Jump to content

Продажа маток народного стандарту Української степової породи тип Штукарський.

Recommended Posts

Формую заявки на маток народного стандарту Української степової породи тип Штукарський..

Пропоную НЕПЛІДНИХ маток УСП від моєї маточки №31, яка згідно морфометрії підходить під відведені границі для породи "Українська Степова бджола". Оскільки подібного матеріалу на Нашому форумі майже не виставляють, а я не являюсь матководом в повному розумінні цього слова, тому буду пропонувати те що у мене вийде.

Для всіх покупців, не тільки тих хто хоче купити в мене, але і в інших маткарів України хочу зробити рекомендацію: купляйте матеріал, який Ви зможете вже попередньо побачити за рахунок морфометричних вимірів, хоча б материнських сімей. Таким чином ви зможете заставити маткарів підвищувати свій професійний рівень, який буле дуже корисним для всіх пасічників України. Окремо прошу розповсюдити мою рекомендацію до кума, свата, брата, сусіда товариша бджоляра. Давайте разом зробимо гарну справу.

Ну а тепер до самої материнської сім'ї:

Маточка мною виведена у 2017 році, і оскільки на той час морфометрією не користувався, то звісно стару матку просто задавив, тому дана матка і є в одиничному екземплярі на моїй пасіці. За характером сім'я спокійна, жовтини майже не має (одиничні бджілки на всю рамку). Весняний старт майже як у карпатки, і в даний час сім'я вийшла з зими на 9 рамках добре обсиджених бджолою. Розплоду на вчорашній день по 30-40% на двох рамках. І як сказано в Вікіпедії :

Цитата
  • Печатка меду переважно біла («суха»)

Сім'я української степової породи прекрасно нарощує силу до основного медозбору з білої акації, гречки, липи та інших медоносів. Гніздо компактне. При настанні взятку мед спочатку складається у верхні корпуси. Матка продовжує сіяти без обмеження і сила родини не просідає; так само як і в кінці літа при підготовці до зимівлі

Ось її родовід в журналі http://bj.tochok.info/Pedigree/fe2356c0-3f6c-4f84-a4c9-551f9d3b0bd5

Дальше пішла морфометрія бджіл зроблена 25.12.2018 року.

• Кубітальний індекс середнє значення 2,291+-0,029, коефіцієнт варіації 12,7%;
  • Гантельний індекс середнє значення 0,962+-0,007, коефіцієнт варіації 7.5%;
  • Дискоїдальне зміщення позитивне у 74% бджіл та має середнє значення 1,219+-0,194

Ось так виглядають графіки морфометричних вимірів за шести індексами для даної сім'ї.

5c7e758a764d5_2019-3-5_15-8-15_384.thumb.jpg.1141debbefb00625aee5c1b0ec71f2d0.jpg5c7e758d71944_2019-3-5_15-8-40_314.thumb.jpg.19ba397198a1a08668a8c08d49fd2383.jpg

Торік у себе на пасіці залишив її дочок в сім'ях та відводках. По роботі в сезоні 2018 року, материнська сім'я працювала під час головного взятку на 5 корпусах по 10 рамок на 300. Товарного меду дала 110 кг. За характером: спокійні, по рамці не "течуть", агресії не виявляють навіть при складних погодних умовах. Дочки повністю скопіювали мамку, а згідно морфовимірів досить сильно, а деякі навіть її характеристики зуміли покращили. Особливо це гарно видно по сім'ям №50 та №46 . 

Гніздо компактне, і в моїх умовах було у другому корпусі, дно сітка. перший корпус займали під пилок. При настанні взятку потрібно додати магазин чи корпус із сушниною бо мед спочатку складається у верхні корпуси. Матка продовжує сіяти без обмеження і сила родини не просідає; так само як і в кінці літа при підготовці до зимівлі. Тому ця порода дуже добре підходить для багатокорпусного утримання. Пізно восени при виході розплоду переносять мед з крайніх рамок та першого корпуса в гніздо (дно сітка). Для цього рекомендую всі маломедки поставити в перший корпус і після переносу меду їх можна забрати. Добре освоюють надставки і корпуси, гарно відбудовують вощину. Якість стільників висока (відсутні воскові перемички, які скріплюють сусідні стільники). Мало прополісу (в моїх умовах).

В планах на цей сезон вивести від вказаних дочок маток, та облетіти в себе на пасіці. Також планую навчитись ІО, та зробити декілька тестових маток в комбінації US31+US50, US31+US46,  та  поєднати між собою US50+US46.

Більше детальної інформації (відео по сезону, відео формування в зиму, відео характеру бджіл) можна знайти в моїй минулорічній рекламній темі за адресою

IMG_20180403_141216.thumb.jpg.dbb03998cc27399f82d438caa910f854.jpg

А ось і самі бджілки.

Заявки приймаю у приватних повідомлення (ПП), або тут у тему. Мій телефон 0969471780, але якість зв'язку у мене в селі не дуже, тому не завжди можу відповісти.

Ціна неплідної маточки стандартна для цього сезону, як минулорічного і дорівнює нашим стабільним без інфляційним 100 гривням.

Плідні матки будуть, але оскільки основний вид бджолярської діяльності -МЕД- тому вони будуть штучними. Вартість плідної матки 250 грн.

З Повагою до шановного панства ---------- Стрільчук Михайло Степанович (SMS)

+380969471780

mihail-ves@ukr.net

P.S.  Форумчани, хто писав в ПП, з минулої осені і до сьогодні, прошу підтвердити свої заявки, або анулювати. @Черкасець (могорич :az:з мене), @Николай77 , @BezGmo, @Егор Юрьев, @стасооныч, @Uran ( Н/М на 20-30 травня підтверджено), @Укроп , та Білик Михайло Петрович (плідні на 25-31 травня підтверджено) , Можливо ще когось пропустив.

• Sanich pinned this topic

Ви вказали що приймаєте замовлення на бджоломаток типу Штукарський питання скільки маток родоначальник є в основі цієї лінії ? Якщо одна то це не тип а лінія чи не так?

2 хвилини тому, Богдан1 сказав:

Якщо одна то це не тип а лінія чи не так?

так, але слово лінія можна вживати в звичайному спілкуванні, а "тип Штукарський" звучить краще в цілях реклами.:umora: Як кажуть на які жертви не підеш ради реклами.:umora:

3 минуты назад, Mihail-ves сказал:

так, але слово лінія можна вживати в звичайному спілкуванні, а "тип Штукарський" звучить краще в цілях реклами.:umora: Як кажуть на які жертви не підеш ради реклами.:umora:

Звучання це одне так може підвид або порода Штукарський )))  поскромніше інформація має відповідати дійсності  а в даному випадку ф 1 від чистопородної матки.Ось така правда...

6 хвилин тому, Богдан1 сказав:

чистопородної матки

матка не чистопородна, оскільки УС чистопородних ще не бачив, і про що написав в першому реченні.

1 година тому, Mihail-ves сказав:

яка згідно морфометрії підходить під відведені границі для породи "Українська Степова бджола".

Чудова ініціатива, прозорий механізм, мінімальний ризик отримати "кота в мішку". Успіхів у Вашій нелегкій справі!:hi: 

Не бачу ціни

Надіслано від мого SM-J530FM, використовуючи Tapatalk

2 часа назад, Mihail-ves сказал:

Ціна неплідної маточки стандартна для цього сезону, як минулорічного і дорівнює нашим стабільним без інфляційним 100 гривням.

Плідні матки будуть, але оскільки основний вид бджолярської діяльності -МЕД- тому вони будуть штучними. Вартість плідної матки 250 грн.

И меня запишите на конец мая-5 неплодок.Самовывоз.

8 годин тому, VВиталий сказав:

И меня запишите на конец мая-5 неплодок.Самовывоз.

Дякую, записав.

Прохання до всіх.

При замовленні Пишіть зразу П.І.Б., тел, та адресу Нової пошти куди відправляти. Плідних на до 10.06 вже набрав. Взагалі, думаю що буду тут в темі повідомляти зміни в графіках з початком закладки маточників.

Дивлюсь що треба буде все таки ділити лежаки на 4, та робити додаткові місця для отримання плідних маток.

В 05.03.2019 в 16:27, Mihail-ves сказал:

Для всіх покупців, не тільки тих хто хоче купити в мене, але і в інших маткарів України хочу зробити рекомендацію: купляйте матеріал, який Ви зможете вже попередньо побачити за рахунок морфометричних вимірів, хоча б материнських сімей. Таким чином ви зможете заставити маткарів підвищувати свій професійний рівень, який буле дуже корисним для всіх пасічників України. Окремо прошу розповсюдити мою рекомендацію до кума, свата, брата, сусіда товариша бджоляра. Давайте разом зробимо гарну справу.

:ay::):ay::hi:

В 06.03.2019 в 08:03, Mihail-ves сказав:

Дивлюсь що треба буде все таки ділити лежаки на 4, та робити додаткові місця для отримання плідних маток.

Таки мабудь треба ділити лежаки, а можливо й нуклеусики прикупити ,поки йше час є...

48 хвилин тому, РУТ-61 сказав:

треба ділити лежаки,

Це легше, оскільки лежаків є багато. Та й як показала ця зимівля, такі відводки чудово можуть перезимувати. А весною є вже бджілки для нових маток. Буду ділити по максимум .

11 минут назад, Mihail-ves сказал:

Це легше, оскільки лежаків є багато. Та й як показала ця зимівля, такі відводки чудово можуть перезимувати. А весною є вже бджілки для нових маток. Буду ділити по максимум .

У мене в лежаках через перегородку на відмінно перезимували маленькі відводки на півтори- дві рамки бджоли. Зимівля на вулиці просто ідеальна пройшла. Тому всим раджу, від лежаків не спішити позбуватись, вони часто стають у пригоді

5 часов назад, Укроп сказал:

У мене в лежаках через перегородку на відмінно перезимували маленькі відводки на півтори- дві рамки бджоли. Зимівля на вулиці просто ідеальна пройшла. Тому всим раджу, від лежаків не спішити позбуватись, вони часто стають у пригоді

У мене лежаки поділені на 10маткомісць.

15 часов назад, Укроп сказал:

Тому всим раджу, від лежаків не спішити позбуватись, вони часто стають у пригоді

Я от своих лежаков избавился чего и большинству советую.( желаю)

44 минуты назад, Сергей Тюркин сказал:

Я от своих лежаков избавился чего и большинству советую.( желаю)

Я теж, але нікуди їх не викидаю. Під осінь з нуків натрушую по 2-3 рамки бджоли, даю матку, і такі відводочки через перегородку гріючи одна одну, на вулиці зимують супер. Весною такі відводочки як знахідка, або йде в пакет, або розростаються до повноцінної сім’ї. Та і матка де зимою пропала, то запасна береться з них

В 05.03.2019 в 18:18, Олег Мельник сказал:

Чудова ініціатива, прозорий механізм, мінімальний ризик отримати "кота в мішку". Успіхів у Вашій нелегкій справі!:hi: 

Ви праві! Очі бачать,  що купують. Якщо будуть показані трутні , то:ay:

16 часов назад, Укроп сказал:

Ато що таке? Кому потрібні ваші технолоії на цій сторінці. Людина показала чесно що має і все. 

45 хвилин тому, Пахомич сказав:

Якщо будуть показані трутні , то:ay:

Трутні будуть! Все згодом покажу.

Торік брав трута на проміру, але той що тільки вийшов, не годиться, а з крайніх рамок можна збирати коли є мітки, інакше це вже не те. 

55 минут назад, Пахомич сказал:

Ато що таке? Кому потрібні ваші технолоії на цій сторінці. Людина показала чесно що має і все. 

Ну чи вам не всеодно? Замість того щоб натискати на клаву, ліпше відвідайте психіатра. Я думав що ви прислухалися до моєї поради і пішли до психіатра? Не гайте часу, можливо що вам психіатр чимось і допоможе

заказ підтверджую!!!

В 06.03.2019 в 08:03, Mihail-ves сказал:

Прохання до всіх.

При замовленні Пишіть зразу П.І.Б., тел, та адресу Нової пошти куди відправляти. Плідних на до 10.06 вже набрав. Взагалі, думаю що буду тут в темі повідомляти зміни в графіках з початком закладки маточників.

На початку травня будуть не плідні матки? Якщо так , то хотів би замовити 10 штук.:hi:

8 годин тому, Aleksandr Volniy сказав:

На початку травня будуть не плідні матки? Якщо так , то хотів би замовити 10 штук.:hi:

По замовленням, перші дві декади вже зайнято, але при потребі неплідок зможу збільшити кількість закладки. Пишіть адресу у ПП.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...