dacha Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Електропостачання кочової пасіки.Цікаве питання. Окрім акумуляторів, що ще можна спробувати? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 33 минуты назад, dacha сказал: Електропостачання кочової пасіки.Цікаве питання. Окрім акумуляторів, що ще можна спробувати? Сонячна батарея в парі з акумулятором - компактно і по ціні це вже доступно. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strelec Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 9 часов назад, dacha сказал: Електропостачання кочової пасіки.Цікаве питання. Окрім акумуляторів, що ще можна спробувати? Можно посмотреть тут может что-то и пригодится. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Шановні хто користується генератором на кочовій пасіці? На скільки ....кВт потрібен ганератор, Для -- електромедогонки 2 штуки, --електроножа (стола)- 2 штуки можливо ще лампочку, все на 12 вольт 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Та який краще, бензин чи дизель? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alazon Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 52 минуты назад, timoncikk сказал: На скільки ....кВт потрібен ганератор, Для -- електромедогонки 2 штуки, --електроножа (стола)- 2 штуки можливо ще лампочку, все на 12 вольт Просумуйте потужності медогонок, ножів і лампочок, додайте ще відсотків 50, бо медогоеки при запуску споживають більшу потужність і отримаєте потрібну потужність генератора. Освітлення краще робити світлодіодне. Дизельні генератори дорожчі і потужніші.Напевно найменшого генератора потужністю 650 ват має вистачити, але він на 220, щоб було 12 вольт, треба трансформатор, потім медогонки найскорше постійного струму, може треба ще випростувач. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 3 часа назад, Alazon сказал: Просумуйте потужності медогонок, ножів і лампочок, додайте ще відсотків 50, бо медогоеки при запуску споживають більшу потужність і отримаєте потрібну потужність генератора. Освітлення краще робити світлодіодне. Дизельні генератори дорожчі і потужніші.Напевно найменшого генератора потужністю 650 ват має вистачити, але він на 220, щоб було 12 вольт, треба трансформатор, потім медогонки найскорше постійного струму, може треба ще випростувач. Дякую, але хочу почути хто, що використовує у себе на паіці? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 В 27.08.2017 в 11:33, timoncikk сказал: Дякую, але хочу почути хто, що використовує у себе на паіці? Тількищо привезли сонячну панель AS- 6P 30 - 270W от інтересно , шо панство порекомендує по придбані інших прибамбасів . Нагрузка ніж Гуслія , привід медогонки 100 ват. Звичайно через аккумулятор. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrycho Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 3 часа назад, Пахомич сказал: шо панство порекомендує по придбані інших прибамбасів Зарядное устройство, или. Можно просто диод - чтоб ночью не разряжался аккумулятор через панель, но надо следить чтоб не было перезаряда. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 1 час назад, petrycho сказал: Зарядное устройство, или. Можно просто диод - чтоб ночью не разряжался аккумулятор через панель, но надо следить чтоб не было перезаряда. Інтересує контролер ,для ціє панелі також , аккумулятор ( дишевий і мцний ) інвектор поки в стороні. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunflower Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 1 час назад, Пахомич сказал: Інтересує контролер ,для ціє панелі також , аккумулятор ( дишевий і мцний ) інвектор поки в стороні. https://magazin-apelsin.net/p422952139-kontroller-dlya-solnechnyh.html 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 16 часов назад, Пахомич сказал: Інтересує контролер ,для ціє панелі також , аккумулятор ( дишевий і мцний ) інвектор поки в стороні. Діло , що панель видає 33,1 вольт, а аккомулятор буде на 12 вольт. А там контролери по вольтах, марках, амперах кінь ногу вламає . Можливо і не ту панель вибрав , але викидати не буду. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 В 18.11.2016 в 10:18, Strelec сказал: Можно посмотреть тут может что-то и пригодится. Можне декілька питань: 1) яка потужність панелей, і які краще купляти моно чи полі...? 2) на скільки ампер краще брати контролер заряду? 3) які аккумулятори (кислотні, лужні, гелеві) кращі, та на скільки ампер 4) інвектор на скільки кВт-- краще брати ----потужність енергоспоживачів (приблизно) ТВ, тюнер -холодильник, дві медогонки, два ножа ну і світло в будиночок Дякую 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strelec Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 6 часов назад, timoncikk сказал: Можне декілька питань: 1) яка потужність панелей, і які краще купляти моно чи полі...? 2) на скільки ампер краще брати контролер заряду? 3) які аккумулятори (кислотні, лужні, гелеві) кращі, та на скільки ампер 4) інвектор на скільки кВт-- краще брати ----потужність енергоспоживачів (приблизно) ТВ, тюнер -холодильник, дві медогонки, два ножа ну і світло в будиночок Дякую 1. 150 Вт одна. Поли... даже не надо рассматривать. 2. 30 Ач 3. АКБ дешевле автомобильные, но лучше гелевые. Суммарно 400-600 А/ч 4.Инвертор 12 220 нужен конечно чистый синус,но они дорогие. У меня, в видео хорошо его видно, инвертор на 1000 Вт, но это заявленная, а факт меньше. Производитель Англия, работает холодильник лет 10 уже всё лето (сезон),тв смотреть некогда)) и все приборы, которые можно подключить по мощности. Даже дрель. Во время качки всех приборов ватт на 250 подключено. 5.http://super-alternatiwa.narod.ru/sovet.htm думаю будет полезно почитать. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 22 минуты назад, Strelec сказал: 1. 150 Вт одна. Поли... даже не надо рассматривать. что лучше моно кристалы покупать? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strelec Posted July 4, 2019 Share Posted July 4, 2019 8 часов назад, timoncikk сказал: что лучше моно кристалы покупать? Да монокристаллическую. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 В 30.01.2018 в 09:50, Пахомич сказал: Діло , що панель видає 33,1 вольт, а аккомулятор буде на 12 вольт. А там контролери по вольтах, марках, амперах кінь ногу вламає . Можливо і не ту панель вибрав , але викидати не буду. Взагалі розібрався - відпрацював літо з єлектрикою . Висновк такий - контроер заряду на мою панель ( в мене 10А) і включену нагрузку заслабенький а це ніж, привід медогонки. АКБ гелева 65А.год, інвектор 500вт. простий . Для мене на полі контроле потрібний не менше 20 А. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchelnik 2 Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 В 27.08.2017 в 06:42, timoncikk сказал: Та який краще, бензин чи дизель? Та ніж з підігрівом - то дурниця. Потрібен хороший метал і проблем не буде. У мене є два старовинні пасічні ножі, які навіть нагріву в теплій воді не потребують. А дизель-генератор ліпше за бензиновий. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вадим Попов Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Та ніж з підігрівом - то дурниця. Потрібен хороший метал і проблем не буде. У мене є два старовинні пасічні ножі, які навіть нагріву в теплій воді не потребують. А дизель-генератор ліпше за бензиновий.Згоден, в дизеля споживання пального менше ніж у бензинового при однаковій потужності, немає карбюратора, який постійно ви**бується (паливна набагато надійніша) і габарити дизельного менші за бензиновий при однаковій потужності... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 Купив лампу в іннетмагазині, що працює від сонячної батареї і вмикається , коли хто метрів 5 в радіусі рухається. Класна річ для кочівлі і як світильник, і як сторож. Він також вмикається вручну і горить годин з 5. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 В 17.03.2020 в 17:27, Pchelnik 2 сказал: Та ніж з підігрівом - то дурниця. Потрібен хороший метал і проблем не буде. У мене є два старовинні пасічні ножі, які навіть нагріву в теплій воді не потребують. А дизель-генератор ліпше за бензиновий. Шановний ! Кому потрібна електрика з шумом , смородом. Мене десентували на поле , я якору сонячну , протягую кабель і з торби дістаю флящину пива , включаю приймач . На полі головне коли приїхав і коли відїзджаєш з поля 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 48 хвилин тому, Пахомич сказав: Шановний ! Кому потрібна електрика з шумом , смородом. Мене десентували на поле , я якору сонячну , протягую кабель і з торби дістаю флящину пива , включаю приймач . На полі головне коли приїхав і коли відїзджаєш з поля Якраз отой світильник, що я придбав, думаю, і вам підійшов би . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pchelnik 2 Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Сонячні батареї зараз - то для кочівлі супер. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иосифович Posted December 11, 2020 Share Posted December 11, 2020 Здравствуйте! А есть в теме люди которые пользуются круглый год солнечными батареями и продают государству излишки? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted December 11, 2020 Share Posted December 11, 2020 21 минуту назад, Иосифович сказал: Здравствуйте! А есть в теме люди которые пользуются круглый год солнечными батареями и продают государству излишки? Есть ,только они не в теме А в замке 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts