Jump to content

Сверхранний и поздний облёт маток

Recommended Posts

27 минут назад, davolodya сказал:

Матки однозначно облетяться, питання з яким саме трутнем? З чиїм?  Минулого року залишив для експеременту 2 неплодки в нуках, облетілися на початку жовтня. Трутень в проблемних сім'ях залишають навіть на зиму, тому трутень ще буде, інша річ, наскільки він буде якісний? 

В последние хорошие для облета дни которые были наблюдал безрезультатные потуги маток что нибудь себе найти при облете.Матки во многих случаях возвращались без шлейфа.Неделей раньше ситуация была получше.Да и вообще при облете маток гула трутней уже не слышу.Куда подевались -непонятно.

39 минут назад, davolodya сказал:

Для себе висновки зробив, в серпні вже непрививався, всі, що мали облетітися, до цього часу вже облетілися, на цей сезон вже вистачить...

Вот я это и подразумевал когда писал за маток (конкретнее немку)по поводу их возможности реального  тестирования уже начиная с этого года.Ну да куда ж,все мы любим поспорить.Опыт все таки хорошая штука,но к сожалению он приходит со временем

• Like 1
  • Thanks 1

1 година тому, КАЕ сказав:

.Куда подевались -непонятно.

:umora: Ну так осінь на носі - мабуть у вирій полетіли....:umora:

• Haha 1

31 хвилину тому, КАЕ сказав:

Вот я это и подразумевал когда писал за маток (конкретнее немку)по поводу их возможности реального  тестирования уже начиная с этого года.Ну да куда ж,все мы любим поспорить.Опыт все таки хорошая штука,но к сожалению он приходит со временем

Відносно тестування я свою думку незмінив, якби острівну матку отримав навіть в цей час, всеодно б 5-10 ефок від неї пустив в зиму, всі  погано облетітися неможуть і результат роботи весною  всеодно буде видно.  Інша справа матки на продаж, мені потрібна якість в першу чергу, щоб той, хто купить матку, був задоволений її роботою, тому пізніх обльотів нехочу

• Like 2

1 час назад, davolodya сказал:

Маю власний досвід, кілька пізніх маток з минулого року весною струтневіли,

В 2016г  под конец сентября в одной семье не стало матки и заметил когда уже маточники были печатными,  я только на старте и очень хотелось сохранит численность ( сейчас бы объеденил ) поэтому так и оставил, матка облетелась и семья была в числе лучших до подсолнуха, а там сменил.

• Like 1

Цікаво які результати? в цьому сезоні планую щось подібне з покупними неплідними матками. 

В минувшому році виправляв трутову сім'ю в вересні,  так трутні в неї злетілись зі всієї пасіки. Черва появилась на початку жовтня. Весною виявилось дві матки, обидві мічені, клали яйця в одну рамку,  шкодую що не сфоткав. 

В 18.08.2019 в 09:42, Ігор55 сказал:

Цікаво які результати? в цьому сезоні планую щось подібне з покупними неплідними матками. 

Із 17-ти маток залишилось 10-ть, гарно почали сіять 6-ть, як поведуть себе далі 4-ри буде видно, також сильно відрізняюця нуки по силі, де матки не повернулись бджоли майже не має  напевно прейшли в відділення з матками, літом такого не помічав.

І саме цікаве... в одному нукові  матка почала сіяти  але  матка чорна чорна, особливо голова та грудка чорно глянцева :ay:( колір старючої бджоли ) тільце також чорне матове  але єсть світліші полоси, далі буду дивитись що за звір такий :hmm: цікаво.

І сюрприз... поки заглядав до нуків  ( до речі:  мої матки карпатки " камаз з причіпом" ,  матки карніка Пернер "  камаз " , матки карніка Словєнка " газон " ) і  після 10-того номера на руці знайшов матку " камаза"  з якого нука матка так і не знайшов ( в усих поведінка спокійна ) добре що є куди підсадити матку.

• 1 month later...
В 26.08.2019 в 18:17, Віталій.В сказал:

саме цікаве... в одному нукові  матка почала сіяти  але  матка чорна чорна, особливо голова та грудка чорно глянцева :ay:( колір старючої бджоли ) тільце також чорне матове  але єсть світліші полоси, далі буду дивитись що за звір такий

Матку бджоли добряче побрили тому у неї такий вигляд

• Thanks 1