Jump to content
ss77

Самогон из мёда

Recommended Posts

3 часа назад, Мико сказал:

За последнее время продал 10 кг прополиса по цене 970 гр за кг 

Теперь нужно идти за ведром валерианки ,что бы как то успокоить себя 

после просчёта на калькуляторе  убытков 

 

Тю , я продал по 550 гр за кило 3,5 кг , хотя договаривался за 600 за кило и не чего не жалею . Всё рамно на запчасти машины полетели .

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
В 02.01.2020 в 13:12, ДобровоЛ сказав:

Наскільки я ще пам"ятаю хімію, то самогону з фруктози не виженете. :dntknw: А чи я не зовсім правий? :huh:

Не зовсім. Як відомо, самогон можна вигнати і з табуретки, а з фруктози й поготів.

5e0f4d0a32d6e_.thumb.JPG.c95a1eefb212901a25b6ca077be847fc.JPG

 

  • Like 3
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
6 часов назад, Крук сказал:

 

 

6 часов назад, Крук сказал:

Я всі досліди в першу чергу роблю на собі. Потім вузький круг дегустації

Поки дегустацію робили, все село вимерло.

  • Haha 4
Link to post
Share on other sites
7 годин тому, Мико сказав:

70 Х 50=3500 =5600 бутылочек сивухи 

Таким макаром вожно всё село споить 

Мабуть , з піврайону!:umora::wave:

  • Haha 2
Link to post
Share on other sites
7 годин тому, Мико сказав:

5e0f06f49213f__viber_2020-01-03_10-56-28.thumb.jpg.581469935f80c10d87f24807497d7b93.jpg

Если утром хорошо значит выпил плохо

Если утром плохо - значит выпил хорошо!

  • Haha 6
Link to post
Share on other sites
8 годин тому, Мико сказав:

5e0f06f49213f__viber_2020-01-03_10-56-28.thumb.jpg.581469935f80c10d87f24807497d7b93.jpg

от якби пили з меду - то і похмелятися не треба було б

  • Like 4
Link to post
Share on other sites

Зброджування меду дає на виході більшу кількість сивухи в порівнянні із цукром. Додаткове очищення по технології яку я описав дозволяє отримати чистий спирт. Вживання такого розведеного спирту в порівнянні із звичайним самогоном менш шкідливе. Набагато зменшується негативна дія вищих спиртів на печінку. Тим самим наші клієнти більше проживуть і дадуть більший прибуток.  Очищений спирт можна використати для виробництва медового бальзаму. Рецепт дуже простий - треба взяти емальоване відро і нарізати із двох світло-коричневих повномедових рамок запечатаного меду. Оцинковане відро не годиться тому що кислоти розчиняють цинк.  У відро доливаємо 4 літри води і ставимо на вогонь. Бажано щоб у стільниках була перга і побільше. Хвилин 20 маса повинна слабко кипіти а потім охолоджуємо і розводимо вдвічі кип'яченою водою. Після цього додаємо спирт так щоб міцність напою подобалася більшості людей. Виходить дешево і смачно. Колір схожий на коньяк.

Edited by Крук
  • Like 4
Link to post
Share on other sites
15 хвилин тому, Крук сказав:

.....а потім охолоджуємо і розводимо, вдвічі,  кип'яченою водою.....

Земляче, хотів уточнити, як саме розуміти, де саме  повинна бути кома:umora:, розводимо до вдвічі більшого б"єму  чи воду кип"ятим двічі:umora:

  • Like 1
  • Haha 2
Link to post
Share on other sites
2 хвилини тому, Николай S сказав:

Земляче, хотів уточнити, як саме розуміти, де саме  повинна бути кома:umora:, розводимо до вдвічі більшого б"єму  чи воду кип"ятим двічі:umora:

Розводимо до вдвічі більшого об'єму кип'яченою водою.

  • Like 2
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
3 хвилини тому, Крук сказав:

Розводимо до вдвічі більшого об'єму кип'яченою водою.

Дякую за рецепт, :hi:

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
В 03.01.2020 в 21:20, Крук сказал:

Зброджування меду дає на виході більшу кількість сивухи в порівнянні із цукром. Додаткове очищення по технології яку я описав дозволяє отримати чистий спирт. Вживання такого розведеного спирту в порівнянні із звичайним самогоном менш шкідливе. Набагато зменшується негативна дія вищих спиртів на печінку. Тим самим наші клієнти більше проживуть і дадуть більший прибуток.  Очищений спирт можна використати для виробництва медового бальзаму. Рецепт дуже простий - треба взяти емальоване відро і нарізати із двох світло-коричневих повномедових рамок запечатаного меду. Оцинковане відро не годиться тому що кислоти розчиняють цинк.  У відро доливаємо 4 літри води і ставимо на вогонь. Бажано щоб у стільниках була перга і побільше. Хвилин 20 маса повинна слабко кипіти а потім охолоджуємо і розводимо вдвічі кип'яченою водою. Після цього додаємо спирт так щоб міцність напою подобалася більшості людей. Виходить дешево і смачно. Колір схожий на коньяк.

Так треба ж може спочатку процідити, а вже потім додавати спирт.

  • Like 1
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
6 годин тому, Серж 82 сказав:

Так треба ж може спочатку процідити, а вже потім додавати спирт.

Хоч ціди хоч не ціди але переціджувати доведеться. Хто не вірить нехай спробує сам.

  • Like 1
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
5 часов назад, Крук сказал:

Хоч ціди хоч не ціди але переціджувати доведеться. Хто не вірить нехай спробує сам.

Та я серйозно питав.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
1 година тому, Серж 82 сказав:

Та я серйозно питав.

так вам серйозно й відповіли.

  • Like 3
  • Haha 2
Link to post
Share on other sites

То мед в чай не можна додавати, то кип'ятимо при виготовленні медовухи та аналогічних маніпуляціях.Так є той метилфурфурол чи при наявності С2Н5ОН це не суттєво?:dntknw:

  • Like 1
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Також, інколи вводить в ступор. Переважно всі пасічники категорично НЕ рекомендують нагрівати мед вище 40 градусів. А коли вони ж, пропонуюуть рецепти різних медовух чи ще чогось, то майже в кожному потрібно кипятити мед!!! Як це можна пояснити і як зрозуміти...

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
3 години тому, samitnyj сказав:

То мед в чай не можна додавати, то кип'ятимо

Не переймайтеся. Хочете з чаєм, пийте з чаєм, Не хочете з чаєм, пийте медовуху. Гірше не буде ні тоді. ні тоді:IMHO:

2 години тому, ЯроБа сказав:

 категорично НЕ рекомендують нагрівати мед вище 40 градусів. 

перед тим як його продаєте на базарі, чи десь.

Ви ж не знаєте для чого його купляють (чи для чаю, чи для медовухи):umora:

Link to post
Share on other sites
7 часов назад, samitnyj сказал:

То мед в чай не можна додавати, то кип'ятимо при виготовленні медовухи та аналогічних маніпуляціях.Так є той метилфурфурол чи при наявності С2Н5ОН це не суттєво?:dntknw:

Давав мені один пасічник з Дніпра посилання на якийсь європейський сайт, де говориться про дослідження оксиметилфорфуролу, який пригнічує мутагенез, що можна лікувати онкозахворювання. І мед в гарячий чай - це байка.  

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
12 години тому, ЯроБа сказав:

Також, інколи вводить в ступор. Переважно всі пасічники категорично НЕ рекомендують нагрівати мед вище 40 градусів. А коли вони ж, пропонуюуть рецепти різних медовух чи ще чогось, то майже в кожному потрібно кипятити мед!!! Як це можна пояснити і як зрозуміти...

 

Не треба перейматись очевидним і не вірити працям вчених... Фурфуроли - отруйти? Так, При нагріванні меду утворюються? Так. 
Колись козаки в казан з медовухою та медом додавали перцю закупорювали глиною і варили, щоб половина води википіло, а потім охолоджували, пили по кухлю і прямували по прямій... хто проходив - той козак... але ж вони не розуміли механізму дії фурфуролів і не читали праці вчених, яких тоді ще не було і нікому "секрети" інкретів не були відомі та й в токсикологію ніхто не заглядав. 
А медовуху не обовязково варити перед бродінням. Варіння знищує дикі дріжжі і не більше... це ніби-то користь, а шкода від фурфуролів незрівнянно більша. Їх дія симптоматично вирізняється:  голова твереза, а ноги не йдуть встати навіть не можна, ніби параліч. Так воно і є.

