Николай Ахтырка Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Только что, Егор Юрьев сказал: А сейчас....пока рано говорить...может в следующем году. От і я хочу спробувати так як Українські вже маю, але качати з них не дуже подобаєця. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Только что, Николай Ахтырка сказал: От і я хочу спробувати так як Українські вже маю, але качати з них не дуже подобаєця. А в чем проблема? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай Ахтырка Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Только что, Егор Юрьев сказал: Достаточно.Можно даже математически просчитать что 10 рам для гнезда достаточно.Ну и ...включим логику и подумаем. Так вже рахував і тому гадаю що вистачіть. Перечітав багато тем на форумі. Только что, Егор Юрьев сказал: А в чем проблема? Розпечатувати мені не дуже подобаєця, а 145у можно за один прохід ножа розпечатати і це гадаю швидше буде. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 2 минуты назад, Николай Ахтырка сказал: Так вже рахував і тому гадаю що вистачіть. Перечітав багато тем на форумі. Для корпусного улья на украинке 12 рам хватает.Знаю.Не знал бы не говорил. Когда сказал о логике имел ввиду естественные условия в которых не так много деревьев с дуплом в объеме 0,09 кв.м. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай Ахтырка Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Дякую буду пробувати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр Иванов Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 Хочу замовляти український вулик на12 рамок з магазинами на 145 рамку. Питання до Знатоків з досвідом: дно краще робити зйомне чи ні (як транспортуються краще такі вулики при кочовці на автопричипі легковому)? Дякую всим хто відгукнеться. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Черкасець Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 14 минут назад, Александр Иванов сказал: Хочу замовляти український вулик на12 рамок з магазинами на 145 рамку. Питання до Знатоків з досвідом: дно краще робити зйомне чи ні (як транспортуються краще такі вулики при кочовці на автопричипі легковому)? Дякую всим хто відгукнеться. Я собі поробив від'ємні днища,це не лежак що місця хвата весною коли чистиш днища,а так запасне кинув і займайся дальші. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иваныч Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 22 минуты назад, Александр Иванов сказал: Хочу замовляти український вулик на12 рамок з магазинами на 145 рамку. Питання до Знатоків з досвідом: дно краще робити зйомне чи ні (як транспортуються краще такі вулики при кочовці на автопричипі легковому)? Дякую всим хто відгукнеться. Треба робити від'ємні.Маю два з невід'ємним дном ( використовую для відводків і обльоту маток.Як написав Черкасець з відємним дном весною і осінню (коли обробляеш від кліща) не витягуючи рамок і охолджуючи вулика робиться ревізія дна. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Неизвестный Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 2 часа назад, Александр Иванов сказал: Хочу замовляти український вулик на12 рамок з магазинами на 145 рамку. Питання до Знатоків з досвідом: дно краще робити зйомне чи ні (як транспортуються краще такі вулики при кочовці на автопричипі легковому)? Дякую всим хто відгукнеться. Глухое (постоянное,неотъемное) дно прошлый век.Давно поняли что съемное практичнее. Реализовывают это все по разному.У меня дно-вкладыш.Весной переставил улей на сухие чистые вкладыши и занимаюсь очисткой когда мне удобно. Транспортируются нормально,отличий от других нет.Ставишь один к одному и все,скрепами или бечевками перетянул и поехали. Всегда ставь так чтоб рамки располагались параллельно направлению движения(меньше болтанка в таком случае). 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus V Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 В 15.10.2016 в 21:44, BVL_Studio сказал: в этом году сделлал таких 25 в добавок к 11 уже существующим а вот так стоят рамки и полукорпуса правда тут 9 в полукорпусе сейчас ставлю 8 и более широко На мою думку система супер! Цього року переводжу потроху свою пасіку на укр. рам. Але рамку роблю 435*290 а не на 300, з цього приводу скоро зніму відео... 