Jump to content

Продаж маток Карніки ШО (2019 рік) від Андрія Сумчанина

Recommended Posts

Шановні друзі, колеги-пасічники!

Пропоную на 2019 рік маток штучного осіменіння (ШО) породи Карніка. На вибір будуть запропоновані три лінії:

1) Пешетц (Peschetz) - матка 2017 року 7-176-618-2017, посилання на її родовід http://bj.tochok.info/Pedigree/Carnica-C618(AMG)-2017, веде походження від матеріалу визнаного німецького селекціонера Йоханна Заатхоффа (DE 17-27);

2) Целлє (Troiseck Celle) - матка 2017 року 6-1-644-2017, її родовід http://bj.tochok.info/Pedigree/Carnica-C644(AMG)-2017, карніка інституту Целлє (DE 6-1), одна з найстаріших ліній карніки німецької селекції;

3) Пернер (Perner) - матка буде визначена весною з числа маток 2017 чи 2018 року австрійця Карла Пернера (AT 99-120) , родовід буде вказаний згодом. Пернер - один  найвідоміших селекціонерів-карніководів Австрії.

Дані три лінії я визначаю на основі свого багаторічного досвіду роботи з карнікою та відгуків моїх товаришів і колег-пасічників як найкращі по цілому переліку ГКО: зимостійкість, весняний розвиток, продуктивність, робота на весняних та літніх медозборах, нерійливість, миролюбність та усидчивість, сила сімей, вароатолерантні якості.

В якості батьківського матеріалу буде використовуватися австрійська карніка Пернера.  Осіменіння проводитиму дозою 6 та 8 мкл однократно, або двократно по схемі 3+3мкл чи 4+4мкл. Матки перевірятимуться до запечатаного розплоду. Паспорт на матку, мічення опалітовою міткою, підрізання крила - обов"язково. 

Кількість маток ШО до продажу обмежена - 200 штук. Можливо буде додаткова кількість маток, але про це буде повідомлено вже по ходу активного сезону.

Ціна - 1250 грн, фіксована на весь сезон.

Доставка по Україні - Новою Поштою або послугою експрес-доставки від УкрПошти (за бажанням замовника), доставку сплачує отримувач. Терміни відправки маток: червень-липень.

Працюю по 100% передплаті, оплата коштів на картку Приватбанку, номер якої надаю при оформленні замовлення по телефону. Телефон для замовлення - (066)775 18 40 (Vodafone), телефонувати в денний час з 9.00 до 17.00. 

P.S. Важливо! Замовлення почну приймати з 2.11.2018 (другого листопада, п"ятниця).

IMG_20180204_125138.jpg

IMG_20170716_102201_391.jpg

Скленар не увійшли до переліку обраних? По якій причині? 

будет возможность осеменить моих маток? цена?

4 години тому, roman72201 сказав:

Про гарантии забыли написать

Про які гарантії ви ведете мову? Найкраща гарантія - це гарантія на якість матки в її потомстві. А хто її дає?

скоро немцев перегоним

14 минут назад, olegx478 сказал:

скоро немцев перегоним

Переганять не стоит,а то увидят у нас голый зад.

3 часа назад, ЮМос сказал:

Про які гарантії ви ведете мову? Найкраща гарантія - це гарантія на якість матки в її потомстві. А хто її дає?

Про те, которые есть в каждом объявлении о продаже маток у порядочных матководов, их нужно огласить в слух что бы меньше компасировали мозг с обеих сторон.

21 минуту назад, olegx478 сказал:

скоро немцев перегоним

По количеству или по качеству?

36 минут назад, roman72201 сказал:

Про те, которые есть в каждом объявлении о продаже маток у порядочных матководов, их нужно огласить в слух что бы меньше компасировали мозг с обеих сторон.

По количеству или по качеству?

По количеству

закони ринку починають працювати і в матководстві-маємо зниження ціни на матки іо і це тільки початок.

1 минуту назад, wwlo сказал:

в матководстві-маємо зниження ціни на матки іо і це тільки початок.

Скоро ,очень скоро не проверенные матки И.О. будут продаваться по цене неплодок :ay:

23 минуты назад, Мико сказал:

Скоро ,очень скоро не проверенные матки И.О. будут продаваться по цене неплодок :ay:

Ну було би непогано.

29 минут назад, wwlo сказал:

закони ринку починають працювати і в матководстві-маємо зниження ціни на матки іо і це тільки початок.

Така судьба чекає і пакетний напрямок. 

29 минут назад, Женя Циба сказал:

Ну було би непогано.

Така судьба чекає і пакетний напрямок. 

Каруселі були завжди,але:IMHO: щось то зараз за круті спуски...

2 години тому, Мико сказав:

А давайте Андрею тему не засорять. :please:

2 години тому, Мико сказав:

Так напевно і повино бути, трутень свою роботу краще знає.:IMHO:

Вроді і майже перший побачив оголошення ,іціна прийнятна хотів замовити,але ...

В 29.10.2018 в 20:50, Yuriu сказал:

Скленар не увійшли до переліку обраних? По якій причині? 

Поки що Склєнар не є в категорії "краще з кращого"  серед розмаїття матеріалу карніки в мене

В 30.10.2018 в 08:45, roman72201 сказал:

Про гарантии забыли написать

В разі якихось форс-мажорів заміна матки на аналогічну безкоштовно, все по ситуації будемо розбиратися в такому випадку

В 30.10.2018 в 09:17, valik1986 сказал:

будет возможность осеменить моих маток? цена?

