникую.....

По темі: стимулююча - це підгодівля в безвзятковий період

Згоден.
Якщо бджоли несуть пилок, то мабуть є й нектар навіщо їх годувати

Не згоден. З фільму якраз і випливає, що пилок є а от нектару зась.
Тим паче, однозначно частина сиропу потрапить в мед.

Це питання вже дискутується давно. Висновок такий - при невеликому підгодовуванні 0,5-1 л на дві доби корм повністю використовується для розплоду.
Третину маток сім'ї міняли (кажуть що мабуть були свищеві). Бджоли роїлися. Більше, кажуть, до вас не поїдуть адже на місці в кінці квітня можна сім'ї придбати по 100 грн рамка (500 грн сім'я). Мабуть такий результат через такі ось методи пасічникування

Не бачу зв"язку між свищевими матками та роїнням. Хоча згідно технології що у фільмі це тільки один з варіантів, а поряд з ним використання ранніх маток з півдня. Конкретно мені цей спосіб сподобався саме можливістю уникнути роїння поряд з нарощуванням сили сімей до ранніх взятків з ріпаку та акації.

Тим паче, однозначно частина сиропу потрапить в мед. Я, наприкла, як і кожен поважаючий себе пасічник, намагаюсь цього уникнути. Що ж то за мед, якщо зверху жижа плава......
Я можливо чогось не розумію, але якщо наприклад, маємо гніздо на 8 рамок. Нехай там зверху буде цукрового сиропу полоса, на крайніх навіть більше.(до речі мову веду про лежак) Ставим ган. решітку,(виділивши гніздо та зону для роботи мамки), далі ставим чисті(без примісі цукрового сиропу) рамки для меду, який хочем взяти для споживання, і вже не даєм підкормок, ліків, вітамінів, музикі та танців. Але це - :IMHO1: . Якщо не правий то поправте будьласка. :az:

Я можливо чогось не розумію, але якщо наприклад, маємо гніздо на 8 рамок. Нехай там зверху буде цукрового сиропу полоса, на крайніх навіть більше.(до речі мову веду про лежак)

Зверніть увагу на назву теми "Побудительная подкормка". Отже годуємо не для того щоб мед складався а щоб матка розкочегарилась на кладку. Режим підкормки треба витримувати. Полоска 2-3см над розплодом допустимо. А от на крайніх то вже перебір.

Я можливо чогось не розумію, але якщо наприклад, маємо гніздо на 8 рамок. Нехай там зверху буде цукрового сиропу полоса, на крайніх навіть більше.(до речі мову веду про лежак)

Зверніть увагу на назву теми "Побудительная подкормка". Отже годуємо не для того щоб мед складався а щоб матка розкочегарилась на кладку. Режим підкормки треба витримувати. Полоска 2-3см над розплодом допустимо. А от на крайніх то вже перебір.
Поясню. З зими (якщо в зиму загодовували цукром) крайні завжди будуть більш повні, а над розплодом також бджоли можуть щось наскладувати, бо важко угадати норму при підгодівлі, додається іноді щось з природних підкормок, і нема гарантії що оте з природи вони відкладуть, а нашу підкормку з`їдять. Тому полоска може утворитись не 2-3см., а всі 10см. :IMHO1:

Моє непорушне правило-цукор осінню,весною тільки мед.Для цього залишаю пару рамок на кожну сімю некристалізованого в запас.Вважаю толку мало від такої стимуляції матки,якщо бджоли годують молодняк неповноцінним кормом.Хоча можуть бути винятки з правил-пакетне бджільництво,наприклад :umora: .

Моє непорушне правило-цукор осінню,весною тільки мед.Для цього залишаю пару рамок на кожну сімю некристалізованого в запас.Вважаю толку мало від такої стимуляції матки,якщо бджоли годують молодняк неповноцінним кормом.Хоча можуть бути винятки з правил-пакетне бджільництво,наприклад

Приєднуюсь. Та винятків неповинно бути. Ось дивіться. Ставлять годівницю з сиропом. Зрозуміло що корм неповноцінний сам по собі. Та йде принос пилку. Погода зіпсувалась на тиждень а то й два. Бджоляру необхідно втрутитись. Замість сиропу дати канді з пилком, тощо. А ось таке
бо важко угадати норму при підгодівлі, додається іноді щось з природних підкормок, і нема гарантії що оте з природи вони відкладуть, а нашу підкормку з`їдять. Тому полоска може утворитись не 2-3см., а всі 10см.

вважаю за недопустиме. Це вже майстерність бджоляра. Він повинен коригувати процес. Якщо не виходить то краще взагалі цього не робити.

