Перейти к содержанию

Применение подкормок и стимуляторов во время весеннего наращивания пчелиных семей


Гурович

Рекомендуемые сообщения

37 минут назад, Николай S сказал:

На ринку бачу муку обезжирену, полужирну та жирну  причому по одній ціні   то  яку  краще давати бджолі

Сама найкраще буде харчова. Все залежить від помолу , чим тонший помол тим краще.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

16 хвилин тому, Николай S сказав:

А такі  не підійдутьhttps://dokormiv.com.ua/p898376636-kormovye-drozhzhi-belkovaya.

 

Не знаю, оскільки сам дріжджі не застосовував. Просто не одноразово попадалась інформація що кормові дріжджі мають доволі грубу фракцію ( дотого ж  бджолам вони не подобаються), тому щоб отримати однорідну суміш а відповідно і збільшити привабливість продукту для бджіл, необхідно перетворити дріжджі на муку. 

ЗІ: ліпше запитати в  Борода-1, здається в тих пиріжках що він пропонує в складі є дріжджі.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

21 час назад, Женя Циба сказал:

У молдові працюють над цим вже декілька років,вони трохи раніше побачили проблеми з білковим кормом . 

Та в цьому році щось не дуже в них спрацювали білкові підгодівлі.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

40 хвилин тому, Пахомич сказав:

Сама найкраще буде харчова. Все залежить від помолу , чим тонший помол тим краще.

В жирній бачим Протеин сырой 47-51%, жирность 10%, уреаза 0,14.

Соевая мука обезжиренная протеин 48-58%

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

59 хвилин тому, Николай S сказав:

На ринку бачу муку обезжирену, полужирну та жирну  причому по одній ціні   то  яку  краще давати бджолі

Краще давати не муку а концентрат або ізолят оскільки вони не тільки містять більше протеїну але і очищені (в певні й мірі) від соєвих полісахаридів котрі є шкідливими для тварин.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 година тому, Lefty сказав:

 

ЗІ: ліпше запитати в  Борода-1, здається в тих пиріжках що він пропонує в складі є дріжджі.

Так нам спішити нікуди,  почекаєм заключення по всьому що знайшли від Бороди-1   :hmm:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 годину тому, ДобровоЛ сказав:

        Хлопці, панове. Невже у тому сезоні ви не додумалися запастися достатньою кількістю бджолиної обніжки ?!  :frusty::dntknw:

Ех мукомели (борошнококи :rofl:)  ви , а не пасічники!:umora::refery:

Ви шановнийс пане Леоніде маєте досиь  поважний стаж в бджільництві а так і не змогли зрозуміти, що висушений пилок не в змозі дати бажаний єфект бо це ще не перга а лише сировина для неї, ми принаймі намагаємось розібратись який корм єфективніший і ніяк не важливо з яких первинних  продуктів він складатиметься головне кінцева хімічна формула, при цьому нікому не мішаємо говорити про будь що інше.

На останок, найважливіше Ваш поважний вік, як і решта заслуг,  не дає ВАм права вішати на людей ярлики тіпа борошнококів тим паче атестувати пасічники ми чи ні, тому з Повагою прошу йдіть  в тему про погоду:hi::umora::az:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

48 минут назад, Lefty сказал:

Краще давати не муку а концентрат або ізолят оскільки вони не тільки містять більше протеїну але і очищені (в певні й мірі) від соєвих полісахаридів котрі є шкідливими для тварин.

Концентрат и изолят ценой под 100+ грн, а муку соевую нужно прожаривать при температуре 135*С , чтобы разбить эти самые полисахариды.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

36 хвилин тому, Николай S сказав:

Ви шановнийс пане Леоніде маєте досиь  поважний стаж в бджільництві а так і не змогли зрозуміти, що висушений пилок не в змозі дати бажаний єфект бо це ще не перга а лише сировина для неї, ми принаймі намагаємось розібратись який корм єфективніший і ніяк не важливо з яких первинних  продуктів він складатиметься головне кінцева хімічна формула, при цьому нікому не мішаємо говорити про будь що інше.

