Jump to content

Полоски на основі флувалінат, нічого не розумію

gorilass
 Share

Recommended Posts

Доброго дня шановні колеги, 

в осени ставив полоски на основі флуметріну зараз хочу поставити полоски на основі діючої речовини флувалінат

дивлюсь інструкцію сербського препарату ВАРАТОМ і бачу 80мг діючої речовини і треба ставити 2 полоски

дивлюсь інструкцію китайського препарату Манпу і бачу 40мг діючої речовини і треба ставити 1 полоску на сильну сімю розділяючи навпіл 

але не можу зрозуміти як так виходить що китайця в два рази менше по флувалінату тай ставити треба менше в два рази це як так виходить?

поясніть будь ласка може хто знає.

11 часов назад, gorilass сказал:

поясніть будь ласка може хто знає.

Китайские полоски нужно взять собрать в один пакет и спалить. Не травите пчел и людей которые у вас покупают мед.

• Like 4
  • Thanks 1

19 хвилин тому, Пчеломучитель_ua сказав:

Китайские полоски нужно взять собрать в один пакет и спалить. Не травите пчел и людей которые у вас покупают мед.

Не згідний з цією думкою. Купляв і ставив неоднорозово китайські полоски. Діють чудово. Китайці тоже рахувати вміють і давати більше норми діючу речовину не будуть. 

• Like 1

Не знаю , лежат с Китая полоски , на упаковке  флюфалина 3,6 мили /грамм . Китаец в инструкции пишет 4 :hmm:срок годности 4 года  , две на среднюю и сильную семья как и у нас . Судя по отзывам россиян , нормально работает .

Хто б що не ставив а контролювати осипання кліща треба. Після підозрілих полосок можна поставити Байварол або обприскати із пульвера бджіл розчином діючої речовини Амітраз. А потім подивитися скільки кліща посипалося після контрольної обробки. Я знаю одну звичку китайців - перебільшувати а насправді можуть бути гірші характеристики або менший вміст діючої речовини.

• Like 2

10 минут назад, Крук сказал:

Хто б що не ставив а контролювати осипання кліща треба. Після підозрілих полосок можна поставити Байварол або обприскати із пульвера бджіл розчином діючої речовини Амітраз. А потім подивитися скільки кліща посипалося після контрольної обробки. Я знаю одну звичку китайців - перебільшувати а насправді можуть бути гірші характеристики або менший вміст діючої речовини.

Діюча речовина, то пів біди, ну не буде осипу інший застосує препарат, ключова проблема те, що можуть додати в препарат антибіотик і знаючи вміння китайських хіміків, такий, що в мізерній дозі забракує мед до заміни всієї суші на пасіці.

До речі в сусідній країні меду більш ніж достатнього для внутрішнього ринку такого, як сонях, але експортувати не можуть через забруденість антибіотиком 80-90% зразків.

• Like 4
  • Thanks 1

• 2 years later...

Так надо прочитать в характеристиках и станет всё известно , ссылка товара там всё есть , а на упаковки по китайски . Можно конечно через кьюар код , а потом перевести страницу

13 минут назад, blek-269 сказал:

Ставлю по две пластины на семью . Товар полностью с китая , просто закупают фирмы , а потом перепродают в Украине . Я у себя в магазине встречал и предлагали только другого производителя .

В флувалисане действующее вещество флувалинат,по 40 мг в пластине.Тут похоже тоже.2 пластины на корпус ставите ?

3 минуты назад, Стахановский сказал:

В флувалисане действующее вещество флувалинат,по 40 мг в пластине.Тут похоже тоже.2 пластины на корпус ставите ?

Кажись так , читал но не помню , надо открыть ссылку и посмотреть , что пишут . Но всё что помню пишут по 2 . Мне нравится что эти пластины не из шпона , а с капрона фигурного  и они мокрые

1 минуту назад, blek-269 сказал:

Кажись так , читал но не помню , надо открыть ссылку и посмотреть , что пишут . Но всё что помню пишут ао 2 . Мне нравится что эти пластины не из шпона , а с капрона фигурного  и они мокрые

Похоже что те что я ставлю точно такие,только дороже.Я ставил одну на корпус по инструкции.Клещ сыпался после контрольного бипином мало 3-5 шт Видно пластины работали .Одно мне не нравится,расплод прям выгрызают рядом возле пластин.

9 минут назад, Стахановский сказал:

Одно мне не нравится,расплод прям выгрызают рядом возле пластин.

Так любые пластины или другой инородный продукт поставь выгрызут , если мне память не изменяет то ставят на предпоследние рамки ,а пчеловод ставит ближе к рас-плоду думая что так лучше

1 минуту назад, blek-269 сказал:

Так любые пластины или другой инородный продукт поставь выгрызут , если мне память не изменяет то ставят на предпоследние рамки ,а пчеловод ставит ближе к рас-плоду думая что так лучше

В инструкции пишут,между расплодом.Так и делал.

9 часов назад, Стахановский сказал:

В инструкции пишут,между расплодом.Так и делал.

Не знаю , встречал что ставят полоски от края стенки 2/3 рамкой . По китайски :dntknw: а вот по картинке :ah:

H503eb3bbe9e6441cb1fb72a2258a1077O.jpg

А вот что гласит что в зелёной упаковке

20 шт./компл. лечение пчелиных клещей флювалинат Acaro Профессиональный акарицид Пчеловодство лекарство от клещей пасеки убийца

Применение и дозировка: быстрое действие и искоренение основы для выживания клещей. Полоски должны оставаться в улье 35 дней, но не более 6 недель. Небольшая доза и остаточное меньше, настоящая Экологическая защита. Министерство сельского хозяйства NY/T5138-2002, обозначенное в качестве беззагрязняющей пищи, позволяет использовать при кормлении пчел
Для нормально развитых и сильных семей пчел: 2 полоски

Параметры:
Гарантийный срок: 4 года
Вес: 40 мг/полоска
Размер: около 27x8, 3 см/10,63x3,27 дюйма
Количество: 20 полосок в упаковке

23 минуты назад, blek-269 сказал:

А вот что гласит что в зелёной упаковке

20 шт./компл. лечение пчелиных клещей флювалинат Acaro Профессиональный акарицид Пчеловодство лекарство от клещей пасеки убийца

Применение и дозировка: быстрое действие и искоренение основы для выживания клещей. Полоски должны оставаться в улье 35 дней, но не более 6 недель. Небольшая доза и остаточное меньше, настоящая Экологическая защита. Министерство сельского хозяйства NY/T5138-2002, обозначенное в качестве беззагрязняющей пищи, позволяет использовать при кормлении пчел
Для нормально развитых и сильных семей пчел: 2 полоски

Параметры:
Гарантийный срок: 4 года
Вес: 40 мг/полоска
Размер: около 27x8, 3 см/10,63x3,27 дюйма
Количество: 20 полосок в упаковке

Вже прокол 40 мг. цього мало. Норма визначена стандартно 80 мг./полоска. В підсумку вийде, що купили річ, яка не є ефективна.

Кліщ лишиться і буде звикання 

В 18.02.2019 в 10:29, ЮМос сказал:

Не згідний з цією думкою. Купляв і ставив неоднорозово китайські полоски. Діють чудово. Китайці тоже рахувати вміють і давати більше норми діючу речовину не 

Як можна вірити китайським виробникам буть чого , якщо всім відомо що Китай це столиця світових підробок, Я ще розумію купляти якісь побутові вироби ну то таке себе нама.   алеж ліки ми собі китайські не купляєм . А бджоли в цьому випадку що гірші?

• Haha 1

6 хвилин тому, uam_63 сказав:

Як можна вірити китайським виробникам буть чого , якщо всім відомо що Китай це столиця світових підробок, Я ще розумію купляти якісь побутові вироби ну то таке себе нама.   алеж ліки ми собі китайські не купляєм . А бджоли в цьому випадку що гірші?

В цьому конкретному випадку у відношенні полосок швидше можна вірити китайським виробникам аніж вітчизняним. (з власного досвіду)

п.с. А хто вам сказав, що ,,Китай це столиця підробок,,? 

• Like 1

Вы наверно эксперт у которого есть китайские полоски или пользовались :ah: Что, сделали такие заключения .  Своим Вы верите :)

2 минуты назад, ЮМос сказал:

В цьому конкретному випадку у відношенні полосок швидше можна вірити китайським виробникам аніж вітчизняним. (з власного досвіду)

Тоді не можна стояти на 2 стільцях. Тоді претензій фермерам за потраву бджіл те ж немає ніякої логіки виставляти.

• Like 1

9 минут назад, Wladimir_K сказал:

Вже прокол 40 мг. цього мало. Норма визначена стандартно 80 мг./полоска. В підсумку вийде, що купили річ, яка не є ефективна.

Кліщ лишиться і буде звикання 

Нуда не верь своим глазам , а поверь моей совести . Не первый год и в прошлом году пользовался .

В Україні прийнято закон "Про ветеринарні засоби" і зараз триває перехідний період. Там всі засоби повинні мати офіційну реєстрацію в Україні і відповідні сертифікати, як мінімум за продаж не сертифікованих засобів є покарання.

1 минуту назад, Wladimir_K сказал:

Тоді не можна стояти на 2 стільцях. Тоді претензій фермерам за потраву бджіл те ж немає ніякої логіки виставляти.

Почему Вы думаете так ? А может фермеру надо было качественные и сертифицированные купить , а не покупать гавно , извините за тавтологию

4 минуты назад, blek-269 сказал:

Нуда не верь своим глазам , а поверь моей совести . Не первый год и в прошлом году пользовался .

Про 40 мг. написав чисту правду. В 2017-2018 р. при такій нормі були серйозні проблеми при застосуванні препарату відомого харківського виробництва. Так само відносно флувалінату на 3-4 рік  постійно застосування відбувається звикання кліща річ відома і описана в літературі. Сам колись через це пройшов. Це пройшли ті ж самі чехи і поляки відносно недавно.

2 минуты назад, blek-269 сказал:

Почему Вы думаете так ? А может фермеру надо было качественные и сертифицированные купить , а не покупать гавно , извините за тавтологию

А він думає, що китайські кращі і дешевші, Ви те ж так робите.. Яка різниця між Вашим діями чи діями фермера? Чому від нього потрібно щось вимагати?

Давайте не будемо поширюватись на всі хімікати, що використовуються в с\г.  Давайте про полоски. 

Використовую китайські полоски не один рік. Впевнений в їх ефективності. Контрольний обробіток, як правило амітразом, показував малу залишкову кількість кліща, що надавало впевненості в якісному обробітку. 

• Like 1

Только что, Wladimir_K сказал:

Про 40 мг. написав чисту правду. В 2017-2018 р. при такій нормі були серйозні проблеми при застосуванні препарату відомого харківського виробництва. Так само відносно флувалінату на 3-4 рік  відбувається звикання кліща річ відома і описана в літературі. Це пройшли ті ж самі чехи і поляки відносно недавно.

Я сдаю мёд по документах и прохожу анализы , проблем нет . А за харьков , моя жена ездит на рынок и покупает товар и на некоторых есть госты . Вот только штаны спортивный бывают халоша длинней одна другой , но это ладно можно смериться и ремонтировать машину , а вот когда матня перекручен тут проблемы зараза неудобно спадают и ногу путаются

• Like 1