Jump to content

Зарізав кум кабанчика...


Recommended Posts

9 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Цікаве питання - чому сало стало дорожче м'яса?

 

Ну, так то ж САЛО

  • Like 2
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

6 годин тому, gardener сказав:

Ну, так то ж САЛО

Я увесь час дивувався, чому було навпаки, адже для сала потрібно свиней годувати довше і краще. А тепер і маємо... :wave:

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

7 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Я увесь час дивувався, чому було навпаки, адже для сала потрібно свиней годувати довше і краще. А тепер і маємо... :wave:

Отож  діждалися! :evrika::rofl:

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

А так хочеться тут, в Голландії,  інколи нашого домашнього сала...:crazy::umora:

  Мабуть, все ж таки  САЛКА та з ПРОЖИЛОЧКОЮ... :ooops::veselo:

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

15 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

А так хочеться інколи нашого домашнього сала...:crazy::umora:

Я більше свиняче полюбляю

  • Haha 6
Link to comment
Share on other sites

18.01.2022 в 15:31, gardener сказав:

Я більше свиняче полюбляю

А недавно я почув у одному рецепті з тернету, що , як казав там повар мусульманин, що найкраще САЛО з баранячого кордюка!:rofl::crazy:

  Отак і сало вже не наше, і борщ - то істинно російська страва, :blink: якою Лавров когось там із-за рубежу чевствував.:crazy:  Та й котлети по-київські, за їх словами, видумали теж вони! І  де? а у ресторані  на Кивському вокзалі у Москві!   :ooops: :dntknw:

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

48 хвилин тому, Len Don сказав:

що найкраще САЛО з баранячого кордюка!

Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир.:hi:

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

9 годин тому, asaltan сказав:

Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир.:hi:

Правельно - жир! :ay:

А той кадр доказує, що то кордючне сало! А я ж і кажу, що САЛО і в Африці САЛО, а не якийсь вонючий баранячий жир! :IMHO:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

27 минут назад, Len Don сказал:

Правельно - жир! :ay:

А той кадр доказує, що то кордючне сало! А я ж і кажу, що САЛО і в Африці САЛО, а не якийсь вонючий баранячий жир! :IMHO:

Лардо ди Колонната IGP

https://latuaitalia.ru/food-n-wine/lardo-di-kolonnata-igp-samoe-znamenitoe-salo-v-mire

Свиной жир засаливают в ёмкостях, выдолбленных из глыб драгоценного местного мрамора

У Вас есть ванна из итальянского мрамора? Отож бо й воно.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Треба кума кликати на свіжину

IMG_20220205_084604_6.jpg

IMG_20220205_100516_8.jpg

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

а шо? то не кум різав?

Link to comment
Share on other sites

1 час назад, gardener сказал:

а шо? то не кум різав?

Кум прийде на готове :friend_drink:

  • Thanks 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Вы ему шо, ножовкой шыю пылялы ? Ужос.

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Сало зараз значно дорожще м'яса. І все воно на базарах не більше товщини сирникової коробки.

Що ж стало причиною. Хто в курсі ? :ah:

Link to comment
Share on other sites

я не спец по салу.хоча колись давно в 90 роках тримав .Справа в тому ,що кормити рентабельно до 110кг(приріст ваги на кг корму).а сало накопичується після 140 і більше кг.раніше на натуральних кормах тримали 1 рік,тепер 6 місяців.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Саме так в підручниках і написано правда це підручники ще "радянських" часів. Забійна вага "української білої"- 90-110кг.  Далі туша осалоеться, на приріст живої ваги більші витрати кормових одиниць. Сало і смалець дешевші від м'яса, були . Нині породи свиней їнші, комбікорма інші, сало по 200гр/кг і више. До якої живої ваги годувати рентабельно нині-знають свиноводи.

Link to comment
Share on other sites

Років п'ять тому ми з товаришем брали собі по декілька кабанчиків.

Я годував як то робили мої батьки, варив каші та картоплю ну і звісно давав траву та буряк з гарбузами.

Мій товариш кормив кабанчиків по новому тобто сухим кормом.

От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було.

Link to comment
Share on other sites

А от як курі вирішили проблему подорожчання яєць.

Може так би й з свининою щось подібне влаштувати.

https://fb.watch/gmHYHrwVuK/ А це таке буває, коли яйця стають золотими.:rofl:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

13 годин тому, Артем7 сказав:

 

 

 

От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було.

Ну. так Ви їли натуральне м'ясо. того й сало у Вас як сало

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

23 години тому, Артем7 сказав:

 

От і сало було в мене як сало, а в нього його майже не було.

Природу не обдуриш- на домашньому справний чоловік, а на допінгу- чемпіон

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
23.01.2022 в 14:15, asaltan сказав:

Узбеки вважають, що для плова жир із баранячого курдюка - найкращий, бо він загускає при вищій температурі, ніж інший баранячий жир.:hi:

Так, жир . Але ж не САЛО ! :blink::dntknw:

Link to comment
Share on other sites

Днів з десять тому в крамниці надибав кіло сала на реберцях, там більше мяса було. Посолив днів 6, потім на ніч під холодний дим. Звісно що "магазінне" сало було твердувате тай шкура невгризна. Я те сало варив десь годину при t 80° , смак добре покращівся. Я завжди так готую копчено-варене м'ясо або підчеревок.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
16.06.2023 в 17:19, Макарыч57 сказав:

Днів з десять тому в крамниці надибав кіло сала на реберцях, там більше мяса було. Посолив днів 6, потім на ніч під холодний дим. Звісно що "магазінне" сало було твердувате тай шкура невгризна. Я те сало варив десь годину при t 80° , смак добре покращівся. Я завжди так готую копчено-варене м'ясо або підчеревок.

Правильно! Навіть борщ із сокири умілі готують ! :umora::ay:

А ось ще одна подача з невмирущих.:rofl: А хлопчина то дай ,Боже, йому здоров"я, працював практично однією рукою... :ah: 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Повторєніє - мать ученія! Тільки достав з каструлі пару шматків закопченої вночі реберці. Але вирішив більше в крамниці м'ясо не купувать. Був вчора на центральному ринку, є і сало і м'ясо і ціна магазинна. Але сюр ще той. Пару днів тому знову обстріляли той район, ракета попала в павільон. Пів даху і прилавків зруйновано, а в другій половині люди сидять, торгують немов нічого не трапилось. "Чи не бажаєте підчеревка ? 180 грн за кіло."

Скоро вже рік як цілодобові обстріли..

  • Victory 1
Link to comment
Share on other sites

4 хвилини тому, Макарыч57 сказав:

Повторєніє - мать ученія! Тільки достав з каструлі пару шматків закопченої вночі реберці. Але вирішив більше в крамниці м'ясо не купувать. Був вчора на центральному ринку, є і сало і м'ясо і ціна магазинна. Але сюр ще той. Пару днів тому знову обстріляли той район, ракета попала в павільон. Пів даху і прилавків зруйновано, а в другій половині люди сидять, торгують немов нічого не трапилось. "Чи не бажаєте підчеревка ? 180 грн за кіло."

Скоро вже рік як цілодобові обстріли..

Людина створена так, що звикає до всього. Й поганого теж...:dntknw:

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...