На липень орієнтовно, де моя пасіка знаєте, сплануємо, приїдете. Орієнтовно 500 грн за одну.

В 30.10.2018 в 18:51, wwlo сказал:

Ціну на маток ШО в середньому по Україні я знаю, 50 євро. Я міг би таку саму виставити, а може й більше. Але гроші не головне, тому ціна "демократична",  порахував для себе і вийшов на таку. Але якщо "не така", можу змінити на більшу:umora: 

В 30.10.2018 в 19:47, igorstep сказал:

Каруселі були завжди,але:IMHO: щось то зараз за круті спуски...

Давайте вам по 100 євро продам за матку. Влаштовує?

Ліпатов, наприклад, цього року продавав маток по 1000-1300 грн залежно від дози та кратності осіменіння, він так порахував свою ціну, я так порахував, хтось рахує по іншому в більшу сторону, це все індивідуально. Головне - якісні матки і гарні дочки

Ціну я порахував з урахуванням затрат праці на виведення неплідок, підготовчих робіт з трутнем, самої роботи і часу по осіменінню, затрат на розхідники, що в сумі становить собівартість, плюс певна націнка, точніше власна жадність:). Не підходить - є інші інсемінатори зі своїми цінами, є Німеччина зі своїми цінами. Кожен вільний у своєму виборі. Своє пропоную так:hi:, я думаю ІОшка з перевіркою до печатного розплоду  за 40 євро це нормально в нинішніх реаліях

• Sanich pinned this topic
В 29.10.2018 в 20:40, Андрій Сумчанин сказал:

Шановні друзі, колеги-пасічники!

Пропоную на 2019 рік маток штучного осіменіння (ШО) породи Карніка. На вибір будуть запропоновані три лінії:

1) Пешетц (Peschetz) 

2) Целлє (Troiseck Celle)

3) Пернер (Perner) 

IMG_20180204_125138.jpg

IMG_20170716_102201_391.jpg

Для сильных и продолжительных взятков что посоветуете?

1 час назад, z-e-u-s сказал:

Пешетц. Він силу тримає все літо і в зиму йде доволі сильний

1 час назад, z-e-u-s сказал:

Карніка вся якщо з нею правильно працювати підходе для сильних продовжуючих взятків.

Пешетц. Він силу тримає все літо і в зиму йде доволі сильний
Могу подтвердить, из того что пробовал, пешетц лучше держит гнездо.

Надіслано від мого Redmi 4, використовуючи Tapatalk

В 02.11.2018 в 07:38, Андрій Сумчанин сказал:

На липень орієнтовно, де моя пасіка знаєте, сплануємо, приїдете. Орієнтовно 500 грн за одну.

Ціну на маток ШО в середньому по Україні я знаю, 50 євро. Я міг би таку саму виставити, а може й більше. Але гроші не головне, тому ціна "демократична",  порахував для себе і вийшов на таку. Але якщо "не така", можу змінити на більшу:umora: 

Давайте вам по 100 євро продам за матку. Влаштовує?

Ліпатов, наприклад, цього року продавав маток по 1000-1300 грн залежно від дози та кратності осіменіння, він так порахував свою ціну, я так порахував, хтось рахує по іншому в більшу сторону, це все індивідуально. Головне - якісні матки і гарні дочки

Давно и с интересом читаю все ваши посты, Андрей. Приветствую и то, что вы занялись ИО, это такое дело, где многое основано на доверии матководу, а уж вам-то доверия от меня, например, не занимать. Но...

Есть несколько *но*. Это не претензия, не обвинение. Это просто  рассуждение.

Матки ИО в Германии и в Украине - это две большие разницы. Почему? Потому, что матковод, продающий островных маток и ИО, зарегистрирован в системе бибрид (а членство это, мне кажется, не бесплатно) со всякими вытекающими отсюда мероприятиями, связанными с контролем качества его материала и производимых маток, матки его принимают участие в тестировании системы бибрид. Насколько мне известно, цена островных и ИО  маток в Германии от матководов составляет 55-70 евро, в Австрии с горных облетников 30-50 евро. Так что говорить о демократичности цены в 40 евро здесь, то такое ...

Второе. Эти матки в Германии выводятся от маток класса А. Кому, как не вам, должно быть известно, что это (островная и класса А) - ДВЕ БОЛЬШИЕ  РАЗНИЦЫ. Сколько бы стоили матки от островных в Германии , сделанные ИО? Мне кажется, нисколько.

Ну и третье. Мне кажется, надо учитывать, где мы живем. Мы ж не немецкие пчеловоды, которые сдают мед по 5 евро.. Вряд ли уместна такая ситуация, когда матковод (работающий с пчеловодом в одной связке) будет зарабатывать достойно, а пчеловод, связанный с ним, балансировать на грани выживания. Вы ссылаетесь на Липатова, который посчитал... а где критерий справедливости рассчетов Липатова? Правды ради, надо  сказать, что цены выставляются здесь максимально такие, которые можно выставить и будет какое-то движение. Ну, а если брать "расчеты", то почему бы не посчитать стоимость плодной матки 150-250 грн (неплодка+нуклеус) + осеменение 150-250грн (у Браузе 12 евро, попадалась такая информация) - вот это и будет "демократичная цена" .

С уважением

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...