Jump to content

Графическая модель перестановки корпусов на полурамку

Recommended Posts

Все давним давно ким то уже було відкрите. Вітаю, Ви по новому відкрили прийом, відомий як метод Демарі.

Действительно то что я предложил очень похоже на Демари, но для рамки на 145 и не надо тасовать а стазу корпусом расширении делал. Я проводил этот способ для перехода с рамки 230 на 300: Семья набрала 10 рам на 230, я поставил им корпус на 300 и поставил в него 4 рамки (одна медовая, 2 суши, одна вощинка), когда пчелы освоили эти рамки я доставил корпус вощиной, поставил его первым, опустил в него матку, накрыл РР, и поставил вторым корпус на 230. В этом сезоне переводил одну семью с 300 на 145: Семья набрала 10 рам на 300, поставил им новый корпус вощины на 145 первым, через 4 дня пчелы немного оттянули соты и я опустил вниз матку, накрыл ее РР (свищевых маточников не было), через 10 дней поставил вторым под решетку еще корпус вощины на 145. Получилось матка на двух корпусах на 145, РР, корпус на 300. Перед подсолнухом поставил в разрез РР и корпуса на 300 магазин на 145 вощины под мед.

• 2 months later...

Добрий день. Хочу звернутись до тих пасічників-форумчан , які мають саме рогаті вулики (всі корпуси на рамку 145 мм) з проханням розглянути мою графічну модель . Моя пасіка знаходиться на дачі, тому можу приїзджати один раз на тиждень. Не кочую. Взяток з акації дуже слабий (завжди на акацію -похолодання).Пасіка знаходиться в полі між двома лісами. Прошу не засуджуйте зразу---я тільки вчуся. ПІДГОТОВКА ДО ЗИМИpost-1517-1388862066_thumb.jpgЗимаpost-1517-1388862089_thumb.jpgВесна 1-2 частинаpost-1517-1388862138_thumb.jpgВІДВОДКИpost-1517-1388862156_thumb.jpgВесна-Літоpost-1517-1388862197_thumb.jpg

Добрий день. Хочу звернутись до тих пасічників-форумчан , які мають саме рогаті вулики (всі корпуси на рамку 145 мм) з проханням розглянути мою графічну модель . Моя пасіка знаходиться на дачі, тому можу приїзджати один раз на тиждень. Не кочую. Взяток з акації дуже слабий (завжди на акацію -похолодання).Пасіка знаходиться в полі між двома лісами. Прошу не засуджуйте зразу---я тільки вчуся. ПІДГОТОВКА ДО ЗИМИ
ПІДГОТОВКА ДО ЗИМИ плівкою перекрито весь переріз корпуса, я вважаю за доцільне плівкою перекривати тільки гніздо. Тобто загнути плівку на гніздо по заставні, а за заставними - утворити повітряний коридор (шахта, простір, без рамок).

ПІДГОТОВКА ДО ЗИМИ плівкою перекрито весь переріз корпуса, я вважаю за доцільне плівкою перекривати тільки гніздо. Тобто загнути плівку на гніздо по заставні, а за заставними - утворити повітряний коридор (шахта, простір, без рамок).
Хотів був так зробити але минулого року випав такий сильний сніг , що до пасіки на початку квітня неможливо було добратись з підкормкою. Забув показати , що під плівку кладу 3шт планочок 10*10мм (поперек рамок) для того щоб клуб добравшись до верху рамок міг переходити частково на сусідні рамки , які він необсиджує.

Хотів був так зробити але минулого року випав такий сильний сніг , що до пасіки на початку квітня неможливо було добратись з підкормкою. Забув показати , що під плівку кладу 3шт планочок 10*10мм (поперек рамок) для того щоб клуб добравшись до верху рамок міг переходити частково на сусідні рамки , які він необсиджує.
Реечки то добре, але у Вас виходить тепло з гнізда під плівку вверх через заставні. Хоч це не критично, але не економно по кормах. Якщо так є то потрібно плівку загнути вниз за заставні і прижати її до заставних, щоб не було приточно-витяжної вентиляції гнізда, усвідомлюємо, що не вулика. У гнізді має бути конвекція, а по коридорах під боковими стінками вулика - вентиляція. Гаозобмін гнізда через низ - під рамками.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...