На останок, найважливіше Ваш поважний вік, як і решта заслуг,  не дає ВАм права вішати на людей ярлики тіпа борошнококів тим паче атестувати пасічники ми чи ні, тому з Повагою прошу йдіть  в тему про погоду:hi::umora::az:

    Дякую, пане Миколо, за пораду ! Але ж ви , очевидно, не в курсі що то за соя - вона уся на 100 відсотків гемеочна. От звідси й потрібно танцювать.:IMHO:

  А просушену й подрібнену кавомолкою обніжку потрібно слоями заливати медом. І це весною буде чи ненайліпша бджолина стимулююча підкормка. :az:

 А сурогат, щоб там не говорили й не придумували, він й в Африці - сурогат :IMHO:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

22 часа назад, Lefty сказал:

 Склад даних паляниць: соєвий концентрат, цукрова пудра, сироп, рослині олії (основна олія обліпихи), натуральні ефірні олії (чайного дерева, м'яти перцевої, лемонграсава, чебрецю), комплекс відповідних амінокислот,  мінералів і  вітамінів. Доля протеїну в готових паляницях приблизно 18%

:IMHO1:протеина маловато, в свежей пыльце протеина от 23 до 34%. Думаю, если довести часть протеина до 30% - будет самое то.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

5 минут назад, ДобровоЛ сказал:

    Дякую, пане Миколо за пораду ! Але ж ви , очевидно, не в курсі що то за соя - вона уся на 100 відсотків гемеочна. От звідси й потрібно танцювать.:IMHO:

  А просушену й подрібнену кавомолкою обніжку потрібно слоями заливати медом. І це весною буде чи ненайліпша бджолина стимулююча підкормка. :az:

На сиропе тоже не плохо - уходит на раз-два.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

10 хвилин тому, Гурович сказав:

На сиропе тоже не плохо - уходит на раз-два.

Колись я подібні консерванти додавав якраз до сиропу. А тепер порозумнішав і розлінився :umora: - заготовляю з літа пергово-медові рамки, які використовую ранньою весною, заміняючи пусті стільники в гнізді,або виставляючи їх розпечатаними за заставну.:ay:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Дійсно, відомо, що соєвий біб - комора унікальних білкових комплексів, легко засвоюваних жирів, амінокислот, мікроелементів. Тривалість збереження бобів сої без втрати її унікальних якостей залежить від цілісності зерен, тобто від цілісності їх оболонки (відомо, що сортність сої визначається відсотком пошкоджених і битих насіння сої). При пошкодженні оболонки за рахунок активних речовин відбувається швидке окислення жирів і руйнування вітамінних комплексів. Саме з цієї причини технологію «сухий» переробки сої для отримання шроту не можна вважати ефективною, так як в ній швидкість процесів окислення набагато перевищує швидкість процесу технології приготування комбікормів.

Характеризуючи антипоживні речовини зерна сої, необхідно зазначити: ці сполуки мають переважно білкову природу, що дає можливість їх знешкодити дією високої температури. До таких речовин сої належать: інгібітори протеаз — інгібітори трипсину та хімотрипсину; антивітаміни А, D, Е, В12; сполуки, що знижують доступність таких мікроелементів як цинк, марганець, мідь і залізо; алкалоїди; фітогемаглютеніни; алергени; антигормони, олігосахариди - стахіоза, рафіноза й вербаскоза які є токсичні для бджіл.

Висока температура обробки бобів негативно впливає на доступність лізину сої. При цьому утворюються сполуки лізину з амінокислотами і редукуючими цукрами, які мають коричневе забарвлення. При баротермічній обробці втрачається 15-20% лізину, при прожарюванні його вміст може знизитись удвічі.

    Існують такі термічні способи інактивації антипоживних речовин зерна сої: варіння, автоклавування, прожарювання, мікронізація, екструзія, експандерування, волого-теплова обробка, НВЧ-обробка, приготування соєвого молока і пасти.

    Варіння включає замочування зерна на 12-20 годин та обробку парою без надлишкового тиску протягом 60 хвилин при температурі 100°С. Перевагою методу є використання недорогого обладнання, яке широко представлене на ринку.

    При автоклавуванні зерно сої обробляють під тиском пари 0,2 МПа і температурі 130°С протягом 20 хвилин. Перевагою методу є поглиблена інактивація антипоживних речовин, що дозволяє використовувати сою в годівлі молодняку тварин.

    Прожарювання сої включає обробку зерна на жаровнях типу ВС-1049 при температурі від 110 до 168°С в залежності від типу жаровні. При мікронізації температуру обробки підвищують до 180-220°С. У процесі прожарювання чи мікронізації відбувається жорстка денатурація білка сої, що зменшує його розчинність.

Екструдування як метод ґрунтується на обробці цілого чи подрібненого зерна сої, яке пропускають через екструдер, де під дією тиску 25-30 атм. і температури 140-145°С відбувається руйнування антипоживних речовин. Одержаний продукт, як правило, не потребує додаткового подрібнення. Основний недолік способу - швидкий знос у процесі роботи шнеку і матриці, що призводить до зниження тиску і температури обробки зерна й відповідно до недостатньої інактивації антипоживних речовин сої.

В мене знайомий продав в минулому році зерно сої оптом по 36 грн за кг!

Питання по якій ціні сьогодні продається соєве борошно для підгодівлі бджіл обеззжирене і термічно оброблене?!:umora:

Відносно дріжжджів 

https://www.honeybeesuite.com/brewers-yeast-or-bakers-yeast-for-bees/

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 година тому, ДобровоЛ сказав:

    Дякую, пане Миколо, за пораду ! Але ж ви , очевидно, не в курсі що то за соя - вона уся на 100 відсотків гемеочна. От звідси й потрібно танцювать.:IMHO:

  А просушену й подрібнену кавомолкою обніжку потрібно слоями заливати медом. І це весною буде чи ненайліпша бджолина стимулююча підкормка. :az:

 А сурогат, щоб там не говорили й не придумували, він й в Африці - сурогат :IMHO:

Ось ці вже подвійні стандарти!

1)Та соєві домішки вже зараз в кожному другому продукті що ми споживаємо та й наші діти і внуки.

Спочатку потрібно принити споживати соєві сурогати особисто , я так думаю!:hi:

2) Я не бачу сенсу забирати пилок у бджіл (тим самим створювати їм ще  один стрес-фактор),щоб весною через рік їх підгодувати.Хоча цими  так званими "пилковими підкормками " бджоли знехтують бо цього пилкового протеїну буде мізер для додаткового весняного розвитку !

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 година тому, ДобровоЛ сказав:

 

  А просушену й подрібнену кавомолкою обніжку потрібно слоями заливати медом. І це весною буде чи ненайліпша бджолина стимулююча підкормка. :az:

 

Правильніше в даному випадку  підсушити  пилок до вологості меду. далі  додається та перемішується з ним до однорідної маси утворюючи пилково медову пасту    бо в процесі оттаточної сушки для сухого зберігання чи подрібнення в кавамолці пилок саме більшь  і втрачає свої якості:hi::umora:

 

1 година тому, ДобровоЛ сказав:

  

 А сурогат.....він й в Африці - сурогат :IMHO:.......:refery:......

:crazy::crazy::crazy:
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

В 02.04.2021 в 21:14, ДобровоЛ сказал:

Колись я подібні консерванти додавав якраз до сиропу. А тепер порозумнішав і розлінився :umora: - заготовляю з літа пергово-медові рамки, які використовую ранньою весною, заміняючи пусті стільники в гнізді,або виставляючи їх розпечатаними за заставну.:ay:

Как сохраняете перговые рамки?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

30 хвилин тому, Dmitriy_S сказав:

Как сохраняете перговые рамки?

В основному у гнізді за заставною в активний період. Суть у тому, що запечатані чарунки бджоли не чіпають. А ті рамки є такими на 90 відсотків бо я їх відбираю під час чергової качки меду, але десь по одній на сім'ю. Цього на ранню весну їм вистачає, адже мова про стимуляцію. А далі  - зберігаю  у переносних ящиках на дачі. Там холодно з самої осені.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

В 02.04.2021 в 19:33, дочинец сказал:

них

Не знаю за кого идет речь....но с своего опыта вижу что  ранней весной  без облета и хоть не продолжительного по количеству дней пыльцевого взятка белковая  подкормка практически не работает.

 

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

16 минут назад, Vedd сказал:

Не знаю за кого идет речь....но с своего опыта вижу что  ранней весной  без облета и хоть не продолжительного по количеству дней пыльцевого взятка белковая  подкормка практически не работает.

 

 

Мова йде про пасічників з Молдавії.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

2 години тому, uam_63 сказав:

В сімях є достатня кількість меду от їм тих пиріжків не потрібно, а на кількість розплоду воно не вплине поки пилок не піде.

варто все ж ставити :":IMHO:"

ІМХО справа не в кількості меду, а в чомусь іншому..... В моїх те ж достатньо, проте помаленьку споживають,  від моменту роздачі в середньому уже з'їли десь по грам 300-400  (хоча який темп вважати нормальним не знаю). Тут потрібно розуміння що підгодівля протеїновими паляницями, це не сиропом і навіть не сівшим медом.... Ну і стосовно вплине чи ні ( Ви маєте свою думку), я ж маю певні результати експременту (писав вище) і поки що, виходячи з побаченого, при певних умовах- приміром, відсутності перги, вважаю, все ж впливає...

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

02.04.2021 в 19:01, Lefty сказав:

16 хвилин тому, Николай S сказав:

А такі  не підійдутьhttps://dokormiv.com.ua/p898376636-kormovye-drozhzhi-belkovaya.

 

Не знаю, оскільки сам дріжджі не застосовував. Просто не одноразово попадалась інформація що кормові дріжджі мають доволі грубу фракцію ( дотого ж  бджолам вони не подобаються), тому щоб отримати однорідну суміш а відповідно і збільшити привабливість продукту для бджіл, необхідно перетворити дріжджі на муку. 

ЗІ: ліпше запитати в  Борода-1, здається в тих пиріжках що він пропонує в складі є дріжджі.

 Хлопці, але ж то СУРОГАТИ !   :ah:  :IMHO:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

В 26.03.2021 в 20:33, Николай S сказал:

А мО" згадаєте  співвідношення  В12  і сиропу

Кажется , одна ампула В-12  на трилитровку.  

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

8 хвилин тому, Pchelnik 2 сказав:

Кажется , одна ампула В-12  на трилитровку.  

Нещодавно був в аптеці і спитав наявність суто з цікавості:---"є в наявності три варіанти з різною концентрацією в ампулі"

 тож виходить хімія наука точна і "кажеться" тут не канає:umora:,  потрібно в м.грамах . на  1 кг канді:IMHO: чи 1 літр сиропу:IMHO:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

02.04.2021 в 22:17, Николай S сказав:

Правильніше в даному випадку  підсушити  пилок до вологості меду. далі  додається та перемішується з ним до однорідної маси утворюючи пилково медову пасту    бо в процесі оттаточної сушки для сухого зберігання чи подрібнення в кавамолці пилок саме більшь  і втрачає свої якості:hi::umora:

 

Пане Миколо, @Николай S ,  бджолина обніжка (пилок) аж  ніяк не може бути сурогатом!:az::IMHO:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

42 хвилини тому, Николай S сказав:

Нещодавно був в аптеці і спитав наявність суто з цікавості:---"є в наявності три варіанти з різною концентрацією в ампулі":dntknw:

 тож виходить хімія наука точна і "кажеться" тут не канає:umora:,  потрібно в м.грамах . на  1 кг канді:IMHO: чи 1 літр сиропу:IMHO:

       А щодо вітаміну В-12 - попередні два роки , коли підгодовував бджіл сиропом, я  його теж додавав, здається ампулу десь на літрів п'ять... Мені в аптеці про концентрацію нічого не говорили. Правда, то була аптека села Княжичі. Щодо дози та й взагалі щодо питань про вітамін В-12, то, якщо мене не підводить пам'ять, десь тут  найповніші характеристики його дав @Брониславович. Може найліпше саме його й потрібно запитати.:IMHO:

А я через свою 'вимушену лінивість'  цьогоріч обходжусь без підкормок. Для моєї спини, що, безумовно теж  є причиною тієї 'лєні', як не дивно це звучить, В-12 теж виявляється зайвим не буде.:ay:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...