Моє непорушне правило-цукор осінню,весною тільки мед.Для цього залишаю пару рамок на кожну сімю некристалізованого в запас.Вважаю толку мало від такої стимуляції матки,якщо бджоли годують молодняк неповноцінним кормом.Хоча можуть бути винятки з правил-пакетне бджільництво,наприклад

Приєднуюсь. Та винятків неповинно бути. Ось дивіться. Ставлять годівницю з сиропом. Зрозуміло що корм неповноцінний сам по собі. Та йде принос пилку. Погода зіпсувалась на тиждень а то й два. Бджоляру необхідно втрутитись. Замість сиропу дати канді з пилком, тощо. А ось таке
бо важко угадати норму при підгодівлі, додається іноді щось з природних підкормок, і нема гарантії що оте з природи вони відкладуть, а нашу підкормку з`їдять. Тому полоска може утворитись не 2-3см., а всі 10см.

вважаю за недопустиме. Це вже майстерність бджоляра. Він повинен коригувати процес. Якщо не виходить то краще взагалі цього не робити.
Щоб мати таку майстерність бджоляра, потрібно поставити на ваги контрольний вулик, відкачавши з нього все що лишилось після зими(цукровий сироп з рештками біпіну, ізотізону, ну і всього що могло примінятись) та й сидіти на пасіці з келихом сиропу чи рамкою меду(якщо така є, а не початківець ти) у руці. Не розумію, чим поганий варіант з застосуванням виділення рамок під товарний мед???? :dntknw:

та й сидіти на пасіці з келихом сиропу чи рамкою меду(якщо така є, а не початківець ти) у руці.

П о в и н е н так !!! Інакшого шляху не бачу. Ще й підігрів може застосувати.
Не розумію, чим поганий варіант з застосуванням виділення рамок під товарний мед????

А це зовсім інше питання. Ні про який товарний мед в березні-квітні мови нема!!!

та й сидіти на пасіці з келихом сиропу чи рамкою меду(якщо така є, а не початківець ти) у руці.

П о в и н е н так !!! Інакшого шляху не бачу. Ще й підігрів може застосувати.
Не розумію, чим поганий варіант з застосуванням виділення рамок під товарний мед????

А це зовсім інше питання. Ні про який товарний мед в березні-квітні мови нема!!!
Перечитайте останні пости. Мова йшла про чистоту меду у взяток, після весняної стимулюючої підкормки.

Якщо в сім`ї немає мінімуму(8-10кг.) кормового запасу то ...., але це також інша тема.

Добре. Відкрию нову тему на кшалт " Створення медовика на рапс". Якщо не сподобається то змініть назву.

Последних 2 поста перенёс Сюда Больше подходит

Добре. Відкрию нову тему на кшалт " Створення медовика на рапс". Якщо не сподобається то змініть назву.
:IMHO1: кто для чего будет готовить для рапса или акации

кто для чего будет готовить для рапса или акации

Якщо це запитання то досить логічне. Зараз подумаю. Та спочатку необхідно завершити питання з ріпаком. Бо акація у нас цвіте рівно за місяць десь 20-го червня (+,-). Одне тільки можу сказати, що якщо ріпака немає, то і немає потреби у підгодівлі. Хіба що для створення відводків.

Якщо це запитання то досить логічне. Зараз подумаю. Та спочатку необхідно завершити питання з ріпаком. Бо акація у нас цвіте рівно за місяць десь 20-го червня (+,-). Одне тільки можу сказати, що якщо ріпака немає, то і немає потреби у підгодівлі. Хіба що для створення відводків.

Так манипуляци те же самые будут , только разница во времени и погоде и как Вы подметили на какой медонос готовим

Так манипуляци те же самые будут , только разница во времени и погоде

Саме так. Сім"ї і без підгодівлі зможуть розвинутись до середини червня. Тільки встигай розплід відбирати. Для чого їх ще й годувати?

Так манипуляци те же самые будут , только разница во времени и погоде

Саме так. Сім"ї і без підгодівлі зможуть розвинутись до середини червня. Тільки встигай розплід відбирати. Для чого їх ще й годувати?
У мене за 200 - 300метрів поле оз. ріпаку. І маю надію, що перезимував він добре. Ото ж і підняв цю тему з цього приводу. А на чистоту меду після підгодівлі - то вже дискусія вивела.

• 4 weeks later...

кто то уже стартанул с побудительными подкормками??? хотя холодно но пыльца уже пошла... думаю не помешало бы чтоб поактивней червили... :ah:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...