дВп Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Ото ж. Зробив відводок на 2 рамки. Маточку, як я й знав - Закусили під''соточку''. Оглянув - 3 маточники. є запечатані ....... Бджола не вилітає геть... з вулика... Як би їх там і не було .... і що з ними робити!???????! годувати. нову королеву??? зїдять... чекаю на свою... Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 7 хвилин тому, дВп сказав: Ото ж. Зробив відводок на 2 рамки. Маточку, як я й знав - Закусили під''соточку''. Оглянув - 3 маточники. є запечатані ....... Бджола не вилітає геть... з вулика... Як би їх там і не було .... і що з ними робити!???????! годувати. нову королеву??? зїдять... чекаю на свою... Матку неприйняли, бо нестворені умови для успішного прийому. Спочатку треба було зробити огляд, переконатися в відсутності засіву, відкритого розплоду і маточників, а вже тоді підсаджувати матку. Чекати, доки виведуть свою матку - погана ідея. Такий маленький відводок неможе вивести якісну матку, до того ж після виходу матки треба буде чекати ще 10-15 днів до засіву, відводок замість розвиватися буде ослаблюватися, бо старша бджола відходить, а нова ненароджується. Оптимальний варіант - зробити всі умови і підсадити плідну матку, після того, як матка почне працювати, підсилити відводок печатним розплодом Link to comment Share on other sites More sharing options...
дВп Posted June 24, 2019 Author Share Posted June 24, 2019 Маточник якісний. Стара бджола - в банці з самогоном. Молода помалу виходить. ... Мої досить щільно обсідають соти - часом нічого не видно. - матку не зловиш. Врахую другим разом... стосовно огляду... Link to comment Share on other sites More sharing options...
дВп Posted June 30, 2019 Author Share Posted June 30, 2019 мушу дописати. Переглядую вчора відводок. Є черва, маточників немає, дивина - тож були. А тут з іншої сторони рамки вилізає маточка. МОЯ - МІЧЕНА. ЯКУ Я ПІДСИАВЛЯВ. капєц бджоли ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.