gardener Posted December 1, 2021 Share Posted December 1, 2021 9 годин тому, ДобровоЛ сказав: Цікаве питання - чому сало стало дорожче м'яса? Ну, так то ж САЛО 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 1, 2021 Author Share Posted December 1, 2021 6 годин тому, gardener сказав: Ну, так то ж САЛО Я увесь час дивувався, чому було навпаки, адже для сала потрібно свиней годувати довше і краще. А тепер і маємо... 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Don Posted December 1, 2021 Share Posted December 1, 2021 7 годин тому, ДобровоЛ сказав: Я увесь час дивувався, чому було навпаки, адже для сала потрібно свиней годувати довше і краще. А тепер і маємо... Отож діждалися! 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 18, 2022 Author Share Posted January 18, 2022 А так хочеться тут, в Голландії, інколи нашого домашнього сала... Мабуть, все ж таки САЛКА та з ПРОЖИЛОЧКОЮ... 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted January 18, 2022 Share Posted January 18, 2022 15 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: А так хочеться інколи нашого домашнього сала... Я більше свиняче полюбляю 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Don Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 18.01.2022 в 15:31, gardener сказав: Я більше свиняче полюбляю А недавно я почув у одному рецепті з тернету, що , як казав там повар мусульманин, що найкраще САЛО з баранячого кордюка! Отак і сало вже не наше, і борщ - то істинно російська страва, якою Лавров когось там із-за рубежу чевствував. Та й котлети по-київські, за їх словами, видумали теж вони! І де? а у ресторані на Кивському вокзалі у Москві! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 48 хвилин тому, Len Don сказав: що найкраще САЛО з баранячого кордюка! Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Don Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 9 годин тому, asaltan сказав: Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир. Правельно - жир! А той кадр доказує, що то кордючне сало! А я ж і кажу, що САЛО і в Африці САЛО, а не якийсь вонючий баранячий жир! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 27 минут назад, Len Don сказал: Правельно - жир! А той кадр доказує, що то кордючне сало! А я ж і кажу, що САЛО і в Африці САЛО, а не якийсь вонючий баранячий жир! Лардо ди Колонната IGP https://latuaitalia.ru/food-n-wine/lardo-di-kolonnata-igp-samoe-znamenitoe-salo-v-mire Свиной жир засаливают в ёмкостях, выдолбленных из глыб драгоценного местного мрамора У Вас есть ванна из итальянского мрамора? Отож бо й воно. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 Треба кума кликати на свіжину 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 а шо? то не кум різав? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 1 час назад, gardener сказал: а шо? то не кум різав? Кум прийде на готове 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Вы ему шо, ножовкой шыю пылялы ? Ужос. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 24, 2022 Author Share Posted October 24, 2022 Сало зараз значно дорожще м'яса. І все воно на базарах не більше товщини сирникової коробки. Що ж стало причиною. Хто в курсі ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 я не спец по салу.хоча колись давно в 90 роках тримав .Справа в тому ,що кормити рентабельно до 110кг(приріст ваги на кг корму).а сало накопичується після 140 і більше кг.раніше на натуральних кормах тримали 1 рік,тепер 6 місяців. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Саме так в підручниках і написано правда це підручники ще "радянських" часів. Забійна вага "української білої"- 90-110кг. Далі туша осалоеться, на приріст живої ваги більші витрати кормових одиниць. Сало і смалець дешевші від м'яса, були . Нині породи свиней їнші, комбікорма інші, сало по 200гр/кг і више. До якої живої ваги годувати рентабельно нині-знають свиноводи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артем7 Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Років п'ять тому ми з товаришем брали собі по декілька кабанчиків. Я годував як то робили мої батьки, варив каші та картоплю ну і звісно давав траву та буряк з гарбузами. Мій товариш кормив кабанчиків по новому тобто сухим кормом. От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 25, 2022 Author Share Posted October 25, 2022 А от як курі вирішили проблему подорожчання яєць. Може так би й з свининою щось подібне влаштувати. https://fb.watch/gmHYHrwVuK/ А це таке буває, коли яйця стають золотими. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 13 годин тому, Артем7 сказав: От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було. Ну. так Ви їли натуральне м'ясо. того й сало у Вас як сало 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 23 години тому, Артем7 сказав: От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було. Природу не обдуриш- на домашньому справний чоловік, а на допінгу- чемпіон 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted June 16, 2023 Author Share Posted June 16, 2023 23.01.2022 в 14:15, asaltan сказав: Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир. Так, жир . Але ж не САЛО ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted June 16, 2023 Share Posted June 16, 2023 Днів з десять тому в крамниці надибав кіло сала на реберцях, там більше мяса було. Посолив днів 6, потім на ніч під холодний дим. Звісно що "магазінне" сало було твердувате тай шкура невгризна. Я те сало варив десь годину при t 80° , смак добре покращівся. Я завжди так готую копчено-варене м'ясо або підчеревок. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 21, 2023 Author Share Posted August 21, 2023 16.06.2023 в 17:19, Макарыч57 сказав: Днів з десять тому в крамниці надибав кіло сала на реберцях, там більше мяса було. Посолив днів 6, потім на ніч під холодний дим. Звісно що "магазінне" сало було твердувате тай шкура невгризна. Я те сало варив десь годину при t 80° , смак добре покращівся. Я завжди так готую копчено-варене м'ясо або підчеревок. Правильно! Навіть борщ із сокири умілі готують ! А ось ще одна подача з невмирущих. А хлопчина то дай ,Боже, йому здоров"я, працював практично однією рукою... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 Повторєніє - мать ученія! Тільки достав з каструлі пару шматків закопченої вночі реберці. Але вирішив більше в крамниці м'ясо не купувать. Був вчора на центральному ринку, є і сало і м'ясо і ціна магазинна. Але сюр ще той. Пару днів тому знову обстріляли той район, ракета попала в павільон. Пів даху і прилавків зруйновано, а в другій половині люди сидять, торгують немов нічого не трапилось. "Чи не бажаєте підчеревка ? 180 грн за кіло." Скоро вже рік як цілодобові обстріли.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 21, 2023 Author Share Posted August 21, 2023 4 хвилини тому, Макарыч57 сказав: Повторєніє - мать ученія! Тільки достав з каструлі пару шматків закопченої вночі реберці. Але вирішив більше в крамниці м'ясо не купувать. Був вчора на центральному ринку, є і сало і м'ясо і ціна магазинна. Але сюр ще той. Пару днів тому знову обстріляли той район, ракета попала в павільон. Пів даху і прилавків зруйновано, а в другій половині люди сидять, торгують немов нічого не трапилось. "Чи не бажаєте підчеревка ? 180 грн за кіло." Скоро вже рік як цілодобові обстріли.. Людина створена так, що звикає до всього. Й поганого теж... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts