Jump to content

Прес для вощини


Oleksandr K.
 Share

Recommended Posts

07.02.2021 в 19:46, Стахановский сказав:

Говорит и делает две большие разницы.Если Вы обратили внимание то делает это он на два пресса.Т.к.нужно время на охлаждение.

3 хв. реально на 1 прес, якщо є охолодження і є чим його заряджати. В мене виходило 1 лист за 4-5 хв. без охолодження, це враховуючи що лист я переносив в сусідню кімнату на осушку

Воно, по суті, треба тільки для верхньої частини матриці, щоб відлипало краще. Розпилювання гідрокарбонатної води дає ефект, але треба це робити різко, щоб на матрицю попав туман, а не краплі

Насос і всі навороти, треба, якщо обсяги як в промислової пасіки або на кооператив

Там автор в  відео анонсував ще один девайс, якщо все вийде - то це буде прорив

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
10.01.2021 в 17:32, Олександр Коваль сказав:

якщо буде все ок, весною зроблю тест порівняння морської, київської хвальоної і власної, також плвторю на соняшник

тест зроблено - підставлена під час садків. Знизу трохи підгризли, але густина засіву компенсує цей недолік

E33mwoZXwAEQHmK?format=jpg&name=large

підставлена в розпал цвітіння акації

E33mwoTWEAQHQar?format=jpg&name=large

морську і хвальону не ризикнув дати. Перевірю вже на соняшнику

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Подскажите,если у кого есть информация по настройке вальцов.Какие тонкости в настройке и регулировке.Насколько критичны Замятие десятка сотиков и реально ли отреставрировать изъяны.Чем лучше отчистить их.

Link to comment
Share on other sites

Вальцы с нижней регулировкой Ломакинские.

Link to comment
Share on other sites

Инструкцию по регулировке нашел.Нужна информация по реставрации рабочих поверхностей,разборке шестерен .

Link to comment
Share on other sites

В 26.12.2020 в 19:59, Олександр Коваль сказал:

Краще звісно, але з нашими об'ємами ми даром не потрібні промисловику :IMHO:. Таке задоволення для тих в кого за 300

Крім того, що ще робити на самоізоляції

в минулому році катав в Боярці 90 кг забрусу, а приймають здається взагалі з 50 кг

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Поки між взятками утворилась оперативна пауза, наштампував пачку вощини з забрусу ріпак+окація. Колір такий же самий, як соняшника - приємний лимонно-жовтий. Звідкіля пасічники взяли шаблон, що натуральна вощина має бути обов'язково білою - хз

2022-06-2909-00-435506822115973362467.jp

Link to comment
Share on other sites

2 часа назад, Олександр Коваль сказал:

Поки між взятками утворилась оперативна пауза, наштампував пачку вощини з забрусу ріпак+окація. Колір такий же самий, як соняшника - приємний лимонно-жовтий. Звідкіля пасічники взяли шаблон, що натуральна вощина має бути обов'язково білою - хз

2022-06-2909-00-435506822115973362467.jp

Колись перетопив не велику партію забрусу з липи, то віск вийшов білуватий і з ароматом липи. Колір воску мабуть надає пилок, або, можливо, від температурного впливу змінює колір. Десь зустрічав інфу, що віск котрий виділяють бджоли білого кольору. Воно так і є, бо при взятку бджоли тянуть білі язики. Можна експеримент провести: перетопити тільки білі язики і подивитися, який буде віск.

Link to comment
Share on other sites

10 годин тому, Север сказав:

Колись перетопив не велику партію забрусу з липи, то віск вийшов білуватий і з ароматом липи. Колір воску мабуть надає пилок, або, можливо, від температурного впливу змінює колір. Десь зустрічав інфу, що віск котрий виділяють бджоли білого кольору. Воно так і є, бо при взятку бджоли тянуть білі язики. Можна експеримент провести: перетопити тільки білі язики і подивитися, який буде віск.

Тепер треба десь знайти білі язики. Є коричневі, жовті і світло жовті. В вуликах і біля вуликів арамат стоїть не передати. Таке тільки за часів моєї юности було, це зараз 145-ті рамки, корпуси. Тоді лежаки були і качали разом з розплодом. Смак тоді, звичайно, був... гомогенат гомогенатом

2022-06-2922-08-416124292516574241219.jp

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

З білими язиками вийшла проблема. Їх в відсотковому співвідношенні десь 30%. Всі інші - бежеві. Тому для експерименту брав всі. Власне самі язики з'явилися раптово, з вощиною я не встиг буквально на 2 дні, бо не хотів ставити хвальону-перехвальону в силу різних причин. Язики були поставлені на осушку, благо, взяток закінчився і бджоли з задачею справились за пару годин. Вийшло в результаті десь 1,5 пакети язиків вагою 350 гр.

Далі все це діло розтопив у водяній бані до стану, коли все поплило і на цьому процес плавки завершив. На ранок витягнув круг такого цікавого кольору :hmm:. Окрім круга в каструлі ще була юшка карамельного кольору. Юшку зцідив, власне, самого воску залишилось 250 гр. Питання панству тепер - що сі за рідина така була? :)

20220630-204650.jpg

20220630-204926.jpg

20220701-104006.jpg

для порівняння - знизу віск з ріпака-окації

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Сьогодні спробував використовувати насос для охолодження пресу. Ефект є, раніше виходила пачка за день, а зараз, швидше всього, що вийде дві. Власне, поки все як треба налаштував і усунув утічки води, якраз півдня і прошло. Тому результат вийшов як завжди - пачка :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
14.06.2021 в 23:21, Oleksandr K. сказав:

тест зроблено - підставлена під час садків. Знизу трохи підгризли, але густина засіву компенсує цей недолік

E33mwoZXwAEQHmK?format=jpg&name=large

підставлена в розпал цвітіння акації

E33mwoTWEAQHQar?format=jpg&name=large

морську і хвальону не ризикнув дати. Перевірю вже на соняшнику

 

Не погано. Ви відливали в рамку з натягнутою проволокою зразу, чи лили лист, а потім навощували навесні рамку?

 

Link to comment
Share on other sites

15 годин тому, ПчОла сказав:

Не погано. Ви відливали в рамку з натягнутою проволокою зразу, чи лили лист, а потім навощували навесні рамку?

Відливав лист. Роблю в кухні в квартирі, місця мало. Взагалі, для процесу треба окреме приміщення, щоб не розбирати конструкції кожного разу і ніхто над головою не стояв. В мене його поки що немає вільного, щоб я там міг робити все що треба, а те що є - заставлено до верху корпусами

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 годин тому, Oleksandr K. сказав:

Відливав лист. Роблю в кухні в квартирі, місця мало. Взагалі, для процесу треба окреме приміщення, щоб не розбирати конструкції кожного разу і ніхто над головою не стояв. В мене його поки що немає вільного, щоб я там міг робити все що треба, а те що є - заставлено до верху корпусами

А не проще на рамку лити, щоб потім не навощувати? Воно то зрозуміло, що зараз роботи немає і можна на кухні налити вощини, але все ж таки...

Link to comment
Share on other sites

42 хвилини тому, ПчОла сказав:

А не проще на рамку лити, щоб потім не навощувати? Воно то зрозуміло, що зараз роботи немає і можна на кухні налити вощини, але все ж таки...

Простіше і так треба робити, але ж кажу, що мені на 5 поверх нести це все, а потім навпаки - морока. Я собі в селі навощив швиденько скільки мені треба і все

Link to comment
Share on other sites

Просили показати особливості техпроцесу - ось:

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...