Ю.М. Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 19 минут назад, Серж 82 сказал: Якраз планую виготовлення сушарки і ваша ідея цікава, але немає ніяких розрахунків, і методом тику піде багато часу і не факт що з того щось вийде. Може є тут електрики які дадуть поради. Таки ж Галя балувана! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 1 минуту назад, Ю.М. сказал: Тим, що пересушений пилок засвоюється гірше неочищеного проса! Для чого пересушувати ? Можна регулювати поток повітря та температуру і час сушки . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маслюк Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 Перед Новым Годом тоже занимался поиском сушилки.Так чтоб и в хозяйство(для сушки яблок,абрикос и т.д) и для пыльцы.Если кто-то так-же как я прислушивается к словам Брониславовича:"Если стоит вопрос что-то сделать,но при этом это-же можно не делать,то лучше-не делать"(кажется как-то так сказал.Если что,Брониславовичь,поправьте),то вот ссылка,по которой купил я для своего небольшого хозяйства: https://prom.ua/p749119471-elektrosushilka-dlya-fruktov.html .Дешевле нет. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 15 минут назад, vovchik v сказал: А чим поганий тєн на 1 квт , терморегулятор та кулера від компа ? планував на 4 лампочки сотки і кулер від компа вгорі на витяжку. Але мабуть температура внизу і вгорі буде відрізнятись. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 17 минут назад, vovchik v сказал: Для чого пересушувати ? Можна регулювати поток повітря та температуру і час сушки . Ви повинні отримати пилок стандартної вологості! Ні потік повітря ні час, ні температура, яка до речі у Вас різна на різних полицях, це вторинні фактори які при кожній новій партії повинні коригуватись в залежності від зовнішніх впливів- вологості сировини, вологості повітря, температури сировини і повітря і т.д. 14 минут назад, Маслюк сказал: Перед Новым Годом тоже занимался поиском сушилки.Так чтоб и в хозяйство(для сушки яблок,абрикос и т.д) и для пыльцы.Если кто-то так-же как я прислушивается к словам Брониславовича:"Если стоит вопрос что-то сделать,но при этом это-же можно не делать,то лучше-не делать"(кажется как-то так сказал.Если что,Брониславовичь,поправьте),то вот ссылка,по которой купил я для своего небольшого хозяйства: https://prom.ua/p749119471-elektrosushilka-dlya-fruktov.html .Дешевле нет. Розумієте, сушарка для фруктів, для власного споживання, не зовсім те для пилку, на продаж ще й бажано на експорт. Україна може продавати десятки тон пилку, але при умові відповідності певним стандартам. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 9 минут назад, Серж 82 сказал: планував на 4 лампочки сотки Дксь вичитав , що світло негативно впиває на якість пилку . Тому поставив тєн . 9 минут назад, Серж 82 сказал: Але мабуть температура внизу і вгорі буде відрізнятись. Була спочатку така проблема . Вирішив кулерами біля тену та подвійним кожухом навколо тена . Різницю в 1,5 градуса при повному завантаженні вважаю нормальною ( це ж не лабораторія ) . 6 минут назад, Ю.М. сказал: Ви повинні отримати пилок стандартної вологості! Ні потік повітря ні час, ні температура, яка до речі у Вас різна на різних полицях, це вторинні фактори які при кожній новій партії повинні коригуватись в залежності від зовнішніх впливів- вологості сировини, вологості повітря, температури сировини і повітря і т.д. А чим при таких вимогах плівка допоможе ? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 17 минут назад, Маслюк сказал: Перед Новым Годом тоже занимался поиском сушилки.Так чтоб и в хозяйство(для сушки яблок,абрикос и т.д) и для пыльцы.Если кто-то так-же как я прислушивается к словам Брониславовича:"Если стоит вопрос что-то сделать,но при этом это-же можно не делать,то лучше-не делать"(кажется как-то так сказал.Если что,Брониславовичь,поправьте),то вот ссылка,по которой купил я для своего небольшого хозяйства: https://prom.ua/p749119471-elektrosushilka-dlya-fruktov.html .Дешевле нет. пилок вже на ній сушили. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маслюк Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 7 минут назад, Ю.М. сказал: Розумієте, сушарка для фруктів, для власного споживання, не зовсім те для пилку, на продаж ще й бажано на експорт. Почему нет?