Ліпатов Віталій Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Бджоломатка ШО (ИОМ) з перевіркою на червлення в мікронуклеусі - 1100 ? Дозування сперми: 6 мкл. Матки з дозуванням 8 та 3+3 мкл. коштують 1300 та 1400 грн. Бджоломатка ШО (ИОМ) без перевірки на червлення - 500 ? Дозування сперми: 4 мкл. Матки витримуються в кліточках 3-5 днів з бджолами-супровідницями Осемінення матки клієнта без перевірки на червлення - 400 ?* Дозування сперми: 6 мкл. Батьківський матеріал ваш або мій - обговорюється. Матки з дозуванням 8 та 3+3 мкл. коштуватимуть 450 та 500 грн * мінімальне замовлення 5 шт. Материнські лінії: Пешетц (Рауш) http://bj.tochok.info/Pedigree/16c19195-7815-45d6-b93a-3b7b62649b0a Скленар (наша селекція - Гріньков) http://bj.tochok.info/Pedigree/2c008807-a71b-4a56-9db7-636f6eaacafc Пернер (наша і оригінал) http://bj.tochok.info/Pedigree/Carnica-Perner41(LVO)-2017 Варроа (мама Тіслєра, папа Шутте) http://bj.tochok.info/Pedigree/Carnica-Varroa8(LVO)-2018 Тройзек 1075 (Рауш) http://bj.tochok.info/Pedigree/Carnica-Troiseck 1075(LVO)-2018Батьківськи лінії: Варроа (Тіслєр) http://bj.tochok.info/Pedigree/Carnica-C66(LVO)-2016 (5 сімей) Скленар http://bj.tochok.info/Pedigree/2c008807-a71b-4a56-9db7-636f6eaacafc (6 сімей) Матки надсилатимуться замовнику Новою поштою за ціною перевізника. Гарантійні випадки та умови обміну маток, або повернення коштів: Матка не засіяла протягом 3-х тижнів після підсадки. Матка виявилася трутовкою. Матка дефектна або загинула при пересилці - при отриманні матки, перевіряйте щоб всі ніжки були цілі, матка була жива, якщо з маткою щось негаразд - повідомте про це за телефоном матковода. Після підсадки претензії що до цілісності маток не приймаються. Гарантія на яйцекладку маток ШО - 1 рік з моменту отримання матки клієнтом. Решта претензій, що до якості, чи проблем з матками вирішуються на розсуд матковода. Телефони для зв"язку: Київстар: 068 777-5154 (завжди зімною) Водафон: 066 127-93-32 Viber Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ліпатов Віталій Posted October 4, 2019 Author Share Posted October 4, 2019 Обіцяв виложить трохи статистики за сезон. Виконую: 1. Пройдено через станок 769 маток в цьому році 2. 19 замін маток виконано в цьому році з різних причин а. Три з них минулорічні - одна струтилася, дві просто перестали сіять (чому, тільки Богу відомо) б. Одна з перевіркою дуже погано сіяла - обміняв в. Одна з перевіркою клала 80% трута - обміняв г. Решта були матки без перевірки - не засіяли в назначені строки 3. Лідером продажу стала тройзек (через свою новизну) потім варроа, пернер і скленар 4. Вмерли в дорозі - лише одна посилка (повернув людині кошти) 5. Найбільше позитивних відгуків по минулим рокам отримав по пешетц. Варроа Тіслера теж добре показала себе. Ну а пернер є пернер - там кому як, хоча мене особисто не дуже влаштовує доброта Ф1 від нього, можливо трутовий фон не сприятливий. Хоча сім"ї по розвитку дають жару... Скленар найлагідніша з тих що я бачив - якщо перезимує буде на наступний рік. 6. Зроблена тестова партія скленар на варроа, частина відправлена хлопцям, 5 шт залишилось в мене на тестування. Єдиний недолік який бачу наразі це "в"яжуть рамки" - з"єднують плечики, але в корпусних вуликах ця проблема не так помітна. З лагідністю всі в маму - відкриваю вулик і вся маса бджоли до низу йде. Спокійні як двері. Виділив з групи вже дві сім"ї лідерки по чистоплотності. Весною ще протестую раз і гляну що й як. В зиму йдуть на 6-7 даданах. 7. Цього року не було можливості запастись спермою і зберігать її в холодильнику. В наступному році це питання вирішу і трошки облегчу собі життя ) технологія вже відпрацьована, не хватило лише часу все зробить як треба на новому місці. 8. Новий станок що виготовив відпрацював добре в мене і в хлопців що брали такі ж. Шприць теж - я задоволений результатом і хлопці що брали теж не жаліються наче. Тож продовжу працювати над інструментарієм далі. 9. Закупив 50 нуклеусів пенопластових на наступний рік з 3 міжрамковими вуличками, бо мої ЕВК трошки цього холодного літа мене підвели. Незважаючи на пенопластові корпуси. Матки пізніше засівали. 10. Смертність неперевірених маток після інсемінації, протягом 3-5 днів дуже низька - 1.2%. Мабуть дається взнаки вже "набита" рука і технологія зберігання до і після інсемінації. 11. Як і минулого року багато втрат маток без перевірки відбулося через невдалу підсадку, деякі брали по 6 маток і прийняли лише одну, тому ще раз рекомендую - якщо не впевнені і не мали справ з підсадкою таких маток, не економте ті 600 грн, а візьміть матку з перевіркою. Вважає що 600 грн не коштують нервів і втраченого часу. Гарної всім зимівлі і працюємо далі. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артем7 Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 5 часов назад, Ліпатов Віталій сказал: деякі брали по 6 маток і прийняли лише одну, це якийсь капец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 13 минут назад, Артем7 сказал: це якийсь капец. Бувало й так що матка 10 днів ходила по сотах а потім десь пропадала (на льотку роздільна), а де ділась .. для себе зробив висновок що краще взяти перевірену (ковпак чи кліточка на добу і через .5-6 днів вже прививка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Березанець Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Вже писав, що не перевірена матка 2017 року запліднення дозою 4 мкл без перевірки ( і не була обмежена ) на даний момент жива і має 6 рамок дадана. Трохи потеплішає - спробую ще раз сфотографувати . Для категорії " не вірю " - покажу фото з прив'язкою або особисто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Березанець Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
medolyub Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 У мене матка також 17 року під номером 48, але перевірена на засів 8 мкл, правда мітка червоного кольору ). Отправлено с моего Redmi 4X через Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
medolyub Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 2,5 роки працює без обмеження у 8 рамковому руті на гнізді у 2 корпуси. Цей рік думав будуть міняти, але навіть натяку небуло.Отправлено с моего Redmi 4X через Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ліпатов Віталій Posted October 7, 2019 Author Share Posted October 7, 2019 Був вчора на пасіці, передивився більшість сімей, позабирав рамки що стояли на осушці за заставними - майже ніде вже засіву нема. В одній сім"ї п"ятачок невеличкий, але думаю що почистять, бо сьогодні вже близтко нуля було вночі. Натаскали меду туди де був засів. Пешетц теж почала активно готуваться до зими - знизу стояв магазинний корпус - перенесли звідти в дадани скільки змогли, частину засіву викинули - ще на 2 рамках є печатки десь на ладошку, решта в меду де був засів. Набрала найбільшу масу бджоли з усіх підсажених в ці строки бо до упору сіяла і печатка була сама монолітна. Сподіваюсь зимівля пройде добре, бо по кормах краще ніж минулого року. Ще раз її гляну на наступних вихідних. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Брав у В. Ліпатова в цьому році 3 шт.неперевіренні . Дві працюють, одна відійшла у вічність - убили(. Вивів маток ф1, весна покаже. Ще 5.10. у ІО Пернер був закритий розплід на 3 рамках, найсильніша йде в зиму. Ну і звісно вже зробив замовлення на 2020 рік. Як кажуть: "Готуй сані літом..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ліпатов Віталій Posted October 17, 2019 Author Share Posted October 17, 2019 Запис йде на середину червня, ціни наразі не змінились. Перевірив минулих вихідних гнізда, дві сім"ї підІїли корма - прийшлось мудрить і трошки догодувать. Сподобалась технологія підставлення напівнаповнених рамок з медом під гніздо - переносять дуже жваво наверх і знизу залишається майже суш і майже біз підгодовки готове гніздо до зимівлі. Пешетц ще була з печаткой на виході - ладошка на дадані і трошки свіжого засіву, цікаво як це тепло що зараз вплине на сім"ї що вже по суті готові до зимівлі. Зараз думаю чи брать участь у виставці "продуктивне бджолярство" в Києві зі станочками для ШО - ціна за участь кусюча, а чи буде толк не знаю. Такі справи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 6 часов назад, Ліпатов Віталій сказал: переносять дуже жваво наверх Навіть і не запичатаний мед переносять? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ліпатов Віталій Posted October 17, 2019 Author Share Posted October 17, 2019 2 години тому, Укроп сказав: Навіть і не запичатаний мед переносять? Є різні рамки, печатні в більшості, але не повномедні пошкрябав і забрали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пасечник1984 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 39 минут назад, Ліпатов Віталій сказал: Є різні рамки, печатні в більшості, але не повномедні пошкрябав і забрали. Пленкой отделяете ,оставляя 1 см для прохода пчел? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ліпатов Віталій Posted October 17, 2019 Author Share Posted October 17, 2019 2 хвилини тому, Пасечник1984 сказав: Пленкой отделяете ,оставляя 1 см для прохода пчел? нічим не відділяю, просто під низ корпуса в якому планується зимівля ставлю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ліпатов Віталій Posted October 22, 2019 Author Share Posted October 22, 2019 29-31 числа, цього місяця, в Києві на метро Лівобережна проходитиме виставка 'Продуктивне бджільництво" де я планую представити свою продукцію для штучного запліднення бджолиних маточок. Кому цікаво - приїзджайте, подивитесь, пощупаєте. Поспілкуємося. Будуть мабуть білоруси ще. Якщо комусь потрібен квиток то дам посилання на безкоштовну реєстрацію в приватні. Чекаю всіх бажаючих на виставці. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Швец Сергей Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 Почему не сделать матки ИО более доступными?Вы же и так хорошо зарабатываете.Вы же видите что с ценами на мед!Я чувствую себя обиженым за свой труд,а другие,простите за выражение,моя хата с краю,...цену не снижаю.Как будто мы разным делом занимаемся.Солидарности нет как у закупщиков меда,так и у именитых матководов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ліпатов Віталій Posted October 22, 2019 Author Share Posted October 22, 2019 15 хвилин тому, Швец Сергей сказав: Почему не сделать матки ИО более доступными?Вы же и так хорошо зарабатываете.Вы же видите что с ценами на мед!Я чувствую себя обиженым за свой труд,а другие,простите за выражение,моя хата с краю,...цену не снижаю.Как будто мы разным делом занимаемся.Солидарности нет как у закупщиков меда,так и у именитых матководов. Доброго вечора, в мене одні з найнижчих цін цього року були серед матководів які не перший рік роблять маток ШО. І наразі я не піднімаю ціну, хоча продукти і все інше лише дорожчає. Яка ціна, особисто для вас буде адекватною враховуючи обсяг робіт? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Швец Сергей Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 Цена,конечно,дело растяжимое,и зависит от нагруски пасечника и его опыта,чтоб снять эту нагруску.Думаю цена украинского хорошего матковода не имеет права превышать 40$ за ИО. Ф1 из Европы из горных облетников(мой опыт) или Ф0 от укр.матководов - есть над чем подумать.А ведь уже сейчас есть куча предложений дешевых маток естественого облета с контролируемым трутневым фоном(сомнительно).Я не хочу унизить ваш обьем работ,он огромен,но может вы найдете способ удешевить свою продукцию. И еще - есть ли существенная разница между 6 мкл 8 та 3+3 мкл?Для меня ведь главное чтоб матка была проверена на засев. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatolievich Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 1 година тому, Швец Сергей сказав: Почему не сделать матки ИО более доступными?Вы же и так хорошо зарабатываете.Вы же видите что с ценами на мед так бросайте мед, занимайтесь ИО,в чем проблема? и ТОЖЕ БУДЕТЕ В ШОКОЛАДЕ, только этот ШОКОЛАД нужно попробовать, а не считать лавэ в чужом кармане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatolievich Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 10 хвилин тому, Швец Сергей сказав: Для меня ведь главное чтоб матка была проверена на засев. и работала в семье лет 5 без ограничения гнезда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ліпатов Віталій Posted October 22, 2019 Author Share Posted October 22, 2019 11 хвилину тому, Швец Сергей сказав: Цена,конечно,дело растяжимое,и зависит от нагруски пасечника и его опыта,чтоб снять эту нагруску.Думаю цена украинского хорошего матковода не имеет права превышать 40$ за ИО. Ф1 из Европы из горных облетников(мой опыт) или Ф0 от укр.матководов - есть над чем подумать.А ведь уже сейчас есть куча предложений дешевых маток естественого облета с контролируемым трутневым фоном(сомнительно).Я не хочу унизить ваш обьем работ,он огромен,но может вы найдете способ удешевить свою продукцию. И еще - есть ли существенная разница между 6 мкл 8 та 3+3 мкл?Для меня ведь главное чтоб матка была проверена на засев. Ок, 40*25=1000, сто гривень я вам зроблю знижку і буде рівно та ціна яку ви вважаєте адекватною. Чекаю замовлення в приваті. Різниця в 6, 8, і 3+3 - в моїх трудозатратах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Нико150376 Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 2 часа назад, Швец Сергей сказал: Почему не сделать матки ИО более доступными?Вы же и так хорошо зарабатываете.Вы же видите что с ценами на мед!Я чувствую себя обиженым за свой труд,а другие,простите за выражение,моя хата с краю,...цену не снижаю.Как будто мы разным делом занимаемся.Солидарности нет как у закупщиков меда,так и у именитых матководов. Для снижения себестоимости в этом сезоне взял непроверенную на засев. Пока все в порядке. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Швец Сергей Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 35 минут назад, Ліпатов Віталій сказал: Ок, 40*25=1000, сто гривень я вам зроблю знижку і буде рівно та ціна яку ви вважаєте адекватною. Чекаю замовлення в приваті. Простите что отнял у вас время.Этот разговор должен был закончится не так Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatolievich Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 53 хвилини тому, Швец Сергей сказав: может вы найдете способ удешевить свою продукцию. и еще; имея 50 75 семей ЖАБА давит найти 1300 грн на нормальный материал, тогда Ваш удел и дальше ловить рои , Виталий! у Вас хороший материал,а скидки ..... ......відколи народ зрозуміє- "дешева рибка - х.....ва юшка" 1 хвилину тому, Нико150376 сказав: Для снижения себестоимости в этом сезоне взял непроверенную на засев. Пока все в порядке. кол-во семей 100-150, себестоимость сильно снизилась? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.