Jump to content

Что цветёт сейчас

ДобровоЛ
 Share

Recommended Posts

Тільки що, Винодел сказав:

Мед що плануете відкачати не можна назвати "ромашковим", бо

Не беріть все так близько до сердця що я кажу на відео. Інколи я іронізую....)))

• Haha 1

Тільки що, Винодел сказав:

немае такого в переліку монофлорних медів України, а аргумент ,що бджоли відвідували квітки і "застромляли" в них хобіток-замалий.

років зо 5. може 10 тому один із форумча згадував що. коли зацвітає у них ця "ромашка" то мед стає приємнішим на смак з тонкими нотками кислинки.... можливо хто пам'ятає це? Хоча тут більше цікавляться прибутками ніж природою))) Ну всеж... Так от тоді всі писали що ця квітка не виділяє нектару. а він апелював що у теплу погоду та після гарного дощу у них на західній Україні таки виділяє. я це запам'ятав бо такої квітки ростебагато, а ось бджіл на них тоді ще не помічав, або не хотів цього робити. І ось все склалось і у нас для цієї інвазивної рослини.

• Like 3
  • Haha 1

2 години тому, gardener сказав:

На дальньому точку соняшник маяки викинув.

І вдома один знайшов

20230709_151426.thumb.jpg.03ad702d2949db6281fe6c26bb239e17.jpg

• Like 2
  • Haha 1

17.06.2023 в 10:21, _kos_ сказав:

Липа квітує кожного року, але не кожного року медує. Теж бачив, що бджоли відвідують липу, непевне пилок збирають, але нектару у вулику свіжого не має. Говорив один старий поважний пасічник мені, що липа може межувати приблизно раз на 5 років, липа дуже примхлива до погоди.

Я теж не зовсім молодий - перемахнув вже 68-й рік. Але на кочівлі у мене липа щороку медувала, правда, інколи добре, а інколи й гірше. Просто там її різновидів росте з десяток. І цвітуть вони змінюючи одна одну майже місяць.:wave: А от після грози липа точно не медує. Переконувався у цьому  не раз. :dntknw:

• Like 5

08.07.2023 в 14:25, Винодел сказав:

Так, не можу пригадати випадків працювання бджіл на квітках ромашки. Мед що плануете відкачати не можна назвати "ромашковим", бо немае такого в переліку монофлорних медів України, а аргумент ,що бджоли відвідували квітки і "застромляли" в них хобіток-замалий.

Ось такий мед дає ця ромашечка. По грамотному -злинка однорічна. Медонос слабкий і то медує вкрай рідко, але мед все ж таки якийсь є. Можна глянуть на такий мед тут, просто у самому кінці відео, щоб не чекати 10 хвилин:

• Like 1

08.07.2023 в 13:25, Винодел сказав:

Так, не можу пригадати випадків працювання бджіл на квітках ромашки. Мед що плануете відкачати не можна назвати "ромашковим", бо немае такого в переліку монофлорних медів України, а аргумент ,що бджоли відвідували квітки і "застромляли" в них хобіток-замалий. Відео цікаве, пізнавальне.

Років із 30 тому я побував на Сицилії, уперше в закордоній рекламній безкоштовній (!) поїздці. Умова була проста -

опублікувати у пресі кілька матеріалів про відпочинок на цьому острові. Багато що там мене зацікавило, адже вперше був у закордонні та ще й на Сицілії ! Та мова не про те. В одному із готелей на сніданок нам поставили на стіл невеличкі упаковочки меду,  грамів  по тридцять. А на упаковках стояв підпис походження меду й фото медоносів. Так мене тоді теж неабияк здивувала упаковка із красивим кольоровим фото ромашок і підписом - ромашковий мед... За смаком  і запахом нічого ромашкового там не було. Тоді ще не так часто застосовувалися китайські підробки запахів та смаків... :umora::dntknw:

А сьогодні тут зустрів квітуючі квітки козельців. Це вже зацвіли в чергове після скошування. Понасівав в Україні і під сапу насадив я їх торік восени. Та й цьогоріч порозкидав насіння трохи побіля пасіки - воно дуже схоже на кульбабові зерна з пухом. Це дворічка, то може на той рік й у мене зацвіте... :ah:

• Like 3

• 3 months later...

А у мене тут, в Алмере у Королівстві Нідерланди, чималі насадження плюща. І якраз днів десять тому він почав цвісти. Запах у нього такий тонкий, просто неймовірний. Чимось нагадує запах квітуючого винограду. Він надзвичайно сильний й найпізніший медонос із знаних мені. Оскільки тут бджоли майже відсутні (я їх  бачив лише пару разів) то його обсідають оси, джмелі і навіть шершні. А ось і його фото.

IMG_20231024_151249.jpg

• Like 3

• 2 weeks later...

В мене деякі сьогодні ще мед носили.:umora:

20231108_111032.jpg

20231108_111025.jpg

• Like 8

08.11.2023 в 21:53, msgarry сказав:

В мене деякі сьогодні ще мед носили.:umora:

20231108_111032.jpg

20231108_111025.jpg

Спочатку подумав, що то ромашки. А придивився - то або хризантеми, або ж -

безсмертники (так у нас називають їх)...

• 2 months later...

10.02.24

Львівська область

Цвіте ліщина в лісі. На сонячній стороні багато як сирежок так і цвіту, певно буде добрий врожай.

• Like 2
  • Confused 1

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Цвіте ліщина в лісі.

:blink:

• Like 1

6 годин тому, Павло Михайлович сказав:

:blink:

Зараз мокро, але якщо буде погода і буде обліт, то пилку принесуть добре.

• Like 1

8 годин тому, Павло Михайлович сказав:

Цвіте ліщина в лісі.

:hmm:Сумніваюсь....Завтра гляну.

• Like 1

• 2 weeks later...
11.02.2024 в 10:36, yu1986ra сказав:

10.02.24

Львівська область

Цвіте ліщина в лісі. На сонячній стороні багато як сирежок так і цвіту, певно буде добрий врожай.

А тут, в Нідерландах,  ліщина відцвілася ще до Нового року. А на Новий рік бачив ряд сакури, що викинув поодинокий цвіт. В інших місцях не цвіла. Сьогодні бачив квітуючі деревця кизилу, зацвіли нарцизи, крокуси. А на осонні зустрів перші жовтенькі квіточки мати-й-мачухи (підбіл). Войлочна вишенька, превезена дочкою невеличким росточком із садочка моєї мами , теж відчула весну й бруньки набрякли, готові через пару-другу діб вибухнути білим цвітом. :ay:

• 3 weeks later...

Цвіте . благоухає сакура, якої тут, в Алміре Байтен NL, насаджено повно, та так, що й взяток з неї був би .

У мене тут під будинком зацвіла українська мамина вишенька войлочна, яку привезла з двору моєї батьківської

хати дочка. :UA::ay:

• Like 1

9 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Цвіте . благоухає сакура, якої тут, в Алміре Байтен NL, насаджено повно, та так, що й взяток з неї був би .

У мене тут під будинком зацвіла українська мамина вишенька войлочна, яку привезла з двору моєї батьківської

хати дочка. :UA::ay:

Пора облітник організовувати, бджіл в окрузі немає 

Для чого безтолку час втрачати, додому з молодими матками ;)

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1

15 годин тому, AVA сказав:

Пора облітник організовувати, бджіл в окрузі немає 

Для чого безтолку час втрачати, додому з молодими матками ;)

Ви праві. Але тут такі закони, що мало не покажеться. Налоги десь майже третина від заробленого... А пасіку треба десь на фермі ставити, бо в місті не дозволяють. Он щоб рибу ловити навіть у морі з берега за рік виклади 40 євриків і то на більшу частину риби заборона... Але я ухитрився і встиг дві щуки зловити в судоходному каналі тут поряд - 2 і 3 кг. А ще два лини зійшли з моїми гачками трохи поменше.

А сьогодні бачив квітуючі сакури десь на метрів з 600 у три ряди. Просто божественне цвітіння. І ні одного запилювача... Може спробую пізніше виставити фото.:ah:

• Like 5

• 6 months later...

Чі може хтось накопати коренів Горця " гречка далекосхідна" 

Хочу посадити на неугіддях.

Буду дуже вдячний

• Like 1

2 години тому, Артем7 сказав:

Чі може хтось накопати коренів Горця " гречка далекосхідна" 

Хочу посадити на неугіддях.

Буду дуже вдячний

:IMHO:Добре подумайте... бо потім не  позбудетеся... а якщо близько до житла, то ще гірше, бо як залізе під фундамент  - :helpme:, не помагає навіть "Раундап" чи "Торнадо"...

• Like 1
  • Confused 1

15.03.2024 в 23:12, ДобровоЛ сказав:

Ви праві. Але тут такі закони, що мало не покажеться. Налоги десь майже третина від заробленого... А пасіку треба десь на фермі ставити, бо в місті не дозволяють. Он щоб рибу ловити навіть у морі з берега за рік виклади 40 євриків і то на більшу частину риби заборона... Але я ухитрився і встиг дві щуки зловити в судоходному каналі тут поряд - 2 і 3 кг. А ще два лини (то були все ж - лящі) зійшли з моїми гачками трохи поменше.

А сьогодні бачив квітуючі сакури десь на метрів з 600 у три ряди. Просто божественне цвітіння. І ні одного запилювача... Може спробую пізніше виставити фото.:ah:

Великі розміри фото у мене. На жаль не можна виставити. А фотошоп мій

в Україні лишився.:dntknw:

• 4 months later...

А у мене крокуси зацвіли ще з учора - 25.0225 р. Нарцизи деякі жовті то навіть і в січні цвіли.

Сьогодні бачив вже й квітуючий кизил. Підсніжники на клумбах вже тижнів з два як цвітуть. :ole_ole::dntknw:

• 3 weeks later...

Був сьогодні на одній з вулиць Алмере, де висаджені ранні сакури - більше півсотень  крупних дерев -

цвітуть повним ходом. А запах , просто чарівний. На вулиці поряд, де інший сорт сакур , пока лишень викинули бруньки вже готові через 3-5 днів зацвісти. Да, були б тут бджоли, було б їм роздолля... :umora::ay: Аж завидно стало. Та бджіл тут не видно - одні джмелі лишень безумствують. :dntknw:

Вчора прогулявся в лісі біля пасіки. Ніякого розвитку дерев нема,  тільки на деяких кущах почали набухати бруньки. Напевно лютневі морози пригнітили розвиток. А я думав що теплі грудень та січень призведуть до раннього розвитку рослинності.

20 годин тому, Петр Павлович сказав:

Вчора прогулявся в лісі біля пасіки. Ніякого розвитку дерев нема,  тільки на деяких кущах почали набухати бруньки. Напевно лютневі морози пригнітили розвиток. А я думав що теплі грудень та січень призведуть до раннього розвитку рослинності.

В мене поки на 10-12 днів все відстає від минулого року. Зараз прохолодно. Думаю, тенденція збережеться.

• Like 1

проліски вже цвітуть, мати-й-мачуха, кизил. можна вже починати кочівлю :umora:

• Haha 2