Борода-1 Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Ещё одна СТРАШНЕЙШАЯ угроза нашим пчёлам от Директора Департамента животноводства пана А.А ГЕТЯ новые тарифы на ветеринарные услуги .. ИССЛЕДОВАНИЯ ПЧЁЛ---226.84 за аскосфероз+225.84.....Всплывает до1000 ГРИВЕН ЗА ОДНУ СЕМЬЮ!!ПРИВЕДЁТ К ТОМУ ЧТО НИКТО НЕ БУДЕТ ИССЛЕДОВАТЬ ПЧЁЛ И (пишу для УРАДАВЦЫВ )-:"Україна зазнає значних економічних збитків через поширення заразних увороб бджіл."Чтобы не засорять тему заходим в ЗАКОНОДАВСТВО--Тарифы на послуги Наказ№666А.А.Гетя знайшов варроатоз 10,41,нозематоз 9,26.Не можу знайти тариф на аскосфероз.Дай справку де шукати.Дякую. Був в мене сьогодні лікар з Ветлабораторії варроатоз 12 з копійками,нозематоз 11 з копійками,я так думаю разом з ПДВ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Був в мене сьогодні лікар з Ветлабораторії варроатоз 12 з копійками,нозематоз 11 з копійками,я так думаю разом з ПДВ ? А для чого мені ці дослідженя? Сліпому і глухому зрозуміло, що і вароатоз і нозематоз присутні у кожному вулику. Прояв цих хворіб легко визначити візуально. Кожен бджоляр повинен проводити своєчасні міроприємства для недопущення розвитку цих хворіб, та й усе. Щодо інших хворіб, типу вірусного параліча, які мють особливі ознаки то згоден без лабораторних досліджень не обійтись. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Нет,не миська.Матки карпатки, но с местным трутнем.В этом сезоне идут на замену,работают третий сезон. ? Я имел ввиду, что это матки F1 от маток Миська? Правильно? Дочернее поколение? Вот семья F1 от маток Миська,матка засеяла 08.08.2012 Насчет Миська. Люди знают что делают. Брал маток у него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дочинец Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Був в мене сьогодні лікар з Ветлабораторії варроатоз 12 з копійками,нозематоз 11 з копійками,я так думаю разом з ПДВ ? А для чого мені ці дослідженя? Сліпому і глухому зрозуміло, що і вароатоз і нозематоз присутні у кожному вулику. Прояв цих хворіб легко визначити візуально. Кожен бджоляр повинен проводити своєчасні міроприємства для недопущення розвитку цих хворіб, та й усе. Щодо інших хворіб, типу вірусного параліча, які мють особливі ознаки то згоден без лабораторних досліджень не обійтись. Дослідження потрібні для поповнення бюджету.Ми всі добре знаемо як їх роблять.але без проплати всіх поборів не отримаеш ветеринарну довідку і будуть проблеми при перевозці сімей або пакетів.Досвідчений пасічник краще ветеринарної служби діагностуе якщо в сімї є якісь проблеми.Ветеринарні лікарні практично не мають спеціаліста з бджільництва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergei2112 Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Обследования пчел необходимы для оформления ветеринарного свидетельства,которое,в свою очередь,нужно при перевозки пчел в другие области Украины.Это касается,в первую очередь,кочевых пасек,которые выезжают на акацию,на опыление подсолнуха и так далее. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Ветеринарні лікарні практично не мають спеціаліста з бджільництва В системній ветеринарній службі необхідності в спеціалістах бджільництва не має. Кращим спеціалістом є сам господар-пасічник і він же є зацікавлена особа-замовник послуги. Ветпрацівнику достатньо знати хвороби із своєї вет-біблії, їх клініку, як діагностувати, що таке підмор, стільники, личинки, імаго, тощо... та правила відбору проб на аналізи, до речі які ми пасічники самі відбираємо. А далі аналізи і системна робота ні, краще робота системи ветеринарної медицини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Насчет Миська. Люди знают что делают. Брал маток у него ? Мисько це вже бренд в даній сфері на території України, беру маток років 4. Цього року брав на брата і на себе 20 шт., червили вже під ковпаками. Матки від Миська у мене люблять нарощувати великі сім'ї, на скільки з ними працюю, то потрібно не обмежувати в кладці і по максимум розширювати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гармаш Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 В неділю були ми з моїм товаришем з Росії у Вітушинського Андрія Богдановича(с. Кошляки Тернопільської обл).Пасічникує він уже 45 років у свої 54(!!!).Перший свій мед "скотив",коли йому ще не було 9 років.Зараз має шикарне матковивідне господарство на 1200 "посадочних місць".Але більше всього мене вразили його бджоли: години півтори-дві ми ходили по його пасіці(соток 15-20),відкривали нуклеуси і вулики,фотографували(фотоапарат мого друга - чекаю на фотки,пришле - виложу),я навіть матку "клацнув" - все це без будь-якого спецодягу - і ні одного уколу!Про такі миролюбиві до цього тільки чув - бачив вперше.Вони мене так вразили,що взяв у нього 2 маточки,з них і почну своє пасічникування.З сусідами у нього домовленість:1 "укол" - одна літра меду компенсації.За минулий рік чи 2 ,чи три банки прийшлось віддати,і то не факт,що це була вина його бджіл. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Подивіться другий фільм Гайдара - про племінну роботу. Там здається є велика частина саме про цю пасіку. Так би мовити будете мати інформацію з перших рук. Щодо Гайдара - його матки породу держать і в Ф-3 , це правда. І публікації у нього чудові... В неділю були ми з моїм товаришем з Росії у Вітушинського Андрія Богдановича(с. Кошляки Тернопільської обл).Пасічникує він уже 45 років у свої 54(!!!).Перший свій мед "скотив",коли йому ще не було 9 років.іл. Цікаво, а якого типу у нього карпатянки - Вучківського? А з біографією - цікаво, наче з мене списано чотири роки тому... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стас Posted January 13, 2014 Share Posted January 13, 2014 Я використовую укр степ породу, маток беру " Прибузькі медобори" - колишній пітомнік союзний- контоль породності кожного року - кафедрою бджільництва НАУ. І в Гадячі , філіал інституту бджільництва - частіше ( контролюють себе самі). Невірю новоствореним плем. пасікам які ніхто не контролює, чистота породи далека від реальної. Не сподобались Дніпроетропетровські, Вінницькі (Мед поділля), Єгошин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
----------- Posted January 13, 2014 Share Posted January 13, 2014 Не сподобались Дніпроетропетровські, Вінницькі (Мед поділля), Єгошин. ? Можете шире рассказать чем они вам не понравились ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фенчак Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Несогласен... если в первом случаэ надо подождать, значит матка хорошая. Во втором нет смысла убивать матку ? Pasi4nik, надо мыслить шире, примеры: (у вас две семьи в одной хорошая матка и жменя пчёл, в другой 6 улочек пчёл и матка не сеет – убивать матку жааалко) - ждём, ждём, а матка не сеет… в результате есть одна семейка – доходяга (по логике это хорошо). - можно поставить однодневный - в результате через два месяца две доходяги (по логике это отлично). - ждём, ждём, а матка не сеет… чудо! через месяц начала сеять, а через два восстановилась полностью! в результате есть две семейки – доходяги (по логике это блистательно). - сразу задавили матку и объединили – через месяц 6 рамок расплода, ещё через месяц можно качать мёд и сделать крепкий отводок - в результате есть мёд, крепкая семья и крепкий отводок (по логике это плохо). В етом случаэ ябы обэденил Но както не сходится матка хорошая- а пчел мало и наоборот матка плохая- пчел много, фантастика, бред, такого небываэт. Нельзя разсматревать особи пооддельности, ведь семя ето один биологический организм Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrycho Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Но както не сходится матка хорошая- а пчел мало и наоборот матка плохая- пчел много, фантастика, бред, такого небываэт. ? В том то и дело, что бывает! - две весны подряд такое наблюдаю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фенчак Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Но както не сходится матка хорошая- а пчел мало и наоборот матка плохая- пчел много, фантастика, бред, такого небываэт. ? В том то и дело, что бывает! - две весны подряд такое наблюдаю. И дальше будете такое наблюдать, если будете щитать что там где мало пчелы матка хорошая Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фенчак Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Спiлкувався на днях з нашим авторитетним пчоловодом, розказував менi про поняття "Клiнiчна смерть", тобто велике перенасичення бджолосiмями на певнiй територii. Говорив що даже при хорошому доглядi за пчолами iде чисельне осипання сiмей. Подробнiше про це немав часу говорити. Може хтось може надати точнiшу iнфу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrycho Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Одной из причин воровства являються слабые семьи, а если семя слабая то и матка там не на "5" ? Pasi4nik, – открываю летом улик, смотрю пчёл битком – мёда мало по вашей логике семья хорошая – крепкая! Открываю другой мёда полно - все рамки запечатаны, пчелы мало по вашей логике семья и матка плохая! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фенчак Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Одной из причин воровства являються слабые семьи, а если семя слабая то и матка там не на "5" ? Pasi4nik, – открываю летом улик, смотрю пчёл битком – мёда мало по вашей логике семья хорошая – крепкая! Открываю другой мёда полно - все рамки запечатаны, пчелы мало по вашей логике семья и матка плохая! Не могу коментировать, так как вы упустили немаловажное звено "разплод". Там где много пчелы, должно быть и немало розплода, а такое "государство" надо чемто кормить Я не хочу судить по отдельным признакам качество семи. Например у моего отца была семя, говорил так как у вас, целый улей битком набитый пчелы и разплода, а меда нету, он ее уничтожил мотивируя что цель-мед, если семя не дает меда нет смысла ее держать(для него логично). Я бы ее использовал для подкрепления медовиков и для нуклеусов. логично? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фенчак Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 розказував менi про поняття "Клiнiчна смерть", тобто велике перенасичення бджолосiмями на певнiй територii. ? Менше звертайте увагу на слабопідтвержену інформацію. якщо таку информацию даэ людина в якои наличуэться бильше 2000 симей, то неможна на це незвертати увагу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дочинец Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 якщо таку информацию даэ людина в якои наличуэться бильше 2000 симей, то неможна на це незвертати увагу Цікаво де та людина в якої 2000 сімей.У нас про таких нечув. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фенчак Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Я просто не понемаю что такое семи а что такое нуки ? Дайте нам силочку- ми розберемося http://zelene.net/interests/pubs/tvariny/k...stantskimi.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr1zZ Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Pasi4nik, Вот почитайте отзывы снизу о матках Вашего авторитетного пчеловода. http://carpatka.ru/board/rossija/khoma_jur...revich/2-1-0-23 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фенчак Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 По этому поводу у меня есть большие сомнения. Лично я не слышал о таком количестве пчелосемей в Украине. Лично я тоже не видел что Земля вертится вокруг Солнца, но почему-то верю Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr1zZ Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 http://pchel-pitomnik.com/pchelopitomnik-xomy/nashi-paseki/ Вот фото с его сайта, нигде не вижу 2000 семей. Показано несколько пасек и несколько нуклеусных парков. Видно, что работает не один, а компания пчеловодов. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Полтавчанин Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Pasi4nik, Вот почитайте отзывы снизу о матках Вашего авторитетного пчеловода. http://carpatka.ru/board/rossija/khoma_jur...revich/2-1-0-23 Відгуки на сайтах - найсильніший засіб реклами, або антиреклами для наївних відвідувачів. 90 % відгуків на сайтах - замовні. Є навіть спеціалісти по написанню відгуків. Просунуті користувачі в Інтернеті відгуки мало читають. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr1zZ Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Відгуки на сайтах - найсильніший засіб реклам, або антиреклами для наївних відвідувачів. 90 % відгуків на сайтах - замовні. Є навіть спеціалісти по написанню відгуків. Просунуті корисьтувачі в Інтернеті відгуки мало читають. ? Теория заговора? Можете связаться с пользователями, кто оставил отзывы, спросите сколько им заплатили Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts