Jump to content

Аскосфероз

Recommended Posts

У меня с Аско совсем забавно, четко в одном месте если улей поставлю то именно там и будет Аско. 

Не знаю почему, два метра в сторону и всё нет аскоспероза. :af:

• Victory 1

Після відкачки оглянув гнізда - відводок, що слабко розвинувся сильно уражений аском ? зжав гніздо, додав кормів, змінив дно на суцільне. Будемо спостерігати.

1 година тому, briz07 сказав:

У меня с Аско совсем забавно, четко в одном месте если улей поставлю то именно там и будет Аско. 

1 година тому, ELIGIT сказав:

Після відкачки оглянув гнізда - відводок, що слабко розвинувся сильно уражений аском ? зжав гніздо, додав кормів, змінив дно на суцільне. Будемо спостерігати.

Хлопці не бавтесь з винаходом назв  хвороб, тут все таки потрібна точність.

• Like 1
  • Thanks 2

В этом году в двух семьях появился аскофероз.В сентябре после выхода расплода, планирую поменять маток и  заменить рамки, но в этих семьях по четыре рамки полномедных . Их тоже менять или оставить?.

В 22.08.2018 в 20:35, Н. Петрович сказал:

В этом году в двух семьях появился аскофероз.В сентябре после выхода расплода, планирую поменять маток и  заменить рамки, но в этих семьях по четыре рамки полномедных . Их тоже менять или оставить?.

Задавиш матку весной в начале мая , пусть выведут свою и будет все ок.

• Like 1

• 3 years later...

Сьогодні в нас тепло, в тіні, +23"С,побачив що бджоли активно вентилюють, вирішив відкрити льотки на максимум, і тут бац, в одній сім'ї на прильотці нежданчик, на нижній прильотці, вапняний розплід, немав його на пасіці вже давно, більше 15 років, сім' я доволі сильна, займає 16 рамок дадан, +надставка,запитання на засипку, прогрес пішов вперед по лікуванню цього захворюванню, чи все як було? :hmm:

5 часов назад, Ворон сказал:

Сьогодні в нас тепло, в тіні, +23"С,побачив що бджоли активно вентилюють, вирішив відкрити льотки на максимум, і тут бац, в одній сім'ї на прильотці нежданчик, на нижній прильотці, вапняний розплід, немав його на пасіці вже давно, більше 15 років, сім' я доволі сильна, займає 16 рамок дадан, +надставка,запитання на засипку, прогрес пішов вперед по лікуванню цього захворюванню, чи все як було? :hmm:

Та все як і було - деревій на рамки, синій йод в поїлку, можна в кормушку з ситою або з сиропом.

23 хвилини тому, Гурович сказав:

Та все як і було - деревій на рамки, синій йод в поїлку, можна в кормушку з ситою або з сиропом.

Зрозумів, думав з'явилось щось нове, сьогодні зібрав деревій, пропустив через мясорубку, віджав з нього сік, і добавив сиропу, 50/50,цим розчином обробив всі рамки з бджолами, аскофероз на початковій стадій, тиждень тому ще нічого не було. :hi:

6 часов назад, Ворон сказал:

чи все як було? 

Матку під заміну - ото і все лікування. У мене, коли ця зараза останній раз вилазила (з куплених на форумі маток), стару матку забрав, почекав поки розплод попечатають, дав маточник, поки молода облетілася, ще трохи часу пройшло. Гніздо цей час тримав піджатим. Більше проявів аскосферозу не було. Для себе зробив висновок, що при боротьбі з цією хворобою бджолам потрібно створити період без відкритого розплоду, щоб цій заразі не було де прогресувати. Все інше ефекту не мало.

• Like 6

17 минут назад, shersand сказал:

Матку під заміну - ото і все лікування. У мене, коли ця зараза останній раз вилазила (з куплених на форумі маток), стару матку забрав, почекав поки розплод попечатають, дав маточник, поки молода облетілася, ще трохи часу пройшло. Гніздо цей час тримав піджатим. Більше проявів аскосферозу не було. Для себе зробив висновок, що при боротьбі з цією хворобою бджолам потрібно створити період без відкритого розплоду, щоб цій заразі не було де прогресувати. Все інше ефекту не мало.

Ще рамки бажано замінити, де був розплід, ну і гніздо звичайно зжате.

• Like 3

15 часов назад, Ворон сказал:

думав з'явилось щось нове

Передивився Гопка - обробляє часником, але тільки нашим, китайський не підходить.

• Like 1

5 годин тому, Гурович сказав:

Передивився Гопка - обробляє часником, але тільки нашим, китайський не підходить.

В мене китайського немає, тільки власно вирощений, недільку оброблю кривавником, а далі спробую часник, скоротив і утеплив, сьогодні ранком було +1"С,і це 18 травня. :hmm:

• Like 2
  • Thanks 1

• 1 month later...
3 години тому, ДобровоЛ сказав:

:ah:та я ж жартував . Хотів запитати чим ви його  заправляли: " Активно літав заправлений трут " ?:umora:

а, батько намитого забрусу в вулики роздав :ay:

+30*

переважно сонячно, як тільки приїхав на точок - втік рій, з якого вулика - невідомо. Цей рік багатий на рої як ніколи

в одному відводку раптово виявив аскосфероз - закурив бджіл, а рамки спалив, бо гратися з ним геморой ще той. За одно відпрацював технологію, якщо, не дай Бог(!), до нас прийде окупант. Горіло довго і яскраво

• Sad 3

2 години тому, Олександр Коваль сказав:

а, батько намитого забрусу в вулики роздав :ay:

+30*

переважно сонячно, як тільки приїхав на точок - втік рій, з якого вулика - невідомо. Цей рік багатий на рої як ніколи

в одному відводку раптово виявив аскосфероз - закурив бджіл, а рамки спалив, бо гратися з ним геморой ще той. За одно відпрацював технологію, якщо, не дай Бог(!), до нас прийде окупант. Горіло довго і яскраво

То вже занадто !  Це ж  не така й страшна хвороба, тільки з цієї сім'ї бажано рамок в інші не переставляти.

По - перше, якщо захворіла у сирому місці -  забрати сім'ю звідти кудись у сухе місце  й періодично разів три добре почистити дно.

Двічі -тричі поклали б на рамки сирий чистотіл, скоротили б,

дали дві підкормки сиропу з добавкою йоду так, щоб було схоже на легеньку каву - і все.:IMHO:

Ну про матку не пишу. Бо ми позбулися аскоферозу у одного із сусідів саме такими засобами. Ну,а матку лишили, бо вона йому була цінною. І він виявився правий -  вона ще класно відпрацювала два сезони після цього.

А у мене тут дощить вже четверту добу. Була навіть і гроза. А перед цим з тиждень пекло, як в Криму .

1 час назад, Олександр Коваль сказал:

одному відводку раптово виявив аскосфероз - закурив бджіл, а рамки спалив, бо гратися з ним геморой ще той. За одно відпрацював технологію, якщо, не дай Бог(!), до нас прийде окупант. Горіло довго і яскраво

Я б нічого не палив би, а замінив би матку.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Victory 1

1 годину тому, Север сказав:

Я б нічого не палив би, а замінив би матку.

Це все пройдений етап, не вартує танців з бубнами. В мене про запас десяток відводків з дочками від правильної матки на іншому точку :wave:

• Victory 1

22 минуты назад, Олександр Коваль сказал:

Це все пройдений етап, не вартує танців з бубнами. В мене про запас десяток відводків з дочками від правильної матки на іншому точку :wave:

Ну то які там танці? Матку викинули, відводок насунули зверху і всі діла. Не та це болячка щоб всьо палить. 

• Like 2

2 хвилини тому, Север сказав:

Ну то які там танці? Матку викинули, відводок насунули зверху і всі діла. Не та це болячка щоб всьо палить. 

Зато по-промишлєнному :ay:

• Haha 5
  • Confused 1

55 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

Зато по-промишлєнному :ay:

Пане Олександре, то - по варварськи ! :umora:

• Thanks 1

1 година тому, ДобровоЛ сказав:

Пане Олександре, то - по варварськи ! :umora:

Згоден. Але зате вияснив, що рамки горять не гірше напалму. Так що ворог нехай начувається

• Like 1
  • Confused 1

2 години тому, Олександр Коваль сказав:

Згоден. Але зате вияснив, що рамки горять не гірше напалму. Так що ворог нехай начувається

Ліпше вже пару вуликів висипати у них на дорозі. Так хтось вже успіно й зробив був.

17.08.2018 в 18:07, briz07 сказав:

Видно, сире там місце, або в тіні постійно.:IMHO:

18.05.2022 в 20:42, Ворон сказав:

В мене китайського немає, тільки власно вирощений, недільку оброблю кривавником, а далі спробую часник, скоротив і утеплив, сьогодні ранком було +1"С,і це 18 травня. :hmm:

Потрібно для цього садити отой клятий, якого у нас москалем зовуть.

І ,як бачите, народ мудрий і ніколи не помиляється (я про москалів).

17.05.2022 в 20:39, shersand сказав:

Я вже згадував, що робити навіть і без заміни матки. Тільки ті опуси в темі про погоду лишилися.

Зараз спробую трішки навести порядок і попереносити сюди...