Перейти к содержанию

Універсальний льотковий загороджувач УЛЗ-1


столя

Рекомендуемые сообщения

 Зустрів в магазині новий льотковий загороджувач з прильоткою, для круглих лотків.  https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipNC2f0OalwsLRWSiUXsqDehzxn5_-guB5nyktWT   Ціна 12 грн.  Якщо купляти сотню прилічна сума, друг порадив зробити з електро-коробок для трохфазної проводки , ціна 3-4 грн. Ось що з цього получилося   

Можна і з кліщем боротися, використовувати як протиройовий прийом, позбуватися лишнього трутня, приманювати рої ,...  Можливо в кого знайдуться ідеї що до вдосконаленя чи використання , можна обговорити в цій темі.  

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Ідея оригінальна. Хоча якщо мова йде про сотню, то зробити сотню таких з коробок - це теж час треба. І ще цікаво, чи не будуть коробки заважати при перевезенні вуликів. Щодо вароа також цікаво, але потрібні дослідження. Як до цього поставляться бджоли? Якщо акарицид є в гнізді, вони мусять з цим миритись, а тут він буде на вході, їм це може не сподобатись. І не відомо, як це подіє на кліща. Вважається, що якась кількість кліща ніколи не залишає вулик, тобто вони мігрують з бджоли на бджолу і в чарунки з розплодом. На них акарицид напевно не подіє. Це припущення, тому потрібно все перевіряти. Як профілактика перезараження через блукаючих бджіл - цілком можливо.

Мене дивує, що коробка коштує втричі дешевше, ніж загороджувач і люди повинні щось видумувати. Невже там якась інша технологія застосована для загороджувачів, чи більше сировини треба?:dntknw:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Ідея боротьби з кліщами, за допомогою льоткових загороджувальні не моя, на апімондії в Турції було представлено. Вот тільки які матеріали для прописки там були використані?

Робиться дуже швидко, якщо є інструменти. Для поставки тільки в павільйонах або платформах на яких вулики стоять постійно, також на стаціонарі і в нуклеусах.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

×
×
  • Создать...