Jump to content

Применение подкормок и стимуляторов во время весеннего наращивания пчелиных семей

Recommended Posts

7 часов назад, Николай S сказал:

Я   могу только предположить, после облета 26.02  начали гнать расплод, на 25.03 семьи имели молодую пчелу, остатки расплода на выходе и полный ноль засева так как все зимние запаси перги уже схавали и приход с вербовых начался только 12. 04. отсюда вывод теряем больше месеца  на развитие при любой погоде, ......ослаблены, риск болячек.

согласен это лучше только состав на сайте не указан, может на етикетке есть:hi:фасовку тоже не понял

В последнем видео Ян Степлер говорит,что благодаря этим лепехам у него при любой погоде в семье присутствует расплод всех стадий.

• Like 2

7 часов назад, Николай S сказал:

Я   могу только предположить, после облета 26.02  начали гнать расплод, на 25.03 семьи имели молодую пчелу, остатки расплода на выходе и полный ноль засева так как все зимние запаси перги уже схавали и приход с вербовых начался только 12. 04. отсюда вывод теряем больше месеца  на развитие при любой погоде, ......ослаблены, риск болячек.

согласен это лучше только состав на сайте не указан, может на етикетке есть:hi:фасовку тоже не понял

https://drive.google.com/file/d/18QkyjlF161q2Z3in9ldZx-wQiWd-YhdB/view?usp=drivesdk

• Like 1

Она ценна тем,что в своем составе имеет лактозу, и белка 12.5% а этого в полное достаточно на фоне сои и пивных дрожжей.

• Like 1

18 хвилин тому, Уставший пчеловод сказав:

В последнем видео Ян Степлер говорит,что благодаря этим лепехам у него при любой погоде в семье присутствует расплод всех стадий.

Ян Степлер може стверджувати все що завгодно, важливо те, як підкормка буде проявляти себе в наших умовах на різних етапах

Поки таких відео з гулькин нос

• Like 2

1 годину тому, Уставший пчеловод сказав:

Она ценна тем,что в своем составе имеет лактозу, и белка 12.5% а этого в полное достаточно на фоне сои и пивных дрожжей.

Итого считаем белок в одном замесе

Соевый концентрат 5кгХ70%=3.5кг

дрожджи 5кгх43.2%=2.2кг

молочна сировотка  2.5кгх12.5%=0.3кг

если ошибся подкажите что пропущено но у меня выходит 6кг белка на 60 кг корма то есть 10% я думаю  секрет этой подкормки не столько в белке как  в его  сбалансированости по витаминах и соотношении с углеводами.:hi:

01.04.2021 в 22:08, Lefty сказав:

Загалом не хотілось би без доведення експременту до кінця виносити склад на загал: ........ натуральні ефірні олії (чайного дерева, м'яти перцевої, лемонграсава, чебрецю), 

При згодовуванні відкритим способом соєвої муки додають перець червоний молотий, гірчицю чи не розглядали питання включити в склад паляниць їхні олії.

1 час назад, Николай S сказал:

дрожджи 5кгх43.2%=2.2кг

если ошибся подкажите что пропущено но у меня выходит 6кг белка на 60 кг корма то есть 10% я думаю  секрет этой подкормки не столько в белке как  в его  сбалансированости по витаминах и соотношении с углеводами.:hi:

Если получится отпишитесь как вышло.

43 минуты назад, Николай S сказал:

При згодовуванні відкритим способом соєвої муки додають перець червоний молотий, гірчицю чи не розглядали питання включити в склад паляниць їхні олії.

За рубежом про это не пишут,стараюсь не усердствовать

• Haha 1

4 хвилини тому, Уставший пчеловод сказав:

Если получится отпишитесь как вышло....

це вже на осінь....

5 хвилин тому, Уставший пчеловод сказав:

За рубежом про это не пишут,стараюсь не усердствовать

можливо тому, що певні рослині для них чи нас екзотика а інші місцеві

• Like 1

А вот спиртовую настойку полыни буду добавлять,в сироп при замесе.

• Haha 1

4 години тому, Олександр Коваль сказав:

Ян Степлер може стверджувати все що завгодно, важливо те, як підкормка буде проявляти себе в наших умовах на різних етапах

Поки таких відео з гулькин нос

Дак хто ж так відразу покаже секретну "зброю":umora:

5 хвилин тому, Николай S сказав:

Дак хто ж так відразу покаже секретну "зброю":umora:

Полтавські блогери мали бути в перших рядах, надої треба повишать, собівартість продукції знижувати. Але поки глухо, далі фадєєвського улья і сітчастого дна справа не пішла, видно ще з не сторгувалися з матководами, які точно знають технологію, говорять, але не договарюють, посилаються на Таранова, Ренді і т.д.

