Jump to content

Скільки нас? (кількість пасічників в Україні)


Recommended Posts

2 минуты назад, Ласунчик сказал:

Не вгадали.з останнім. 

А з приводу кількості сімей в сусідів - гадки не маю. Скрізь паркани триметрові непрозорі, що в них там, бджоли, чи басейни, чи сонячні батареї? - невідомо. 

Я не имел ввиду конкретно Вас. Я живу в 4 км от самой большой площади, мои пчелы долетают до харьковского зоопарка так что у нас тут тоже все ок с заборами и участками по 20-40 соток на которых можно поставить пром. пасеку тоже все ок... Но мы как-то по местному все равно общаемся кто как перезимовал кто куда кочевал и т.д.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Отож бо й воно, без інформації важко. 

Хотів би я знати яку кількість сімей привозять на акацію в Канів. Від цього залежить чи є сенс ставити у себе на дачі вулики, чи тільки годувати буду. 

Цікаво, пасіка Омельченка продовжуватиме туди виїжджати, чи вже на одну менше, хто знає? 

Інформація....

Link to comment
Share on other sites

14 часов назад, Ласунчик сказал:

До речі, з якої кількості бджолосімей обов'язково отримати паспорт пасіки? 

З одної.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

49 минут назад, Ласунчик сказал:

А якщо це хобі, рій зловив? 

Ветеринарно - санитарный паспорт никто не отменял.

Link to comment
Share on other sites

1 година тому, Ласунчик сказав:

А якщо це хобі, рій зловив? 

Знайдіть у Цивільному Кодексі статтю "Безхазяйна худоба" і вирішуйте, що робити.:IMHO:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ого скільки бюрократії. 

А що може зробити реально місцева влада, якщо ти маєш незареєстрований стаціонарний точок для своїх потреб? Бджіл не перевозиш і мед не продаєш. Паркан є. 

Думаю, таких багато, просто, щоб зайвого не платити, можливо ще й мед продають потроху, і на кочівлю їздять. 

Або везете вы наприклад з Закарпаття фуру збірних пакетів через усі області на продаж у Київ (навмисне утрирую).Вас зупиняє хтось і питає документи на цю купу бджіл, а у вас тільки паспорт своєї пасіки на десяток сімей.  

Або один бджолопакет, який ви щойно придбали, з однієї області в іншу.

Link to comment
Share on other sites

4 години тому, Александр К. сказав:

Знать сколько нас где и как мы пчеловодим надо только тем кто с этого хочет заработать...

Найбільші світові виробники томатної пасти із Китаю, Туреччини, США планують виробництво помідорів і самої пасти повністю на сезон. Вони фактично встановили норми якості, недосяжні для інших виробників. Паста розписується між покупцями наперед, як і вирощування помідорів, як на конвейєрі. Специфіка виробництва пасти в тому, що випарювання відбувається у вакуумі і аварія на агрегаті приводить до аварійного розвантаження декількох агрегатів у брак. Тому в ідеалі вля лінія працює без зупинки декілька місяців. Графік постаки однакових стиглих помідорів(!) фемери повинні виконувати неухильно! В Україні спільному  україно-шведському підприємству "Чумак" не вдалося вийти на конкурентний рівень, в основному із-за того, що фермери поставляли різнокольорові помідори в неузгоджений час.

Як наслідок: український Макдональдс для виконання внутрішніх стандартів змушений імпортувати з виплатою мита китайську томатну пасту, бо українська недостатньо червона, а бура і занадто кисла.

Приблизно те ж саме відбувається з українським медом: його імпортують для випічки (backer`s), а як фасований соняшниковий мед не продається.:hi:

  • Like 2
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

2 часа назад, asaltan сказал:

 

Як наслідок: український Макдональдс для виконання внутрішніх стандартів змушений імпортувати з виплатою мита китайську томатну пасту, бо українська недостатньо червона, а бура і занадто кисла.

Приблизно те ж саме відбувається з українським медом: його імпортують для випічки (backer`s), а як фасований соняшниковий мед не продається.:hi:

Я фаст фудом не питаюсь , но прошедшим летом пробывал томат от «быстрого питания». Так я вам скажу, что той  кетчуп кислятина ещё та и жидкий слишком. Э ихня Фри, если остынет пластмасса настоящая.
Наша пища лучше , пусть не раскатывают 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 година тому, Семьточек сказав:

Э ихня Фри, если остынет пластмасса настоящая.

Пластмасу не пробував, тому заперечувати не буду. Картопля для смажіння повинна бути хрусткою, а для варіння - швидко розварюватися.:IMHO:

Link to comment
Share on other sites

Бо, коли всі дружно садовлять картоплю, чи малину, виходить перевиробництво, і, вироблена нелегкою працею продукція майже нічого не вартує на 

 

Учитывая 40-летний опыт пчеловождения, могу сказать, что из 10-ти начинающих пчеловодов в "строю" остаются 2-е. Не выдерживают физической, моральной и мозговой нагрузки:ak:.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

23 години тому, Ласунчик сказав:

Мене напружує викривлена статистика. А вас ні? 

Цікаво знати щільність рядів, середню кількість  і тип вуликів, середній вік пасічника, його середній стаж, статевий розподіл у відсотках. 

Люблю цифри. Коли вони є, можна рахувати і робити висновки. Рухатись. 

Я впевнений, наприклад, що переважна більшість любителів цієї справи, відсотків 95, має не більше 20 вуликів, а більша половина з них має в свою чергу не більше 10 вуликів. Також впевнений, що переважна більшість, не дивлячись на поступ прогресу, досі тримає бджіл у лежаках і вважає їх чудовими. Це тому, що переважна більшість з них не кочує до медоносів, а такі вулики дійсно непогані як для стаціонарної пасіки. 

Такі нехитрі висновки можна робити, маючи статистику. 

До речі, з якої кількості бджолосімей обов'язково отримати паспорт пасіки? 

Субсидію розглядають здається з наявних не менше 10 шт? 

 

Саму статистику,  як підтверження наших фактичних потужностей, дещо висвітлила  дотація, якщо цікавиться більш детальною структурою  здавачів, то такі дані цікавлять не лише наших пасічників а і зарубіжних колег, вивчають конкурента:umora:, а це наводить на думку для чого воно їм:umora:. Якщо серйозно то свої дані в розрізі здавачів  меду оприлюднювала "Асканія ПАК"  на другому круглому столі "Експортер- пасічник". Зайдіть ЮТУБ "Пасічний вісник" там знайдете відео, .......крім того по даті опублікування пошукайте в нас, на форумі інфа дублювалась, обговорювалась, здається в темі ціни меду.:hi:

Стосовно висновків, можна звернутись за порадою до @Мико він мудрий все скаже правильно. Для себе висновок я вже зробив, ключове ринок змінюється швидше чим ми можемо адаптуватись...... не хочу що б моя точка зору    впливала на рішення інших, тому поки промовчу.:hi:

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 часов назад, asaltan сказал:

Найбільші світові виробники томатної пасти із Китаю, Туреччини, США планують виробництво помідорів і самої пасти повністю на сезон. Вони фактично встановили норми якості, недосяжні для інших виробників. Паста розписується між покупцями наперед, як і вирощування помідорів, як на конвейєрі. Специфіка виробництва пасти в тому, що випарювання відбувається у вакуумі і аварія на агрегаті приводить до аварійного розвантаження декількох агрегатів у брак. Тому в ідеалі вля лінія працює без зупинки декілька місяців. Графік постаки однакових стиглих помідорів(!) фемери повинні виконувати неухильно! В Україні спільному  україно-шведському підприємству "Чумак" не вдалося вийти на конкурентний рівень, в основному із-за того, що фермери поставляли різнокольорові помідори в неузгоджений час.

Як наслідок: український Макдональдс для виконання внутрішніх стандартів змушений імпортувати з виплатою мита китайську томатну пасту, бо українська недостатньо червона, а бура і занадто кисла.

Приблизно те ж саме відбувається з українським медом: його імпортують для випічки (backer`s), а як фасований соняшниковий мед не продається.:hi:

Вы правда верите в то что производители помидоров стали зарабатывать больше?? Скорее у них стало больше правил которые они должны выполнять за те же деньги... А больше зарабатывает тот кто производит пасту.... :hi: Извините я за помидоры и в Макдоналдс не хожу...:umora:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 годин тому, Ласунчик сказав:

Цікаво, пасіка Омельченка продовжуватиме туди виїжджати, чи вже на одну менше, хто знає?

Якщо це той відомий широкому загалу Омельченко, то він вже нікуди не поїде :(:IMHO:

Link to comment
Share on other sites

Ну може в нього нащадки є, або послідовники. Пасіка ж залишилась.

Link to comment
Share on other sites

1 годину тому, Александр К. сказав:

Вы правда верите в то что производители помидоров стали зарабатывать больше??

Якби не виробники томатної пасти, то турецькі курди не мали б майже ніяких доходів, а так від європейських грошей щось капає і курдам.:IMHO:

Якби не експортери меду, українські пасічники-виробники соняшникового меду заробляли б стільки, скільки росіяни.:IMHO:

P.S. У Франції соняшниковий мед - найбільш розповсоджений і ціна - на рівні інших медів.:hi:

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

8 годин тому, asaltan сказав:

Приблизно те ж саме відбувається з українським медом: його імпортують для випічки (backer`s), а як фасований соняшниковий мед не продається.:hi:

наша пісня гарна нова починаймо її знову:umora: . Да да точно для випічки і тільки для випічки 80 000 тон в 20 році і майже 60 000 тон  в 21  і взагалі наш соняшниковий мед то технічний мед ітд......   доречі ось той технічний мед для випічки кучу  медальок отримав в 21 р (це так інфа для тих хто не вкурсі).

ЗІ: кому Ви втераєте ось ту лабуду?  якась частина можливо дійсно йде на випічку, та переважна більшість купажується і продається як мед місцевого походження і Ви це прекрасно знаєте.....

16 хвилин тому, asaltan сказав:

Якби не експортери меду, українські пасічники-виробники соняшникового меду заробляли б стільки, скільки росіяни.:IMHO:

якби не українські пасічники ( котрі наростили відповідні обєми якісного натурального меду без антибіотиків)  - не було б стільки експортерів..., Ви ІМХО собі (еспортерам) занадто багато заслуслуг приписуєте.... 

а росіяни виявляється, заробляють так мало, бо в них не має таких експортерів як в нас - :umora:, мда...... цікаво а чому ж ніхто із наших експортерів не кинувся в росії,  компанії по експорту меду відкривати - цеж які надприбутки можна отримати - чи все ж там справа не в наявності експортерів, а і в якості меду і проблемах експортувати його  з недоімперії.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

54 хвилини тому, asaltan сказав:

 

Якби не експортери меду, українські пасічники-виробники соняшникового меду заробляли б стільки, скільки росіяни.:IMHO:

 

Можливо б прискорився розвиток медоваріння :IMHO:і це дало  б  пасічникам  в рази  кращі кошти, чим від оптової здачі, хто б тоді пішов з торбою по миру?:hmm:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 часов назад, asaltan сказал:

Пластмасу не пробував, тому заперечувати не буду. Картопля для смажіння повинна бути хрусткою, а для варіння - швидко розварюватися.:IMHO:

Да , разное содержания крахмала-воды. 
Я покупаю в августе картофель 3-х видов у мужика Петровича, уже давно, так вот он мне плачется что климат поменялся . Он каждые два года покупает новые сорта , чтоб с урожаем быть. 
 

 

5 часов назад, Lefty сказал:

 

якби не українські пасічники ( котрі наростили відповідні обєми якісного натурального меду 

Если б не массивы семечки у кормильцов, и Меда не было столько. Так что это надо подумать-чья заслуга .

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

я кожний рік купляю картоплю на насіння(белароса і репанка),бо місцеві сорти давно виродились і врожаю немає.21 рік був з дощами і врожай відповідно високий.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 часов назад, asaltan сказал:

Якби не виробники томатної пасти, то турецькі курди не мали б майже ніяких доходів, а так від європейських грошей щось капає і курдам.:IMHO:

Якби не експортери меду, українські пасічники-виробники соняшникового меду заробляли б стільки, скільки росіяни.:IMHO:

P.S. У Франції соняшниковий мед - найбільш розповсоджений і ціна - на рівні інших медів.:hi:

Ой да хорош Вам заслуги писать экспортерам... Схема работает покуда всем выгодно как только Вам станет не особо выгодно будут эти пасечники сами разгребаться...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

25.01.2022 в 23:15, Ласунчик сказав:

Мене напружує викривлена статистика. А вас ні? 

Цікаво знати щільність рядів, середню кількість  і тип вуликів, середній вік пасічника, його середній стаж, статевий розподіл у відсотках. 

Люблю цифри. Коли вони є, можна рахувати і робити висновки. Рухатись. 

Я впевнений, наприклад, що переважна більшість любителів цієї справи, відсотків 95, має не більше 20 вуликів, а більша половина з них має в свою чергу не більше 10 вуликів. Також впевнений, що переважна більшість, не дивлячись на поступ прогресу, досі тримає бджіл у лежаках і вважає їх чудовими. Це тому, що переважна більшість з них не кочує до медоносів, а такі вулики дійсно непогані як для стаціонарної пасіки. 

Такі нехитрі висновки можна робити, маючи статистику. 

До речі, з якої кількості бджолосімей обов'язково отримати паспорт пасіки? 

Субсидію розглядають здається з наявних не менше 10 шт? 

 

З однієї сторони  більш точна статистика потрібна для кращого управління  бджільництвом. З іншої сторони маємо нереформовану держслужбу; ледачкувату,хамувату, роздуту із "нездоровим апетитом".  Внаслідок цього держава часто веде себе як зла мачуха, як вона використає таку невідомо. Із мого досвіду то "реформи"  які видає така держслужба тільки добавляє проблем. Розмитнення автомобілів гарний приклад.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 годин тому, Lefty сказав:

той технічний мед для випічки кучу  медальок отримав в 21 р (це так інфа для тих хто не вкурсі)

Нагадайте: хто саме і де?:dntknw:

Одна із причин саме в цьому: пасічники самі соромляться свого соняшникового меду і на базарах не торгують соняшниковим медом.:IMHO:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Бо, знають, що буває кращий, ароматніший і т. д. 

Чомусь у мене сівший Сояшник, софора, ріпак не викликають бажання хапатися за ложку. 

Вони ж не перший день на базарі і знають, що люди хочуть. 

Link to comment
Share on other sites

19 часов назад, asaltan сказал:

 

Приблизно те ж саме відбувається з українським медом: його імпортують для випічки (backer`s), а як фасований соняшниковий мед не продається.:hi:

 

соняшниковий мед недостатньо червоний чи занадто кислий?

  • Thanks 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...