Jump to content

Получение ранневесенних медов

Share

Recommended Posts

Только что, davolodya сказал:

Те ж саме і в моїх - цвіте верба, три дні носили нектар і позаливалися, маткам нема де сіяти. Розширювати нестав, бо від сьогодні на 3-4 дні  похолодання.  Таку картину спостерігаю третій рік поспіль

Це властиво всій Карніці чи деяким лініям?

4 хвилини тому, Дима Бердянск сказав:

Це властиво всій Карніці чи деяким лініям?

У мене заливаються всі без вийнятку, нектар є навіть в зимувалих нуках

• Like 3

37 минут назад, Дима Бердянск сказал:

Всем привет. Было ли у кого-нибудь подобное...Карника (07Маха на Маен) сейчас из 9/300 5 залила напрыском и в некоторых он уже густой. Кормовых за заставной нет!

Первый раз такое вижу...у остальных пород тоже есть напрыск, но не до такой степени...

:ay:Что пугает? Что мед таскают? Многие скажут мне б такую

• Like 2
  • Haha 2

58 минут назад, Дима Бердянск сказал:

Всем привет. Было ли у кого-нибудь подобное...Карника (07Маха на Маен) сейчас из 9/300 5 залила напрыском и в некоторых он уже густой. Кормовых за заставной нет!

Первый раз такое вижу...у остальных пород тоже есть напрыск, но не до такой степени...

Дима, а возле вас там рапс, часом, не предвидится в ближайшем будущем?

3 минуты назад, Север сказал:

Дима, а возле вас там рапс, часом, не предвидится в ближайшем будущем?

Два км от меня озимый рапс поле. С фермером уже договорились об оповещении.

Только что, Дима Бердянск сказал:

Два км от меня озимый рапс поле. С фермером уже договорились об оповещении.

Думаю, вас не сильно утруднит описать состояние даной семьи после медосбора с рапса.

• Like 1

5 минут назад, Север сказал:

Думаю, вас не сильно утруднит описать состояние даной семьи после медосбора с рапса.

постараюсь не забыть!

В 30.03.2020 в 17:43, davolodya сказал:

Те ж саме і в моїх - цвіте верба, три дні носили нектар і позаливалися, маткам нема де сіяти. Розширювати нестав, бо від сьогодні на 3-4 дні  похолодання.  Таку картину спостерігаю третій рік поспіль

Через неналежне відношення бджіл матки страйкують:umora:. Не смішіте, щоб весною так ограничили маток, або матки нездалі, немає сили, або бджоли виробили ресурс і не в взмозі більше вигодувати розплоду. Бжоли завжди переносять корми ближче до розплоду.   

• Like 1
  • Haha 1

Щоб стверджувати, чи можуть бджоли залитися весною чи не можуть, потрібно як мінімум мати туж породу бджіл, що автор повідомлення (davolodya) і пасіка повинна бути в тій же місцевості.

В кожній місцевості по різному, медоносні бази, погода і багато інших чинників впливає.

Я також минулого тижня стояв над вуликом і думав розширяти чи ні, розширив, через два дні морози по 6 - 8 градусів, сидів і лікті кусав. Вчора відкрив кілька сімей і побачив, що з розширенням не помилився, короткочасне похолодання маток не зупинило, підставлені рамки засіяні. 

• Like 4

27 хвилин тому, Пахомич сказав:

Через неналежне відношення бджіл матки страйкують:umora:. Не смішіте, щоб весною так ограничили маток, або матки нездалі, немає сили, або бджоли виробили ресурс і не в взмозі більше вигодувати розплоду. Бжоли завжди переносять корми ближче до розплоду.   

Переносять ближче до розплоду - це одне, а коли бджоли заливають всі вільні комірки, звідки вийшла молода бджола - це зовсім інше. Ви мабуть такого ніколи не бачили в своїх умовах, а в моїх це буває кожної весни - повно верби,  взяток почався, а розширювати ще зарано, от і заливають, де місце знаходять

Що стосується якості маток і сили сімей, погортайте трішки цю тему, а також ВЕСНА-ЛІТО, вже багато цьогорічніх фото виложив і розплоду, і розміру сімей...

П.С. добре розумію, до чого Ви хилите, хочу Вас заспокоїти - мої бджоли здорові і Ваших ліків від нозематозу непотребують;)

• Like 5

2 минуты назад, davolodya сказал:

Переносять ближче до розплоду - це одне, а коли бджоли заливають всі вільні комірки, звідки вийшла молода бджола - це зовсім інше. Ви мабуть такого ніколи не бачили в своїх умовах, а в моїх це буває кожної весни - повно верби,  взяток почався, а розширювати ще зарано, от і заливають, де місце знаходять

Так завжди було є і буде! При приносі в  чарунки після виходу розплоду заповнюється нектаром . Пізніше нектар переноситься і матка зачервлює. Особисто мене це насторожилоб, чому в сімї при гарні силі, забеспеченої пилком матка слабо сіє.:hi: 

Тільки що, Пахомич сказав:

Особисто мене це насторожилоб, чому в сімї при гарні силі, забеспеченої пилком матка слабо сіє.:hi: 

Пахомич, а Ви бачили скільки сіє? По-Вашому 5-6 дадановських рамок розплоду в сім'ях  мало?