Поки відомий секрет один - потрібно підібрати вдале місце під точок з затишком і пилконосами

• Thanks 1

9 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

Полтавські блогери мали бути в перших рядах, надої треба повишать, собівартість продукції знижувати. Але поки глухо, далі фадєєвського улья і сітчастого дна справа не пішла, видно ще з не сторгувалися з матководами, які точно знають технологію, говорять, але не договарюють, посилаються на Таранова, Ренді і т.д.

Поки відомий секрет один - потрібно підібрати вдале місце під точок з затишком і пилконосами

.......відсутністью близьких сусідів, можливістью електрифікації, свердловини для води, доїздом,гарним  мобільним зв"язком для відеонагляду.....для початку вистачить....:umora:

12 хвилин тому, Николай S сказав:

.......відсутністью близьких сусідів, можливістью електрифікації, свердловини для води, доїздом,гарним  мобільним зв"язком для відеонагляду.....для початку вистачить....:umora:

...і це мало б бути основним трендом в цьому році, а не танці з бубном навколо метеостанції та кормами

додав би відсутність близького місця гніздування українського попугая

• Like 2
  • Haha 1

7 годин тому, Николай S сказав:

дрожджи 5кгх43.2%=2.2кг

ІМХО по протеїну трохи замало. В америкаців (покупні  готові пиріжки чомусь  містять 15-18%).  Проте швидше всього дійсно менше білка більше цукру - споживатись буде краще. В паляницях Уставшого пчеловода   ІМХО білку не набагато більше  ніж Ви плануєте, думаю десь біля 12% ( якщо я помиляюсь прошу мене поправити).

7 годин тому, Николай S сказав:

На скільки я розумію відповідні ефірні олії застосовуються для покращення привабливості протеїнових пиріжків. Для амереканців та канадців олії м'яти, лемонграсу, чайного дерева, як і для нас доволі дорогі проте чомусь саме ці олії вони застосовують - у них в продажу є навіть готова суміш цих олій під відповідною торговою маркою. 

ЗІ: спробувати можна, але сенс матиме лише якщо буде можливість порівняти ( однакові складові і пропорції а олії різні)

• Like 3

1 годину тому, Lefty сказав:

ІМХО по протеїну трохи замало. В америкаців (покупні  готові пиріжки чомусь  містять 15-18%).  Проте швидше всього дійсно менше білка більше цукру - споживатись буде краще. В паляницях Уставшого пчеловода   ІМХО білку не набагато більше  ніж Ви плануєте, думаю десь біля 12% ( якщо я помиляюсь прошу мене поправити).

Так тож я все по готовому рецепту від його і писав, лише взяв соевий концентрат з більшим вмістом  білка  а не муку, але бачу потрібна поправка.......може сахару менше класти:IMHO: і добавити пилок рапсовий, не досушений, консервований медом.:evrika:, тобто зробити пилкову пасту, в акурат в сиропчик стартовий  піде.............

• Thanks 1

1 годину тому, Lefty сказав:

..........

ЗІ: спробувати можна, але сенс матиме лише якщо буде можливість порівняти ( однакові складові і пропорції а олії різні)

мабуть варто попробувати, якщо все соберу......

6 годин тому, Олександр Коваль сказав:

...і це мало б бути основним трендом в цьому році, а не танці з бубном навколо метеостанції та кормами

додав би відсутність близького місця гніздування українського попугая

З попугаями  хвилястими, місцевого розливу:umora:    якраз мене все гут, і саме цього року ще один такий точок приглядів, причому від дому 4 км і до наступного акацієвого вже обжитого   в тому ж напрямку ще лишається 8км

А шо я пропустив в кого вже власна метео:dntknw:

1 година тому, Николай S сказав:

Так тож я все по готовому рецепту від його і писав, лише взяв соевий концентрат з більшим вмістом  білка  а не муку, але бачу потрібна поправка.......може сахару менше класти:IMHO: і добавити пилок рапсовий, не досушений, консервований медом.:evrika:, тобто зробити пилкову пасту, в акурат в сиропчик стартовий  піде.............

Якщо по рецепту Уставшого пчеловода то ІМХО щось не до девились чи не зрозуміли: він бере 45кг цукру (в сумі пудра+сироп)+ 20 кг білкової суміші (соєва мука+дріжджі+суха сироватка)+ 2 з хвостиком кг олій.  Отримує біля 68кг готового продукту, з вмістом протеїну ІМХО приблизно 12% (% прикинув виходячи з вище середніх значень вмісту протеїну застосованих складових - якщо помиляюсь нехай автор рецепту мене поправити ). 