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 11 минут назад, Markus V сказал: На мою думку система супер! Цього року переводжу потроху свою пасіку на укр. рам. Але рамку роблю 435*290 а не на 300, з цього приводу скоро зніму відео... А чим вам недогодив стандартний розмір,іщо ви знайдете відрізавши 10 мм? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FES Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 У мене самого є 10 вуликів на 22 рамки 300х435. З мінусів можу виділити важкий корпус (3 роки кочував, думав пуп лопне), більше часу займає в обслуговувані порівняно з Рутами. І коли перевів пасіку на Карніку, роїння немає, місця мало. (потрібно, або пакет продавати, але втрата по весняному медові, або робити відводок) Ну і думаю зробити надставки на 145 рамку, яких в мене немає. Або позбавитись їх Зовсім Український вуликів. Правда замітив одну тенденцію, В українських вуликах меду чомусь більше качаю ніж в Рутах 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петр Павлович Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 В 20.12.2017 в 15:27, Александр Иванов сказал: Хочу замовляти український вулик на12 рамок з магазинами на 145 рамку. Питання до Знатоків з досвідом: дно краще робити зйомне чи ні (як транспортуються краще такі вулики при кочовці на автопричипі легковому)? Дякую всим хто відгукнеться. Обов'язково від'ємне. Весною чистка такого дна займає 2-3 хвилини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 В 28.11.2017 в 21:38, Иваныч сказав: Коли качаеш мед в4 рамочній медогонці то 145 за раз викачую 8 рамок ( магазин) а 12 піврамок за три рази 8 за раз і 4 за другий... що не так? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иваныч Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 20 минут назад, Любомир сказал: 8 за раз і 4 за другий... що не так? щось не понятно що таке 8 і що 4 ( розміри рамок). Як я поняв ставиш одну на другу. Дякую за підказку обовьязково попробую. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 11 година тому, Иваныч сказав: щось не понятно що таке 8 і що 4 ( розміри рамок). В першому випадку ставиться по дві рамки в одну "лузу", в другому по одній, так як дві не поміщаються. Тому краще відкачувати 145 рамки ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 В 22.02.2018 в 16:06, Ворон сказав: А чим вам недогодив стандартний розмір,іщо ви знайдете відрізавши 10 мм? мені теж цікаво чому саме 290 .... швидше за все тут під певні маніпуяції розмір підгониться (2 спарені 145 рамки дась ті самі 290 мм) .в мене самого рамка має 285х450 (так від діда передалось). Що до тих 10мм (а в моєму випадку 15) - тут справа ось в чому: верхній брусок даданівської рамки має товщинут20 мм + 10 нижній, 300- 30= 270, оскіьки роміри листа вощини 410Х260 то маємо зазори між брусками з низу і зверху по 5мм абож просто з верху 10мм (бджоли в більшості випадків той простір зверху забудовують бджолиними комірками). В класичній українській рамці розмір 435х300 лист вертикально розміщується, бокові реєчки по 10 мм, 300-20=280, зазори між вощиною і боковими рейками рамки становитимуть по 10мм і ось тут бжоли абож забудуют практино завжди трутовими комірками ті зазори абож взагалі не забудують чи частково (що при кочівлі чи відкачувані може привести до обриву стільників). Зменьчивши зазори в сумі на 10-15 мм зменшуємо ймовірність вище описаних негативних явищ, хоча і відступаємо від стандарту (ну там продаж пакетів ітд ітп - але як намене якщо планувати займатись пакетами то тут або даданівська рамка має бути аба рутівська) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЧудоПчела Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 В 20.12.2017 в 16:27, Александр Иванов сказав: Хочу замовляти український вулик на12 рамок з магазинами на 145 рамку. Питання до Знатоків з досвідом: дно краще робити зйомне чи ні (як транспортуються краще такі вулики при кочовці на автопричипі легковому)? Дякую всим хто відгукнеться. Также рекомендую відємне дно.