ved Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 В 20.01.2022 в 22:36, Александр К. сказал: Там проще просто автор сгреб все в кучу не вникая в подробности... Результат получился неожиданный... Сам ролики на канал снимаю знаю сколько времени уходит на подборку материала... А шо за канал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 4 хвилини тому, ved сказав: А шо за канал? Дениска Фадеев Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 6 минут назад, ved сказал: А шо за канал? https://youtube.com/channel/UCpWJJDnrgobVHAjr0qkn6ZA 2 минуты назад, Николай S сказал: Дениска Фадеев То вопрос был про мой канал Или я не так понял... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 10 хвилин тому, Александр К. сказав: https://youtube.com/channel/UCpWJJDnrgobVHAjr0qkn6ZA То вопрос был про мой канал Или я не так понял... Ну тогда явки, пароли в студию, а то шо то надо делать, бо попкорн в сухую не того.... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 2 минуты назад, Николай S сказал: Ну тогда явки, пароли в студию, а то шо то надо делать, бо попкорн в сухую не того.... Явка мной указана выше. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 1 хвилину тому, Александр К. сказав: Явка мной указана выше. Ага одів очки, бачу.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю. Р. А. Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 В 17.04.2021 в 21:55, Николай S сказал: стосовно вітамінів є якійсь напрацювання по асортименту????? Вітаміни є в омега 3 жирні кислоти які входять в склад жирів . В 17.04.2021 в 22:24, Lefty сказал: ХЗ можливо в цьому є раціональне зерно. З іншого боку, як пояснюють амереканці (приміром той же Стаплер), чому вони застосовують ріпакову олію - із за того що вона сама дешева. В останніх відео Степлер (як я зрозумів) сказав що останній вдалий рецепт завязаний на вдало підібраних жирах цьому було приділено багато уваги, а з ріпаковою олією він сказав були проблеми. Тому як я зрозумів вони від неї відмовилися або до складу входить невиликий процент. Доречі в вашому рецепті з обліпіховою олією є рац. зерно 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю. Р. А. Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 В 18.04.2021 в 21:59, Lefty сказал: Ну про яку комерційну таємницю може йти мова. Я ж не виготовляю їх ( протеїнові піріжки) на продаж. Вище уже писав що не зовсім влаштовують деякі моменти, тому і не дуже хотілось виносити "сирий" рецепт на загал....... Склад подібний до складу УльтраБі рецепт багато спільного з Вашим: соєвий концентрат (64%) 25 кг, цукор (пудра + в сиропі) 56 кг, обліпихова олія 2л., олія паростків пшениці, та олія шипшини по 0,25 л. , соняшникова олія 1л. ( хоча планував ріпакову, але завчасно не купив, а в магазинах селища її не було в наявності), натуральні ефірні олії лемонграсава, мяти перцевої, чайного дерева по 50гр. (ще планував чебрецю, але там де брав натуральної не було а те що в аптеках продають ІМХО здебільшого кіт в мішку), вітаміно-амінокислотний комплекс. Готового продукту вийшло 90кг+-, з вмістом протеїну приблизно 18%. Опишіть будь ласка як "замес" робили на 90 кг? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 Еще вопрос стоимости такой лепешки в 1 кг.? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 7 годин тому, Ю. Р. А. сказав: Опишіть будь ласка як "замес" робили на 90 кг? бетономішалкую, інградієнти додовав в послідовності як Прокопенко. Дуже бажано то робити в теплому приміщені і перед тим , щоб бітономішалка в цьому приміщені з сутки- двоє постояла. 5 годин тому, Александр К. сказав: Еще вопрос стоимости такой лепешки в 1 кг.? Зараз уже точно не памятаю, здається десь біля 50 -55 грн. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 2 часа назад, Lefty сказал: бетономішалкую, інградієнти додовав в послідовності як Прокопенко. Дуже бажано то робити в теплому приміщені і перед тим , щоб бітономішалка в цьому приміщені з сутки- двоє постояла. Зараз уже точно не памятаю, здається десь біля 50 -55 грн. Просто любопытно. А почему именно такой состав почему к примеру не канди с пыльцой? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 1 година тому, Александр К. сказав: Просто любопытно. А почему именно такой состав почему к примеру не канди с пыльцой? Як ви гадаєте скільки потрібно в канді добавити пилку щоб отримати продукт з вмістом протеїну ну хоча б 10%? Ну і до всього не все так однозначно добре з сушеним пилком: це і питання перетравленості пилкових зерен, і необхідність проведення певної обробки для знищення шкідливої мікрофлори ітд.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 16 минут назад, Lefty сказал: Як ви гадаєте скільки потрібно в канді добавити пилку щоб отримати продукт з вмістом протеїну ну хоча б 10%? Ну і до всього не все так однозначно добре з сушеним пилком: це і питання перетравленості пилкових зерен, і необхідність проведення певної обробки для знищення шкідливої мікрофлори ітд.... Ну а если проще вымешать канди в пропорции 2 к 5 кг где 2 кг мед и 5 кг пудра далее добавить 20 % мороженной пыльцы и опять вымесить... Как думете какой будет польза от такой лепешки? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 13 хвилин тому, Александр К. сказав: Ну а если проще вымешать канди в пропорции 2 к 5 кг где 2 кг мед и 5 кг пудра далее добавить 20 % мороженной пыльцы и опять вымесить... Как думете какой будет польза от такой лепешки? Олександра, в квітковому обніжжі вміст протеїну сильно залежить від того з яких рослин той пилок зібрано, умовно ІМХО можна взяти середнє значення, це буде біля 20%, ось і порахуйте що в Вашому випадку вийде і чи буде від того користь. Ну і собівартість прикиньте..... ЗІ: чужий пилок застосовувати досить ризиковано, а в місцевості де можна його без шкоди розвитку сімей збирати, ліпше тоді заготовити рамку дві перги.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 20 минут назад, Lefty сказал: Олександра, в квітковому обніжжі вміст протеїну сильно залежить від того з яких рослин той пилок зібрано, умовно ІМХО можна взяти середнє значення, це буде біля 20%, ось і порахуйте що в Вашому випадку вийде і чи буде від того користь. Ну і собівартість прикиньте..... ЗІ: чужий пилок застосовувати досить ризиковано, а в місцевості де можна його без шкоди розвитку сімей збирати, ліпше тоді заготовити рамку дві перги.... Спасибо мне было интересно услышать Ваш взгляд на вопрос. Возможно кроме кол-ва протеина важно еще понимать у какого протеина какая усвояемость. Но это уже домыслы... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 16 хвилин тому, Александр К. сказав: Возможно кроме кол-ва протеина важно еще понимать у какого протеина какая усвояемость. Но это уже домыслы... Можливо і є різниця в засвоєні організмом бджоли білків різного походження, але я не зустрічав такої інформації. Стосовно квіткового обніжжя: вище в темі давав посилання на іноземні дослідження - якщо коротко то велике значення має не лише % білка, але надзвичайно важливим є збалансованість його по амінокислотах.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted February 9, 2022 Author Share Posted February 9, 2022 20 часов назад, Александр К. сказал: Ну а если проще вымешать канди в пропорции 2 к 5 кг где 2 кг мед и 5 кг пудра далее добавить 20 % мороженной пыльцы и опять вымесить... Как думете какой будет польза от такой лепешки? В свежей хорошей пыльце перевариваемого протеина 25- 35 %. При сушке пыльцы часть полезных веществ превращается в другие вещества и пользы от такой пыльцы становится немного меньше. Исходя из этого сухой пыльцы нужно больше, нежели свежей. Думаю, что 50х50 мёд и сухая пыльца даст не плохой результат. Только нужно учесть, что для выкормки 1 пчелы необходимо 1 ячейка мёда и 1 ячейка перги, и если с мёдом в весенний период в улье проблем больших нет, то без поступления свежей пыльцы развития семей не будет, а то ничтожно малое количество протеина, которое мы даём в улей в виде подкормок, никакого существенного влияния на рост семьи не производит. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 21 минуту назад, Гурович сказал: В свежей хорошей пыльце перевариваемого протеина 25- 35 %. При сушке пыльцы часть полезных веществ превращается в другие вещества и пользы от такой пыльцы становится немного меньше. Исходя из этого сухой пыльцы нужно больше, нежели свежей. Думаю, что 50х50 мёд и сухая пыльца даст не плохой результат. Меда уже нет осталось пару ведер на весенний разгон. Но в этом году попробую данный рецепт обязательно... Тем более пыльцу не сушу морожу.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted February 9, 2022 Author Share Posted February 9, 2022 2 минуты назад, Александр К. сказал: Меда уже нет осталось пару ведер на весенний разгон. Но в этом году попробую данный рецепт обязательно... Тем более пыльцу не сушу морожу.. При заморозке тоже что то полезное теряем, но если даже останется % 20 - это уже будет очень даже не плохо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 4 години тому, Гурович сказав: В свежей хорошей пыльце перевариваемого протеина 25- 35 %. При сушке пыльцы часть полезных веществ превращается в другие вещества и пользы от такой пыльцы становится немного меньше. Исходя из этого сухой пыльцы нужно больше, нежели свежей. Думаю, что 50х50 мёд и сухая пыльца даст не плохой результат. Только нужно учесть, что для выкормки 1 пчелы необходимо 1 ячейка мёда и 1 ячейка перги, и если с мёдом в весенний период в улье проблем больших нет, то без поступления свежей пыльцы развития семей не будет, а то ничтожно малое количество протеина, которое мы даём в улей в виде подкормок, никакого существенного влияния на рост семьи не производит. 1. Раньовесняна білкова підгодівля має сенс в тій місцевості де існує проблема заготівлі перги. 2. Цілью такої підгодівлі є не збільшення кількості вирощування розплоду до надходження пилку, а збереження ресурсу зимувалих бджіл при вирощуванні розплоду в умовах відсутності в гнізді перги. 3. Вище уже писав, що не все вирішує протеїн ( точніше його кількість %), хоча від незначної кількості ефективність відповідно теж буде ніяка. 4. Сушений пилок - можливо я помиляюсь, та десь в літературі зустрічав, що пилкові зерна після висихання, дуже погано засвоюються організмом бджоли, плюс до всього розвиток патогенної мікрофлори в такому пилку, а значіть необхідна відповідна обробка перед застосуванням. Звісно можна махнути рукаю і сказати що все то видумки , але варто потім , коли з'явиться в сім'ях незрозуміла хвороба, пригадати мої слова. 5. 50х50 мед х сухий пилок - теоретично наче все більш менш приємлимо ( і по вмісту протеїну і по збалансованості - хоча тут багато залежить з чого зібраний той пилок), але оскільки такий корм швидко бджолою не споживається, виникає питання: а чи не забродить, або не покриється пліснявою, та суміш в відносно теплому і вологому середовищі. 4 години тому, Александр К. сказав: Но в этом году попробую данный рецепт обязательно... Тем более пыльцу не сушу морожу.. Відпишіться по результатах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 10, 2022 Share Posted February 10, 2022 8 часов назад, Lefty сказал: Відпишіться по результатах. Ок 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю. Р. А. Posted February 11, 2022 Share Posted February 11, 2022 В 18.04.2021 в 21:59, Lefty сказал: Склад подібний до складу УльтраБі рецепт багато спільного з Вашим: соєвий концентрат (64%) 25 кг, цукор (пудра + в сиропі) 56 кг, обліпихова олія 2л., олія паростків пшениці, та олія шипшини по 0,25 л. , соняшникова олія 1л. ( хоча планував ріпакову, але завчасно не купив, а в магазинах селища її не було в наявності), натуральні ефірні олії лемонграсава, мяти перцевої, чайного дерева по 50гр. (ще планував чебрецю, але там де брав натуральної не було а те що в аптеках продають ІМХО здебільшого кіт в мішку), вітаміно-амінокислотний комплекс. Готового продукту вийшло 90кг+-, з вмістом протеїну приблизно 18%. Не до кінця зрозуміло скільки жирів всього на 90 кг тіста? Будь ласка скажітьжирність чи в % чи в літрах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted February 11, 2022 Share Posted February 11, 2022 4 години тому, Ю. Р. А. сказав: Не до кінця зрозуміло скільки жирів всього на 90 кг тіста? Будь ласка скажітьжирність чи в % чи в літрах. "обліпихова олія 2л., олія паростків пшениці, та олія шипшини по 0,25 л. , соняшникова олія 1л.....натуральні ефірні олії лемонграсава, мяти перцевої, чайного дерева по 50гр" - в сумі 3,65 л. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted February 11, 2022 Share Posted February 11, 2022 09.02.2022 в 19:20, Гурович сказав: Только нужно учесть, что для выкормки 1 пчелы необходимо 1 ячейка мёда Можливо 09.02.2022 в 19:20, Гурович сказав: и 1 ячейка перги А ось тут не правдоподобно виглядає. Звідки інфа? Ну логічно в 10 рамочному корпусі буває 6-7 рамок з розплодом, крайні медові і лишається тільки дві пергові. Треба ще врахувати - щоб перга утворилась, треба певна кількість часу, тому мені здається щось там у вас напутано з пергою Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted April 2, 2022 Author Share Posted April 2, 2022 В 11.02.2022 в 20:14, Бджолопотам сказал: Можливо А ось тут не правдоподобно виглядає. Звідки інфа? Ну логічно в 10 рамочному корпусі буває 6-7 рамок з розплодом, крайні медові і лишається тільки дві пергові. Треба ще врахувати - щоб перга утворилась, треба певна кількість часу, тому мені здається щось там у вас напутано з пергою Да, ваша правда. 1 ячейка вмещает в среднем 0,4 гр перги, а на воспитание 1 пчелы требуется 0,1 гр перги. Исходя из этого, имея в зиму 2 рамки перги, семья весной может вырастить 6 рам расплода. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.