• Like 1

36 минут назад, davolodya сказал:

Пахомич, а Ви бачили скільки сіє? По-Вашому 5-6 дадановських рамок розплоду в сім'ях  мало?

Якщо 5 - 6 розплоду, то чому ви говарите , шо на вербі матка  не має місця. Я розумію піар піаром , але потрібно думати шо пишемо.:hi:

• Like 1

11 хвилин тому, Пахомич сказав:

Якщо 5 - 6 розплоду, то чому ви говарите , шо на вербі матка  не має місця. Я розумію піар піаром , але потрібно думати шо пишемо.:hi:

Я завжди пишу те, що бачу.  Вже є багато молодої бджоли,  велика кількість свіжого пилку, нектару і потенціал сім'ї дозволяє мати значно більше розплоду, але матка немає де сіяти - всі вільні комірки зразу або засіває матка, або заливають бджоли - така собі конкуренція. А розширювати гніздо неспішу, бо похолодало... Дуже сподіваюся, що за це похолодання трохи запасів підчистили, і розплоду ще добавиться

Цей сезон зробив все можливе, щоб максимально використати ранній взяток, лиш би погода непідвела...

• Like 2

6 минут назад, davolodya сказал:

Я завжди пишу те, що бачу.  Вже є багато молодої бджоли,  велика кількість свіжого пилку, нектару і потенціал сім'ї дозволяє мати значно більше розплоду, але матка немає де сіяти - всі вільні комірки зразу або засіває матка, або заливають бджоли - така собі конкуренція. А розширювати гніздо неспішу, бо похолодало... Дуже сподіваюся, що за це похолодання трохи запасів підчистили, і розплоду ще добавиться

Цей сезон зробив все можливе, щоб максимально використати ранній взяток, лиш би погода непідвела...

Знову вас не розумію. Якщо високй потенціал , а це всі рамки щільно покриті бджолами , то яка проблема підставити одну рамку?  5 -6 розплоду, плюс кормові, плюс пергові, то скільки сімї мають обсиджених рамок?

• Like 1

19 хвилин тому, Пахомич сказав:

Знову вас не розумію. Якщо високй потенціал , а це всі рамки щільно покриті бджолами , то яка проблема підставити одну рамку?  5 -6 розплоду, плюс кормові, плюс пергові, то скільки сімї мають обсиджених рамок?

Від 7 до 9. Розплід практично на всіх рамках, крім криючих. Ви повинні добре розуміти, що поки бджола повністю непоміняється, спішити з розширенням не варто, бо особливо зараз, в прохолодну погоду, стара бджола сильно губиться, і після розширення можна отримати не ріст сім'ї, а купу проблем

Розширювати ранньою весною починаю, коли бджола виходить за заставні

• Like 3

5 хвилин тому, Ворон сказав:

,перший медозбір іде з садів,часом з домішкою ріпаку,все що цвіте раніше,іде на повноцінний розвиток бджолородин

Ярослав, карніка трохи відрізняється від "місцевої карпатки", у неї нема поняття раніше-пізніше, і будь-який найменший медозбір використовується по-максимуму. Саме ця характеристика дозволяє частину раннього вербового меду відкачати на свої потреби, у мене перша відкачка як правило 25-28 квітня з тих пір, як завів карніку. Раніше в місцевих весь ранній мед йшов на розплід, відкачати можна було лише ріпак з садами...

А на рахунок заробляти - я працюю і на мед, і на матки з пакетами, і на інші бджолопродукти - життя заставляє нескладати всі яйця в один кошик

• Like 3

2 часа назад, davolodya сказал:

Ярослав, карніка трохи відрізняється від "місцевої карпатки", у неї нема поняття раніше-пізніше, і будь-який найменший медозбір використовується по-максимуму. Саме ця характеристика дозволяє частину раннього вербового меду відкачати на свої потреби, у мене перша відкачка як правило 25-28 квітня з тих пір, як завів карніку. Раніше в місцевих весь ранній мед йшов на розплід, відкачати можна було лише ріпак з садами...

А на рахунок заробляти - я працюю і на мед, і на матки з пакетами, і на інші бджолопродукти - життя заставляє нескладати всі яйця в один кошик

У вас не краінка! В краінки заграничної такий ритм - є взяток матки червлятьпо повні і мед складають над головою . Взяту в природі немє переходять в рижим економії. По ваших повідомленнях верба зацвіла матки курать і мабудь будуть курити на садах , ріпаку, акації. А хтож вам тягає мед з золтарника? Неправільні у вас бджоли!      

29 хвилин тому, Пахомич сказав:

Неправільні у вас бджоли!      

Розкажіть це німцям з австріяками:umora:

Розкажу Вам маленький секрет - у мене майже нема безвзяточних періодів - взяток є постійно, як не товарний, то підтримуючий, до пізньої осені, тому є і мед, і є кому носити  той мед...

• Like 2