gardener Posted December 1, 2021 Share Posted December 1, 2021 9 годин тому, ДобровоЛ сказав: Цікаве питання - чому сало стало дорожче м'яса? Ну, так то ж САЛО 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 1, 2021 Author Share Posted December 1, 2021 6 годин тому, gardener сказав: Ну, так то ж САЛО Я увесь час дивувався, чому було навпаки, адже для сала потрібно свиней годувати довше і краще. А тепер і маємо... 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Don Posted December 1, 2021 Share Posted December 1, 2021 7 годин тому, ДобровоЛ сказав: Я увесь час дивувався, чому було навпаки, адже для сала потрібно свиней годувати довше і краще. А тепер і маємо... Отож діждалися! 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 18, 2022 Author Share Posted January 18, 2022 А так хочеться тут, в Голландії, інколи нашого домашнього сала... Мабуть, все ж таки САЛКА та з ПРОЖИЛОЧКОЮ... 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted January 18, 2022 Share Posted January 18, 2022 15 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: А так хочеться інколи нашого домашнього сала... Я більше свиняче полюбляю 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Don Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 18.01.2022 в 15:31, gardener сказав: Я більше свиняче полюбляю А недавно я почув у одному рецепті з тернету, що , як казав там повар мусульманин, що найкраще САЛО з баранячого кордюка! Отак і сало вже не наше, і борщ - то істинно російська страва, якою Лавров когось там із-за рубежу чевствував. Та й котлети по-київські, за їх словами, видумали теж вони! І де? а у ресторані на Кивському вокзалі у Москві! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 48 хвилин тому, Len Don сказав: що найкраще САЛО з баранячого кордюка! Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Don Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 9 годин тому, asaltan сказав: Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир. Правельно - жир! А той кадр доказує, що то кордючне сало! А я ж і кажу, що САЛО і в Африці САЛО, а не якийсь вонючий баранячий жир! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 27 минут назад, Len Don сказал: Правельно - жир! А той кадр доказує, що то кордючне сало! А я ж і кажу, що САЛО і в Африці САЛО, а не якийсь вонючий баранячий жир! Лардо ди Колонната IGP https://latuaitalia.ru/food-n-wine/lardo-di-kolonnata-igp-samoe-znamenitoe-salo-v-mire Свиной жир засаливают в ёмкостях, выдолбленных из глыб драгоценного местного мрамора У Вас есть ванна из итальянского мрамора? Отож бо й воно. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 Треба кума кликати на свіжину 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 а шо? то не кум різав? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 1 час назад, gardener сказал: а шо? то не кум різав? Кум прийде на готове 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Вы ему шо, ножовкой шыю пылялы ? Ужос. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 24, 2022 Author Share Posted October 24, 2022 Сало зараз значно дорожще м'яса. І все воно на базарах не більше товщини сирникової коробки. Що ж стало причиною. Хто в курсі ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 я не спец по салу.хоча колись давно в 90 роках тримав .Справа в тому ,що кормити рентабельно до 110кг(приріст ваги на кг корму).а сало накопичується після 140 і більше кг.раніше на натуральних кормах тримали 1 рік,тепер 6 місяців. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Саме так в підручниках і написано правда це підручники ще "радянських" часів. Забійна вага "української білої"- 90-110кг. Далі туша осалоеться, на приріст живої ваги більші витрати кормових одиниць. Сало і смалець дешевші від м'яса, були . Нині породи свиней їнші, комбікорма інші, сало по 200гр/кг і више. До якої живої ваги годувати рентабельно нині-знають свиноводи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артем7 Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Років п'ять тому ми з товаришем брали собі по декілька кабанчиків. Я годував як то робили мої батьки, варив каші та картоплю ну і звісно давав траву та буряк з гарбузами. Мій товариш кормив кабанчиків по новому тобто сухим кормом. От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 25, 2022 Author Share Posted October 25, 2022 А от як курі вирішили проблему подорожчання яєць. Може так би й з свининою щось подібне влаштувати. https://fb.watch/gmHYHrwVuK/ А це таке буває, коли яйця стають золотими. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 13 годин тому, Артем7 сказав: От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було. Ну. так Ви їли натуральне м'ясо. того й сало у Вас як сало 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 23 години тому, Артем7 сказав: От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було. Природу не обдуриш- на домашньому справний чоловік, а на допінгу- чемпіон 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted June 16, 2023 Author Share Posted June 16, 2023 23.01.2022 в 14:15, asaltan сказав: Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир. Так, жир . Але ж не САЛО ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted June 16, 2023 Share Posted June 16, 2023 Днів з десять тому в крамниці надибав кіло сала на реберцях, там більше мяса було. Посолив днів 6, потім на ніч під холодний дим. Звісно що "магазінне" сало було твердувате тай шкура невгризна. Я те сало варив десь годину при t 80° , смак добре покращівся. Я завжди так готую копчено-варене м'ясо або підчеревок. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 21, 2023 Author Share Posted August 21, 2023 16.06.2023 в 17:19, Макарыч57 сказав: Днів з десять тому в крамниці надибав кіло сала на реберцях, там більше мяса було. Посолив днів 6, потім на ніч під холодний дим. Звісно що "магазінне" сало було твердувате тай шкура невгризна. Я те сало варив десь годину при t 80° , смак добре покращівся. Я завжди так готую копчено-варене м'ясо або підчеревок. Правильно! Навіть борщ із сокири умілі готують ! А ось ще одна подача з невмирущих. А хлопчина то дай ,Боже, йому здоров"я, працював практично однією рукою... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 Повторєніє - мать ученія! Тільки достав з каструлі пару шматків закопченої вночі реберці. Але вирішив більше в крамниці м'ясо не купувать. Був вчора на центральному ринку, є і сало і м'ясо і ціна магазинна. Але сюр ще той. Пару днів тому знову обстріляли той район, ракета попала в павільон. Пів даху і прилавків зруйновано, а в другій половині люди сидять, торгують немов нічого не трапилось. "Чи не бажаєте підчеревка ? 180 грн за кіло." Скоро вже рік як цілодобові обстріли.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 21, 2023 Author Share Posted August 21, 2023 4 хвилини тому, Макарыч57 сказав: Повторєніє - мать ученія! Тільки достав з каструлі пару шматків закопченої вночі реберці. Але вирішив більше в крамниці м'ясо не купувать. Був вчора на центральному ринку, є і сало і м'ясо і ціна магазинна. Але сюр ще той. Пару днів тому знову обстріляли той район, ракета попала в павільон. Пів даху і прилавків зруйновано, а в другій половині люди сидять, торгують немов нічого не трапилось. "Чи не бажаєте підчеревка ? 180 грн за кіло." Скоро вже рік як цілодобові обстріли.. Людина створена так, що звикає до всього. Й поганого теж... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.