AVA Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 3 минуты назад, Mihail-ves сказал: Сім'я, але без танців вона рідко стає сильною, а ця змогла. Навіть рамку печатного розплоду із струсом бджоли віддала для нуклеуса. Тому і звернув на неї увагу. Так для карніки це норма 3-4 рамки весною, тільки плотно обсижених , а непросто 4 рамки Я 90% пасіки весною вжимаю до 3-4 рамок до масового приносу пилку , поки непочнуть забивать рамки пергою у кого не пішов плотний хороший засів з початком пилку починаю просто викидать маток До акації 10 % маток недоживає , викидаю і зьєдную . перед акацієй ще декілька непонятних маток просто відсажую в сторону на три рамки джоли Мені чомусь більше середніх сімей краще в зиму чим менше , але сильних Сімью на 5 рамках майже ніколи нетяне на ранній розплід в кінці зими Основна причина тому була , що відводки з молодими матками обично просідають на соняху і більше 4рамок в зиму неідуть А підсилювать і зьєднувать на молоду матку яка незнаєш як себе покаже весною Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.