Jump to content

Подставки под ульи

Griva
 Share

Recommended Posts

Як на мене, то занизька... Хіба на бетоні ставити, щоб трава на заважала.
А мої на деревяних піддонах, висота така ж + цеглина під низ. Брав по 20грн :)
Не заважає трава бдолам біля нижнього льотка?

Не заважає трава бдолам біля нижнього льотка?
Якщо не косити, то і метрової висоти підставка не врятує :IMHO1:

Як на мене, то занизька... Хіба на бетоні ставити, щоб трава на заважала.

У мене підставка 40 см висоти. коли ставлю 5-й корпус і вище - уже незручно працювати з верхніми корпусами. 40 + 5*16=120 см. висоти - уже тяжко рамку дістати , руки постійно витягнуті вперед... Вирішив наступного року її вкоротити на 20-25 см. якраз вийде 15 см.

• 2 months later...

У мене на точку підставка-4 кілочки по 25-30 см, а на кочівлі орігінальної конструкції підставка, яка складаеться з бруска з 40мм висотою 7см, довжиною 50см і 2-х менших , поворотних брусків теж висотою 7см. Поворотні, щоб була можливість скласти їх в мішок ,щоб менше займали місця під час транспортування.

Часть моей пасеки на Селигере. post-3977-1325791854_thumb.jpg
Крахин Борис, а какие подставки? Не возникает проблем от такой близости с землёй?

• 1 month later...

Пластикові піддони, на зразок таких як я вище показував продає мужик з Чернівців на Аукро в розділі Будівельні матеріали. 30 шт по 10 грн - дерев'яні дорожчі ;)

Пластикові ящики з шампанського. Дротяні ящики з під молочних пляшок радянських часів.

Пластикові ящики з шампанського. Дротяні ящики з під молочних пляшок радянських часів.
Аналогично.

Профиль квадратный 10х10?

Совершенна верно, есть и с арматуры диаметром 12мм, но эти более аккуратные получаются. Люблю, чтобы всё красиво было.
А если из прута 10 мм?..

Пластикові піддони, на зразок таких як я вище показував продає мужик з Чернівців на Аукро в розділі Будівельні матеріали. 30 шт по 10 грн - дерев'яні дорожчі ;)
После завтра получу эти поддоны, посмотрю не лохонулся ли я!?

Fabioan напиши как поддоны!Еслим можно с фото!Очень интересно

yxpIy-zohzY

• 5 weeks later...

Підставки під багатокорпусні вулики- бруски перерізом 40 х 60 мм , два поперечні по 50 см, два поздовжні по 1 метру. Поздовжні прибиті зверху поперечних . Бруски стоять руба, висота підставки 120 мм. Матеріал- дуб або акація, верхні бруски можна із сосни, із жирної сосни підуть і на низ. Якщо підставки виготовляти із жердин ( дуб, акація )- довговічність гарантована. На підставку стає два багатокорп. вулика. Така постановка дуже зручна в роботі, пасіка компактна. Ціна підставки із акацієвого бруски в межах одного доляра. Підставки низькуваті але надзвичайно стійкі. При спокійній роботі із бджільми сідаю на переносний ящик, при інтенсивній роботі- висота значення немає. Забиті в землю кілки не користаю- то як варіант для лежаків, а перед забиванням кілків на 100 вуликів треба добре попоїсти, та й коли їх гатять хлопці в степу в суху землю то чує голова сусіднього колгоспу в своїй конторі по відлунні в землі.

• 2 months later...

Якщо матерiал купувати то трохи дорогувато виходить.Я стопчики замiнив арматурой придбав на черметi арматуру порiзав на куски по 80см приварив на серединi та вгорi по 10см кусочки арматури

Я використовую старі колеса R15 R16 по 2 шт.

Хочу изготовить себе такие подставки. Устройство: изготовлена из гнутого металлического уголка, порошковая покраска, в транспортном положении боковые ножки входять в каркас рамы. При установке на место не требует дополнительного монтажа. Размеры: Длина — 700 мм Ширина – 360 мм Высота – 350 мм Вес при указанных раз мерах 5 кг. post-4062-1338644777_thumb.jpgpost-4062-1338644797_thumb.jpg post-4062-1338644813.jpgpost-4062-1338644826.jpg
Интересно чтобы заказывать уже готовые, в какую сумму обойдётся одна подставка?

я себе буду делать на зимовники подставки из под бутылок шампанского

я себе буду делать на зимовники подставки из под бутылок шампанского

Етоже надо прикинте сколько Вам прийдется выпить шампанского.... :umora:

подставки из под бутылок шампанского

Етоже надо прикинте сколько Вам прийдется выпить шампанского.... :umora:
А что это за подставки, и где их можно найти. :az:

Мои тоже на ящиках стоят,только не от шампанского,а проволочные из под пива-молока.Только один минус-траву руками приходиться прорывать.

не ящики а бутылки. лом в землю а бутылку через досточку бдобиваешь. я брал на заготовке стекла 160 штук сразу по 80 копеек

Вот интересная подставка.1BYD6X_i2yM Место под установку ровнять вообще не надо и при этом ульи можно выставить по уровню.

• 3 months later...

Вже другий рік використовую підставки своєї хитрої конструкції: металева трубка, або кутник довжиною 30см, зверху і знизу приварюю що під руку попаде(зверху бажано кутник 6-8см), отримуємо одну ножку, далі за верхню частину прикручую саморізами до вулика, таких ніжок на вулик лише три(ніколи не гойдаєтся і вирівнювати легко, під одну ніжку підклав чи то обрізка якого чи камінця і знову все гаразд). Да, на предмет крадіжки теж не погано влітку, я гадаю зрозуміло, а взимку поки одну одірве, іншої не захоче , злодії - народ лінивий , Як гадаєте?

• 5 months later...

Поварил новые подставки под ульи для более эфективного использования апилифта

Поварил новые подставки под ульи для более эфективного использования апилифта
А навіщо їх варити? Як на мене труба і так гарно лягає на ящик. В себе маю аналогічні. 3 ящики, 2 труби по 2 метри. і розміщується 5 вуликів паливоди.

• Алёнка changed the title to Подставки под ульи