Edited by Любомир
  • Like 2
Link to post
Share on other sites
11 хвилину тому, Любомир сказав:

Не треба перейматись очевидним і не вірити працям вчених... Фурфуроли - отруйти? Так, При нагріванні меду утворюються? Так. 
Колись козаки в казан з медовухою та медом додавали перцю закупорювали глиною і варили, щоб половина води википіло, а потім охолоджували, пили по кухлю і прямували по прямій... хто проходив той козак... але ж вони не розуміли механізму дії фурфуролів і не читали праці вчених, яких тоді ще не було і нікому "секрети" інкретів не були відомі та й в токсикологію ніхто не заглядав. 
А медовуху не обовязково варити перед бродінням. Варіння знищує дикі дріжжі і не більше... це ніби-то користь, а шкода від фурфуролів незрівнянно більша. Їх дія симптоматично вирізняється:  голова твереза, а ноги не йдуть встати навіть не можна, ніби параліч. Так воно і є.

Це ви, тезко, про ту річ, що шкідливою стає, коли чоловік вже другий десяток тонн за день з'їсть? :ah::hmm:

  • Like 3
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
5 годин тому, Серж 82 сказав:

Давав мені один пасічник з Дніпра посилання на якийсь європейський сайт, де говориться про дослідження оксиметилфорфуролу, який пригнічує мутагенез, що можна лікувати онкозахворювання. І мед в гарячий чай - це байка.  

Про нешкідливість цього  були досліди науковців з Естонії.

І хоч їх й мало, та  це вам не рашен якась зас.ана...:IMHO::ay: 

Другий рік я особисто не вживаю цукру і п'ю каву виключно з медом.

Edited by ДобровоЛ
  • Like 4
Link to post
Share on other sites
В 03.01.2020 в 10:18, Мико сказав:

5e0f06f49213f__viber_2020-01-03_10-56-28.thumb.jpg.581469935f80c10d87f24807497d7b93.jpg

Романовичу, @Мико , це ви дістали фото з останньої зустрічі пасічників Слобожанщини?..:ah::rofl:

 А натюрморт достоїн пензля хоч Леонардо!:ay:

Edited by ДобровоЛ
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
22 минуты назад, Любомир сказал:

Не треба перейматись очевидним і не вірити працям вчених... Фурфуроли - отруйти? Так, При нагріванні меду утворюються? Так. 
Колись козаки в казан з медовухою та медом додавали перцю закупорювали глиною і варили, щоб половина води википіло, а потім охолоджували, пили по кухлю і прямували по прямій... хто проходив - той козак... але ж вони не розуміли механізму дії фурфуролів і не читали праці вчених, яких тоді ще не було і нікому "секрети" інкретів не були відомі та й в токсикологію ніхто не заглядав. 
А медовуху не обовязково варити перед бродінням. Варіння знищує дикі дріжжі і не більше... це ніби-то користь, а шкода від фурфуролів незрівнянно більша. Їх дія симптоматично вирізняється:  голова твереза, а ноги не йдуть встати навіть не можна, ніби параліч. Так воно і є.

І яка кількість форі уроду на кг маси призводить до клініки?

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
В 15.02.2020 в 18:18, Серж 82 сказав:

Так треба ж може спочатку процідити, а вже потім додавати спирт.

Якось в одному районі пригостили мене сивухою. Я й кажу - а що у вас з цукром проблема?

Та ні, каже господар. То я спеціально бурячка добавляю для колориту!

А ви кажете - , що спочатку процідити - мед не бурячок. Та й не той "колорит" вже буде.:ooops::friend_drink:

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
8 хвилин тому, Серж 82 сказав:

І яка кількість форі уроду на кг маси призводить до клініки?

звісно козацька. А кипяток з чайника 90 *С в налитий в чашку вже 80 поки настоюється вже 60*С потім в нього поклали мед з темпер 25*С і він на себе взяв певну кількість теплоти і температура зменшилась до 50*С  і поки пємо, а комфорт губи 45 *С то ще  фурфуролів не утворюється і часу для його утворення потрібно хвилин з 15-ть. Так що я п'ю чай з медом і НЕлякаюсь офурфуритись.

Edited by Любомир
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...