Вы считаете,что в приборе,который разработали на заводе,который прошел сертификацию(хоть какую-то) хуже,чем в: - Обмотуєте по краях ізоляційною стрічкою. - Вкладаєте скло в окантовку з дерева, пластика чи металу. неизвестного производства? 5 минут назад, Серж 82 сказал: пилок вже на ній сушили. это вопрос или утверждение? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 8 минут назад, vovchik v сказал: Дксь вичитав , що світло негативно впиває на якість пилку . лампочки можна в банки з піском занурити.. Повинна і тепловіддача бути стабільніша. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 2 минуты назад, Серж 82 сказал: лампочки можна в банки з піском занурити.. Повинна і тепловіддача бути стабільніша. Не додумався . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 3 минуты назад, Маслюк сказал: Почему нет?Вы считаете,что в приборе,который разработали на заводе,который прошел сертификацию(хоть какую-то) хуже,чем в: - Обмотуєте по краях ізоляційною стрічкою. - Вкладаєте скло в окантовку з дерева, пластика чи металу. неизвестного производства? это вопрос или утверждение? вибачте не можу вставити знак запитання. Цікавить як сушить і чи не просипається пилок через лотки. скільки за раз можна загрузити Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 9 минут назад, vovchik v сказал: Дксь вичитав , що світло негативно впиває на якість пилку . Тому поставив тєн . Була спочатку така проблема . Вирішив кулерами біля тену та подвійним кожухом навколо тена . Різницю в 1,5 градуса при повному завантаженні вважаю нормальною ( це ж не лабораторія ) . А чим при таких вимогах плівка допоможе ? Плівка рівномірно розподіляє температуру по об"єму камери та дозволяє контроль на кожній полиці. А при обдуві куллером будуть "мертві зони". 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 8 минут назад, Маслюк сказал: Почему нет?Вы считаете,что в приборе,который разработали на заводе,который прошел сертификацию(хоть какую-то) хуже,чем в: - Обмотуєте по краях ізоляційною стрічкою. - Вкладаєте скло в окантовку з дерева, пластика чи металу. неизвестного производства? Я вважаю, що обладнання потрібно використовувати за призначенням- написано для фруктів, значить для фруктів! Свій варіант я Вам не продаю, коли продаватиму, не буде: ізоляційною стрічкою. і пластика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маслюк Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 2 минуты назад, Серж 82 сказал: вибачте не можу вставити знак запитання. Цікавить як сушить і чи не просипається пилок через лотки. скільки за раз можна загрузити Яж написал,что перед НГ с женой купили.Пока пыльцу у нас не носят :)). В ютубе есть ролики как сушат на ней и пыльцу в том числе.Для себя решил так:на контейнеры(их шесть) стелю пищевой пергамент,протыкаю много-много зубочисткой(это делается один раз),засыпаю пыльцу в слой и вперёд!Температура там выставляется.Ну еще если не на ночь ставить,то можно часа через 3-4 лотки поменять:верхние в низ,нижние-вверх.Так быстрее будет.Экономия на электроэнергии. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 6 минут назад, Ю.М. сказал: Плівка рівномірно розподіляє температуру по об"єму камери та дозволяє контроль на кожній полиці. А при обдуві куллером будуть "мертві зони". Десь бачив на форумі кролиководів використовують електрогрілки для маточників(родильний ящик), щось типу пластикової пластини. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 5 минут назад, Маслюк сказал: стелю пищевой пергамент,протыкаю много-много зубочисткой(это делается один раз), Москитная сетка . 4 минуты назад, Серж 82 сказал: Десь бачив на форумі кролиководів використовують електрогрілки для маточників(родильний ящик), щось типу пластикової пластини. Подумую інкубатор для цих цілей перепрофілювати . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маслюк Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 4 минуты назад, Ю.М. сказал: Я вважаю, що обладнання потрібно використовувати за призначенням- написано для фруктів, значить для фруктів! Свій варіант я Вам не продаю, коли продаватиму, не буде: ізоляційною стрічкою. і пластика. Юрий Михайлович,в ней не только фрукты можно сушить,но и овощи тоже.Что мешает там-же сушить пыльцу?Пыльца это овощ или фрукт? К стати,я себе взял еще с поддоном для пастилы.Там еще такое возможно .Разница в сто гривен.Честно скажу:я не буду это пробовать.Если жена захочет-ВПЕРЁД!!!! https://prom.ua/p752820305-elektrosushilka-dlya-fruktov.html 4 минуты назад, vovchik v сказал: Москитная сетка . Спасибо.Тоже вариант. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 в сушці головне це верхня гранична межа нагріву зерен пилку і постіне видалення водяних парів за межі сушки. тому кулер обов*язковий, люба сушка дає нерівномірність висушування, але це не страшно, якщо будуть пересушені і недосушені зерна то волога перерозподілиться між ними і вирівняється( звісно що з часом) там де мало забере вологу у того де багато, бо пилок то біологічно живий організм. Пересушувати також не можна бо пересушені зерна втрачають структуру (лопаються) впитують вільну вологу з повітря і втрачають свої корисні властивості( там тоді проходять процеси окислення і розпаду), тому не перегрівайте( покладіть термометр на зерна) і не пересушуйте. Можу даже дать пораду про те як дізнатись до якої температури нагріваються зерна, візьміть любий дерев*яний ящичок (можете даже свій мікронуклеус) засипте туди з працюючої сушилки пилок, встроміть термометр і поміряйте, все і дізнаєтесь, головне щоб ящичок був літри на дві. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 Если на вертикальную стенку наклеить плёнку типа тёплый пол - температура во всех углах шкафа будет одинаковая. Снизу и сверху отверстия для вытяжки влаги и фсё. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 11 минут назад, Гурович сказал: Если на вертикальную стенку наклеить плёнку типа тёплый пол - температура во всех углах шкафа будет одинаковая ну та стінка буде гаряча а протилежна холодна, повітря в середині шафи треба постійно перемішувати, бо коло тена буде пересушене а з протилежного боку не досушене. 13 минут назад, Гурович сказал: Снизу и сверху отверстия для вытяжки влаги и фсё. з кулером це буде швидше ( бажано витяжним) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 1 минуту назад, larson сказал: ну та стінка буде гаряча а протилежна холодна, повітря в середині шафи треба постійно перемішувати, бо коло тена буде пересушене а з протилежного боку не досушене. Что мешает Вам наклеить плёнку на все стенки? Куллер при необходимости. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 5 минут назад, Гурович сказал: Что мешает Вам наклеить плёнку на все стенки? Куллер при необходимости. інфрачервона плівка повітря не гріє - потрібен безпосередній контакт Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 57 минут назад, Маслюк сказал: Юрий Михайлович,в ней не только фрукты можно сушить,но и овощи тоже.Что мешает там-же сушить пыльцу?Пыльца это овощ или фрукт? К стати,я себе взял еще с поддоном для пастилы.Там еще такое возможно Пилок не овоч, але має іншу фракцію, ніж подрібнені овочі та фрукти. Крім того при висушуванні фруктів вони зменшуються в об"ємі і додатково звільняють отвори на піддонах, а пилок буде ці отвори заліплювати, вгадати як його розсипати важко. Крім того вертикальні сушарки важко продуваються( затримують повітря на кожному піддоні та ще й по різному. Відповідно "затримується" і температура, яку пристрій заміряє в одному місці, а в інших місцях камери температура значно відрізняється. Рівномірність висушування також неможлива через різну кількість отворів в різних частинах піддона. Тому промислові сушарки ніколи не роблять по такому принципу, тільки побутові (для себе) де відповідальність за отриманий результат -справа Ваша, "ніхто не винен". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 В 01.01.2019 в 20:47, Серж 82 сказав: інфрачервона плівка повітря не гріє - потрібен безпосередній контакт в мене під алюмінієвим лотком плівка і піджата знизу екструдованим пінопластом, щоб тепло йшло в верх тобто в лоток. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 4 часа назад, СЄРЖ сказал: в мене під алюмінієвим лотком плівка і піджата знизу екструдованим пінопластом, щоб тепло йшло в верх тобто в лоток. А можна фото сушарки, і опис короткий. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts