Укроп 12,244 Posted Wednesday at 04:24 PM Share Posted Wednesday at 04:24 PM 9 часов назад, Пахомич сказал: Якщо не помиляюсь ви замовили в мене 10шт. Всетаки ви замітили , шо ваші вирощують в меншій кількості. Якщо ваші вже мають на сьогодні печатний трутневий то не племя , а какашка. Зима закінчилась , але не зимівля бджіл. Пахомич який печатний трутень на цей час? Тут бджолиного розплоду хочеться щоб більше було, а погода не спонукає до того. Пахомич в мене матеріалу скільки, що ви навіть уявити того не зможете. Починається активний сезон, починається процес вирощування трутня, це природній процес, і так має бути. А казки про те що не можна заставити вирощувати трутня, залиште при собі. Мені не потрібно розказувати. Були в мене такі бджоли яких було важко заставити вирощувати трутня, але то була не карніка а бакфаст. У карніки такого не помічав, і пройшло її через мої руки дуже багато. Quote Link to post Share on other sites
Укроп 12,244 Posted Wednesday at 04:29 PM Share Posted Wednesday at 04:29 PM 4 часа назад, koste сказал: Осталась матка от Штромана матке в этом году уже четвёртый пошол . Может в этом году трутня получу . В первые два года трутня вообще не было . Встречялось штук 10 скорее залетные . На третий год стал поевлятно и от её но очень мало . Та я ніби вже дорослий, тому в байки якось не віриться. Та і маю думку протилежну, тому що трошки матеріалу різноманітного вдалося полапати, і попрацювати з ним. Повторюсь ще раз, трутня не гонять так багато як аборигени, але в активний сезон він є,і під кінець сезону потрібно робити певні маніпуляції, щоб його втримати подовше у вулику 1 Quote Link to post Share on other sites
koste 896 Posted Wednesday at 04:44 PM Share Posted Wednesday at 04:44 PM 2 минуты назад, Укроп сказал: Та я ніби вже дорослий, тому в байки якось не віриться. Та і маю думку протилежну, тому що трошки матеріалу різноманітного вдалося полапати, і попрацювати з ним. Повторюсь ще раз, трутня не гонять так багато як аборигени, але в активний сезон він є,і під кінець сезону потрібно робити певні маніпуляції, щоб його втримати подовше у вулику Я говорю как есть . А верить или нет дело каждого . А вот у ф1 проблем с трутнем нету . В прошлом году два корпуса Рута дали, были и те кто только корпус с Акацыи ...принесли . Только по этому и хочу от них сделать И.О. Но разброс по силе есть ,материал не однородный . Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,309 Posted Wednesday at 04:48 PM Share Posted Wednesday at 04:48 PM 1 хвилину тому, koste сказав: Я говорю как есть . А верить или нет дело каждого . А вот у ф1 проблем с трутнем нету . В прошлом году два корпуса Рута дали, были и те кто только корпус с Акацыи ...принесли . Только по этому и хочу от них сделать И.О. Но разброс по силе есть ,материал не однородный . Теж маю штрьомера від 19-го року - ніяких проблем з трутнем у них нема, навіть зараз є трутневий засів 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Любитель боярышника 1,191 Posted Wednesday at 05:00 PM Share Posted Wednesday at 05:00 PM (edited) 2 часа назад, davolodya сказал: Називайте як хочете, Володя, це не той випадок "Називайте як хочете" .... 2 часа назад, davolodya сказал: але прививку робили від інститутського матеріалу - тому і матка інститутський Майєн, що підтверджує паспорт матки та реєстрація в системі бібрід Якщо прививку робили від інституцького матеріалу , чому Ви цій матці присвоїли свій код UA-2-115. і називаєте її "Майєн"? Edited Wednesday at 05:13 PM by Любитель боярышника Quote Link to post Share on other sites
koste 896 Posted Wednesday at 05:11 PM Share Posted Wednesday at 05:11 PM 17 минут назад, davolodya сказал: Теж маю штрьомера від 19-го року - ніяких проблем з трутнем у них нема, навіть зараз є трутневий засів Я не говорю за весь материал от него ,а разговор вот о ней .Вот ее паспорт . Эта матка инбредная в предках . Quote Link to post Share on other sites
davolodya 17,309 Posted Wednesday at 06:08 PM Share Posted Wednesday at 06:08 PM 42 хвилини тому, Любитель боярышника сказав: Якщо прививку робили від інституцького матеріалу , чому Ви цій матці присвоїли свій код UA-2-115. і називаєте її "Майєн"? Цілком логічно, якщо матка у мене на тесті - то й код їй я присвоїв свій, а не Ваш. Від того, що матка отримала мій код в системі - вона не перестає бути майновської селекції - її мама DE-11-1-4216-2017. І мама, і моя матка є в бібріді, є бажання - можете глянути родовід... Quote Link to post Share on other sites
Любитель боярышника 1,191 Posted Wednesday at 06:43 PM Share Posted Wednesday at 06:43 PM 29 минут назад, davolodya сказал: Цілком логічно, якщо матка у мене на тесті - то й код їй я присвоїв свій, Ви в цьому впевнені? 31 минуту назад, davolodya сказал: Від того, що матка отримала мій код в системі - вона не перестає бути майновської селекції Про "майновську селекцію" поговоримо пізніше 33 минуты назад, davolodya сказал: І мама, і моя матка є в бібріді, є бажання - можете глянути родовід.. Маю таку ж... Quote Link to post Share on other sites