ЗІ: ІМХО,  соєвий концентрат (70%), краще  за муку, (чому вже писалося вище) + до всього підвищений вміст протеїну дозволяє при однаковому % протеїну в готовому продукті і його кількості  збільшити частку цукру чи меду ( що на мою думку має покращити споживання такої підкормка бджолою). Саме тому   думаю в наступний раз взяти соєвий ізолят..... 

ЗІЗІ: який вміст білку робити - вирішувати Вам, проте тут палиця на два кінці: за надто високий вміст протеїну може бути однією із причин поганого споживання, а за низький -  втрачається весь сенс від такої підгодівлі.....

ЗІЗІ: і ще ІМХО % то лише частина справи.  Вітаміни з мікроелементами в оліях - це добре, але іх кількість там не така вже й велика, а ще про 10 необхідних амінокислот ІМХО не варто забувати....

24 хвилини тому, Lefty сказав:

Якщо по рецепту Уставшого пчеловода то ІМХО щось не до девились чи не зрозуміли: він бере 45кг цукру (в сумі пудра+сироп)+ 20 кг білкової суміші (соєва мука+дріжджі+суха сироватка)+ 2 з хвостиком кг олій.  Отримує біля 68кг готового продукту, з вмістом протеїну ІМХО приблизно 12% (% прикинув виходячи з вище середніх значень вмісту протеїну застосованих складових - якщо помиляюсь нехай автор рецепту мене поправити ). 

ЗІ: ІМХО,  соєвий концентрат (70%), краще  за муку, (чому вже писалося вище) + до всього підвищений вміст протеїну дозволяє при однаковому % протеїну в готовому продукті і його кількості  збільшити частку цукру чи меду ( що на мою думку має покращити споживання такої підкормка бджолою). Саме тому   думаю в наступний раз взяти соєвий ізолят..... 

ЗІЗІ: який вміст білку робити - вирішувати Вам, проте тут палиця на два кінці: за надто високий вміст протеїну може бути однією із причин поганого споживання, а за низький -  втрачається весь сенс від такої підгодівлі.....

ЗІЗІ: і ще ІМХО % то лише частина справи.  Вітаміни з мікроелементами в оліях - це добре, але іх кількість там не така вже й велика, а ще про 10 необхідних амінокислот ІМХО не варто забувати....

можливо і не додививсь  ось наша переписка в темі

16.04.2021 в 19:42, Николай S сказав:

Дякую з оліями все зрозуміло, в мене коли тільки не пробував і вночі і вдень а відео все рівно "тягне",  черговість перемішування зрозуміла  але так і не зрозумів деякі дозування, дайте перевіримо, будь ласка,  все що йде на один заміс:

Цукор--, в тому числі в сиропі з медом ---45кг

олія 2.0+0.1+0.02+0.02=2.14л.

далі в залишку майже  60- 47=12кг

в рівних долях соева мука та дріжді+ 25% сухе молоко, по моїи підрахункам виходить дозування  по 5 кг муки та дріждів  та 2.5 кг молока.

чи правильно порахував на один заміс????:hi:

21 годину тому, Уставший пчеловод сказав:

Совершенно верно,но белка в замесе Полтара ведра 20л.

........

таки так я прозівав, добавим білку......:umora::hi:

Ви писали раніше концентрат   а тепер вже мова за ізолянт то посилання на точку є чи ще в пошуках?

29 хвилин тому, Lefty сказав:

.....Вітаміни з мікроелементами в оліях - це добре, але іх кількість там не така вже й велика, а ще про 10 необхідних амінокислот ІМХО не варто забувати....

Хотілось би почути продовження думки......

53 хвилини тому, Николай S сказав:

Ви писали раніше концентрат   а тепер вже мова за ізолянт то посилання на точку є чи ще в пошуках?

Я використовував концентрат (64%протеїну). Як писав вище, дещо не зовсім влаштовує консистенція ( проте причиною може бути і не кількість концентрату, хоча хз....),  і ще мене не зовсім влаштовує привабливість паляниць для бджіл ( темп споживання, хоча можливо помиляюсь і такий темп як у мене це нормально - про це те ж писав вище). Логічним є припущення що при інших рівних умовах, в тому числі і %протеїну ,  той продукт в якому більше меду чи цукру, для бджіл буде більш привабливим ( ось саме за рахунок того, що в ізоляті вміст протеїну може сягати 90% ) залишивши в результаті ті ж 18% протеїну в готовому продукті, можна збільшити частку цукру.) Саме із цих міркувань в наступний раз хочу спробувати ізолят ( що правда це підвищить собівартість)

ЗІ: то лише плани, але чи буде наступний раз, вирішу по результатам експременту. На сьогодні єдине що можу  майже впевнено сказати( з огляду результатів товариша), так це те,  що тим в кого в сім'ях на початку весни є пергові рамки, чи є можливість підставити такі рамки, займатися білковими підгодівлями швидше всього немає сенсу.