Весною чистити набагато простіше. а якщо суцільне то змоги почистити майже немає так як сімя у зимвлю займає 8 вулочок. В мене перший без відємного дна а решта то всі відємні. також рекомендую наставку на 145 а не 300. освоєння краше і якщо місцевість з малими і короткими медозборами. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЧудоПчела Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 В 22.02.2018 в 16:52, Markus V сказав: На мою думку система супер! Цього року переводжу потроху свою пасіку на укр. рам. Але рамку роблю 435*290 а не на 300, з цього приводу скоро зніму відео... также вмене вийшло на 9рамок,хоча всюди пише що на 8 рамок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЧудоПчела Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lefty Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 В 22.02.2018 в 21:21, Иваныч сказав: щось не понятно що таке 8 і що 4 ( розміри рамок). Як я поняв ставиш одну на другу. Дякую за підказку обовьязково попробую. ключове слово магазин (один на 8 145 рамок інший на 12 пів українських рамок) але якщо брати в перерахунку на стандартну рамку то і 145 треба ще 4шт докачати,тобто на одне виходить. Стосовно того щоб ставити при відкаувані дві пів укррамки одна на одну - рівно як і по одній качати то витягувати відкачану рамку знизу касети як на мене то дуже не зруно . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus V Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 В 22.02.2018 в 17:06, Ворон сказал: А чим вам недогодив стандартний розмір,іщо ви знайдете відрізавши 10 мм? А не вгодило тим що у дадана верхня плпнка 20-25 а у укр. бокові планки 10-12 а вощина 260, багато пустого простору котрий ніколи не застроюється за виключенням верхньої третини. А ще зрізавши садовим сікатором плечики, перевертаю рамку і прикручую планку 470*25*10, виходить абсолютно повноцінний ДАДАН... і пакетна справа не вмирає... що скажете? Це експерементальний варіант... Життя покаже.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 В 20.12.2017 в 15:27, Александр Иванов сказал: Хочу замовляти український вулик на12 рамок з магазинами на 145 рамку. Питання до Знатоків з досвідом: дно краще робити зйомне чи ні (як транспортуються краще такі вулики при кочовці на автопричипі легковому)? Дякую всим хто відгукнеться. Для кочевки лучше несъемное. У меня остался с десяток таких ульев на 12 рамок гнездовых с магазинами на 230. Чистить неудобно, поэтому я их не чищу. Когда я впервые заглядываю в гнездо где-то в апреле, донья уже сами по себе чистые. Подумываю прекратить чистить и съемные в рутах, пусть пчелы чистят, это их работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Славик Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 15 минут назад, a.g. сказал: Для кочевки лучше несъемное. У меня остался с десяток таких ульев на 12 рамок гнездовых с магазинами на 230. Чистить неудобно, поэтому я их не чищу. Когда я впервые заглядываю в гнездо где-то в апреле, донья уже сами по себе чистые. Подумываю прекратить чистить и съемные в рутах, пусть пчелы чистят, это их работа. так це їхня робота,але присядеш біля вулика і як побачиш скільки та бджілка витрачає сил і часу поки витяхне мертву родичку та щей хоче з нею відлетіти чим дальше від вулика краще я зніму днище і почищу за пару хв ,а вона нехай летить за пилком чи по воду,а днища в мене прикручані пластинками з цинковоі бляхи на на 4 шурупах 25 х і знімаю один раз на рік так як сьогодні ,при кочівлі питань не було 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 1 час назад, Славик сказал: так це їхня робота,але присядеш біля вулика і як побачиш скільки та бджілка витрачає сил і часу поки витяхне мертву родичку та щей хоче з нею відлетіти чим дальше від вулика краще я зніму днище і почищу за пару хв ,а вона нехай летить за пилком чи по воду,а днища в мене прикручані пластинками з цинковоі бляхи на на 4 шурупах 25 х і знімаю один раз на рік так як сьогодні ,при кочівлі питань не було Это все понятно... Но вот в чем дело. Нам когда-то рассказывали, что труд сделал из обезьяны человека. На самом деле труд сделал из обезьяны усталую обезьяну. Человека из обезьяны сделала лень. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts