Jump to content

Средний показатель мёда с 1 улья с зимовалой семьи

Recommended Posts

24 минуты назад, Ысч сказал:

Стыдно спросить, "на круг" это как? :ah: Я всегда тоннаж делю на количество ульев от которых этот тоннаж получен(зимовалые+отводки). Для более впечатляющей картинки можно поделить тоннаж на количество зимовалых семей. По первой формуле у меня получилось 32 кило, по второй 53 кило. 

я делю на кол-во семей после весенней ревизии,  то есть на кол-во перезимовавших. проданные,  безматочные не в счет.  отводки можно делать разные,  кроме того в мае в медосборе они не участвуют.  чуть сложнее с пакетами.  но их тоже можно как-то оценить

• Like 2

57 минут назад, artemishe сказал:

небольшой пасекой до 100 семей 100 кг на круг можно брать легко и непринужденно,  раз в два года

Минулого сезону мій купець пакетів казав що на 95 сімей взяв під 10 тонн. В цьому сезоні перед останньою качкою казав що бачить що недобере десь 40%

Ответа на вопрос как это "на круг" так и не последовало.

51 хвилину тому, Ысч сказав:

А куда тогда тулить проданные семьи? Считать на зимовалую до продажи или после? В моей технологии ежегодно весной треть пасеки продется.

Все залежить від того, що Ви хочете оцінити і порівняти.

Якщо оцінюють ефективність праці бджоляра, то враховують усе. Якщо мірилом ефективності є не гроші, а вироблений мед, то кошти за продані сімї можна перевести в кг меду. Те ж стосується і інших видів продукції. Принаймні, я так роблю для себе щоб оцінити вигідність продажі сімей.

Якщо оцінюють продуктивність бджолосімей, то в селекції є загальноприйняті методики і там обраховують на зимувалу, продані сім'ї тоді вже не ліпляться, а от пакети від них необхідно  приплюсовувати, але не переводити гроші, а добавляти середній медозбір по пасіці на аналогічний пакет.

• Like 2

2 минуты назад, nibond сказал:

я так роблю для себе щоб оцінити вигідність продажі сімей.

А я так роблю щоб не качати "майський". Не люблю качаті мед до сояшника.

2 минуты назад, nibond сказал:

в селекції є загальноприйняті методики і там обраховують на зимувалу.

А кількість роїв які дали драла при такій методиці обрахунку як враховується?

А якщо частину сімей не продати та тих що залишились не пощипати на відводки то полетять аж бігом.

• Confused 1

2 часа назад, Jon сказал:

у кого как , у нас всреднем за сотню на круг , + по корпусу взиму. Условия у нас такие , да и голова на нужном месте...

Обычно начинаю качать пораньше в этом году опоздал дня на 3-4 пришлось качать дадановские рамки донизу печатные...

100 на выхлопе. В зиму на вдохе. Коки Рамок бджоли.  3в1

2 хвилини тому, Ысч сказав:

А кількість роїв які дали драла при такій методиці обрахунку як враховується?

А якщо частину сімей не продати та тих що залишились не пощипати на відводки то полетять аж бігом.

Що таке рої з точки зору селекційної цінності - це збитки і  зниження медопродуктивності, то навіщо їх плюсувати, потрібно показувати результат без них.

Дякувати аграріям,  роїння стає вже не актуальним. Навпаки, проблема з нарощуванням сили до соняху.

• Like 1

9 минут назад, SAN63 сказал:

100 на выхлопе. В зиму на вдохе. Коки Рамок бджоли.  3в1

1 час назад, Серж 82 сказал:

Минулого сезону мій купець пакетів казав що на 95 сімей взяв під 10 тонн. В цьому сезоні перед останньою качкою казав що бачить що недобере десь 40%

:umora: и такому я поверю. 

3 минуты назад, Jon сказал:

Не зрозумів

7 минут назад, Серж 82 сказал:

Не зрозумів

100 кг в среднем на пакет - на круг .

100кг накачаете с пакета?

21 минуту назад, Jon сказал:

100 кг в среднем на пакет - на круг .

100кг накачаете с пакета?

Я не писав про 100 кг з пакета на круг

По перше не та тема

По друге - десь зовсім недавно ви Мико писали - вірте не вірте мені не привикати (чи якось так) 

Далі - 15 зимувалих і 75 пакетів: тонна акаціі, 1.4 тонни липи, остальне сонях. Скидаю в особисті номер і власник вам все сам розкаже. Хоча б те як йому дзвонить знайомий і каже - я кормлю пакети, а він відповідає - а я з пакетів качаю липу. Особисто мені він сказав - я ганяюсь за медом хоч і розходи великі.  В цьому сезоні ситуація гірша. Десь на 40 % недобір порівняно з минулим ( з його слів).

дайте пакету з весни умови для розвитку і підвозьте на взятки... зрештою що я Вам пояснюю, Ви і самі це прекрасно розумієте.

• Like 2
  • Thanks 1

1 час назад, Jon сказал:

Я.  17т. Зі 105 ти

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 2

8 часов назад, Ысч сказал:

Стыдно спросить, "на круг" это как? :ah: Я всегда тоннаж делю на количество ульев от которых этот тоннаж получен(зимовалые+отводки). Для более впечатляющей картинки можно поделить тоннаж на количество зимовалых семей. По первой формуле у меня получилось 32 кило, по второй 53 кило. 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 2

На круг не завжди можна рахувати:IMHO:, оскільки туди потрібно внести пакети + матки+відводки+нуки і т.д. Я вже на протязі трьох сезонів рахую по сім'ям, заодно і видно як працюють породи в межах одного точка та однакового підходу до них.

• Like 1

12 часов назад, SAN63 сказал:

Я.  17т. Зі 105 ти

Если не секрет, как достигли такого результата? 

25 минут назад, fenix-86 сказал:

Если не секрет, как достигли такого результата? 

с помощью кормушки или с помощью кочёвки 10 раз переедите за сезон и 200 кг накачаете.

• Like 1

24 хвилини тому, Jon сказав:

с помощью кормушки

Була інформація, що "кормушників" вже визначають по аналізах...  

• Like 1

15 часов назад, Серж 82 сказал:

Минулого сезону мій купець пакетів казав що на 95 сімей взяв під 10 тонн.

То й Ви так кажіть. Ніхно не забороняє.:)

• Like 1
  • Haha 2

17 часов назад, nibond сказал:

Все залежить від того, що Ви хочете оцінити і порівняти.

Якщо оцінюють ефективність праці бджоляра, то враховують усе. Якщо мірилом ефективності є не гроші, а вироблений мед, то кошти за продані сімї можна перевести в кг меду. Те ж стосується і інших видів продукції. Принаймні, я так роблю для себе щоб оцінити вигідність продажі сімей.

Якщо оцінюють продуктивність бджолосімей, то в селекції є загальноприйняті методики і там обраховують на зимувалу, продані сім'ї тоді вже не ліпляться, а от пакети від них необхідно  приплюсовувати, але не переводити гроші, а добавляти середній медозбір по пасіці на аналогічний пакет.

Другими словами мед(кол-ао) это спорт, а вырученные гроши за все - это бизнес 

• Like 2

2 часа назад, Jon сказал:

с помощью кормушки или с помощью кочёвки 10 раз переедите за сезон и 200 кг накачаете.

Женя, чтобы кормить, с кормушки это ещё места нужно знать безвзяточные. При настоящей цене на мед и на сахар это не выгодно. Да ипчел на нет сработаете 

• Like 2

4 часа назад, Jon сказал:

с помощью кочёвки 10 раз переедите за сезон и 200 кг накачаете.

И двадцать переездов не помогут если в улье мало работников 

4 часа назад, Jon сказал:

с помощью кормушки

Кому то и по 250 кг можно брать 

а если кто то взял по 160 ,то сразу кормушаки 

Как то местный с 40 летним стажем узнал про мои кг с улья 

и сразу по селу " КОРМУШАКИ " 

А когда я предложил спор , его старая семёрка против моей новой 014 

Если найдёт на пасеке хоть одну
кормушаку ,сразу едет на двух машинах 

,если не находит идёт пешком 

Сразу обделался и язык втянул в одно место 

• Like 6

22 часа назад, Ысч сказал:

Ответа на вопрос как это "на круг" так и не последовало.

на круг это за весь сезон а именно  - с подснежников (а как без него), верба, сады, рапс, акация, липа, гречка, подсолнух, вереск все!

7 часов назад, chajka2005 сказал:

То й Ви так кажіть. Ніхно не забороняє.:)

Неможу, в мене більше 30 ти на круг не получається

• Like 5

46 минут назад, Серж 82 сказал:

Неможу, в мене більше 30 ти на круг не получається

Так как же тогда в ваших пакетов по 100 кг берут 

Может быть медопродуктивность месторасположения пасеки  играет свою роль 

• Thanks 1

4 минуты назад, Мико сказал:

Так как же тогда в ваших пакетов по 100 кг берут 

Может быть медопродуктивность месторасположения пасеки  играет свою роль 

Я продаю 70-75% пасіки пакетами, тому більше і не можу викачати

Так купець мене і спитав весною - як ти минулого сезону накачав 3 тонни якщо ти мені пакети продав? Я йому кажу - ну ви ж якось накачали біля десятки. Він каже - я на місці не сиджу як декотрі а ганяюсь за медом. Він мені сказав що смислу нема мені брехати, хоча зазвичай медовики прибідняються щоб збити ціну на пакет. І він минулим сезоном був дуже довільний, а цим сезоном не дуже.

і ще- казав що минулого десь 30 пакетів на сонях вийшли на три корпуси дадан, а цього сезону ні одного не було на трьох 

• Like 4