35 хвилин тому, Николай S сказав:

Хотілось би почути продовження думки......

ІМХО їх необхідно вводити додатково при замішувані.

• Like 1

2 хвилини тому, Lefty сказав:

Я використовував концентрат (64%протеїну). Як писав вище дещо не зовсім влаштовує консистенція ( проте причиною може бути і не кількість концентрату, хоча хз....),  і ще мене не зовсім влаштовує привабливість паляниць для бджіл ( темп споживання, хоча можливо помиляюсь і такий темп як у мене це нормально - про це те ж писав вище). Логічним є припущення що при інших рівних умовах, в тому числі і %протеїну ,  той продукт в якому більше меду чи цукру, для бджіл буде більш привабливим ( ось саме за рахунок того що в ізоляті вміст протеїну може сягати 90% ) залишивши в результаті ті ж 18% протеїну в готовому продукті можна збільшити частку цукру.) Саме із цих міркувань в наступний раз хочу спробувати ізолят ( що правда це підвищить собівартість)

ЗІ: то лише плани але чи буде наступний раз вирішу по результатам експременту. На сьогодні єдине що можу з майже впевнено сказати( з огляду результатів товариша), що тим в кого в сім'ях на початку весни є пергові рамки, чи є можливість підставити такі рамки, займатися білковими підгодівлями швидше всього немає сенсу.

ІМХО їх необхідно вводити додатково при замішувані.

На мою думку, привабливість можна підвищити за рахунок рапсового меду......пару неділь назад зовсім без будь якої думки додав трохи в ситу рапсового, щоб звільнити відро, то єфект є відразу метнулись шукати, від соняху такого ніколи не було....крім того американці використовують саме рапсову олію, а не соняшникову.

стосовно вітамінів є якійсь напрацювання по асортименту?????

• Like 1

1 час назад, Lefty сказал:

Мой рецепт вы поняли правильно,соевый изолят тоже попробуем,а вот в американском ультраби вмист белка 18%,не более.

За счёт лучшей привлекательности мои лучше едят лепехи,а значит можно больше скормить.

• Like 2

Приміром, ось склад UlltraBee

(переклад дещо кривий, ІМХО можливі  не точності). Якщо комусь потрібно дам оригінальний текст.

На основі сої

Повний профіль амінокислот

Вітаміни, ліпіди та мінерали

58% сирого протеїну (в сухому продукті)

18% протеїну в готових періжках

Інгредієнти:

Рослинні білкові продукти, канолова олія, олія лимонної трави, хлорид калію, хлорид натрію, ніацинамід, добавка вітаміну Е, аскорбінова кислота, стабілізована, цитрат натрію, добавка кальцію пантотенова, добавка вітаміну А, вітамін D3, добавка рибофлавін, вітамін , Піріодоксин HCI, сульфат магнію, фолієва кислота, сульфат заліза, сульфат міді, сульфат цинку, сульфат марганцю, сульфат кобальту, лактат кальцію, сульфат калію, карбонат магнію, етиленііамін, дигідріоід

ЗІ: канолова олія- ріпакова, олія лимонної трави, по іншому лемонгрсова олія.

• Like 1

20 хвилин тому, Николай S сказав:

На мою думку, привабливість можна підвищити за рахунок рапсового меду......пару неділь назад зовсім без будь якої думки додав трохи в ситу рапсового, щоб звільнити відро, то єфект є відразу метнулись шукати, від соняху такого ніколи не було....крім того американці використовують саме рапсову олію, а не соняшникову.

стосовно вітамінів є якійсь напрацювання по асортименту?????

ХЗ можливо в цьому є раціональне зерно. 

З іншого боку, як пояснюють амереканці (приміром той же Стаплер), чому вони застосовують ріпакову олію - із за того що вона сама дешева. 

ІМХО мед і олія все ж різні речі, можливо бджіл приваблює ріпаковий мед тим що в ньому відносно високий вміст пилкових зерен ріпака. (а поживність пилку ріпака і соняшника кардинально різняться).

• Like 2