Перейти к содержанию

Декристалізатор меду


Ю.М.

Рекомендуемые сообщения

Газовая плита,в ней электродуховка.Поставил термодатчик 36-39грд.Ведро 10л вставляется хорошо.Ночь в духовке и можно фасовать;)

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • 11 months later...

Добрий день шановні форумчани, зразу вибачте якщо тема вже існує і я повторюю, як кажуть "тикніть носом". Коли було 200-300л. меду то зразу розливав в тару і продавав в роздріб від сезону до сезону. Коли меду тона і більше не впевнений що все продам в роздріб, прийдеться можливо і здати оптом. Частину меду розфасував (ходові сорти), частина в відрах пластикових по 10-20л. Питання до Вас, ті декристалізатори що продаються в магазинах пасічних практичні, чи справляються з своєю функцією, щоб якісно розпустити мед. Одним словом хто що порадить.

Дякую за увагу.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Алёнка changed the title to Декриталізатор меду

В мене той що на бочку 40 літрові потихеньку розпускає мед. Думаю що справляється. Щоб став рідким то треба довгенько гріти, а за день то вже стає такий що набагато легше довбати лопаткую.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

MaXUA123

Дякую за відповідь, в інтернет магазинах бачу що на 20л. що на 40л. ціна однакова.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Цікаво, яка потужність такого декристалізатора, скажімо на 40 л бідон?

Та чи не можна його виготовити з нагрівних плівок типу ,,тепла підлога,,?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Fabro changed the title to Декристалізатор меду
3 часа назад, ЮМос сказал:

Цікаво, яка потужність такого декристалізатора, скажімо на 40 л бідон?

Та чи не можна його виготовити з нагрівних плівок типу ,,тепла підлога,,?

Мабуть там вона в середині і є. на ощуп наче всередині якісь трубочки.

мабуть 50 ват, треба завтра глянути.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Глянув - потужність декристалізатора на 40 битон становить 50 ват.

п. с. Всередині немає ніяких трубочок, то виявився провід.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • 4 weeks later...

Подскажите у кого какой опыт разогрева рамок с медом перед откачкой, не откачано еще до пол тоны, а мед уже кристаллизуется в сотах.

 

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

12 минуты назад, TaRrik сказал:

Подскажите у кого какой опыт разогрева рамок с медом перед откачкой, не откачано еще до пол тоны, а мед уже кристаллизуется в сотах.

Закристализованый в рамках мёд ни разогреть ни откачать не удастся :IMHO1:

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

2 минуты назад, Мико сказал:

Закристализованый в рамках мёд ни разогреть ни откачать не удастся :IMHO1:

В мене кімнатка 1.8-1.5 на 2 м висотою при температурі 45 градусів за 4 сутки розігрівається правда їх я невідкачував а роздавав у вулики весною

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • 1 year later...

Поділіться хто які використовував. Цікавить практичний досвід. Чи варті уваги ці якими обвязується бідон?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

4 минуты назад, mascot сказал:

Поділіться хто які використовував

я використовував і використовую звичайну лампочку на 75- ватт покладену на цементру підлогу в ящик ( корпус) , далі решітка з проволки шестьорки і далі бідон накритий утеплювачем(дві фуфайки), через добу можна користуватись, все м*яке. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Виправте помилку в заголовці, так вони працюють , варто нагрівач добре притиснути(наприклад обв'язати гумовою стріскою) до боків бідона, додатково утеплити будь чим підходящим, застосовувати терморегулятор або рег. потужності(трімер).Час до пом'якшення меду (при 0-10*С довколишнього середовища) не менше доби.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Я купив, перший відправив назад, обміняли. За три доби цей декристалізатор мед у бідоні розтопив до пастообразного виду. Задовбався ждать так і порозливав по банках... Нічим не утепляв, як прийшов зашнурований, так і одягнув (тугенько, єлє зняв)))

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

9 часов назад, Винодел сказал:

Виправте помилку в заголовці, так вони працюють , варто нагрівач добре притиснути(наприклад обв'язати гумовою стріскою) до боків бідона, додатково утеплити будь чим підходящим, застосовувати терморегулятор або рег. потужності(трімер).Час до пом'якшення меду (при 0-10*С довколишнього середовища) не менше доби.

Виправте помилку в стріскою

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Все ж таки цікавить декристалізатор який би доводив мед до повної декристалізації, а не пастоподібного виду.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

У мене декристалiзатор на 20 ти лiтрове вiдро, тi що продаються в бджоломагазинах.До повноi декристалiзацii потрiбно двое суток.Взагалi я ним задоволеный.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 час назад, mascot сказал:

який би доводив мед до повної декристалізації, а не пастоподібного виду.

так він і доведе( той що ви писали) просто пройде дві або три доби, те саме і з моєю лампочкою і з холодильником у пана  @Мико , чим довше стоїть під температурою , тим більш розтопленіший, просто доби вистачає шоб можна було ложкою працювать а не перфоратором

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Алёнка changed the title to Декристалізатор меду
  • 1 year later...

Останнім часом багато дзвінків по декристалізаторах - на відра, куботейнери, бочки. Оскільки бідони все далі йдуть в історію. Тому доводиться пояснювати, що декристалізатор на бідон не підходить для відра та куботейнера - не прилягає до стінок, пластик погано передає тепло, об"єм замалий, а чекати довго. Що стосується "теплого поясу" на бочку, то робили багато, але відгуків майже немає. Тому вважаю їх не дуже ефективними. Разом з тим є непогані відгуки про примітивні термокамери, які рекомендую робити самостійно з листового пінопласту та ДВП.  Була навіть пропозиція виготовляти серійно, але ціна виходить 3-5 тисяч, а попит під питанням. Яка думка форумчан?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

7 часов назад, Ю.М. сказал:

. Разом з тим є непогані відгуки про примітивні термокамери, які рекомендую робити самостійно з листового пінопласту та ДВП.  Була навіть пропозиція виготовляти серійно, але ціна виходить 3-5 тисяч, а попит під питанням. Яка думка форумчан?

Навiщо робити  . Зараз на металобрухтi ,та мабуть i вдома майже в кожного ,

готовi термокамери з холодильника .

Терморегулятор i двi лампочки розжарювання  , вирiшують всi проблеми  

Использую для разогрева мёда ,соторамок с резервным весенним кормом ,для вывода личинок восковой моли 

Всех делов на 200 гривен 

 

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

9 часов назад, Ю.М. сказал:

бочку

Купил у вас декристализатор на бочку......:ay:очень облегчил фасовку

Раньше ставил  сегмент из двух маленьких......

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

9 часов назад, Ю.М. сказал:

. Разом з тим є непогані відгуки про примітивні термокамери, які рекомендую робити самостійно з листового пінопласту та ДВП.  Була навіть пропозиція виготовляти серійно, але ціна виходить 3-5 тисяч, а попит під питанням. Яка думка форумчан?

Виготовив  примітивний на бідон . По  матеріалах : 5 листів ппс 30  -200гр  , тепла підлога   пленочна  1.6м  з причандалами -  600гр , реле-регулятор "квочка"   180гр,

термометр вулличний  , саморізи  100 - 12шт , кллей-піна  .

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

10 часов назад, Ю.М. сказал:

. Разом з тим є непогані відгуки про примітивні термокамери, які рекомендую робити самостійно з листового пінопласту та ДВП.  Була навіть пропозиція виготовляти серійно, але ціна виходить 3-5 тисяч, а попит під питанням. Яка думка форумчан?

Виготовив  примітивний на бідон . По  матеріалах : 5 листів ппс 30  -200гр  , тепла підлога   пленочна  1.6м  з причандалами -  600гр , реле-регулятор "квочка"   180гр,

термометр вулличний  , саморізи  100 - 12шт , кллей-піна  . Година  роботи з  роздумами ,чи правильно роблю. При  38-39** за 2 суток  рідкий стан.

Дану конструкцію  весною буду  використовувати як кільчеватор длля  чубуків  винограду.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Знаю пасічника, який не продає мед оптом, натомість постійно зберігає бочку в термокамері. Мед не кристалізується і на фасовку затрати мінімальні. По витратах електроенергії - говорить, що його влаштовує!.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...